Tο ευαγγέλιο του Ιούδα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

lovethink έγραψε:Ιωσήφ σε βρίσκω λίγο πανικοβλημένο αγχωμένο φοβισμένο τρομοκρατημένο
Δεν νοθεύει κανείς την πίστη του με το να μην ακούει 24 ώρες Πειραϊκή εκκλησία
Μπορείς να δεις και ένα ντοκυμανταίρ μια εκπομπή ένα ρεπορτάζ
Το να έχεις ΤρΟΜΟ και ΦΟΒΟ για να αποκτήσεις και λίγη μάθηση δεν είναι Ορθόδοξο
ΔΕΝ έχω κανένα τρόμο και φόβο.
ΔΕΝ δέχομαι όμως να ΧΑΝΩ τον ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ, με όσα ΑΝΤΙΛΕΓΟΥΝ προς την Εκκλησία.
ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ «μάθηση», μέσα στην ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ προς την Εκκλησία.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ προς την Εκκλησία, πρέπει να ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ
.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:Θεωρώ πως τα όποια ντοκυμανταίρ είναι πολύ χρήσιμα για να μαθαίνεις έστω τα ψεύτικα επιχειρήματα των άλλων και να τα αντικρούεις
Αν μου επιτρέπεις... αυτό να το προσέξεις. Μην κολλήσεις. Εγώ κόλλησα. Σαν άνθρωπος που έχει μανία με την λογική είχα κολλήσει να εξηγώ κάθε τι και γιατί. Στο τέλος βαρέθηκα βέβαια αλλά διαπίστωσα ότι δεν αξίζει κιόλας. Με το να μάθω αυτό το "γιατί" που λέει ο κάθε τρελός δεν κέρδισα και πολλά. Αντιθέτως αν καθήσω να διαβάσω Αγία Γραφή μπορώ να κλείσω το στόμα σε πολλούς. (Κάτι που έκανα μια - δυο φορές και πήρα θάρρος!! :D )

ΥΓ: Το "ντοκυμαντέρ" με "αι" γράφεται; 8O Δεν ξέρω... ρωτάω γιατί κόλλησα τώρα...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Iosif έγραψε:
lovethink έγραψε:Ιωσήφ σε βρίσκω λίγο πανικοβλημένο αγχωμένο φοβισμένο τρομοκρατημένο
Δεν νοθεύει κανείς την πίστη του με το να μην ακούει 24 ώρες Πειραϊκή εκκλησία
Μπορείς να δεις και ένα ντοκυμανταίρ μια εκπομπή ένα ρεπορτάζ
Το να έχεις ΤρΟΜΟ και ΦΟΒΟ για να αποκτήσεις και λίγη μάθηση δεν είναι Ορθόδοξο
ΔΕΝ έχω κανένα τρόμο και φόβο.
ΔΕΝ δέχομαι όμως να ΧΑΝΩ τον ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ, με όσα ΑΝΤΙΛΕΓΟΥΝ προς την Εκκλησία.
ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ «μάθηση», μέσα στην ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ προς την Εκκλησία.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ προς την Εκκλησία, πρέπει να ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ
.
Ιωσήφ μου Θεωρώ ότι αυτά που λες αποτελούν μοντέλο ιδεοψυχακαταναγκαστικού πιστού
Αλλά είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να έχεις τις όποιες απόψεις σου
Εγώ διαφωνώ φυσικά αλλά αυτό δεν θα με κάνει να χαλάσω την ήπια σχέση που έχουμε :)
elenas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από elenas »

Iosif έγραψε:Αδελφοί.
Ας κρατήσουμε ΑΝΟΘΕΥΤΑ την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και ΖΩΗ, με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε θυσία.

Κι αν η θυσία αυτή προσθέτω εγώ είναι να στερηθούμε "ενημέρωση" πιστέψτε με είναι απειροελάχιστη η "ζημιά"! (το λέω με τη σιγουριά ανθρώπου που εργάζεται στα ΜΜΕ)
Πληροφόρηση και "πληροφόρηση" έχουμε αφθονη! Πρόσθες ημίν πίστη....
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

lovethink έγραψε:Ιωσήφ μου Θεωρώ ότι αυτά που λες αποτελούν μοντέλο ιδεοψυχακαταναγκαστικού πιστού
Αλήθεια; 8O Εγώ το ακριβώς αντίθετο! Καταλήγω σε πολλά από τα συμπεράσματα που λέει ο Iosif και καταλαβαίνω ότι έχω δίκιο!! Αν βέβαια "δίκιο" είναι το συμπέρασμα που σε κάνει να ηρεμείς επειδή νιώθεις χαρά και αγαλλίαση. Που επιτέλους κατάλαβες -που καταλαβαίνεις όλο και ποιο πολύ με τον καιρό- το νόημα που είπε ο Χριστός. Αγάπη! Γιατι άμα είσαι θυμωμένος δεν καταλαβαίνεις την τύφλα σου!! Αυτές τους τελευταίους μήνες εγώ πετάω από την χαρά μου!! Δεν ξέρω πως να σε κάνω να το νιώσεις αυτό αλλά πίστεψε με: αξίζει!!
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

elenas έγραψε:(το λέω με τη σιγουριά ανθρώπου που εργάζεται στα ΜΜΕ)
ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ;; Και ζεις ακόμα;;;; 8O Αυτό είναι θαύμα από μόνο του!! Καλή συνέχεια εύχομαι. Και καλή προσπάθεια! Σε ένα τέτοιο χώρο κάθε ευχή θα σου χρειαστεί!!
elenas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από elenas »

Evi_J έγραψε:
elenas έγραψε:(το λέω με τη σιγουριά ανθρώπου που εργάζεται στα ΜΜΕ)
ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ;; Και ζεις ακόμα;;;; 8O Αυτό είναι θαύμα από μόνο του!! Καλή συνέχεια εύχομαι. Και καλή προσπάθεια! Σε ένα τέτοιο χώρο κάθε ευχή θα σου χρειαστεί!!

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. (Τις χρειάζομαι απόλυτα)
Και μάλιστα το θαύμα είναι μεγαλύτερο από όσο φαντάζεσαι αφού ειμαι πάρα πολλά χρόνια σ'αυτή τη δουλειά!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Evi_J έγραψε:
lovethink έγραψε:Ιωσήφ μου Θεωρώ ότι αυτά που λες αποτελούν μοντέλο ιδεοψυχακαταναγκαστικού πιστού
Αλήθεια; 8O Εγώ το ακριβώς αντίθετο! Καταλήγω σε πολλά από τα συμπεράσματα που λέει ο Iosif και καταλαβαίνω ότι έχω δίκιο!!!
Mα δεν κατάλαβες τι εννοώ
Και βέβαια συμφωνώ με τον Ιωσήφ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας είναι η ΥΠΕΡΟΧΗ μας ΠΙΣΤΗ η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗ και και και και όλα τα όσα λέμε
Αλλά ιδεοψυχακαταναγκασμός είναι η πίστη εκείνη που σε κάνει να φοβάσαι να ακούσεις ότιδήποτε άλλο να μην ανοίγεις ένα βιβλίο μη τυχόν πας στη κόλαση , να μην βλέπεις ένα ντοκυμανταίρ μη τυχόν πας στη κόλαση κτλπ
Διότι είμαι βέβαιος ότι ο Ιωσήφ (συγνώμμη που αναφέρομαι σε σένα Ιωσήφ έτσι ? απλά επειδή μαζί συζητάμε ) ότι θα αρνηθεί πχ να διαβάσει ποίηση του Ελύτη ή του Καβάφη πχ γιατί δεν είναι καθαρά Χριστιανικά κείμενα
elenas
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από elenas »

lovethink έγραψε:
Evi_J έγραψε:
Αλήθεια; 8O Εγώ το ακριβώς αντίθετο! Καταλήγω σε πολλά από τα συμπεράσματα που λέει ο Iosif και καταλαβαίνω ότι έχω δίκιο!!!
Mα δεν κατάλαβες τι εννοώ
Και βέβαια συμφωνώ με τον Ιωσήφ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας είναι η ΥΠΕΡΟΧΗ μας ΠΙΣΤΗ η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗ και και και και όλα τα όσα λέμε
Αλλά ιδεοψυχακαταναγκασμός είναι η πίστη εκείνη που σε κάνει να φοβάσαι να ακούσεις ότιδήποτε άλλο να μην ανοίγεις ένα βιβλίο μη τυχόν πας στη κόλαση , να μην βλέπεις ένα ντοκυμανταίρ μη τυχόν πας στη κόλαση κτλπ
Διότι είμαι βέβαιος ότι ο Ιωσήφ (συγνώμμη που αναφέρομαι σε σένα Ιωσήφ έτσι ? απλά επειδή μαζί συζητάμε ) ότι θα αρνηθεί πχ να διαβάσει ποίηση του Ελύτη ή του Καβάφη πχ γιατί δεν είναι καθαρά Χριστιανικά κείμενα

Μην μπλέκουμε τον Ελύτη και τον Καβάφη με πιθανώς ρυπαρογραφήματα!
Και ότι μη χριστιανικό δεν ειναι οπωσδήποτε βέβηλο. Πλην όμως πολλά μη χριστιανικά είναι βλάσφημα και όταν μιλάμε για τα της πίστης μας καλύτερα οι πηγές μας να είναι σίγουρες!
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

Μίλησα για ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ εναντίον της Εκκλησίας.
Όσοι έχουν μελετήσει σε κάποιο βάθος την διδασκαλία τών Αγίων, αυτοί γνωρίζουν περισσότερα και καλύτερα.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ τής Εκκλησίας, πρέπει να ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, σαν ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”