miskin έγραψε:
Όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί,ώστε να μην περάσουμε το μήνυμα,ότι η ορθοδοξία είναι απλά ένας από τους πολλούς τρόπους για να σωθεί ένας άνθρωπος.
Όσοι δεν γνώρισαν την Ορθοδοξία,"ανήκουν" σε διαφορετική "κατηγορία" και θα κριθούν με το νόμο της συνειδήσεως,μιας και αυτή δόθηκε από το Θεό σε όλους τους ανθρώπους,ανεξαρτήτου φυλής και πίστης.
Miskin σε ευχαριστώ για το ευγενικό σου μήνυμα το οποίο εστίασε στις απορίες μου και όχι στον τρόπο που γράφω
Αυτό που λες με βρίσκει απόλυτα συμφωνούντα
Αλλά ενέχει πάντα τον κίνδυνο αυτού που το ερμηνεύει όπως θέλει στη καρδιά και στο μυαλό του
Διότι αυτό το "ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία ανθρώπων" είναι εντελώς διαφορετικό από το "ανήκουν σε ΚΑΤΩΤΕΡΗ κατηγορία ανθρώπων"
Το Ανώτερη και κατώτερη δεν απέχει πολύ από τη λογική του Χίτλερ ή άλλων ακραίοεθνικών οργανώσεων
Οσο αφορά το ότι ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ που οδηγεί στη Θέωση είναι αυτός της Ορθοδόξου πίστεως μας με τα μυστήριά της αυτό είναι σίγουρο
Αλλά ο ΘΕΟΣ και από τις πέτρες φτιάχνει πιστούς αν θέλει
Δεν μας έχει ανάγκη αυτός εμείς τον έχουμε και γνωρίζει ΑΥΤΟΣ πως θα αγκαλιάσει το πλάσμα του εκείνο που αν και άλλης πίστεως υψώνει τα χέρια στον ουρανό και κλαίγοντας ικετεύει για μια βοήθεια
Ποιός θα τολμήσει να πει πως ο Θεός έχει ξεγράψει κάθε του άλλο πλάσμα από το πλανήτη ?
6.327.152.352 είναι ο πλυθησμός της γης
Ακόμα και για αυτό το τελευταίο δυαράκι ο Θεός θέλω να πιστεύω ότι αγωνιά
Οσο για εμάς τους Ορθόδοξους
Αν υποθέσουμε ότι εκεί πάνω στο δύσκολο βουνό είναι ένα εκκλησάκι
Αλλος πάει από το σωστό μονοπάτι και επειδή είναι βέβαιος ότι είναι το σωστό αδρανεί
Αλλος πάει από άλλο μονοπάτι γεμάτο αγκάθια αλλά φτάνει
Αλλος πάει από μονοπάτι που οδηγεί σε γκρεμό ... αλλά κοίτα εκεί δίπλα στο γκρεμό ακριβώς πάνω στο χώμα που υποχωρεί υπάρχει μια πέτρα που μπορεί να τον συγκρατήσει και να σωθεί
Ο προσωπικός δρόμος του καθενός προς τη θέωση είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ από τον καθένα
Εσύ μπορεί να μου πεις "Εεεεεεε μη πας από εκεί έχει λακούβες"
εγώ μπορεί να σου πω "από εκεί που πας έχει άγρια σκυλιά"
Και οι δύο όμως στο εκκλησάκι πάνω στο βουνό θέλουμε να φτάσουμε
Και έχουμε για βοήθεια τα μέσα Του Θεού που είναι ίδια για όλους τους Ορθοδόξους
Τα μυστήρια τη προσωπική μας επικοινωνία με Το Θεό