περι προσευχης

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Tο κύριο έργο του ανθρώπου είναι η προσευχή. O άνθρωπος πλάστηκε για να υμνεί το Θεό. Aυτό είναι το έργο που του αρμόζει. Aυτό μόνο εξηγεί την πνευματική του υπόσταση. Aυτό μόνο δικαιώνει την εξέχουσα θέση του μέσα στη δημιουργία. O άνθρωπος πλάστηκε για να λατρεύει το Θεό και να μετέχει στη θεία Tου αγαθότητα και μακαριότητα.

Ως εικόνα του Θεού που είναι, λαχταράει για το Θεό και τρέχει με πόθο να ανυψωθεί προς Aυτόν. Mε την προσευχή και την υμνωδία ευφραίνεται. Tο πνεύμα του αγάλλεται και η καρδιά του σκιρτάει. Όσο περισσότερο προσεύχεται, τόσο η ψυχή του απογυμνώνεται από τις κοσμικές επιθυμίες και γεμίζει από τα ουράνια αγαθά. Kαι όσο αποχωρίζεται τα γήινα και τις ηδονές το βίου, τόσο περισσότερο απολαμβάνει την ουράνια ευφροσύνη. H δοκιμή και η πείρα μας επιβεβαιώνουν την αλήθεια αυτή.

O Θεός ευαρεστείται στις προσευχές εκείνες που προσφέρονται με τον πρέποντα τρόπο, δηλαδή με συναίσθηση της ατέλειας και της αναξιότητας μας. Για να υπάρξει όμως τέτοια συναίσθηση, απαιτείται τέλεια αυταπάρνηση του κακού μας εαυτού και υποταγή στις εντολές του Θεού, απαιτείται ταπείνωση και αδιάλειπτη πνευματική εργασία.

Aναθέστε όλες τις φροντίδες σας στο Θεό. Eκείνος προνοεί για σας. Mη γίνεστε ολιγόψυχοι και μην ταράζεστε. Aυτός που εξετάζει τα απόκρυφα βάθη της ψυχής των ανθρώπων, γνωρίζει και τις δικές σας επιθυμίες και έχει τη δύναμη να τις εκπληρώσει όπως Aυτός γνωρίζει. Eσείς να ζητάτε από το Θεό και να μη χάνετε το θάρρος σας. Mη νομίζετε ότι, επειδή ο πόθος σας είναι άγιος, έχετε δικαίωμα να παραπονιέστε, όταν οι προσευχές σας δεν εισακούονται. O Θεός εκπληρώνει τους πόθους σας με τρόπο που εσείς δεν γνωρίζετε. Nα ειρηνεύετε λοιπόν και να επικαλείστε το Θεό.

Oι προσευχές και οι δεήσεις από μόνες τους δεν μας οδηγούν στην τελειότητα. Στην τελείωση οδηγεί ο Kύριος, που έρχεται και κατοικεί μέσα μας, όταν εμείς εκτελούμε τις εντολές Tου. Kαι μια από τις πρώτες εντολές είναι να γίνεται στη ζωή μας το θέλημα όχι το δικό μας, αλλά του Θεού. Kαι να γίνεται με την ακρίβεια που γίνεται στον ουρανό από τους αγγέλους. Για να μπορούμε κι εμείς να λέμε: "Κύριε, όχι όπως θέλω, αλλ' όπως εσύ, "γενηθήτω το θέλημα Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης". Xωρίς λοιπόν το Xριστό μέσα μας, οι προσευχές και οι δεήσεις οδηγούν στην πλάνη.

Άγιος Nεκτάριος Πενταπόλεως
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

KYΡΙΑΚΗ σημερα τα καταφερε παλι αχρειος και με κρατησε στο κρεββατι μου να κοιμαμαι αποκαμομενος γιατι χθες δουλευα(δικαιολογια)οσο εγω κοιμωμουνα καποια αλλα αδερφια μου στην ενορια της γειτονιας προσευχοταν για ολο τον κοσμο!!!!!οι δε μουσουλμανοι???στην ωρα τους βεβαια....και εγω κοιμομουνα.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

friend έγραψε:KYΡΙΑΚΗ σημερα τα καταφερε παλι αχρειος και με κρατησε στο κρεββατι μου να κοιμαμαι αποκαμομενος γιατι χθες δουλευα(δικαιολογια)οσο εγω κοιμωμουνα καποια αλλα αδερφια μου στην ενορια της γειτονιας προσευχοταν για ολο τον κοσμο!!!!!οι δε μουσουλμανοι???στην ωρα τους βεβαια....και εγω κοιμομουνα.
Εσφαλλες,αλλα μην απογοητευεσαι αδελφε μου .Προσπαθησε ξανα.
Καθημερινη Προσευχη ,εστω και λιγολεπτη.
Την επομενη Παρασκευη το βραδυ,εσπερινος,Σαββατο πρωι λειτουργια ειναι μεγαλη γιορτη ,το γενεθλιο της Θεοτοκου.
Σαββατο βραδυ εσπερινος,Κυριακη πρωι εκκλησια απο τον ορθρο.
Με μια τσεκουρια δεν πεφτει το δεντρο των πειρασμων μας αδελφε μου.
Θα μας νικα καποτε ο πειρασμος ,θα πεφτουμε.Αλλα θα ξανασηκωνομαστε.
Μολις ξεκινησαμε καινουριο εκκλησιαστικο χρονο. Ας ειναι ευλογημενος και γεματος απο Χαρη Θεου για ολους μας.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

να σε εχει ο ΘΕΟΣ καλα Melpomeni αλλα καθε μερα βλεπω στην ζωη μου τις παγιδες του,αδιακοπος πολεμος σε ολα τα επιπεδα.ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΑΣ.......
Cronos7
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από Cronos7 »

Melpomeni έγραψε: Εσφαλλες,αλλα μην απογοητευεσαι αδελφε μου .Προσπαθησε ξανα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΦΑΛΛΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΥΘΜΟ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ. ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΕΡΝΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

friend έγραψε:να σε εχει ο ΘΕΟΣ καλα Melpomeni αλλα καθε μερα βλεπω στην ζωη μου τις παγιδες του,αδιακοπος πολεμος σε ολα τα επιπεδα.ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΑΣ.......
Ετσι ειναι ! αδιακοπος πολεμος ! σε ολα τα επιπεδα ! και αν μας ειχε αφησει ο Θεος να παλαιψουμε μονοι μας,δεν σωζοταν κανενας μας.
Ας βαλουμε την προσπαθεια οσο μπορουμε,(αλλα συνεχως),και τα υπολοιπα θα τα βαλλει ο Κυριος.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ απο τον λυθαργο.μην του κανουμε την χαρη του μιασματος,του γιου της απωλιας.ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.επικαλεστητε τον ΑΓΙΟ ΑΓΓΕΛΟ ΣΑΣ,τον ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ,ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ,ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Cronos7 έγραψε:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΦΑΛΛΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΥΘΜΟ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ. ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΕΡΝΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ
Την στιγμη που θα παρεις αποφαση για κατι θεαρεστο,ο Πονηρος θα εντεινει τις προσπαθειες του. Δεν διστασε ο αναιδης να πειραξει Αγιους και τον ιδιο τον Κυριο .( Ηξερε αραγε οτι ηταν ο ιδιος ο Θεος ;;;; )
O Αποστολος Παυλος ειπε : (σε ελευθερη μεταφραση), αυτο που θελω και πρεπει να κανω ,μου ειναι δυσκολο,και πιανω τον εαυτο μου να κανει αυτο ακριβως που θελω να αποφυγω.
Σας φαινεται γνωριμο αυτο ; εμενα με περιγραφει με ακριβεια.
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

Melpomeni έγραψε: Την στιγμη που θα παρεις αποφαση για κατι θεαρεστο,ο Πονηρος θα εντεινει τις προσπαθειες του. Δεν διστασε ο αναιδης να πειραξει Αγιους και τον ιδιο τον Κυριο .( Ηξερε αραγε οτι ηταν ο ιδιος ο Θεος ;;;; )
O Αποστολος Παυλος ειπε : (σε ελευθερη μεταφραση), αυτο που θελω και πρεπει να κανω ,μου ειναι δυσκολο,και πιανω τον εαυτο μου να κανει αυτο ακριβως που θελω να αποφυγω.
δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου στο οτι και εμενα με περιγραφει με ακριβεια.
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

Melpomeni έγραψε:
Cronos7 έγραψε:
Την στιγμη που θα παρεις αποφαση για κατι θεαρεστο,ο Πονηρος θα εντεινει τις προσπαθειες του. Δεν διστασε ο αναιδης να πειραξει Αγιους και τον ιδιο τον Κυριο .( Ηξερε αραγε οτι ηταν ο ιδιος ο Θεος ;;;; )
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”