Το μεγάλο ψέμα για την Εκκλησία

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

aposal έγραψε:...Σχετικά με τον Νικόλαο (Νίκο Χατζηνικολάου κατά κόσμον) σου παραθέτω τον - εκπληκτικό - λόγο που εκφώνησε την ημέρα της χειροτονίας του ως Μητροπολίτη!...
Ενας λόγος δυνατός, δομημένος και εξαιρετικός.

Και Αρχιεπίσκοπος με το καλό.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

=============================================
Ο NIKOSZ έγραψε :
A ρε κακουργα ξενιτεια !

Δικο σου κωσταντινε !

Αδελφέ Νίκο (NIKOSZ), εν πρώτοις να σε ευχαριστήσω για το τραγουδάκι,

και συγχρόνως να ομολογήσω, ότι πιστεύω εις την δύναμη της προσευχής

όλων σας, για σύντομη επιστροφή μου (όχι σε πακέτο), στην Αγιοτόκο

Ελλάδα μας, εκτός και εαν ο Ηλίας (Stratos), έχει ενδοιασμούς ως προς την αποτελεσματικότητα της προσευχής σας.

Νάστε όλοι καλά.

============================================
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

Από τον ενθρονιστήριο λόγο: "Το σφυροκόπημα όλων αυτών των σκέψεων με οδηγεί στο αποκαρδιωτικό συμπέρασμα ότι οι άξιοι δεν υπάρχουν πια στις μέρες μας, ή υπάρχουν μεν, αλλά η Εκκλησία δεν τους αναγνωρίζει, ή τους βλέπει, αλλά δεν τους θέλει. Μόνο έτσι θα μπορούσε να καταλήξει στη δική μου επιλογή, στην άκομψη ομολογία της έλλειψης προσώπων."

Μου φαίνεται πως έχει δίκιο ο π. Νικόλαος, Μητροπολίτης Μεσογαίας, και δεν τα λέει από δήθεν ταπεινοφροσύνη αλλά λέει αντικειμενικά την αλήθεια.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

silver έγραψε:Αδελφέ Νίκο (NIKOSZ), εν πρώτοις να σε ευχαριστήσω για το τραγουδάκι,

και συγχρόνως να ομολογήσω, ότι πιστεύω εις την δύναμη της προσευχής

όλων σας, για σύντομη επιστροφή μου (όχι σε πακέτο), στην Αγιοτόκο

Ελλάδα μας, εκτός και εαν ο Ηλίας (Stratos), έχει ενδοιασμούς ως προς την αποτελεσματικότητα της προσευχής σας.

Νάστε όλοι καλά.
Nα προσεχω ομως με τις αφιερωσεις γιατι παιρνω αμαρτιες
σαν κατακριση οπως μου ειπε ο σακης !

Ε να και αλλη μια για καλο απογευμα
γιατι η ασφαλτος με ψαχνει! :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=QFMC1N3L3n4

Να περνατε υπεροχα!
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

Είμαι πολύ χαρούμενη που ο π. Νικόλαος μιλάει στις καρδιές μας. Για τους δύσπιστους θέλω να κάνω μια ερώτηση:

Αν ο π. Νικόλαος είχε στόχο του να γίνει Μητροπολίτης ή... Πατριάρχης, του έλειπε κάποιο από τα απαραίτητα προσόντα για να διεκδικήσει την οποιαδήποτε θέση επιθυμούσε, θα ήταν ανάγκη να λειτουργήσει έτσι;
Απόσπασμα από το λόγο του, που παρέθεσε ο Aposal :flower:
"Γνωρίζετε εσείς, Μακαριότατε, πως εγώ ο ίδιος Σας αρνήθηκα την εγγραφή μου στον κατάλογο των εκλογίμων προς αρχιερατείαν, προ τεσσάρων περίπου ετών, η οποία τελικά έγινε κατά την απουσία μου στο Άγιον Όρος. Παρά την ταπεινή και ευγενή πίεσή Σας, δεν δέχθηκα την τιμητική για μένα θέση του εκπροσώπου Σας, μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Εκκλησία μας. Αργότερα αρνήθηκα επίμονη πρότασή Σας να εκλεγώ επίσκοπος, με τον κίνδυνο να παρεξηγηθώ πως απαξιώνω την αρχιεροσύνη. Προ διμήνου, όταν πληροφορήθηκα την εμπλοκή που προκαλεί το πρόσωπό μου στην όλη πορεία του εκκλησιαστικού προβλήματος, Σας ξαναπρότεινα, εγγράφως αυτή τη φορά τη διαγραφή του ονόματός μου από τον περίφημο κατάλογο. "
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

Πάντως εμένα δεν μου αρέσει πολύ αυτή η εμμονή να μας δείξει και να δημοσιοποιήσει όλες αυτές τις απεγνωσμένες προσπάθειες να μην επισκοποιηθεί.... Τραβάτε κι ας κλαίω...
Άβαταρ μέλους
nemesis123
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από nemesis123 »

ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΙ....

ΜΕΣΑ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ , ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΘΑ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ!!

ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ: ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΩΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΦΩΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝΕ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥΣ......
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ...ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΗΣ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΨΥΧΟΥΛΕΣ....

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΠΑΠΑ!!!!
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

=============================================

Ο vic έγραψε :
Τραβάτε κι ας κλαίω...

ωραίο αυτό αδελφέ, μάρεσε η παρατήρησή σου!

Δεν είδα ούτε ένα από τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος
να μιμήται τον Άγιο Νικόλαο, όταν δέχθηκε τον αιρεσιάρχη πάπα
στην αγιοτόκο Ελλάδα, ή όταν πήγε στη Ρώμη.

Όλα τα άλλα είναι εν πολλοίς ......

============================================
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

Κάποτε αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την ανησυχία στον έλληνα υπουργό εξωτερικών για τις αντιαμερικανικές δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού. Και ο υπουργός εξωτερικών του απάντησε "μην ακούς τί λέει αλλά να βλέπεις τί κάνει..."
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

O vic έγραψε :
Κάποτε αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την ανησυχία στον έλληνα υπουργό εξωτερικών για τις αντιαμερικανικές δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού. Και ο υπουργός εξωτερικών του απάντησε "μην ακούς τί λέει αλλά να βλέπεις τί κάνει..."

Έτσι είναι, δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Στην Εκκλησία μας, ανέτρεψαν την διδασκαλία του Κυρίου μας,

την διδασκαλία των Θεοφόρων Πατέρων της Ορθοδοξίας.

Και έτσι σήμερα στο χώρο της Εκκλησίας, όταν κάποιος ελέγχη κληρικούς
και μάλιστα Επισκόπους για Κανονικές παραβάσεις, χαρακτηρίζεται "πιετιστής", "οργανωσιακός", ἑξωεκκλησιαστικός", ή "παρεκλησιαστικός", "προτεσταντίζων" κ.λ.π.
Και οι λέξεις αυτές ενεργούν πολλάκις καταλυτικά επάνω σε αστήρικτες και περιδεείς συνειδήσεις και παύει κάθε διάθεση διαμαρτυρίας κατά των προδοτών της αμωμήτου πίστεώς μας.

==============================================
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”