Hmarton έγραψε:Που βασίζεται και τα λέει όταν εδώ μας γκρεμίζουν στα καλά καθούμενα τις εκκλησίες και το ποίμνιο είναι μόνο κάτι παππούδες;
Έλα ντέ ξέρω και εγώ! Εδώ το πατριαρχείο έχει το εξής τραγελαφικό έχει μητροπολίτες χωρίς μητροπόλεις και ποίμνιο, Εφέσου! Ικονίου! Τυρολόης! Συληβρίας! Περγάμου! κλπ αν εξαιρέσεις την πόλη ίσως και την αντίπερα πλευρά την Χαλκηδόνα (και αυτό παίζεται αν υπάρχει ποίμνιο).
Δηλαδή τρελλά πράγματα τόσους μητροπολίτες δεν έχει ούτε η Αυστραλία που στο κάτω κάτω οι Έλληνες αριθμούν γύρω στο εκατομμύριο αν δεν κάνω λάθος και στην Τουρκία με τους 1500 Έλληνες (ποιός ξέρει) να έχει τόσους. Φανταστείτε μητροπολίτης χωρίς ποίμνιο, ιερείς, ναούς τί μητροπολίτης είναι και σε ποιούς στους μουσουλμάνους ή στον αέρα.
Αντί να δει αυτά ο οικουμενικός περί άλλα τιρβάζει, και μη μου πεί κανείς ότι ακριβώς γιά αυτά όλα ενδιαφέρεται γιατί η περίπτωση δείχνει καθαρά εγκατάλειψη από τον Θεό. Γιατί εγκαταλείφθηκε το πατριαρχείο από τον Θεό στην τύχη του, όλοι γνωρίζουμε ότι τους πιστούς ο Κύριος τους δοκιμάζει μεν αλλά όσο είναι πιστοί δεν τους εγκαταλείπει στο αφανισμό. Αφανισμός σημαίνει ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗ.