Σε έναν άνθρωπο αρνητικό προς τον Χριστιανισμό είναι δύσκολο να επιλέξεις κάποιο βιβλίο. Εγώ πάντως θα πρότεινα το βιβλίο με τίτλο : "Πίστη και Λογική" του Μ. Μελινού (απαντάει ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κοστώφ), το οποίο διαθέτει αρκετές σελίδες για τις μεταθανάτιες εμπειρίες, τόσο από Καθολικούς, όσο και από Ορθόδοξους, με τα ανάλογα σχόλια.Harrys1934 έγραψε: Τι θα του απαντίσεται; Θα του δώσετε ένα βιβλίο;
Μεταθάνατον ζωή
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΠΕΡΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Kαταρχάς με το ζόρι δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιον να πιστέψει
Ο ίδιος ο Χριστός είπε "Οποιος θέλει"
Μπορούμε με καλωσύνη και ευγένεια να αποδεχθούμε το δικαίωμα του άλλου να μη πιστεύει αρκεί όμως να μη κοροιδεύει όσους πιστεύουν
Αλλωστε με τη δική μας στάση δίνουμε το παράδειγμά μας
Κάνοντας το σταυρό μας έξω από ένα ναό
Ανάβοντας σπίτι το καντήλι
Οταν δει τις εικόνες στο δωμάτιό μας
Βλέπει ο άλλος , και όταν μας βλέπει και εμάς γαληνεμένους θα "ζηλέψει" αυτή μας τη γαλήνη
(σε μένα δεν ισχύει αυτό γιατί τα νεύρα μου είναι κρόσια :p )
Ο ίδιος ο Χριστός είπε "Οποιος θέλει"
Μπορούμε με καλωσύνη και ευγένεια να αποδεχθούμε το δικαίωμα του άλλου να μη πιστεύει αρκεί όμως να μη κοροιδεύει όσους πιστεύουν
Αλλωστε με τη δική μας στάση δίνουμε το παράδειγμά μας
Κάνοντας το σταυρό μας έξω από ένα ναό
Ανάβοντας σπίτι το καντήλι
Οταν δει τις εικόνες στο δωμάτιό μας
Βλέπει ο άλλος , και όταν μας βλέπει και εμάς γαληνεμένους θα "ζηλέψει" αυτή μας τη γαλήνη
(σε μένα δεν ισχύει αυτό γιατί τα νεύρα μου είναι κρόσια :p )
Καλή Σαρακοστή
-
ELPIZO
- Βασικός Αποστολέας

Αδερφέ Alefteri,σίγουρα πρέπει να ασχολούμαστε με τη σωτηρία τηε ψυχής και σίγουρα μόνο ο Κύριος ξέρει που θα πάει η ψυχή μετά το θάνατο.Όμως για να ασχοληθεί κάποιος με τη σωτηρία της ψυχής πρέπει να πιστεύει και στη μεταθάνατον ζωή...Το ερώτημα λοιπόν είναι τι του απαντάς και πώς τον κάνεις να πιστέψει πως υπάρχει ζωή μετά το θάνατο..
Για να διαβάσει κάποιος ένα βιβλίο όπως αυτά που αναφέρατε αδερφοί μου πρέπει να έχει μια τάση προς τα κει,αν όχι,δεν πρόκειται να ανοίξει το βιβλίο...τότε,τί γίνεται?
Για να διαβάσει κάποιος ένα βιβλίο όπως αυτά που αναφέρατε αδερφοί μου πρέπει να έχει μια τάση προς τα κει,αν όχι,δεν πρόκειται να ανοίξει το βιβλίο...τότε,τί γίνεται?
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ
Τον στρίμοξες άσχημα με τα ψιλά γράμματα. Φυλαγμένη την είχες κι' εσύ;