Αναπάντητες προσευχές και ικεσίες
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
Ε, ναι λοιπόν !!panos0 έγραψε: 1.000.000 ευρω ζητησα μηπως ηταν πολλα???
Αντε το κανω 850.000, τελευταια προσφορα....
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ζητάς πολλά...
Ή κόψε κάτι ή ζήτα το σε δόσεις...
Μην είσαι κι αχόρταγος !!
ΥΓ: Σοβαρά τώρα. Έχω σταματήσει να ζητάω το ο,τιδήποτε γιατί θεωρώ ότι είμαστε τόσο αχάριστοι που δεν εκτιμάμε αυτά που έχουμε και ντρέπομαι να γκρινιάζω συνεχώς.
Τώρα έχω επικεντρωθεί σε ένα αίτημα. Ζητώ από τον Κύριο να με βάλει στον Παράδεισο (αν και φυσικά δεν το αξίζω) και τίποτα άλλο.
Ζητάω πολλά ???
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας
Η απαντηση ισως ειναι οτι εξαρταται τι ζηταμε. Ζηταμε κατι προσκαιρο και πεπερασμενο, κατι καθημερινο, κατι υλικο, κατι χοικο, κατι που θα μας κανει να την "περασουμε καλυτερα" αυτην την εξορια;
Ζηταει κανεις στην προσευχη του, Κυριε σωσε την ψυχη μου, και ας γινει οτι θελει εδω κατω, και να τραβηξω και τον Σταυρο που θα μου δωσεις, οσο βαρυς και εαν ειναι;
Εγω δεν νομιζω οτι το κανει καποιος αυτο ειλικρινα, και ο πρωτος που το αποφευγει ειμαι εγω ο καναπεδακιας και ο καλοπερασακιας αρχιραθυμος και καρατεμπελης.
Ποιος λοιπον τολμαει να πει και να εννοει, την πασα ζωην ημων Χριστω τω Θεω παραθωμεθα.. Ελαχιστοι.
Αρα σοφα πραττει και δεν μας δινει τις περισσοτερες φορες φτηνο-πραγματα που ζηταμε σαν ζητιανοι δουλοι και την Αγαπη Του σαν τεκνα φωτος και κατα Χαριν εν δυναμει θεουμενοι φιλοι του Κυριου.
Μονοι μας υποβιβαζουμε τον εαυτο μας, και χανουμε την αξιπρεπεια μας ενωπιον του Θεου, ο Οποιος μας εχει προορισει για πολυ ψηλα, αλλα εμεις κινουμαστε στο βαθος της αβυσσου των προσκαιρων απολαυσεων.
Ετσι για να μην μας υποτιμα Αυτος, οπως εμεις κανουμε με τον εαυτο μας, δεν ευδοκει να παρουμε το ζητουμενο. Αντιθετως εως αρτι εργαζεται για να μπουμε στην Βασιλεια Του ως Υιοι κατα Χαριν και συγκληρονομοι Του.
Οσο απλο ειναι, αλλο τοσο και επωδυνο και μη παραδεκτο ειναι για την χοικη μας αντιληψη.
Μεχρι να φωτισθουμε, κινουμαστε στο πεδιο χαμηλης επιγνωσεως και εκζητησεως φθαρτων αιτηματων, οταν μορφωθει μεσα μας Χριστος, τοτε αλλαζουμε αιτηματα και γινεται πνευματικη η "ζητιανια" μας και πολυ πιο ευαρεστη στον Θεον. Στο χερι μας ειναι.
Ζηταει κανεις στην προσευχη του, Κυριε σωσε την ψυχη μου, και ας γινει οτι θελει εδω κατω, και να τραβηξω και τον Σταυρο που θα μου δωσεις, οσο βαρυς και εαν ειναι;
Εγω δεν νομιζω οτι το κανει καποιος αυτο ειλικρινα, και ο πρωτος που το αποφευγει ειμαι εγω ο καναπεδακιας και ο καλοπερασακιας αρχιραθυμος και καρατεμπελης.
Ποιος λοιπον τολμαει να πει και να εννοει, την πασα ζωην ημων Χριστω τω Θεω παραθωμεθα.. Ελαχιστοι.
Αρα σοφα πραττει και δεν μας δινει τις περισσοτερες φορες φτηνο-πραγματα που ζηταμε σαν ζητιανοι δουλοι και την Αγαπη Του σαν τεκνα φωτος και κατα Χαριν εν δυναμει θεουμενοι φιλοι του Κυριου.
Μονοι μας υποβιβαζουμε τον εαυτο μας, και χανουμε την αξιπρεπεια μας ενωπιον του Θεου, ο Οποιος μας εχει προορισει για πολυ ψηλα, αλλα εμεις κινουμαστε στο βαθος της αβυσσου των προσκαιρων απολαυσεων.
Ετσι για να μην μας υποτιμα Αυτος, οπως εμεις κανουμε με τον εαυτο μας, δεν ευδοκει να παρουμε το ζητουμενο. Αντιθετως εως αρτι εργαζεται για να μπουμε στην Βασιλεια Του ως Υιοι κατα Χαριν και συγκληρονομοι Του.
Οσο απλο ειναι, αλλο τοσο και επωδυνο και μη παραδεκτο ειναι για την χοικη μας αντιληψη.
Μεχρι να φωτισθουμε, κινουμαστε στο πεδιο χαμηλης επιγνωσεως και εκζητησεως φθαρτων αιτηματων, οταν μορφωθει μεσα μας Χριστος, τοτε αλλαζουμε αιτηματα και γινεται πνευματικη η "ζητιανια" μας και πολυ πιο ευαρεστη στον Θεον. Στο χερι μας ειναι.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Ο Χριστος ποτε δεν υποσχεθηκε οτι οι δικοι του θα καλοπερασουν, αντιθετα, μονο κακουχιες υποσχεθηκε, πονους, δακρυα και λυπες, δεν το ξεχναμε, ομως....
Αλλα καλυτερα ας το αφησουμε....καλος ειναι και ο ποιητης Φανφαρας με τα ωραια λογια του.....
......... Σκοτάδι πίνω για πιοτό, πωπωπωπω, Ντέφι της λύσσας μου κρατώ πωπωπωπω, πωπωπωπω και το μυαλό μου είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω.
..........και το μυαλό σου είναι θολό και το δικό της πιο λειψό, σας εθολώσαν τα λεφτά, γεια σου Φανφάρα φαφλατά κι απο ουσια τιποτα....
(απο το εργο ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗΗΗΗ, 1969)
Ενταξει...
700.000 τελευταια τιμη
700.000, 1
700.000, 2
700.000, 3
συγχαρητηρια!!! η τιμη κατοχυρωθηκε στον....Κυριο :D :D :D :D :D
Γμτ,
συγγνωμη δεν μπορεσα να κρατηθω.....
Το υποσχομαι τελευταιο ποστ στο τοπικ :D :D :D :D
Αλλα καλυτερα ας το αφησουμε....καλος ειναι και ο ποιητης Φανφαρας με τα ωραια λογια του.....
......... Σκοτάδι πίνω για πιοτό, πωπωπωπω, Ντέφι της λύσσας μου κρατώ πωπωπωπω, πωπωπωπω και το μυαλό μου είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω.
..........και το μυαλό σου είναι θολό και το δικό της πιο λειψό, σας εθολώσαν τα λεφτά, γεια σου Φανφάρα φαφλατά κι απο ουσια τιποτα....
(απο το εργο ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗΗΗΗ, 1969)
Ε φυσικα και δεν ζητησα λεφτα αλλα μιας και το λεμε.... :D :D :D :DΕ, ναι λοιπόν !!
Ζητάς πολλά...
Ή κόψε κάτι ή ζήτα το σε δόσεις...
Μην είσαι κι αχόρταγος !!
Ενταξει...
700.000 τελευταια τιμη
700.000, 1
700.000, 2
700.000, 3
συγχαρητηρια!!! η τιμη κατοχυρωθηκε στον....Κυριο :D :D :D :D :D
Γμτ,
συγγνωμη δεν μπορεσα να κρατηθω.....
Το υποσχομαι τελευταιο ποστ στο τοπικ :D :D :D :D
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ρε αδελφέ Παναγιώτη, τι είναι αυτά που λες;panos0 έγραψε:Αληθεια σου λεγω οτι εγω πχ δεν προσευχομαι γιατι λεω δεν με ακουει κανεις, τι να προσευχηθω να κανω?
Έχεις εσύ το πνευματικό υπόβαθρο να ερμηνεύσεις τον Θεό (αυτό είναι βλασφήμια) ώστε να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι δεν σ' ακούει;
Μήπως περιμένεις να σου μιλήσει;
Τελικά μ' αυτά που λες, ότι δηλαδή τελικά δεν προσεύχεσαι για΄τι έιναι μάταιο, κάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θέλει ο πονηρός.
Αδελφέ μου, συζήτα το θέμα με έναν πνευματικό.
Σου παραθέτω μια σχετική ερώτηση που έκανα (μέσω e-mail) σ' έναν πνευματικό και την απάντησή του :
Ερώτηση : Έχω ένα συγγενικό μου πρόσωπο βαριά άρρωστο. Προσεύχομαι καθημερινά για την ανάρρωσή του, έρχομαι στο ναό, βρίσκω κάποιον ιερέα και κάνουμε παράκληση υπέρ αναρρώσεως του ασθενούς, αλλά ο ασθενής τελικά καταλήγει.
Διαβάζοντας το Ευαγγέλιο, σχετικά με τις προσευχές και τις δεήσεις, μεταξύ άλλων αναφέρει : «…γι’ αυτό σας λέω, ότι όλα όσα ζητάτε όταν προσεύχεστε, να πιστεύετε ότι θα τα πάρετε και θα σας γίνουν» (κατά Μάρκον, Κεφ 11), ή «Εάν κανείς από σας υστερεί σε σοφία, ας ζητήσει από τον Θεό ο οποίος δίνει σε όλους με γενναιοδωρία και χωρίς να προσβάλει και θα του δοθεί. Να ζητά όμως με πίστη, χωρίς να αμφιβάλλει καθόλου, γιατί εκείνος που αμφιβάλλει μοιάζει με το κύμα της θάλασσας, το οποίο κινείται από τον αέρα και φέρεται πότε από δω και πότε από κει. Ας μη νομίζει ο άνθρωπος εκείνος ότι θα πάρει τίποτε από τον Κύριο. Είναι άνθρωπος δίγνωμος, ακατάστατος σε όλη τη διαγωγή του» (Επιστολή Ιακώβου, Κεφ. 1, 5-8).
Τελικά, τι μπορεί να σημαίνει το ότι οι προσευχές και οι παρακλήσεις μου δεν υλοποιήθηκαν; Μήπως ότι ναι μεν προσευχόμουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν το πίστευα; Μήπως ότι η κατάληξη του ασθενούς να ήταν η καλύτερη γι’ αυτόν λύση; Και στις περιπτώσεις που προσευχόμαστε για έναν ασθενή (με πίστη), μπορεί αυτό να σημαίνει ότι ο ασθενής αυτός δεν θα πάθει ποτέ κάτι;
Απάντηση : Οι προσευχές μας προς τον Θεό πρέπει να γίνονται. Όταν κανείς προσεύχεται για τους άλλους, πρώτος αυτός απολαμβάνει την χάριν του Αγίου Πνεύματος για την ανιδιοτελή αγάπη του. Το αν θα ακούσει την προσευχή ο Θεός εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από την θέρμη της πίστεως του προσευχομένου. Από την καθαρότητα της καρδίας του. Από τη δεκτικότητα του αντικειμένου της προσευχής. Από το πνευματικό συμφέρον της αιτήσεως. Αν έχουν ωριμάσει οι λόγοι και οι συνθήκες για να απαντήσει ο Θεός, ώστε να μην υποστεί βλάβη ο προσευχόμενος. Διότι αν ο Θεός απαντήσει αμέσως ενδεχομένως να διογκωθεί ο εγωισμός και να ζημιωθεί ο προσευχόμενος. Αν αυτό που ζητάμε δεν πρόκειται να δαπανηθεί στις αμαρτίες.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Δε μπορει Αποστολη με κοροιδευεις....Έχεις εσύ το πνευματικό υπόβαθρο να ερμηνεύσεις τον Θεό (αυτό είναι βλασφήμια) ώστε να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι δεν σ' ακούει;
Μήπως περιμένεις να σου μιλήσει;
Εσυ απο που καταληγεις οτι δεν σε ακουει καποιος φιλος σου?
Φυσικα και δεν περιμενω να μου μιλησει ο Θεος, αλλα ουτε και να χανω την ωρα μου με προσευχες εαν δεν ακουει, να παω να δω ενα αρρωστο καλυτερα.
Δεν εγινε το ζητουμενο, αρα δεν εχεις πιστη, δεν εισαι ετοιμος, δεν εισαι καθαρος στην καρδια, ο Θεος σε ακουσε (??) και ειπε οχι!
Να ορισμενες παιδικες απαντησεις.
Εσενα σου το ειπε οτι μου ειπε οχι? Που ξερει ο ενας τι πιστη εχει ο αλλος?Δεν μπορει ο Θεος να οικονομησει τα πραγματα αλλιως? Οι συνθηκες θα ωριμασουν πριν η μετα εορτης? Μηπως να προσευχηθω οταν γινω Αγιος?
Φυσικα ο Θεος ξερει καλυτερα, τοτε ομως γιατι να προσευχηθω?
Α συγγνωμη ξεχασα, για να παρω την ρομφαια που θα κατακοψει τις ορδες του διαβολου, ειναι επικοινωνια του χοικου με τον Παντεποπτη, και αλλα τετοια ωραια που ορισμενοι επιμενουν να λενε εδω σαν αλλοι ποιητες Φανφαρες.....
Τι να σου πω Αποστολη, οτι θελει ο καθε ενας πιστευει, δεν ειναι αναγκη να το αναλυσουμε το θεμα με σοβαρα επιχειρηματα.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Αδελφέ μου Παναγιώτη, γιατί να σε κοροϊδεύω;
Αν όμως έφτασες στο σημείο να λες ότι χάνεις την ώρα σου όταν προσεύχεσαι, τότε είσαι σε πολύ επικίνδυνο σημείο!
Σου το λέω σαν αδελφός!
Ζήτα επειγόντως την βοήθεια ενός πνευματικού, γιατί βαδίζεις σε λάθος δρόμο!
Αν όμως έφτασες στο σημείο να λες ότι χάνεις την ώρα σου όταν προσεύχεσαι, τότε είσαι σε πολύ επικίνδυνο σημείο!
Σου το λέω σαν αδελφός!
Ζήτα επειγόντως την βοήθεια ενός πνευματικού, γιατί βαδίζεις σε λάθος δρόμο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Δεν αμφισβητω την καλη σου προθεση φιλε μου, ενταξει να ρωτησω πνευματικο να τον ακουσω τι εχει να μου πει, μαλιστα ειχα(&εχω) σκοπο μεσα στην εβδομαδα να παω, θα αλλαξει ομως κατι?
Τι θα μου πει παραπανω απο οτι γνωριζω ή οτι λετε εσεις εδω?
Μακαρι να εχει να μου πει αρκετα.
Παντα μου αρεσε πολυ η προσευχη, αλλα εαν δεν εχει νοημα τι να την κανω?
Φυσικα δεν μπορω να αγνοησω τους τοσους υπερμαχους της προσευχης, Αγιους, Πατερες της εκκλησιας, Γεροντες κτλπ.
Μηπως ομως η προσευχη ηταν γιαυτους, για την ελιτ του χριστιανισμου?
Λεμε εδω διαφορα, εσυ λες προσευχησου, εγω λεω δεν εχει νοημα, αλλα εαν παει καποιος στο γυμναστηριο και του πει ενας καχεκτικος ελα να σου πω πως θα γινεις μπιλντερι τι βαρυτητα θα εχουν τα λογια του?
Μακαρι να εχει να μου πει αρκετα.
Παντα μου αρεσε πολυ η προσευχη, αλλα εαν δεν εχει νοημα τι να την κανω?
Φυσικα δεν μπορω να αγνοησω τους τοσους υπερμαχους της προσευχης, Αγιους, Πατερες της εκκλησιας, Γεροντες κτλπ.
Μηπως ομως η προσευχη ηταν γιαυτους, για την ελιτ του χριστιανισμου?
Λεμε εδω διαφορα, εσυ λες προσευχησου, εγω λεω δεν εχει νοημα, αλλα εαν παει καποιος στο γυμναστηριο και του πει ενας καχεκτικος ελα να σου πω πως θα γινεις μπιλντερι τι βαρυτητα θα εχουν τα λογια του?
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Πρώτον χαίρομαι που θα δεις κάποιον πνευματικό. Είχα σκοπό να σου προτείνω κάποιον που εμπιστεύομαι απόλυτα, αν δεν είχες ήδη βρει.panos0 έγραψε:Δεν αμφισβητω την καλη σου προθεση φιλε μου, ενταξει να ρωτησω πνευματικο να τον ακουσω τι εχει να μου πει, μαλιστα ειχα(&εχω) σκοπο μεσα στην εβδομαδα να παω, θα αλλαξει ομως κατι?
Δεύτερον γιατί βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα ότιο δεν θα αλλάξει κάτι;
Τρίτον η επιτυχία του εγχειρήματος, εξαρτάται από εσένα! Αν εσύ δεν δείξεις υπακοή σε ό,τι σου πει ο πνευματικός, τότε δεν θα δεις ιδιαίτερη βελτίωση. γιατί το σύνηθες σφάλμα που κάνουμε είναι να μην εμπιστευόμαστε τον πνευματικό μας, αλλά πρώτα να κρίνουμε τα λόγια του και μετά να κάνουμε υπακοή μόνο σε όσα θεωρούμε (εμείς) ως σωστά.
Η ωφέλεια από τον πνευματικό, έχω την άποψη, ότι δεν είναι τόσο στο τι θα μας οπει, αλλά στο αν θα κάνουμε υπακοή σε όσα μας πει. Γιατί, θεωρώ, αυτό μόνο ζητάει ο Κύριος από εμάς : την υπακοη στον πνευματικό μας!