Internet στο Άγιον Όρος

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

Η χρηση ειναι που καθοριζει την αξια

Αγαπητε φιλε τα ειπες ολα σε λιγες λεξεις .
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αγαπητε κοyk δεν νομιζω να εχουμε πει σε καποιον γιατι εγινε αυτο που εγινε .
αν εχει γινει δεν το εχω υποψιν μου

παρακαλω πες μου αν κανω λαθος ;;;
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

θα ηταν μεγαλη μου χαρα και τιμη να σε δω και στο ορος την
επομενη φορα που θα ερθω .
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

Βεβαίως και συ και όποιος άλλος θέλει (απ τους αντρες εννοείται) ας μου στείλει πρώτα μηνυμα.
Και το email είναι pkoyk@yahoo.com (δεν ξέρω πως γίνετε μπλε για να το πατήσει και να συνδεθεί καποιος).

Χαίρε η Παναγία μαζί σου[/url]
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

Α έγινε ..δεν καταλαβα αλλα δεν πειράζει... :D
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

Τιμή μας πάντως που σας έχουμε κοντά μας και μας μεταδίδετε λίγο οξυγόνο γνήσιας πνευματικής ζωής! Αισθάνομαι απίστευτο δέος ( όπως και οι περσσότεροι φαντάζομαι) για οτιδήποτε σχετικό με το "Αγέρωχο κάστρο της Ορθοδοξίας" μας (όπως το αποκαλεί και ο Νίκος Ζαχαριάδης)...
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ο σκοπός των μοναχών στο Άγιο Όρος είναι να δοξάζουν το Θεό και να προσεύχονται υπέρ ημών των αναξίων. Είναι προφανές ότι η Δόξα του Θεού υπηρετείται με χιλιάδες τρόπους, κανένας από τους οποίους δεν είναι κατακριτέος ή αντίθετος με το θέλημά Του.

Η εμμονή στα πρότυπα, που προκύπτουν από τη ζωή πρόσφατων και παλιότερων ασκητών μοναχών, αδικεί τη συμβολή άλλων εξ ίσου αγίων μοναχών, που είχαν διαφορετικό τρόπο άσκησης και μεγαλύτερη συμμετοχή στα δρώμενα στον κόσμο.

Είναι πολύ λίγοι οι μοναχοί που μπορούν να κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν στον κόσμο, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, μόνο με τη δύναμη και την καθαρότητα της καρδιάς τους. Υπάρχουν πολλοί άλλοι όμως σήμερα, που κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν στον κόσμο σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μέσα και αναγνωρίζοντας ταπεινά, ότι δεν έχουν την πίστη και την καθαρότητα της καρδίας εκείνων των αγίων, αλλά επιθυμούν να γίνει το θέλημα του Θεού, έστω και με πιο πεζά μέσα.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε (το άφησα να περάσει απαρατήρητο για να μην σκανδαλιστούν μερικοί αδελφοί). το Άγιο Όρος είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδος, που έχει καλυφθεί από ασύρματο Internet από τον ΟΤΕ, που επιτρέπει παράλληλα και τη χρήση όλων των διαδικτυακών μέσων επικοινωνίας (τηλέφωνο, e-mail κλπ.). Το ανακοίνωσε ο ΟΤΕ μέσα στον Αύγουστο.

Έτσι τώρα πια ο καθένας στο Άγιο Όρος επιλέγει. Αν θέλει απομόνωση ή αν θέλει επαφή με τον έξω κόσμο και μέχρι πιο βαθμό. Πάντως έχετε υπ' όψη σας ότι οι Άγιοι δεν σκανδαλίζονται από την τεχνολογία, οι αδύναμοι και οι επιρρεπείς σκανδαλίζονται. Εκείνους θ' αναλάβει να τους προστατεύσει η Παναγία και ο Γέροντάς τους.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Επειδη ,πρωτη φορα μπορουμε και μιλαμε με καποιον μοναχο απο το περιβολι της Παναγιας μας ,νομιζω οτι μπορουμε να βοηθηθουμε ολοι παρα πολυ !!!!!!!!!!Χαιρομαι πολυ που μας δινετε αυτη η δυνατοτητα!!!!!!!!!στη διαρκεια ,μου ηρθε μια απορια ομως,δεν ξερω αν κανω σωστα ,αν την ρωτησω.Αν δεν ειναι σωστη ,μην απαντησετε.Δεν θελω να σας φερω σε δυσκολη θεση!!!!!!!
Μου ηρθε το ερωτημα ,αν οι μοναχοι ,που συμμετεχουν στο ιντερνετ,αν εχουν την ευλογια ,απο τον γεροντα τους.Σας παρακαλω μην με μαλωσετε!!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

ΟΥΠΣΣΣΣ!!!
Σμάρτι, πάρτη πίσω την ερώτηση. Σε νίκησε η περιέργεια... :razz:
Carlos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Carlos »

Θα πρέπει επιτέλους να ξεχωρίσουμε στο μυαλό μας τι είναι παράδοση και τι δεν είναι...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”