Το βιβλίο της Γερόντισσας Γαβριηλίας

Διαβάσατε ένα καλό Ορθόδοξο Χριστιανικό βιβλίο; προτείνετε το και σε μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑΣ

Δημοσίευση από avvas »

plagiaskepsi έγραψε:.....den variese oli tha pethanun mia mera
Θα σε στενοχωρήσω λίγο αλλά...
δεν σκοπεύω να πεθάνω ούτε μία ούτε καμμία μέρα :8

Αν δεν πεθάνεις πριν πεθάνεις
θα πεθάνεις όταν πεθάνεις.
Αγιορείτικο

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

evagelia έγραψε:ΔΕΝ ΓΝςΡΙΖΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ!
ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ!!
Πολύ ωραία!
Δεν είναι υποχρεωτικό να ασχοληθείς.
Δεν παραβαίνεις καμμία εντολή αν δεν το διαβάσεις.
evagelia έγραψε:ΑΛΛΑ,
ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΡΑΝΤΟ, ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ!!ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΙΚΟΣ!!!ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ!!
Πολύ ωραία!
Ακριβώς έτσι όπως τα λές είναι ο π. Σαράντος.
Ουδείς αμφισβήτησε ότι είναι ένας άξιος πνευματικός.

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ενταξει, αδελφοι, εχουμε παρα πολλα να πουμε για το βιβλιο αυτο, αλλα για να μην διαπληκτιζομαστε παραπανω, χωρις λογο, ας κανει ο καθενας οτι του πει ο Πνευματικος του.

Εχουμε εντελως διαφορετικη οπτικη γωνια, αλλα να με συγχωρεις avvas, εαν ημουν και λιγο αποτομος, στο θεμα αυτο.

Ειναι γεγονος οτι εμπιστευομαι απολυτα τον π.Σαραντη, και φυσικα τον Πνευματικο μου, αλλα δεν μπορει κανεις και να κατηγορησει κανεναν, εαν δεν εχει απολυτα στοιχεια, και ενα βιβλιο δεν μπορει να αποδωσει μια προσωπικοτητα που δεν την εχουμε ζησει και την ξερουμε μονο μεσα απο την συγγραφεα.

Μπορει η συγγραφεας να εχει γραψει οτι θελει μεσα. Μηπως την ελεγξε και κανεις;

Ειναι π.χ. οπως με τον Γ.Παϊσιο. Exει βγει ο καθενας, και γραφει οτι του κατεβει, βαζει σαλτσες, μερικοι παραγουν μυθους και θρυλους, και υπαρχει μεγαλη συγχυση. Ποιος δεν το εχει δει αυτο;

Συμπερασμα λοιπον: Ας ειμαστε προσεκτικοι, και ας κραταμε και μια αποσταση απο οτι διαβαζουμε, για να μην επηρεαζομαστε ουτε αρνητικα, αλλα ουτε και να πεταμε στα σύννεφα..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

xerome pou ektos apo marko avrilio ginete logos ke gia seneka(aizoia)
na ipovalo enan thirathen periorismo
na noithi os deftereusa epeksigimatiki mias kirias protasis
ke oxi os proteusa ke kiria
:8 :8 :8 :8
o ipovalon tin paraklisi
(parakalon)
antonios eks athinon
kata dilosi mu eftixismenos apolita
:8 :8 :8
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Dionysisgr: Ενταξει, αδελφοι, εχουμε παρα πολλα να πουμε για το βιβλιο αυτο, αλλα για να μην διαπληκτιζομαστε παραπανω, χωρις λογο, ας κανει ο καθενας οτι του πει ο Πνευματικος του.
Ναι αλλά ο κάθε πνευματικός λέει άλλα πράγματα. Ο ένας πνευματικός μπορεί να είναι υπερ και ο άλλος κατά. Ο καθένας δικαιούται να πιστεύει ό,τι θέλει.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

E, γιαυτο, λεω, ας πραξει ο καθενας κατα συνειδηση και κατα την γνωση που εχει να κρινει το βιβλιο.

Και μιας που επανηλθαμε, να εκμυστηρευθω και κατι που δεν το ειπα εξ'αρχης για να μην επηρεασω προκαταβολικα καποιον.

Πριν τρια χρονια περιπου, που επεσε στα χερια σε βιβλιοπωλειο αυτο το βιβλιο, και ενω ειχα παρει ηδη καμμια δεκαρια βιβλια, αυτο κατι μου ελεγε μεσα μου "αστο αυτο, αστο", και δεν με ανεπαυε. Ετσι το αφησα αφου πρωτα το ξεφυλισα και ειδα οτι οντως εχει σαφεις αναφορες σε συγκρητισμο και πανθρησκεια.

Απο εκει και περα, ο καθενας ας κανει οτι θελει. Και να το διαβασει δεν θα.. αγιασει, αλλα ουτε και θα κολαστει..

Δεν θα επανελθω, θεωρω το θεμα ληξαν. Οποιος θελει ας το υποστηριξει, οποιος θελει ας το καταδικασει.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Χριστός Ανέστη!
Αδερφοί μου, έχω διαβάσει το βιβλίο της Γερόντισσας Γαβριηλίας και μου φάνηκε ωφέλιμο.
Μάλιστα είναι πολύ συκοφαντικά μερικά πράγματα που γράφονται για την Γερόντισσα.
Να σας φέρω ένα παράδειγμα, λένε για τη Γερόντισσα ότι πήγαινε σε μοναστήρια των γκουρού....
Ναι πήγαινε ως νοσηλεύτρια λεπρών και διαφόρων άλλων ασθενών! Όταν ο πιο διάσημος γκουρού την υποπτεύτηκε πως δεν ακολουθεί καθόλου το πρόγραμμά τους και ζει μια καθαρή χριστιανική ζωή τότε της είπε πως το βράδυ θα της στείλει μια επίσκεψη. Η Γερόντισσα πήγε στο δωμάτιό της και άρχισε την ευχή "Κύριε Ιησού..." ξαφνικά ανοίγει τα μάτια της και βλέπει το δωμάτιο αλλαγμένο το κρεβάτι πχ το ταβάνι η καρέκλα μακριά...Κατάλαβε πως ο γκουρού έστειλε δαίμονες να την πολεμήσουν και συνέχισε πιο δυνατή προσευχή του Ιησού, τελικά βγήκε νικήτρια. Το πρωί ο γκουρού τη ρώτησε πως πήγε η νύχτα, και η γερόντισσα απάντησε "Δόξα τω Θεώ, πολύ καλά", βέβαια αναγκάστηκε να φύγει από τον τόπο...
Πιστεύω ότι παρερμηνεύτηκαν κάποια πράγματα.
Εξάλλου η Γερόντισσα είχε και τους πιο περίφημους πνευματικούς ακόμη και τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο, και όλοι της έδιναν ευλογίες για το έργο της, το σπάνιο...
Μπορεί να έκανε κάποια σφάλματα, ίσως...αλλά για μένα είναι αγία ψυχή, θαυμαστός άνθρωπος και Ορθόδοξη Χριστιανή.
Διαβάστε το βιβλίο και θα ωφεληθείτε, αν τώρα έχει κάποιες ατέλειες, πετάξτε τις, σαν τις μέλισσες που κρατάν το ωφέλιμο...
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αυτο κατι μου ελεγε μεσα μου "αστο αυτο, αστο", και δεν με ανεπαυε.
Με όλο το σεβασμο αλλά αυτο δεν είναι επιχείρημα. Σκοπός είναι να κρίνουμε με βάση τη λογική και όχι το ένστικτο και τα προαισθήματα.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αφου το εχεις διαβασει, να σε ρωτησω κατι, που δεν ξερω.

Που εκαρη Μοναχη η Γαβριηλια, ποια ηταν η Μονη της μετανοιας της, Ποια ειχε Γεροντισσα, και ποιον Πνευματικο, και εαν πηρε Ευλογια απο το Οικουμενικο Πατριαρχειο για να ξεκινησει Ιεραποστολη και να κυρηξει Ορθοδοξο Χριστιανισμο στον κοσμο;

Προσοχη, δεν μιλαω για απλη φιλανθρωπια που μπορει να σηκωθει και να παει να κανει οποιος θελει χωρις να ρωτησει κανεναν, αλλα για κυρηγμα Ορθοδοξου Πιστεως, που πρεπει να εχεις ειδικη ευλογια - αδεια απο το Οικουμενικο Πατριαρχειο για να κανεις απο οτι ξερω τουλαχιστον.

Επισης πρεπει να εχεις θεολογικη καταρτιση με πιστοποιημενες σπουδες, για να κανεις τετοιο εργο.

Τις ειχε η Γεροντισσα;

Προσοχη ρωταω απο απορια και μονον, χωρις προκαταληψη, γιατι δεν γνωριζω. Εαν ξερεις εσυ fotios, η καποιος αλλος να μας βοηθησει.

Και εφοσον απαντηθουν οι αποριες μου, τοτε οντως δεν θα επανελθω, οπως ειπα και αθετησα τον λογο μου πριν. Αλλα η περιεργεια βλεπεις..
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Παρεπιμπτόντως, και εγώ δεν είμαι fan του βιβλίου αυτού- παρόλο που το είχα διαβάσει με ενδιαφέρον παλιά, όπως και τα βιβλία για Παίσιο, Πορφύριο κλπ κλπ, πλέον έχω μεγάλες επιφυλάξεις για όλους αυτους για έναν λόγο -δεν μου αρέσει να βάζουμε την ταμπέλα του ''γκουρού'' και της ''αυθεντίας'' σε κανέναν. Άσε που αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα λεγόμενά τους θα βρει σημεία που αφήνουν ερωτηματικά και ασάφειες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Λέσχη Αναγνωστών - Βιβλιοπροτάσεις”