Αριθμός ΑΜΚΑ
Συντονιστής: Συντονιστές
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αριθμός ΑΜΚΑ
Ελα εσυ, και.. καλα θα περασεις.
θα σε βαζω αρχικα, να μαζευεις αλατι καθημερινα επι ενα μηνα συνεχεια απο την θαλασσα, και μολις το φερνεις θα σου βαζω κανονα, γιατι η αλατιερα ηταν μπροστα σου, και εχανες τον χρονο σου με αχρηστα διακονηματα..
Και μετα βλεπουμε.
θα σε βαζω αρχικα, να μαζευεις αλατι καθημερινα επι ενα μηνα συνεχεια απο την θαλασσα, και μολις το φερνεις θα σου βαζω κανονα, γιατι η αλατιερα ηταν μπροστα σου, και εχανες τον χρονο σου με αχρηστα διακονηματα..
Και μετα βλεπουμε.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Το μηνυμα σαφές.dionysisgr έγραψε:Ελα εσυ, και.. καλα θα περασεις.
Και μετα βλεπουμε.
Και αν δεν μπορώ να αναγνωρίσω την αλατιέρα ?
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
tanos
- Βασικός Αποστολέας

filotas όντως εχεις δίκιο έχω μια κάρτα τραπέζης που μπαίνει ο μισθός αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Εχεις δίκιο φυσικά για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του κράτους.Αλλά να γίνεται αυτό με αγνές προθέσεις,δεν γνωρίζω μπορεί η κάρτες αυτές να είναι αθώες και για καλό σκοπό αλλά οι προθέσεις πολλές φορές φαίνονται κατόπιν και τρέχει η εκκλησία και δεν προφταίνει τις εξελίξεις.Ετσι εχουν περάσει τόσα αντιχριστιανικά νομοσχέδια ,να μην σου πω γιατί πιστευω να γνωρίζεις καλύτερα.
Αγαπητέ eortologio_gr φαίνεται οτι η ειρωνία είναι χριστιανικό προτέρημα και δεν το ήξερα .Απο οτι βλέπω προσπαθείτε ορισμένοι να προστατεύσεται το φόρουμ απο άτομα που δεν γνωρίζεται ,καλά κάνετε αλλά αυτό να γίνεται χωρίς έπαρση.Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς σας δεν τα γνωρίζει όλα ,όσα κείμενα και αν κατεβάσει.Τέλος πάντων δεν είμαι εγκάθετος ,ούτε θέλω να σας χαλάσω την παρέα,απλώς επειδή μου αρεσε το σάιτ είπα να προστεθω και να καταθέτω και γω την γνώμη μου.Ουτε ανήκω κάπου αλλου αλλά στη Ορθόδοξη Εκκλησία μην έχουμε και παρερμηνείες.
Αποχωρώ δεν γράφω πλέον, αλλά επειδή σας αγάπησα θα μπαίνω σαν επισκέπτης.
Ο Θεός να σας δίνει δύναμη.
Αγαπητέ eortologio_gr φαίνεται οτι η ειρωνία είναι χριστιανικό προτέρημα και δεν το ήξερα .Απο οτι βλέπω προσπαθείτε ορισμένοι να προστατεύσεται το φόρουμ απο άτομα που δεν γνωρίζεται ,καλά κάνετε αλλά αυτό να γίνεται χωρίς έπαρση.Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς σας δεν τα γνωρίζει όλα ,όσα κείμενα και αν κατεβάσει.Τέλος πάντων δεν είμαι εγκάθετος ,ούτε θέλω να σας χαλάσω την παρέα,απλώς επειδή μου αρεσε το σάιτ είπα να προστεθω και να καταθέτω και γω την γνώμη μου.Ουτε ανήκω κάπου αλλου αλλά στη Ορθόδοξη Εκκλησία μην έχουμε και παρερμηνείες.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Tanos, δεν ειμαι συνηγορος του Χρηστου-Eortologio_gr, και συγνωμη που παρεμβαινω, αλλα επειδη οπως φαινεται το πραγμα, θα γινω.. γεροντας του, και θα πληρωσει τις αμαρτιες του μαζεμενες, σου λεω τα εξης..
Δεν ηταν επι προσωπικου αυτα που σου εγραψε ο Χρηστος, και ας εκανε παραθεση το κειμενο σου, αλλα ηθελε να καυτηριασει την γενικοτερη υστερια που δεν ειναι καλο και Ορθοδοξο πραγμα.
Εχει καλη προαιρεση και ψυχη ο Χρηστος, και ετσι ειναι το στυλ του, δεν εχει κακη προθεση, και να μην αποχωρησεις, απεβαλε την σκεψη αυτη, και μην τον παρεξηγεις.
Λοιπον χαριν της αγαπης μας εν Χριστω, θα μεινεις και θα γραφεις τον λογισμο σου.
Αλλωστε ολοι εδω μπηκαμε με λογισμο και μ'ονειρο, οπως λεει ο π.Ανανιας Κουστενης, η οσιακη αυτη ενθεη φωνουλα, που ακουγεται καθε Δευτερα και Παρασκευη απο το ραδιοφωνο της Εκκλησιας μας.
Τωρα ε, να πουμε και κατι παραπανω, ανθρωποι ειμαστε, δοχεια και κυμβαλα αλαλαζοντα. Ολα τα καλα απο τον Θεο ειναι, δικα μας τιποτα δεν εχουμε, μονο αμαρτιες.
Λοιπον την μεση οδο, να ακολουθουμε, την οδο των Πατερων μας, ουτε πανικος, αλλα ουτε εφησυχασμος, και ολες οι ελπιδες μας, οι προσευχες μας, το κεντρο της αναφορας μας να ειναι ο Κυριος μας, και ολα θα πανε καλα.
Δεν ηταν επι προσωπικου αυτα που σου εγραψε ο Χρηστος, και ας εκανε παραθεση το κειμενο σου, αλλα ηθελε να καυτηριασει την γενικοτερη υστερια που δεν ειναι καλο και Ορθοδοξο πραγμα.
Εχει καλη προαιρεση και ψυχη ο Χρηστος, και ετσι ειναι το στυλ του, δεν εχει κακη προθεση, και να μην αποχωρησεις, απεβαλε την σκεψη αυτη, και μην τον παρεξηγεις.
Λοιπον χαριν της αγαπης μας εν Χριστω, θα μεινεις και θα γραφεις τον λογισμο σου.
Αλλωστε ολοι εδω μπηκαμε με λογισμο και μ'ονειρο, οπως λεει ο π.Ανανιας Κουστενης, η οσιακη αυτη ενθεη φωνουλα, που ακουγεται καθε Δευτερα και Παρασκευη απο το ραδιοφωνο της Εκκλησιας μας.
Τωρα ε, να πουμε και κατι παραπανω, ανθρωποι ειμαστε, δοχεια και κυμβαλα αλαλαζοντα. Ολα τα καλα απο τον Θεο ειναι, δικα μας τιποτα δεν εχουμε, μονο αμαρτιες.
Λοιπον την μεση οδο, να ακολουθουμε, την οδο των Πατερων μας, ουτε πανικος, αλλα ουτε εφησυχασμος, και ολες οι ελπιδες μας, οι προσευχες μας, το κεντρο της αναφορας μας να ειναι ο Κυριος μας, και ολα θα πανε καλα.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Φίλτατε,tanos έγραψε:...Αγαπητέ eortologio_gr φαίνεται οτι η ειρωνία είναι χριστιανικό προτέρημα και δεν το ήξερα .Απο οτι βλέπω προσπαθείτε ορισμένοι να προστατεύσεται το φόρουμ απο άτομα που δεν γνωρίζεται ,καλά κάνετε αλλά αυτό να γίνεται χωρίς έπαρση.Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς σας δεν τα γνωρίζει όλα ,όσα κείμενα και αν κατεβάσει.Τέλος πάντων δεν είμαι εγκάθετος ,ούτε θέλω να σας χαλάσω την παρέα,απλώς επειδή μου αρεσε το σάιτ είπα να προστεθω και να καταθέτω και γω την γνώμη μου.Ουτε ανήκω κάπου αλλου αλλά στη Ορθόδοξη Εκκλησία μην έχουμε και παρερμηνείες.
απο γέννας μου ποτέ δεν χλεύασα ή ειρωνεύτηκα κάποιον ούτε και θα το κάνω. Οχι μόνο δεν μου πάει αλλα το σιχαίνομαι και το απεχθάνομαι.
Απλά με το μηνυμά μου (που δεν ήταν ειρωνικό αλλα είχε το στύλ "αμαν βρε παιδιά παντού ο διάβολος ?") ήθελα λίγο ποιό έντονα να κανω το σχόλιό μου.
Θεωρώ ότι όλοι μας είμαστε ίδιοι στην ζωή αυτή και δεν διανοούμαι να υποτιμήσω κανέναν αδελφό μου. Σε παρακαλώ μην το παίρνεις προσωπικά. Στο μήνυμα απάντησα όχι στο πρόσωπο.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Πάντως κάπως έτσι θα ξεκινήσουν όλα. Δεν θα έρθει κανείς στα καλά καθούμενα να σου πει "ρε, είμαι ο αντίχριστος και αν δεν κάτσεις να σε χαράξω θα σε αποκεφαλίσω". Οχι!! Σιγά σιγά, πότε με τοένα και πότε με το άλλο. Αλλωστε αυτό ο γερο Παίσιος το είχε προβλέψει 20 χρόνια πριν οτι, με έναν αριθμό θα τελειώνουν όλες οι δουλειές και οι υποχρεώσεις αλλιώς θα ταλαιπορούμαστε αφάνταστα. Και τότε κάποιοι έσπευσαν να τον πουν τρελό.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Μιλάμε τότε που το ηλεκτρονικό σύστημα στη χώρα μας βρισκόταν σε πρωτόγωνο επίπεδο και και τα ηλεκτρογραφήμματα δεν τα γνώριζαν ακόμη ούτε οι επιστήμονες τις ΝΑΣΑ. Εκτός και αν ο γ. Παισιος είχε πνευματικοπαίδια στη...ΝΑΣΑ οπότε πάμε πάσο.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ααααχ και παλι αχ..
Λιγη, μονο λιγη απο την οσία "τρελλα" του γ.Παϊσιου να ειχαμε, εστω και 0.001 γραμμαρια, και τι στον κοσμο!
Αλλα δυστυχως ετσι μας εχουν κανει μετα απο τοσα χρονια πλυσης εγκεφαλου, να μενουμε στον ορθολογισμο, στην λογικη επεξεργασια, στην αναλυτικη σκεψη, και να εχουμε σχεδον αποβαλει την Πιστη, η οποια ειναι απειρως ανωτερη απο την στενη ανθρωπινη λογικη.
Οσα η Πιστη αγγιζει, ελπιζει, υπομενει, περιμενει, αντεχει, ελκυει, γνωριζει, η λογικη ουτε στα πιο τρελλα της ονειρα δεν μπορει να διανοηθει.
Και αυτο το γνωριζε απο πρωτο χερι ο Γεροντας, και οχι μονο αυτος, αλλα, και ολοι οι αλλοι οσιοι Πατερες, την ευχη τους να εχουμε. Αμην.
Λιγη, μονο λιγη απο την οσία "τρελλα" του γ.Παϊσιου να ειχαμε, εστω και 0.001 γραμμαρια, και τι στον κοσμο!
Αλλα δυστυχως ετσι μας εχουν κανει μετα απο τοσα χρονια πλυσης εγκεφαλου, να μενουμε στον ορθολογισμο, στην λογικη επεξεργασια, στην αναλυτικη σκεψη, και να εχουμε σχεδον αποβαλει την Πιστη, η οποια ειναι απειρως ανωτερη απο την στενη ανθρωπινη λογικη.
Οσα η Πιστη αγγιζει, ελπιζει, υπομενει, περιμενει, αντεχει, ελκυει, γνωριζει, η λογικη ουτε στα πιο τρελλα της ονειρα δεν μπορει να διανοηθει.
Και αυτο το γνωριζε απο πρωτο χερι ο Γεροντας, και οχι μονο αυτος, αλλα, και ολοι οι αλλοι οσιοι Πατερες, την ευχη τους να εχουμε. Αμην.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ησύχασε σεβαστέ , για τον Χρήστο μην στεναχωριέσαι , ο Φιλότας έχει μεστό λόγο , ο οποίος ενίοτε μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά , για τον Διονύση δεν ξέρωtanos έγραψε:filotas όντως εχεις δίκιο έχω μια κάρτα τραπέζης που μπαίνει ο μισθός αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Εχεις δίκιο φυσικά για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του κράτους.Αλλά να γίνεται αυτό με αγνές προθέσεις,δεν γνωρίζω μπορεί η κάρτες αυτές να είναι αθώες και για καλό σκοπό αλλά οι προθέσεις πολλές φορές φαίνονται κατόπιν και τρέχει η εκκλησία και δεν προφταίνει τις εξελίξεις.Ετσι εχουν περάσει τόσα αντιχριστιανικά νομοσχέδια ,να μην σου πω γιατί πιστευω να γνωρίζεις καλύτερα.
Πάντως θα σου πρότεινα να συνεχίσεις να γράφεις , δεν είναι είρωνες οι Χριστιανοί , αντιθέτως είναι αγαπησιάρηδες .
Δόξα τω Θεώ
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
-
Merkourios
- Έμπειρος Αποστολέας

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΜΚΑ ΓΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ! ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΜΩΣ ;
Η προσπάθεια εγκαθίδρυσης μιάς "ελεγχόμενης κοινωνίας πολιτών" βρίσκεται ασφαλώς καί μέσα στό σύστημα ΑΜΚΑ !
Καί τό δυστύχημα είναι ότι χιλιάδες τών πολιτών μή γνωρίζοντας τά βαθέα τού συστήματος τρέχουν να πάρουν "τόν αριθμό αναγνώρισής τους" , δηλαδή τό φακκέλωμά τους, περιμένοντας μέ τίς ώρες όρθιοι στίς ουρές, καί χωρίς ουδεμία αντίσταση...
Οί οικονομικές καταχρήσεις πού συνέβησαν λόγω, εσκεμμένης πιθανόν, παράλυσης τών συστημάτων ελέγχου, η εγκληματικότητα, η αναρχία, καί όλα τα συναφή πού αφέθησαν να ανδρωθούν καί να γίνουν τεράστια καί μη ανθρωπίνως αντιμετωπίσιμα, οδήγησαν "στόν ένα αριθμό" για τό μαρκάρισμα κάθε ανθρώπου, δημιουργώντας μιά υποδομή πού άν πέσει στά χέρια ενός δικτάτορα τύπου Χίτλερ ή Αντίχριστου, τότε ζοφερές μέρες μάς περιμένουν...
Παρατηρώντας όμως τήν Ιστορία, καί βλέποντας από ανάλογα περιστατικά ότι άλλα σχεδιάζουν οί άνθρωποι καί άλλα ο επιβλέπων Θεός, στεκόμαστε πιά στήν ελπίδα ότι τελικά τό καλό θα νικήσει...
http://www.kivotoshelp.gr/Pages/neotera.htm
Merkourios