Από κάπου το ψάρεψα στο διαδύκτιο ...τελικά είμαστε ;
Συντονιστής: Συντονιστές
Nαι γιατί θα πάθαινα την καρδιακή προσβολή επιτόπου από τα όσα θα μου ψέλνατεagiooros έγραψε:An ixes erthi stis synantisis tha to mathename.lovethink έγραψε: Αλήθεια αν πέθαινα εγώ ( χτύπα ξύλο ) ποιός θα το μάθαινε ?
Κανείς![]()
![]()
Και μιας και λέμε για εξαφανίσεις ...... που είναι ο αγαπημένος μου χρήστης Aggelos ?????????
Είχε ένα ζεστό και ευγενικό και γλυκό τρόπο να μη σε προσβάλει ποτέ
Που χάθηκε ??????????
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το έχω διαβάσει το βιβλίο Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία ωστόσο νομίζω υπάρχουν κάποιες κραυγαλέες αντιφάσεις μεταξύ Ψυχολογίας και εκκλησιαστικής ψυχοθεραπείας
Για παράδειγμα έχω την εντύπωση ότι οι ψυχολόγοι βλέπουν το σεξ θετικά, το θεωρούν χρήσιμο ή και απαραίτητο. Επίσης είναι αντίθετοι σε taboo και ενοχικά συμπλέγματα σε σχέση με το sex και θέλουν να τα ξεπερνάει το άτομο αυτά.
Αντιθέτως στην ορθόδοξη ψυχοθεραπεία δεν νομίζω ότι θεωρείται θετική η απελευθέρωση του ατόμου από taboo και ενοχές σχετικά με το σεξ.
Επίσης η Ψυχολογία μιλάει για αυτοπεποίθηση,αυτο-αγάπη και αυτοσυγχώρηση, πώς δηλαδή να τα βρει ο άνθρωπος με τον εαυτό του. Ενώ η εκκλησιαστική ψυχοθεραπεία δεν το προσεγγίζει έτσι το θέμα.
Για παράδειγμα έχω την εντύπωση ότι οι ψυχολόγοι βλέπουν το σεξ θετικά, το θεωρούν χρήσιμο ή και απαραίτητο. Επίσης είναι αντίθετοι σε taboo και ενοχικά συμπλέγματα σε σχέση με το sex και θέλουν να τα ξεπερνάει το άτομο αυτά.
Αντιθέτως στην ορθόδοξη ψυχοθεραπεία δεν νομίζω ότι θεωρείται θετική η απελευθέρωση του ατόμου από taboo και ενοχές σχετικά με το σεξ.
Επίσης η Ψυχολογία μιλάει για αυτοπεποίθηση,αυτο-αγάπη και αυτοσυγχώρηση, πώς δηλαδή να τα βρει ο άνθρωπος με τον εαυτό του. Ενώ η εκκλησιαστική ψυχοθεραπεία δεν το προσεγγίζει έτσι το θέμα.