Καταδίκη της Ιταλίας για την ύπαρξη σταυρού σε σχολικές αίθο

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Καταδίκη της Ιταλίας για την ύπαρξη σταυρού σε σχολικές αίθο

Δημοσίευση από Teri »

pr28 έγραψε: και μια ερωτηση που μου ηρθε ασχετη με το θεμα .
Τα τριανα αργυρια σε ποσα ευρω αντιστοιχουν;
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

Γενικά, αυτή την περίοδο και στη Γαλλία, γίνετε δημόσια συζήτηση που αφορά τα συστατικά του εθνικού κράτους.........μέσα σε αυτά, οι Γάλλοι δεν περιλαμβάνουν τη Χριστιανική πίστη, ούτε τον εθνικό ύμνο. Περισσότερο τους απασχολεί η σημαία.........

Μου φαίνεται γενικά, πως πάμε σε μια κατάργηση των εθνικών κρατών που δημιουργήθηκαν από την περίοδο του διαφωτισμού και μετά..........

Από τη μία, μεγαλώσαμε με εθνικά φρονήματα και την αντίληψη του εθνικού κράτους...με κοινή γλώσσα....θρησκεία...σημαία....εθνότητα....αλλά πιστεύω πως η κατάργησή του αν και γίνεται για την εξυπηρέτηση πονηρών σκοπών...εν τέλει θα εξυπηρετήσει τη εξάπλωση του ευαγγελίου σε όλη την οικουμένη.......Γιατί πιστεύω ότι τα "φράγματα" και οι διαφορές που βάζουν τα εθνικά κράτη ανάμεσα στους λαούς δεν συνάδουν με την πίστη στον Χριστό.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εφόσον είναι απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί ΚΑΙ στην Ελλάδα! Να περιμένουμε επομένως καθαίρεση εικόνων και του Εσταυρωμένου από όλες τις άθουσες (σχολεία, δικαστήρια, Δημόσια γραφεία κλπ).
Προσδοκώ σθεναρή αντίσταση από τον Αρχιεπίσκοπο.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Το θέμα της προσβολής των πιστεύω του καθενός, έχει μιά εκ φύσεως αοριστία, είναι συγκεχυμένο.
Λέμε πχ. ότι δεν πρέπει να υπάρχουν θρησκευτικά σύμβολα σε ένα σχολείο, επειδή προσβάλλονται οι μαθητές κάποιου άλλου δόγματος.
Λέω εγώ τώρα:
Στα παγκάκια μιας πλατείας κάθονται όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως δόγματος. Θα προσβληθούν από τον σταυρό του τρούλλου της Εκκλησίας που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία?

Ας πούμε ότι μία πόλη λέγεται Αγιος Γεώργιος. Θα προσβληθούν οι μουσουλμάνοι πχ. κάτοικοι της πόλης αυτής από το Χριστιανικό όνομά της?

Ενα τραγούδι λέει πχ "Χριστέ και Παναγιά μου".
Συννεφιασμένη Κυριακή - μοιάζεις με την καρδιά μου
που έχει πάντα συννεφιά - Χριστέ και Παναγιά μου.
Θα απαγορευθεί να ακούγεται σε μιά δημόσια εκδήλωση από τα μεγάφωνα η Συννεφιασμένη Κυριακή του Βασίλη Τσιτσάνη, για να μην προσβάλλει κάποιον?

Εγώ λέγομαι Παναγιώτης. Μήπως επειδή το όνομα έχει θρησκευτική προέκταση, να αλλάξω το όνομά μου σε κάτι ουδέτερο, ή να αποκτήσω ένα δεύτερο για τις συναλλαγές με το δημόσιο (πχ κCΒQ8 159), για να μην προσβάλλω κάποιον άλλον?

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Το ένα φέρνει το άλλο, σε αυτά τα θέματα.
Δεν ξέρω ως που μπορεί να φτάσει.
Είμαι γενικά διαλλακτικός στο θέμα των ευαισθησιών και των ευθιξιών του καθενός, αλλά βήμα - βήμα αισθάνομαι ότι το πράγμα ξεφεύγει.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

lathras έγραψε:Γενικά, αυτή την περίοδο και στη Γαλλία, γίνετε δημόσια συζήτηση που αφορά τα συστατικά του εθνικού κράτους.........μέσα σε αυτά, οι Γάλλοι δεν περιλαμβάνουν τη Χριστιανική πίστη, ούτε τον εθνικό ύμνο. Περισσότερο τους απασχολεί η σημαία.........

Μου φαίνεται γενικά, πως πάμε σε μια κατάργηση των εθνικών κρατών που δημιουργήθηκαν από την περίοδο του διαφωτισμού και μετά..........

Από τη μία, μεγαλώσαμε με εθνικά φρονήματα και την αντίληψη του εθνικού κράτους...με κοινή γλώσσα....θρησκεία...σημαία....εθνότητα....αλλά πιστεύω πως η κατάργησή του αν και γίνεται για την εξυπηρέτηση πονηρών σκοπών...εν τέλει θα εξυπηρετήσει τη εξάπλωση του ευαγγελίου σε όλη την οικουμένη.......Γιατί πιστεύω ότι τα "φράγματα" και οι διαφορές που βάζουν τα εθνικά κράτη ανάμεσα στους λαούς δεν συνάδουν με την πίστη στον Χριστό.
Έχει μια λογική αυτό που λές. Με προβληματίζει πολύ το ΄΄πνευματικό΄΄ χάος παγκοσμίως, αλλά και στα χριστιανικά κράτη και σε εμάς εννοείται. Πάντως κατά τη γνώμη μου οι τάσεις δείχνουν πως το κακό προχωράει με ασύληπτες ταχύτητες και πολύ δύναμη και θα το ΄΄τσακίσει΄΄ το καλό. Αυτό δείχνουν οι τάσεις. Για να γυρίσει το πράγμα μάλλον πρέπει να δούμε το πάτο του βαρελιού. Ας αναφέρω ένα τυπικό εύκολο παράδειγμα. Μια κοινωνία - κοσμική - έχει ΄΄δυτικώς΄΄ καταφέρει πολλά. Οι άνθρωποι νιώθουν παντοδύναμοι και δεν τους αφορά ο θεός. Ασχολούνται μόνο με τους νόμους και την τηρησή τους. Νομίζουν πως μπορούν τα πάντα. Γίνεται ένας σεισμός ή πόλεμος ή ασθένεια ή λίωσιμο πάγων ή πυρηνικό ατύχημα η κάτι τέλος πάντων και τότε νιώθουν τιποτένιοι, μηδαμινοί, τελειωμένοι. Και τότε τι;;; Οι ΄΄δυτικοί΄΄ προβλέπουν έξοδο σε άλλο πλανήτη και οι ΄΄ανατολικοί΄΄ είσοδο στο Άγιο Όρος (Αν υπάρχει). Πάντως κυριλέ καταστάσεις που το ευαγγέλιο θα εξαπλωθεί σιγά σιγά και ΄΄όμορφα΄΄ παγκοσμίως η μικρή λογική μου δεν το βλέπει.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Σε ένα θέμα κάποιος έγραψε πως και να ξανακατέβαινε ο Χριστός πάλι θα τον σταυρώναμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μόνο από συκοφαντική δυσφήμηση των σύγχρονων ΄΄φαρισαίων΄΄ θα έτρωγε καμιά 500αριά χρόνια φυλακή. Με τα θαύματα θα γέλαγε ο κόσμος αφού θα τον πέρναγε για τέλειο ταχυδακτυλουργό. Καλά τώρα, για την αντίδραση των επίσημων εκκλησιών άσε να μην κολασθώ μεσημεριάτικα. Άσε που για να ακουσθεί έπρεπε να βγει σε μεσημεριανό ή στο Χαρδαβέλλα μαζί με την γνωστή πανεπιστημιακό της Παντείου που για όλα της φταίει ο Χριστιανισμός. Ο τρελός του χωριού θα κατάνταγε.
Δεν το γελοιοποιώ αδέρφια. Έτσι είναι τα πράγματα.
Για φανταστείται να έμπαινε στη βουλή και να κατηγορούσε τους βουλευτές. Η σε μια πολεοδομία ή σε ένα νοσοκομείο ή σε ένα αστυνομικό τμήμα και να έλεγε ποιοι τα παίρνουν. Ε ρε γλέντια. Στο Δαφνί και γρήγορα...
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Βαθειά και σωστή η σκέψη σου vasilisalt, πάμε μαζί λίγο πιό πέρα;

vasilisalt έγραψε:Σε ένα θέμα κάποιος έγραψε πως και να ξανακατέβαινε ο Χριστός πάλι θα τον σταυρώναμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μόνο από συκοφαντική δυσφήμηση των σύγχρονων ΄΄φαρισαίων΄΄ θα έτρωγε καμιά 500αριά χρόνια φυλακή. Με τα θαύματα θα γέλαγε ο κόσμος αφού θα τον πέρναγε για τέλειο ταχυδακτυλουργό. Καλά τώρα, για την αντίδραση των επίσημων εκκλησιών άσε να μην κολασθώ μεσημεριάτικα. Άσε που για να ακουσθεί έπρεπε να βγει σε μεσημεριανό ή στο Χαρδαβέλλα μαζί με την γνωστή πανεπιστημιακό της Παντείου που για όλα της φταίει ο Χριστιανισμός. Ο τρελός του χωριού θα κατάνταγε.
Δεν το γελοιοποιώ αδέρφια. Έτσι είναι τα πράγματα.
Για φανταστείται να έμπαινε στη βουλή και να κατηγορούσε τους βουλευτές. Η σε μια πολεοδομία ή σε ένα νοσοκομείο ή σε ένα αστυνομικό τμήμα και να έλεγε ποιοι τα παίρνουν. Ε ρε γλέντια. Στο Δαφνί και γρήγορα...
Εκτός ΕΑΝ ο ίδιος ΔΕΝ το επέτρεπε εν τη δυνάμει Του. Όπως τότε που οι συγχωριανοί προσπάθησαν οδηγώντας τον με τη βία, να Τον ρήξουν στο γκρεμό, αλλά...........διέφυγε απο ανάμεσά τους χωρίς να ξέρουν και αυτοί πως......
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μπα δεν το βλέπω. Σε σταύρωση μου βγαινει με το μικρό λογισμό μου. Για τους ίδιους λόγους που υπέμεινε και την πρώτη.
Εκτός αν έχουμε φτάσει στο τελευταίο επεισόδιο...
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Ο Διάβολος οργώνει............ο Θεός θα θερίσει.

Πατήρ Πα΄ίσιος
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Καλά εννοείται πως έχεις δίκιο. Άλλωστε δεν προβλέπεται και από τις Γραφές επανάληψη επεισοδίου. Απλά ο συνειρμός μου έγινε για να αποδείξω πως οδεύουμε με ταχύτητα φωτός προς το γκρεμό... Όχι για να προφητεύσω... vasilisalt o προφήτης του φορουμ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”