Eλάτε να ενδυναμώσετε τον Ελληνισμό !
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Eλάτε να ενδυναμώσετε τον Ελληνισμό !
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Μπορείτε να φανταστείτε να ήταν όλοι στον κόσμο Ορθόδοξοι Χριστιανοί που κάνανε πνευματικό αγώνα και υπήρχε μεγάλος καλός ανταγωνισμός προς την απόκτηση των αρετών και της απάθειας?
Και να έχει χιλιάδες Άγια Όροι σε όλο τον κόσμο που δεν θα ήξερες που να πρωτοπάς και εκατομμύρια χαρισματικοί πατέρες.
Ποιος θα ασχολούνταν με ιθαγένειες και υπηκοότητες και ποιος είναι Έλληνας και ποιος δεν είναι?
Αυτή είναι μια ιδανική κατάσταση που όμως δεν ισχύει σήμερα.
Και να έχει χιλιάδες Άγια Όροι σε όλο τον κόσμο που δεν θα ήξερες που να πρωτοπάς και εκατομμύρια χαρισματικοί πατέρες.
Ποιος θα ασχολούνταν με ιθαγένειες και υπηκοότητες και ποιος είναι Έλληνας και ποιος δεν είναι?
Αυτή είναι μια ιδανική κατάσταση που όμως δεν ισχύει σήμερα.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θάθαλε να πω τη γνώμη μου, σε σχέση με Ορθοδοξία και Ελλάδα. Θαπω πράγματα αυτονόητα, του Δημοτικού σχολείου κατά τη γνώμη μου.
1. Το να είναι κάποιος Χριστιανός Ορθόδοξος, έχει ένα και μόνο προαπαιτούμενο.
Την Πίστη στον Κύριο και στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Είναι επιλογή προσωπική.
Μπορούν να την κάνουν, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι άνθρωποι, λευκοί, μαύροι, κίτρινοι, ερυθρόδερμοι, ιθαγενείς, ακροδεξιοί, κομμουνιστές, μαοικοί, καπιταλιστές, διευθυντές πολυεθνικών, υπάλληλοι, άνεργοι, άποροι, άρρωστοι, υγιείς, και γενικώς ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ μηδενός εξαιρουμένου.
Το ποσοστό των Ορθοδόξων Χριστιανών που είναι Ελληνες Πολίτες, είναι περίπου 3% παγκοσμίως.
2. Το να είναι κάποιος Ελληνας, είναι ιδιότητα.
Προκύπτει από την γέννηση, από γονείς Ελληνες, ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις από πολιτογράφηση, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο και σπάνιο. Κατά συνέπεια δεν είναι επιλογή, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, είναι περίπου 87%.
Το γεγονός ότι η Θρησκεία μας των Ελλήνων, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εθνική μας ιδιότητα, είναι αναμφισβήτητο.
Αλλά δεν πρέπει να συγχέουμε κάτι το οποίο για μας αποτελεί Θρησκευτική και Εθνική μας κληρονομιά, με του κάθε ανθρώπου την όποια προέλευση.
Αλλο η Εθνική μας ταυτότητα και άλλο η Πίστη μας.
Το Εθνος, η αγαπημένη μας Πατρίδα, είναι για μας τους Ελληνες, είναι δική μας.
Ο Χριστός είναι για όλους τους ανθρώπους, όλου του κόσμου. Δεν είναι ιδιοκτησία ημών των Ελλήνων.
Κανένα δικαίωμα παραπάνω σε θέματα Ορθοδόξου Πίστεως δεν έχω εγώ, από οποιονδήποτε άνθρωπο Χριστιανό Ορθόδοξο οπουδήποτε στον κόσμο.
1. Το να είναι κάποιος Χριστιανός Ορθόδοξος, έχει ένα και μόνο προαπαιτούμενο.
Την Πίστη στον Κύριο και στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Είναι επιλογή προσωπική.
Μπορούν να την κάνουν, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι άνθρωποι, λευκοί, μαύροι, κίτρινοι, ερυθρόδερμοι, ιθαγενείς, ακροδεξιοί, κομμουνιστές, μαοικοί, καπιταλιστές, διευθυντές πολυεθνικών, υπάλληλοι, άνεργοι, άποροι, άρρωστοι, υγιείς, και γενικώς ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ μηδενός εξαιρουμένου.
Το ποσοστό των Ορθοδόξων Χριστιανών που είναι Ελληνες Πολίτες, είναι περίπου 3% παγκοσμίως.
2. Το να είναι κάποιος Ελληνας, είναι ιδιότητα.
Προκύπτει από την γέννηση, από γονείς Ελληνες, ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις από πολιτογράφηση, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο και σπάνιο. Κατά συνέπεια δεν είναι επιλογή, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, είναι περίπου 87%.
Το γεγονός ότι η Θρησκεία μας των Ελλήνων, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Εθνική μας ιδιότητα, είναι αναμφισβήτητο.
Αλλά δεν πρέπει να συγχέουμε κάτι το οποίο για μας αποτελεί Θρησκευτική και Εθνική μας κληρονομιά, με του κάθε ανθρώπου την όποια προέλευση.
Αλλο η Εθνική μας ταυτότητα και άλλο η Πίστη μας.
Το Εθνος, η αγαπημένη μας Πατρίδα, είναι για μας τους Ελληνες, είναι δική μας.
Ο Χριστός είναι για όλους τους ανθρώπους, όλου του κόσμου. Δεν είναι ιδιοκτησία ημών των Ελλήνων.
Κανένα δικαίωμα παραπάνω σε θέματα Ορθοδόξου Πίστεως δεν έχω εγώ, από οποιονδήποτε άνθρωπο Χριστιανό Ορθόδοξο οπουδήποτε στον κόσμο.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Με αυτήν την πρόταση μου εννοώ ότι αυτήν η κατάσταση που περιγράφω είναι ιδανική ,σχεδόν Παραδείσια αφού στον Παράδεισο και στην Κόλαση δεν θα είμαστε χωρισμένοι σε έθνη.cloaca έγραψε:Αυτή είναι μια ιδανική κατάσταση που όμως δεν ισχύει σήμερα.
Αλλά επειδή αυτή η κατάσταση δεν ισχύει γιαυτό θα έπρεπε να τηρούμε την εθνικότητα μας γιατί έτσι θα μπορέσουμε να προφυλαχτούμε από πονηρές και σκοτεινές επιθέσεις εχθρών της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας που σκοπό έχουν την διάλυση μας και την εύκολη προσαρμογή μας στην παγκοσμιοποίηση (σκλαβιά).Οι οποίοι αυτοί εχθροί μας ,χρησιμοποιούν τους δυστυχισμένους λαθρομετανάστες και εκμεταλλεύονται την ευσπλαχνία μας προς εκπλήρωση των πονηρών σκοπών τους.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αυτό το συμπέρασμα, από που προκύπτει; Ότι δηλαδή "οι εχθροί της Ελλάδος" οι οποίοι απεργάζονται την καταστροφή της χρησιμοποιούν τους λαθρομετανάστες για τους σκοπούς τους!!cloaca έγραψε:Με αυτήν την πρόταση μου εννοώ ότι αυτήν η κατάσταση που περιγράφω είναι ιδανική ,σχεδόν Παραδείσια αφού στον Παράδεισο και στην Κόλαση δεν θα είμαστε χωρισμένοι σε έθνη.cloaca έγραψε:Αυτή είναι μια ιδανική κατάσταση που όμως δεν ισχύει σήμερα.
Αλλά επειδή αυτή η κατάσταση δεν ισχύει γιαυτό θα έπρεπε να τηρούμε την εθνικότητα μας γιατί έτσι θα μπορέσουμε να προφυλαχτούμε από πονηρές και σκοτεινές επιθέσεις εχθρών της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας που σκοπό έχουν την διάλυση μας και την εύκολη προσαρμογή μας στην παγκοσμιοποίηση (σκλαβιά).Οι οποίοι αυτοί εχθροί μας ,χρησιμοποιούν τους δυστυχισμένους λαθρομετανάστες και εκμεταλλεύονται την ευσπλαχνία μας προς εκπλήρωση των πονηρών σκοπών τους.
Έχω την εντύπωση ότι είμαστε ιδιαίτερα επιρρεπείς σε σενάρια συνομωσιολογίας και εθνικισμού που απεργάζονται κύκλοι εντός και εκτός της Ελλάδος για να μας έχουν σε μόνιμοι διαμάχη με τους γείτονές μας και όχι μόνο.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μπορούμε πράγματι να ενδυναμώσουμε τον Ελληνισμό μας! Γινόμενοι αληθινοί αγωνιστές της αγάπης του Χριστού!
Ποιοί νομίζετε ότι κρατούν την Ελλάδα όρθια μέχρι σήμερα;
Αυτοί οι - λίγοι - πραγματικοί Χριστιανοί, πάνω στους οποίους αναπαύεται ο Θεός, όπως είπε ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος. Αυτοί με τον αγώνα τους και τις προσευχές τους, μας δίνουν το δικαίωμα να είμαστε ακόμη ελεύθεροι. Αν τους ακολουθήσουμε θα έχουμε κάνει ένα σοβαρό βήμα για την Ορθοδοξία και κατά δεύτερο λόγο για την πατρίδα μας.
Ποιοί νομίζετε ότι κρατούν την Ελλάδα όρθια μέχρι σήμερα;
Αυτοί οι - λίγοι - πραγματικοί Χριστιανοί, πάνω στους οποίους αναπαύεται ο Θεός, όπως είπε ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος. Αυτοί με τον αγώνα τους και τις προσευχές τους, μας δίνουν το δικαίωμα να είμαστε ακόμη ελεύθεροι. Αν τους ακολουθήσουμε θα έχουμε κάνει ένα σοβαρό βήμα για την Ορθοδοξία και κατά δεύτερο λόγο για την πατρίδα μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Από το αποτέλεσμα προκύπτει Νίκο. Δηλαδή από τις μελλοντικές -και αρνητικές για την ορθοδοξία- συνέπειες που θα φανερωθούν στο μέλλον αλλά θα είναι πολύ αργά για να τις αλλάξουμε.filotas έγραψε:Αυτό το συμπέρασμα, από που προκύπτει; Ότι δηλαδή "οι εχθροί της Ελλάδος" οι οποίοι απεργάζονται την καταστροφή της χρησιμοποιούν τους λαθρομετανάστες για τους σκοπούς τους!!
Έχω την εντύπωση ότι είμαστε ιδιαίτερα επιρρεπείς σε σενάρια συνομωσιολογίας και εθνικισμού
Αν και είναι αλήθεια ότι πιστεύουμε διάφορα σενάρια τα οποία αν μη τι άλλο ένας σοβαρός άνθρωπος θα τα θεωρούσε γελοία, κατά τα άλλα ο αληθινός κίνδυνος δεν πρέπει να θεωρείται άλλο ένα σενάριο από φόβο μήπως μας θεωρήσουν "επιρρεπείς". Το σενάριο είναι σενάριο, και ο κίνδυνος, κίνδυνος.
Κανείς δεν διαφωνεί. Το ότι όμως αυτό ειναι αλήθεια δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποχωρήσουμε από την στιγμή που έχουμε δίκιο. Και έχουμε δίκιο γιατί εμείς δεν επιζητούμε τον πνευματικό (ψυχικό) θανάτο κανενός, σε αντίθεση με αυτούς που ζητάνε τον δικό μας....που απεργάζονται κύκλοι εντός και εκτός της Ελλάδος για να μας έχουν σε μόνιμοι διαμάχη με τους γείτονές μας και όχι μόνο.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Έυη η εθνική μας υπερηφάνεια πράγματι κινδυνεύει από τους μετανάστες και τα παιδιά τους, που μας δίνουν το καλό παράδειγμα με την εργατικότητά τους και τη φιλομάθειά τους. Όμως η Ορθοδοξία μας όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά αντίθετα υπάρχει η δυνατότητα εξάπλωσής της τόσο στους μετανάστες όσο και μέσω αυτών στις πατρίδες τους. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να τους φερθούμε, όπως θά 'πρεπε να φέρεται στους συνανθρώπους τους κάθε Χριστιανός, με αγάπη, για να νοιώσουν τι σημαίνει Χριστιανός και να έρθουν κι αυτοί κοντά στο Χριστό.
Μ' αυτό δεν εννοώ ότι πρέπει να τους δώσουμε υπηκοότητα, αυτό είναι θέμα πολιτικό, αλλά σίγουρα θα πρέπει να τους εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Μ' αυτό δεν εννοώ ότι πρέπει να τους δώσουμε υπηκοότητα, αυτό είναι θέμα πολιτικό, αλλά σίγουρα θα πρέπει να τους εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ειλικρινά κρατιέμαι ημέρες τώρα για να μη γράψω σε αντίστοιχα θέματα.
Αποφάσισα να πω τη γνώμη μου το Σάββατο αλλά....
Είμαι πολύ κοντά σε Νίκο και Παναγιώτη.
Αυτό δεν σημαίνει πως διαφωνώ συνολικά με τους υπόλοιπους.
Σε κάποια ναι, σε κάποια όχι.
Κατ΄ αρχην με μια κουβέντα. Νομίζω πως η ορθόδοξη εκκλησία (σε παγκόσμιο επίπεδο) πρέπει να σταματήσει τις εθνικιστικές της τάσεις.
Τώρα, θέμα με τους μετανάστες υπάρχει. Πολύ αναλυτικά και μεθοδικά έχει αναφερθεί ο Παναγιώτης.
Ως πολιτεία δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.
Όμως σας λέω, προσοχή μην τρώτε τα φούμαρα που σας λανσάρουν.
Το Ελληνικό κράτος, όπως και όλα τα ανεπτυγμένα κράτη στήριξαν και στηρίζουν την ανάπτυξή τους στην φτηνή εργασία. Εν γνώση των κρατών μπαίνουν ΄΄παρανόμως΄΄ οι μετανάστες.
Αν δεν υπήρχε η στην ουσία ανασφάλιστη και φθηνή εργασία, π.χ. το ελληνικό λάδι θα κόστιζε 10 €/kg και βέβαια κανείς δεν θα μάζευε τις ελιές.
Και βέβαια μη πει κανείς, πως αν δεν δούλευαν οι ξένοι θα δούλευαν οι έλληνες, γιατί δεν είναι σωστό.
Ας πάει κάποιος στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη. Ψάχνεις να βρεις τους Άγγλους. Βρε που είναι οι Άγγλοι;
Παντού μαύροι, άσπροι, με σαρίκια κλπ.
Τα κράτη λοιπόν είναι ψέμα ότι τα χρησιμοποιούν οι αλλοδαποί.
Το αντίστροφο είναι σαφές και σε πανεπιστημιακό επίπεδο όλα αυτά είναι εύκολο να πιστοποιηθούν.
Υπάρχουν δεκάδες μελέτες που φαίνεται πως η εξέλιξη των μεταναστών είναι προβλεπόμενη και απαιτούμενη.
Ακόμα και για την Ευρώπη συνολικά έχουν γίνει σχετικές μελέτες, για το πόσους ΄΄ξένους΄΄ χρειάζεται για να πετύχει την προσδοκόμενη ανάπτυξη.
Στην Ελλάδα βέβαια, ως συνήθως, όλα γίνονται τουρλουμπούκι.
Όμως σαν κράτος, τους θέλουμε, γι αυτό και τους έχουμε κατά καιρούς νομιμοποιήσει.
Η άμυνα των κρατών απέναντι στους μετανάστες, είναι ο φόβος.
Εννοείται πως κανένας πολιτικός επίσημα δεν θα πει πως οι μετανάστες ήρθαν γιατί τους χρειαζόμασταν.
Γιατί αν το πουν αμέσως αυτοί θα ζητήσουν δικαιώματα.
Αφήνουν λοιπόν το λαό να πιστεύει ότι οι μετανάστες έρχονται γιατί δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορα.
Αφήνουν το λαό να πιστεύει πως μπορεί να μας κάνουν και κακό.
Και βέβαια και ο λαός άλλο που δεν θέλει.
Όλοι έχουμε να πουμε μια κακή κουβέντα για αυτούς.
Προσοχή, όχι για όλους.
Για τους δικούς μας όχι, για τους άλλους ναι.
Για την ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη παράνομη ρωσίδα που μας συντηρεί την κατάκοιτη γιαγιά, κουβέντα.
Για την ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη παράνομη φιλιπινέζα που μας μεγαλώνει τα παιδιά, κουβέντα.
Για την ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη παράνομη αλβανίδα που μας καθαρίζει το σπίτι, κουβέντα.
Για τους πακιστανοινδούς που κρατάνε όλη την ελληνική γεωργία κουβέντα. Δεν πάει καιρός που είδαμε στις ειδήσεις τους ΄΄ξενους΄΄ ανασφάλιστους και παράνομους που ζήτησαν αύξηση λίγα ευρώ για να μαζέψουν τις φράουλες.
Φίλος μου αγρότης - καλά φτιαγμένος - που έχει στη δουλεψή του δεκάδες πακιστανούς, δεν έχει πει ποτέ μια καλή κουβέντα για αυτούς. Τον καταλαβαίνω, αν τους πει, ίσως ζητήσουν τίποτα παραπάνω, σε λεφτά και ανθρωπιά.
Το ξέρετε κύριοι, πως για τους εργαζόμενους στα αγροτικά, δεν είναι υπόχρεος σε ασφάλισή τους ο αγρότης; Πρέπει να ασφαλίζονται μόνοι τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν συνεχίζω.
Απλά λέω σε όλους αυτούς που καλοπροαίρετα φωνάζουν για καθαρή ελλάδα, να ξερουν πως νομίζοντας πως κάνουν εθνική επανάσταση, παίζουν το ρόλο τους όπως κάποιοι ΄΄ψηλά΄΄ θέλουν... Ο φόβος που φυλάει τα έρμα΄΄...
Επίσης η αυτοδικαίωση ορισμένων τσακίζει κόκκαλα.
Κάποιος αδερφός έγραψε πως οι Έλληνες μετανάστες πήγαν σε κράτη που ιδρύθηκαν από μετανάστες, δεν πήγαν σε συμπαγή κράτη - έθνη.
Τι να πω... Ο παππούς του όταν σκεφτόταν που θα μεταναστεύσει, αυτά σκεφτόταν!!!!
Συγχωρέστε μου το ύφος μου.
Κρατιέμαι μέρες αλλά δεν άντεξα!!!
Αποφάσισα να πω τη γνώμη μου το Σάββατο αλλά....
Είμαι πολύ κοντά σε Νίκο και Παναγιώτη.
Αυτό δεν σημαίνει πως διαφωνώ συνολικά με τους υπόλοιπους.
Σε κάποια ναι, σε κάποια όχι.
Κατ΄ αρχην με μια κουβέντα. Νομίζω πως η ορθόδοξη εκκλησία (σε παγκόσμιο επίπεδο) πρέπει να σταματήσει τις εθνικιστικές της τάσεις.
Τώρα, θέμα με τους μετανάστες υπάρχει. Πολύ αναλυτικά και μεθοδικά έχει αναφερθεί ο Παναγιώτης.
Ως πολιτεία δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.
Όμως σας λέω, προσοχή μην τρώτε τα φούμαρα που σας λανσάρουν.
Το Ελληνικό κράτος, όπως και όλα τα ανεπτυγμένα κράτη στήριξαν και στηρίζουν την ανάπτυξή τους στην φτηνή εργασία. Εν γνώση των κρατών μπαίνουν ΄΄παρανόμως΄΄ οι μετανάστες.
Αν δεν υπήρχε η στην ουσία ανασφάλιστη και φθηνή εργασία, π.χ. το ελληνικό λάδι θα κόστιζε 10 €/kg και βέβαια κανείς δεν θα μάζευε τις ελιές.
Και βέβαια μη πει κανείς, πως αν δεν δούλευαν οι ξένοι θα δούλευαν οι έλληνες, γιατί δεν είναι σωστό.
Ας πάει κάποιος στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη. Ψάχνεις να βρεις τους Άγγλους. Βρε που είναι οι Άγγλοι;
Παντού μαύροι, άσπροι, με σαρίκια κλπ.
Τα κράτη λοιπόν είναι ψέμα ότι τα χρησιμοποιούν οι αλλοδαποί.
Το αντίστροφο είναι σαφές και σε πανεπιστημιακό επίπεδο όλα αυτά είναι εύκολο να πιστοποιηθούν.
Υπάρχουν δεκάδες μελέτες που φαίνεται πως η εξέλιξη των μεταναστών είναι προβλεπόμενη και απαιτούμενη.
Ακόμα και για την Ευρώπη συνολικά έχουν γίνει σχετικές μελέτες, για το πόσους ΄΄ξένους΄΄ χρειάζεται για να πετύχει την προσδοκόμενη ανάπτυξη.
Στην Ελλάδα βέβαια, ως συνήθως, όλα γίνονται τουρλουμπούκι.
Όμως σαν κράτος, τους θέλουμε, γι αυτό και τους έχουμε κατά καιρούς νομιμοποιήσει.
Η άμυνα των κρατών απέναντι στους μετανάστες, είναι ο φόβος.
Εννοείται πως κανένας πολιτικός επίσημα δεν θα πει πως οι μετανάστες ήρθαν γιατί τους χρειαζόμασταν.
Γιατί αν το πουν αμέσως αυτοί θα ζητήσουν δικαιώματα.
Αφήνουν λοιπόν το λαό να πιστεύει ότι οι μετανάστες έρχονται γιατί δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορα.
Αφήνουν το λαό να πιστεύει πως μπορεί να μας κάνουν και κακό.
Και βέβαια και ο λαός άλλο που δεν θέλει.
Όλοι έχουμε να πουμε μια κακή κουβέντα για αυτούς.
Προσοχή, όχι για όλους.
Για τους δικούς μας όχι, για τους άλλους ναι.
Για την ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη παράνομη ρωσίδα που μας συντηρεί την κατάκοιτη γιαγιά, κουβέντα.
Για την ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη παράνομη φιλιπινέζα που μας μεγαλώνει τα παιδιά, κουβέντα.
Για την ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη παράνομη αλβανίδα που μας καθαρίζει το σπίτι, κουβέντα.
Για τους πακιστανοινδούς που κρατάνε όλη την ελληνική γεωργία κουβέντα. Δεν πάει καιρός που είδαμε στις ειδήσεις τους ΄΄ξενους΄΄ ανασφάλιστους και παράνομους που ζήτησαν αύξηση λίγα ευρώ για να μαζέψουν τις φράουλες.
Φίλος μου αγρότης - καλά φτιαγμένος - που έχει στη δουλεψή του δεκάδες πακιστανούς, δεν έχει πει ποτέ μια καλή κουβέντα για αυτούς. Τον καταλαβαίνω, αν τους πει, ίσως ζητήσουν τίποτα παραπάνω, σε λεφτά και ανθρωπιά.
Το ξέρετε κύριοι, πως για τους εργαζόμενους στα αγροτικά, δεν είναι υπόχρεος σε ασφάλισή τους ο αγρότης; Πρέπει να ασφαλίζονται μόνοι τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν συνεχίζω.
Απλά λέω σε όλους αυτούς που καλοπροαίρετα φωνάζουν για καθαρή ελλάδα, να ξερουν πως νομίζοντας πως κάνουν εθνική επανάσταση, παίζουν το ρόλο τους όπως κάποιοι ΄΄ψηλά΄΄ θέλουν... Ο φόβος που φυλάει τα έρμα΄΄...
Επίσης η αυτοδικαίωση ορισμένων τσακίζει κόκκαλα.
Κάποιος αδερφός έγραψε πως οι Έλληνες μετανάστες πήγαν σε κράτη που ιδρύθηκαν από μετανάστες, δεν πήγαν σε συμπαγή κράτη - έθνη.
Τι να πω... Ο παππούς του όταν σκεφτόταν που θα μεταναστεύσει, αυτά σκεφτόταν!!!!
Συγχωρέστε μου το ύφος μου.
Κρατιέμαι μέρες αλλά δεν άντεξα!!!