Παναγιώτη δεν είναι κομματική τοποθέτηση, άλλωστε η απογοήτευσή μου από τους πολιτικούς αφορά όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, είναι η τοποθέτηση ενός αγανακτισμένου πολίτη, που βλέπει την Πατρίδα του να καταστρέφεται και τους πολίτες μέρα με τη μέρα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις καθημερινές τους ανάγκες.panagiotisspy έγραψε:Νίκο συμφωνώ με τα πρώτα που λες. Ειδικά οι πρακτικές του συγκεκριμένου δημοσιογράφου με απωθούν τρομερά, όχι μόνο απέναντι σε φορείς της Πίστεως, αλλά ακόμα και σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους.
Αλλά Νίκο, η τελευταία σου φράση, έχει σαφέστατη κομματική τοποθέτηση και δεν αρμόζει κατά τη γνώμη μου.
Και για να το ξεκαθαρίζω (αν και πολλοί το γνωρίζουν) δεν διάκειμαι καθόλου φιλικά απέναντι στην κυβέρνηση.
Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι όλα αυτά δεν ήταν αναπόφευκτα ούτε όσα γίνονται είναι μονόδρομος, όπως θέλουν να μας πείσουν, αλλά είναι μια εντελώς κατευθυνόμενη πολιτική με συγκεκριμένους στόχους, ερήμην των πολιτών. Αυτό που είμαι, Παναγιώτη, αποφασισμένος, είναι να μην επιτρέψω σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τη δυσάρεστη αυτή συγκυρία για να επιτεθεί στην Εκκλησία μας.
Ξέρεις πολύ καλά ότι υπήρξα πάντοτε μετριοπαθής στις τοποθετήσεις μου και προσπαθούσα πάντα να δίνω στον καθένα το περιθώριο να δείξει τις πραγματικές προθέσεις του. Όμως η πορεία αυτής της κυβέρνησης είναι πλέον ξεκάθαρη και η αναίτια επίθεση στην Εκκλησία είναι αιτία πολέμου. Ούτως ή άλλως οι μέρες της είναι μετρημένες, επομένως όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.
Αυτή την ίδια αγανάκτηση νοιώθουν σήμερα οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας και την ίδια εκφράζουν και οι Ιεράρχες, ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς, επειδή δεν αντέχουν πλέον να βλέπουν το ποίμνιό τους να βυθίζεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ στην κακοπάθεια. Μην ξεχνάς ότι η Εκκλησία είναι αυτή που νοιώθει πρώτη τον πόνο των ανθρώπων, επειδή σ΄αυτή καταφεύγουν όση δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού βοήθεια. Τα συσσίτια στις πόλεις, αν και οι μερίδες πολλαπλασιάστηκαν, δεν αρκούν πια να ταΐσουν τους πεινασμένους και τα λιγοστά χρήματα του φιλόπτωχου να καλύψουν όσους δεν μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές υποχρεώσεις τους, αρρώστιες, λογαριασμούς, δάνεια κλπ. Γι αυτό βλέπεις όλοι να βγαίνουν στα ΜΜΕ και να μεταφέρουν αυτή την αγωνία του ποιμνίου τους. Ας μείνουμε όλοι κοντά στην Εκκλησία με την καθοδήγηση των Ιεραρχών μας, μήπως καταφέρουμε να διορθώσουμε τα χάλια της κοινωνία μας, που μας έφεραν σ' αυτή τη δεινή θέση.