Συμφωνώ και επαυξάνω.nikolaos-9 έγραψε:
Αφού λοιπόν απ' ότι ξέρω τα νοσοκομεία ή τα σχολεία δεν πληρώνουν ΕΤΑΚ, χαράτσια ή έκτακτες εισφορές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να εξαιρείται η Εκκλησία, αφού είναι ένα "δημόσιο αγαθό" παραδεδωμένο από τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό μέσω των Αποστόλων..
Η Εκκλησία απ'όσο ξέρω πληρώνει φόρους κανονικά .Το θέμα στο Αγιο Ορος προέκυψε για την φορολόγηση των ακινήτων "εκτός" Αγίου Ορους.
Αν δηλαδή υπάρχει κάποιο ακίνητο για το οποίο κάποιος φορολογούμενος πληρώνει ενοίκιο, λογικό είναι να υπόκειται κι αυτό στους νόμους του κράτους.
Κι εγώ θα ήθελα να ήταν η Ελλάδα όρθια στα πόδια της και να μην είχε ανάγκη καμμία ,κι εγώ θα ήθελα να μην είχαν βάλει αβάσταχτους φόρους σε όλη την Ελλάδα αλλά από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση που το κακό να φορολογηθεί κάποιο ακίνητο ;
Δεν εννοώ φυσικά ορφανοτροφεία ,ή ξενώνες αστέγων ,ή ιδρύματα .ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ! και βέβαια όχι.
Φυσικά δεν έχω τις γνώσεις που απαιτούνται ,ιστορικές κτλπ ώστε να γνωρίζω πως διαμορφώθηκε όλη αυτή η κατάσταση.
Η Ελλάδα ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ,έχει πέσει σε ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ και αυτή τη δεδομένη χρονικά στιγμή το να βλέπει ο Ελληνας πολίτης την "Εκκλησία" (διότι έτσι το μεταφράζει ο λαϊκός στο αυτί του,δεν κάθεται να τα ξεχωρίσει) να λέει "Οχι δεν θέλω να φορολογηθώ για την Χ ακίνητη περιουσία" δεν ακούγεται ευχάριστα και δίνει και δικαίωμα για να πει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του.
Οτι στο παρελθόν το Αγιο Ορος είχε δικαιωθεί όταν είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για κάποιες καταπατήσεις απ'το Ελληνικό κράτος (δεν θυμάμαι στοιχεία) και ακόμα προφανώς το Ελληνικό κράτος δεν θα έχει δώσει την αποζημίωση πόσοι το γνωρίζουν ; Αυτά δεν ακούγονται στα ΜΜΕ
Το Αγιο Ορος είναι για όλο το κόσμο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ ! είναι ΠΙΣΤΗ ! είναι ΣΩΤΗΡΙΑ είναι χίλια είναι !
Δεν είναι όμορφο να υπάρχει κρίση αυτή τη δεδομένη στιγμή μεταξύ Αγίου Ορους και Ελληνικού κράτους.
Συγνώμμη για τις λάθος απόψεις μου ,ίσως στην πορεία να μάθω κάτι ,να διαβάσω κάτι παραπάνω και να σχηματίσω άλλη άποψη.
Αυτό ήθελα να πω.
Ευχαριστώ για το χρόνο