Γιατί παντρευόμαστε; Ποιος είναι ο σκοπός του γάμου;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

DOMINIQUE
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από DOMINIQUE »

Είσαι καλά lovethink? :?: :-S
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

DOMINIQUE έγραψε:Είσαι καλά lovethink? :?: :-S
Προσπαθώ ...... 8)
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

Και είπε Κύριος ο Θεός, Δεν είναι καλόν να ήναι ο άνθρωπος μόνος· θέλω κάμει εις αυτόν βοηθόν όμοιον με αυτόν.

Χμ!
1) Ενας λογος ειναι οτι δεν ειναι καλο να ειναι ο ανθρωπος μονος
2) ενας δευτερος οτι ειναι καλό να εχουμε βοηθό

και βοηθό ομοιο αλλα οχι ιδιο
Άρσεν και θήλυ κατ' εικόνα Θεού

Άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς· και ευλόγησεν αυτούς, και εκάλεσε το όνομα αυτών, Αδάμ, καθ' ην ημέραν εποίησεν αυτούς.

Τούτο είναι το βιβλίον της γενεαλογίας του ανθρώπου. Καθ' ην ημέραν εποίησεν ο Θεός τον Αδάμ, κατ' εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν.

3) ενας τριτος λογος ειναι το κατ εικόνα Της Αγιας Τριάδος = ενας Θεος =αγαπη

και περι αυτου του μεγα μυστηριου λέγει ο Απ. Παυλος :

29. διότι ουδείς εμίσησέ ποτέ την εαυτού σάρκα, αλλ' εκτρέφει και περιθάλπει αυτήν, καθώς και ο Κύριος την εκκλησίαν·
30. επειδή μέλη είμεθα του σώματος αυτού, εκ της σαρκός αυτού και εκ των οστέων αυτού.
31. Διά τούτο θέλει αφήσει ο άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα και θέλει προσκολληθή εις την γυναίκα αυτού, και θέλουσιν είσθαι οι δύο εις σάρκα μίαν.
32. Το μυστήριον τούτο είναι μέγα, εγώ δε λέγω τούτο περί Χριστού και περί της εκκλησίας.
33. Πλην και σεις οι καθ' ένα έκαστος την εαυτού γυναίκα ούτως ας αγαπά ως εαυτόν, η δε γυνή ας σέβηται τον άνδρα.
Και παλι λεγει :
12. Πάντα είναι εις την εξουσίαν μου, πλην πάντα δεν συμφέρουσι· πάντα είναι εις την εξουσίαν μου, αλλ' εγώ δεν θέλω εξουσιασθή υπ' ουδενός.
13. Τα φαγητά είναι διά την κοιλίαν και η κοιλία διά τα φαγητά· πλην ο Θεός και ταύτην και ταύτα θέλει καταργήσει· το δε σώμα δεν είναι διά την πορνείαν, αλλά διά τον Κύριον, και ο Κύριος διά το σώμα·
14. ο δε Θεός και τον Κύριον ανέστησε και ημάς θέλει αναστήσει διά της δυνάμεως αυτού.
15. Δεν εξεύρετε ότι τα σώματά σας είναι μέλη του Χριστού; να λάβω λοιπόν τα μέλη του Χριστού και να κάμω αυτά μέλη πόρνης; Μη γένοιτο.
16. Η δεν εξεύρετε ότι ο προσκολλώμενος με την πόρνην είναι εν σώμα; διότι θέλουσιν είσθαι, λέγει, οι δύο εις σάρκα μίαν·
17. όστις όμως προσκολλάται με τον Κύριον είναι εν πνεύμα.
18. Φεύγετε την πορνείαν. Παν αμάρτημα, το οποίον ήθελε πράξει ο άνθρωπος, είναι εκτός του σώματος· ο πορνεύων όμως αμαρτάνει εις το ίδιον αυτού σώμα.
19. Η δεν εξεύρετε ότι το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος του εν υμίν, το οποίον έχετε από Θεού, και δεν είσθε κύριοι εαυτών;
20. Διότι ηγοράσθητε διά τιμής· δοξάσατε λοιπόν τον Θεόν διά του σώματός σας και διά του πνεύματός σας, τα οποία είναι του Θεού.
Χμ ! ο προσκολλώμενος με την πόρνην είναι εν σώμα διότι θέλουσιν είσθαι, λέγει, οι δύο εις σάρκα μίαν·

" προ - γαμου " , σε γάμο , μετα τον γαμο με αλλη γυναικα ...
το ιδιο αποτελεσμα ενωση ... σαρκα μια ... είναι εν σώμα ... τα σώματά μας είναι μέλη του Χριστού ... λεει ...

Και αν με γαμο Χριστιανος με χιστιανη καλο και ευλογημενο διαφορετικα μπαινει το ερωτημα : να λάβω λοιπόν τα μέλη του Χριστού και να κάμω αυτά μέλη πόρνης;

4) και αυτος νομιζω ειναι και ενας ακομα λογος ... του γαμου ... η καληψη των αναγκων και η αποφυγη της αμαρτιας ...

2. διά τας πορνείας όμως ας έχη έκαστος την εαυτού γυναίκα, και εκάστη ας έχη τον εαυτής άνδρα.
3. Ο ανήρ ας αποδίδη εις την γυναίκα την οφειλομένην εύνοιαν· ομοίως δε και η γυνή εις τον άνδρα.
4. Η γυνή δεν εξουσιάζει το εαυτής σώμα, αλλ' ο ανήρ· ομοίως δε και ο ανήρ δεν εξουσιάζει το εαυτού σώμα, αλλ' η γυνή.
5. Μη αποστερείτε αλλήλους, εκτός εάν ήναι τι εκ συμφώνου προς καιρόν, διά να καταγίνησθε εις την νηστείαν και εις την προσευχήν· και πάλιν συνέρχεσθε επί το αυτό, διά να μη σας πειράζη ο Σατανάς διά την ακράτειάν σας.
6. Λέγω δε τούτο κατά συγγνώμην, ουχί κατά προσταγήν.
7. Διότι θέλω πάντας τους ανθρώπους να ήναι καθώς και εμαυτόν· αλλ' έκαστος έχει ιδιαίτερον χάρισμα εκ Θεού, άλλος μεν ούτως, άλλος δε ούτως.
8. Λέγω δε προς τους αγάμους και προς τας χήρας, καλόν είναι εις αυτούς εάν μείνωσι καθώς και εγώ.
9. Αλλ' εάν δεν εγκρατεύωνται, ας νυμφευθώσι· διότι καλήτερον είναι να νυμφευθώσι παρά να εξάπτωνται.
10. Εις δε τους νενυμφευμένους παραγγέλλω, ουχί εγώ αλλ' ο Κύριος, να μη χωρισθή η γυνή από του ανδρός αυτής·
11. αλλ' εάν και χωρισθή, ας μένη άγαμος ή ας συνδιαλλαγή με τον άνδρα· και ο ανήρ να μη αφίνη την εαυτού γυναίκα.
12. Προς δε τους λοιπούς εγώ λέγω, ουχί ο Κύριος· Εάν τις αδελφός έχη γυναίκα άπιστον, και αυτή συγκατανεύη να συνοική μετ' αυτού, ας μη αφίνη αυτήν·
13. και γυνή ήτις έχει άνδρα άπιστον, και αυτός συγκατανεύει να συνοική μετ' αυτής, ας μη αφίνη αυτόν.
14. Διότι ο ανήρ ο άπιστος ηγιάσθη διά της γυναικός, και η γυνή η άπιστος ηγιάσθη διά του ανδρός· επειδή άλλως τα τέκνα σας ήθελον είσθαι ακάθαρτα, αλλά τώρα είναι άγια.
15. Εάν δε ο άπιστος χωρίζηται, ας χωρισθή. Ο αδελφός όμως ή αδελφή δεν είναι δεδουλωμένοι εις τα τοιαύτα· ο Θεός όμως προσεκάλεσεν ημάς εις ειρήνην.
16. Διότι τι εξεύρεις, γύναι, αν μέλλης να σώσης τον άνδρα; ή τι εξεύρεις, άνερ, αν μέλλης να σώσης την γυναίκα;
17. Αλλά καθώς ο Θεός εμοίρασεν εις έκαστον, και καθώς ο Κύριος προσεκάλεσεν έκαστον, ούτως ας περιπατή. Και ούτω διατάττω εις πάσας τας εκκλησίας.
άπιστος ηγιάσθη δια του πιστού !!! γιατι ειναι σαρκα μια με μελος Ιησου ...!!!
Εδω αναφερεται σε γαμο πριν την βαπτιση ....

Μετα την βαπτιση αντιθετα ... αλλα ισχυουν ...

Και αν με γαμο Χριστιανος με χιστιανη καλο και ευλογημενο !Διαφορετικα μπαινει το ερωτημα : να λάβω λοιπόν τα μέλη του Χριστού και να κάμω αυτά μέλη πόρνης;
Ε ας βαπτισθει και μετά καλος και ευλογημενο ο γάμος ....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Δευ Ιαν 08, 2007 3:02 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

sotirio έγραψε:
και βοηθό ομοιο αλλα οχι ιδιο
Άρσεν και θήλυ κατ' εικόνα Θεού
Λυπάμαι εμένα ο βοηθός μου είναι ίδιο φύλο , και στα μοναστήρια που ο ένας βοηθάει τον άλλον είναι ίδιο φύλο
Δεν το θέτεις σωστά και το πας αλλού
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

1. Περί δε των όσων μοι εγράψατε, καλόν είναι εις τον άνθρωπον να μη εγγίση εις γυναίκα·
2. διά τας πορνείας όμως ας έχη έκαστος την εαυτού γυναίκα, και εκάστη ας έχη τον εαυτής άνδρα.
3. Ο ανήρ ας αποδίδη εις την γυναίκα την οφειλομένην εύνοιαν· ομοίως δε και η γυνή εις τον άνδρα.
Χμ !Ιησούς η μόνη οδός ...
Στενό το ορθόδοξο μονοπάτι ... μα μόνο αυτό της σωτηρίας και κάθε άλλη οδός της απώλειας
Οι της πανθρησκειας το θέλουν φαρδύ τον δρόμο τους ... και " ομοφυλόφιλους επισκόπους " και ότι άλλο ... μέχρι και «γάμους ομοφυλοφίλων»
Μα είναι δρόμος τους .... και όχι ο δρόμος του Θεού ... και πλανεμενοι οντες απολαμβάνουν εις εαυτούς την πρέπουσαν αντιμισθίαν της πλάνης αυτών...
25. Οίτινες μετήλλαξαν την αλήθειαν του Θεού εις το ψεύδος, και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν την κτίσιν μάλλον παρά τον κτίσαντα, όστις είναι ευλογητός εις τους αιώνας· αμήν.
26. Διά τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας· διότι και αι γυναίκες αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν·
27. ομοίως δε και οι άνδρες, αφήσαντες την φυσικήν χρήσιν της γυναικός, εξεκαύθησαν εις την επιθυμίαν αυτών προς αλλήλους, πράττοντες την ασχημοσύνην άρσενες εις άρσενας και απολαμβάνοντες εις εαυτούς την πρέπουσαν αντιμισθίαν της πλάνης αυτών.
Χαρακτηριστικόν της μεγάλης προς τον Χριστόν αγάπης είναι ότι δεν δύναται να συμβιβασβή μετά σαρκικών απο­λαύσεων, εν γένει, και προ παντός μετά των ισχυροτέρων όλων, των γενετησίων. Ο νους του ανθρώπου υπό την ενέργειαν της αγάπης προς τον Θεόν αποσπάται εκ της γης και καθαίρεται από πάσης γηίνης εικόνος, ενώ η σαρκική σχέσις τραυμα­τίζει βαθύτατα την ψυχήν ακριβώς δια των εικόνων αυτών. Γνωρίζομεν ότι πολλοί προσεγγίζουν εντελώς διαφόρως το θέμα τούτο. Αλλά μήπως ο λόγος της Γραφής, «ου μη εγκαταμείνη το πνεύμα Μου εν αυτοίς, δια το είναι αυτούς σάρκας» (Γεν. στ’, 3), δεν αναφέρεται εις αυτούς;

ο μοναχος καο οποιος κρατει παρθενια κανει το καλον :
καλόν είναι εις τον άνθρωπον να μη εγγίση εις γυναίκα·

ο μη παρθενευων κανει το καλον οταν :
3. Ο ανήρ ας αποδίδη εις την γυναίκα την οφειλομένην εύνοιαν· ομοίως δε και η γυνή εις τον άνδρα
.-
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

sotirio έγραψε: Οι της πανθρησκειας το θέλουν φαρδύ τον δρόμο τους ... και " ομοφυλόφιλους επισκόπους " και ότι άλλο ... μέχρι και «γάμους ομοφυλοφίλων»
Ομοφυλόφιλος εν ενεργεία ή εν ανεργία ? διότι μπορεί κάποιος να είναι ομοφυλόφιλος στην ψυχολογία και στους πειρασμούς αλλά να απέχει και να γίνει ακόμα και ΑΓΙΟΣ αν αγωνίζετε
και κατά δεύτερον ...... "γάμους ομοφυλοφίλων" είναι λάθος λέξη
Η σωστή είναι "πολιτικό σύμφωνο" και είναι κάτι που πρέπει να γίνει για να καλυφθούν νομικά και οι ομοφυλόφιλοι
Εκτός και αν το βρίσκεις σωστό να πεθάνει κάποιος και να μείνει ο άλλος στο δρόμο επειδή οι συγγενείς θα τον πετάξουν έκω από το σπίτι που μπορεί να χτίσανε μαζί . ( οι οποίοι συγγενείς μπορεί να τον ανεβοκατέβαζαν ......*********...... ΧΧΧ%#$@&^%@ όσο ζούσε και να μη του στάθηκαν ποτέ)
Εκτός και αν το βρίσκεις σωστό να πεθαίνεις και να μην αφήνουν τον άνθρωπό σου να είναι δίπλα σου επειδή δεν είναι Α βαθμού συγγενής και να πεθαίνεις μόνος επειδή η θεία σου η Λούλα δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθεί τον ανώμαλο που πεθαίνει

Μακάρι να γίνει και στην ΕΛΛΑΔΑ νόμος η νομική κάλυψη

και συνεχίζουμε ......
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Καλημέρα σε όλους

Πάντως Sotirio ο Μάνος (Lovethink) έχει αλλάξει πορεία (βελτίωση το θεωρώ εγώ) κατά 150 μοίρες από την αρχή που πρωτομπήκε στο forum και είχαμε μεγάλες κόντρες με τον ίδιο και την Πόπη. Αλλαγή 30 μοίρες ακόμη, και θα έχουμε την ίδια ρότα. Βλέπω μεγάλη πρόοδο.
Να του πούμε τώρα και μια Αγιογραφική ρήση: " τοις αγαπώσι τον Θεόν πάντα συνεργεί εις αγαθόν".
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ionas έγραψε:Καλημέρα σε όλους

Πάντως Sotirio ο Μάνος (Lovethink) έχει αλλάξει πορεία (βελτίωση το θεωρώ εγώ) κατά 150 μοίρες από την αρχή που πρωτομπήκε στο forum και είχαμε μεγάλες κόντρες με τον ίδιο και την Πόπη. Αλλαγή 30 μοίρες ακόμη, και θα έχουμε την ίδια ρότα. Βλέπω μεγάλη πρόοδο.
Να του πούμε τώρα και μια Αγιογραφική ρήση: " τοις αγαπώσι τον Θεόν πάντα συνεργεί εις αγαθόν".
Ναι Ιονά ...... άλλες 30 μοίρες και παντρεύομαι :lol:
Να σου πω τώρα εσένα κάτι :lol: ..... και που ξέρεις αν δεν άλλαξες εσύ λίγες μοίρες και νομίζεις πως άλλαξα εγώ ? και γιατί θεωρείς ότι πρέπει οι υπόλοιποι να έχουν την ίδια ρότα με σένα ?
( Για φέρε το μοιρογνωμόνιο τώρα να μετρήσουμε :roll: )
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Αλλάζω 30 μοίρες, να έχουμε από τώρα την ίδια ρότα. Είμαι πιό δύσκαμπτος από σένα. Είμαι μεγαλύτερος (στην ηλικία μόνο).
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ionas έγραψε:Αλλάζω 30 μοίρες, να έχουμε από τώρα την ίδια ρότα. Είμαι πιό δύσκαμπτος από σένα. Είμαι μεγαλύτερος (στην ηλικία μόνο).
Πάντως κουβέντα για τα παραπάνω που είπα
Μου αρέσει αυτή η έξυπνη τακτική του στυλ "δεν λέω τίποτα για να μη φέρω τσακωμό"
Και εγώ να σου πω την αλήθεια δεν θέλω να δημιουργώ φαγούρα , απλά ξέρω ότι στα φόρουμ μπορεί να περάσει και κάποιος άλλος περαστικός που μπορεί να τον απασχολεί κάποιο θέμα. Δεν θα ήθελα να τον τρομάξει η απολυτότητα και ο αυταρχισμός κάποιων και να φύγει
Διάβασε το Θεολογία και Ψυχολογία που έβαλα στο φόρουμ και θα καταλάβεις πόσο λεπτά ζητήματα είναι αυτά των "κυρηγμάτων"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”