Η επίσκεψη Καραμανλή στην Άγκυρα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Θωμά μέρα που είναι μη με βάζεις σε πειρασμό να πω τίποτε που θα μετανοιώσω. Εσύ το θέμα της επίσκεψης Καραμανλή στο Πατριαρχείο το βρίσκεις αμιγώς πολιτικό; Αν ναι τότε τι να σου πω έχεις δίκιο.

Σε όλα τα πράγματα χρειάζεται διάκριση. Όπως θα δεις εγώ δεν πήρα μέρος στη συζήτηση όσο αφορούσε μόνο το πολιτικό μέρος της επίσκεψης στην Τουρκία, όμως το θρησκευτικό μέρος αφορά αυτό το forum.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Η κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο του Σφαγέα των Ελλήνων και ειδικά των Μικρασιατών όπως είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός τί είναι απλά εθιμοτυπική εκδήλωση;
Ο Ερντογάν όταν ήλθε στην Αθήνα πέρασε μακράν του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, ο "κύριος" Ερντογάν με ποιό δικαίωμα μας προσβάλλει στην ίδια μας την χώρα, και όταν πάει ο δικός μας εκεί θα επιβραβεύει τον μεγαλύτερο σφαγέα των Ελλήνων από καταβολής κόσμου.
Φαντάζεται κανείς τους Εβραίους να επιβραβεύουν τον Χίτλερ!
Που στο κάτω κάτω εξ'αιτίας του έκαναν κράτος στο Ισραήλ, όμως δεν το κάνουν σέβονται τους νεκρούς τους. ΝΑΙ έπρεπε να μην καταθέσει στεφάνι στον Κεμάλ να το αρνηθεί κι'ας παρεξηγιόντουσαν οι Τούρκοι. Εδώ υπάρχει αίμα και όχι πορτοκαλάδα, ας σεβαστούμε τουλάχιστον εμείς τους νεκρούς μας.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Μπράβο Θωμά, το κείμενό σου είναι εξαιρετικά Χριστιανικό. Τι να σου πω παιδί μου, ο Θεός να σε φωτίσει να καταλάβεις πως πρέπει να σκέφτεται και να ενεργεί ένας Χριστιανός.

Ο φανατισμός σου πάντως είναι κατανοητό από που προέρχεται.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

filotas έγραψε:Μπράβο Θωμά, το κείμενό σου είναι εξαιρετικά Χριστιανικό. Τι να σου πω παιδί μου, ο Θεός να σε φωτίσει να καταλάβεις πως πρέπει να σκέφτεται και να ενεργεί ένας Χριστιανός.

Ο φανατισμός σου πάντως είναι κατανοητό από που προέρχεται.
Ο Χριστιανός κατ'εσένα σημαίνει να ξεχνάει το παρελθόν του να υποχωρεί από τις αρχές του και να σκύβει συνέχεια το κεφάλι, αυτό είναι γιά εσένα Χριστιανικό. Γιά διάβασε την γραφή να δείς που κατατάσει ο ίδιος ο Χριστός τους δειλούς και τους υποκριτές, και τί εκτίμηση τους έχει.
Και όσο γιά τον φανατισμό μου όπως λες γιά φώτισέ με εσύ που γνωρίζεις από που προέρχεται ώστε να το δω και εγώ που προφανώς δεν βλέπω.
Ο Χριστός στους Γραμματείς και Φαρισαίους και τους ισχυρούς δεν έσκυβε το κεφάλι ούτε το βούλωνε αλλά μιλούσε με παρρησία, και αυτό θέλει και από εμάς να τον μιμηθούμε. Και μην επανέρχεσαι με τα ίδια περί του τί είναι χριστιανικό και τις αγαπολογίες, άσε προφάσεις είναι γι'αυτό φτάσαμε στην Ελλάδα σ'αυτά τα χάλια να μας φτύνουν και να λέμε ότι ψιχαλίζει.
Γύρισε να δεις αν μας εκτιμάει κανείς όχι έξω αλλά στην ίδια μας την χώρα μας αποστρέφονται ακόμη και οι ξένοι που ήρθαν να δουλέψουν και μας έχουν ανάγκη. Αφού βλέπεις και γνωρίζεις ως φωτισμένος που είσαι τότε πώς εξηγείς αυτό το χάλι που ζούμε;
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

filotas έγραψε:Τι να σου πω παιδί μου,
Δεν είμαι κανένας πιτσιρικάς, άρα τα "παιδί μου" άστα κατά μέρος.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ηρεμία αγαπημένοι μου αδελφοί! Δεν υπάρχει λόγος να κρίνουμε ποιος είναι καλύτερος και ποιος ο λιγότερο καλός, αφού όλοι είμαστε πλάσματα - αμαρτωλά - του Ίδιου Θεού και επομένως παραδεχόμαστε ότι μόνον Εκείνος είναι ο Σωστός Κριτής!
Εξ άλλου άλλους μας αρέσει το rock, άλλους τα λαϊκά, άλλους τα δημοτικά άλλους ο Ολυμπιακός (μή γένοιτο!), άλλους ο ΠΑΟΚ (πίκρα! κουράγιο όμως η Πόλη θα γίνει δικιά μας), άλλους η BMW, άλλους η Mercedes, άλλους το Peugeot 205 Gti!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Θωμά είμαι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος από σένα, άλλωστε το παιδί μου δεν ήταν υποτιμητικό, κάθε άλλο.

Τέλος πάντων είναι η τελευταία φορά που απευθύνομαι σε σένα μια και το ύφος που χρησιμοποιείς δεν αρμόζει σε χριστιανικό forum. Μπορεί να μην μπορώ να επιλέξω ποιος θα βρίσκεται σ΄αυτό το χώρο, μπορώ όμως να επιλέξω με ποιους αξίζει τον κόπο να συνομιλώ.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ο καθένας μας έχει την άποψή του, εμένα αυτή είναι αν κάποιος την θεωρεί "φανατική" δικαιωμά του δεν με αγγίζει. Την άποψή μου όμως πάντα την στοιχειοθετώ και δεν είναι ένας ακαθόριστος συναισθηματισμός.
Τα όσα βλέπω με λυπούν και όχι μόνο εμένα αλλά πολλούς το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Αλλά σίγουρα δεν κρύβομαι πίσω από το δακτυλό μου ωραιοποιώντας καταστάσεις, λέω τα πράγματα όπως τα πιστεύω και όπως τα καταλαβαίνω. Δεν έχω την απαίτηση κανείς να συμφωνήσει μαζί μου όμως δεν δέχομαι και να σιωπήσω ή να αλλάξω γιά να συμφωνήσω με άλλους, η γνώμη μου είναι κατασταλαγμένη μετά από αρκετή επεξεργασία και καθόλου εύκολα ή επιφανειακά βγαλμένη.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Χαίρετε αδέρφια!
Τι απίστευτο, τι φοβερό και λυπηρό είναι να βλέπεις τον "Έλληνα" πρωθυπουργό να καταθέτει στεφάνι στον σφαγέα, τον δήμιο των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ... Φρικτό και να το πιστέψεις...
Συνηθισμένο???Αφού 50 χρόνια είχε να πάει Ελληνας Πρωθυπουργός...
(Είχε πάει και ο κ. Παπανδρέου, ως υπουργός Εξωτερικών)
Κάποιοι, όπως πάντα που στουθοκαμηλίζουν εσκεμμένα ή είναι εξαιρετικά ευκολόπιστοι και αθώοι...δεν πίστευαν ότι θα καταθέσει στεφάνι ο Πρωθυπουργός στον φονιά...
Τώρα, προσπαθούνε να μας πείσουν πως είναι ένα τιποτένιο, απαρατήρητο γεγονός... Πόσο ξέπεσε το Ελληνορθόδοξο κριτήριό μας....
Φρίττουν οι γέροντες και οι γερόντισσες που ξέφυγαν την σφαγή και όλοι οι πρόγονοι... Αυτός είναι ο Οικουμενισμός σε πολιτικό επίπεδο, το παιδομάζωμα από τις κυβερνήσεις... Τέτοιοι που είμαστε , τέτοιοι κυβερνήτες μας αξίζουν , τιμητές δήμιων, πλουτοκράτες... Οι νέοι γενίτσαροι, με πλήρη διαγραφή μνήμης ετοιμάζονται μεθοδικά από την Κυβέρνηση(βλ. βιβλίο Ιστορίας.....) Το ποτήρι ξεχείλισε...ή μήπως ακόμη και τώρα δεν το είδαν κάποιοι και μας πουν ότι μόνο εσείς τα είδατε τα έκτροπα... Ντρέπομαι για τον "ηγέτη" της Ελλάδας...λυπάμαι και προσεύχομαι για την αρρώστια αυτή που έχει και όλοι οι ομόφρονες... Λυπάμαι για την κατάσταση αυτή που περνάει στα πεταχτά.... Ο Χριστός να μας βοηθάει, όχι γιατί το αξίζουμε , αλλά από το Μέγα Έλεός του...
Χαίρετε και αγαλλισάσθε, που ο Αρχηγός της Πίστεως είναι άμωμος!!!
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

Thomas15n έγραψε:Η κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο του Σφαγέα των Ελλήνων και ειδικά των Μικρασιατών όπως είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός τί είναι απλά εθιμοτυπική εκδήλωση;
Ο Ερντογάν όταν ήλθε στην Αθήνα πέρασε μακράν του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, ο "κύριος" Ερντογάν με ποιό δικαίωμα μας προσβάλλει στην ίδια μας την χώρα, και όταν πάει ο δικός μας εκεί θα επιβραβεύει τον μεγαλύτερο σφαγέα των Ελλήνων από καταβολής κόσμου.
Φαντάζεται κανείς τους Εβραίους να επιβραβεύουν τον Χίτλερ!
Που στο κάτω κάτω εξ'αιτίας του έκαναν κράτος στο Ισραήλ, όμως δεν το κάνουν σέβονται τους νεκρούς τους. ΝΑΙ έπρεπε να μην καταθέσει στεφάνι στον Κεμάλ να το αρνηθεί κι'ας παρεξηγιόντουσαν οι Τούρκοι. Εδώ υπάρχει αίμα και όχι πορτοκαλάδα, ας σεβαστούμε τουλάχιστον εμείς τους νεκρούς μας.
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”