Internet στο Άγιον Όρος

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

smarti έγραψε:Επειδη ,πρωτη φορα μπορουμε και μιλαμε με καποιον μοναχο απο το περιβολι της Παναγιας μας ,νομιζω οτι μπορουμε να βοηθηθουμε ολοι παρα πολυ !!!!!!!!!!Χαιρομαι πολυ που μας δινετε αυτη η δυνατοτητα!!!!!!!!!στη διαρκεια ,μου ηρθε μια απορια ομως,δεν ξερω αν κανω σωστα ,αν την ρωτησω.Αν δεν ειναι σωστη ,μην απαντησετε.Δεν θελω να σας φερω σε δυσκολη θεση!!!!!!!
Μου ηρθε το ερωτημα ,αν οι μοναχοι ,που συμμετεχουν στο ιντερνετ,αν εχουν την ευλογια ,απο τον γεροντα τους.Σας παρακαλω μην με μαλωσετε!!!!
Καλά κάνεις και ρωτάς δεν υπάρχει πρόβλημα μην ανησυχείς...απλά μπορώ να απαντήσω μόνο για τον εαυτό μου... έχω ευλογία...αλλιως δεν νομίζω οτι θα κανα κατι ...για κάποιους άλλους (αν υπάρχουν) δεν ξέρω τι γίνετε.
Αλλα πρέπει να ξέρεις οτι δεν μας συμφέρει πνευματικά να κάνουμε κάτι χωρίς ευλογία...βγαίνει στην πορεία το κακό...είναι πνευματικός νόμος. Αν δεν έχει ευλογία ή θα σε βγει σε κακό ή δεν θα προκόψει...
Καλα είναι αυτήν την ερώτηση να την κάνουμε και στον εαυτό μας πάντοτε πριν κάνουμε οτιδήποτε....

Εχει ευλογία αυτο που κάνω???

Χαίρε
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Φως μεν μοναχοίς Άγγελοι, φως δε πάντων ανθρώπων, Μοναχική πολιτεία.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
alex
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alex »

Εγώ θέλω να θέσω ένα άλλο ερώτημα το όποιο κάποιοι από εμάς ίσως δεν θέλουν να το διατυπώσουν για λόγους ηθικής
Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν από εδώ εγώ θα θέσω το ερώτημα μπορούμε να εμπιστευτούμε κάποιους ανθρώπους που μπορούν να ορθογραφούν και να
Διατυπώνου διάφορα χωρίς το κανονικό τους όνομα
Και που ξέρω ότι ο φίλος μας είναι μοναχός στο άγιο Όρος η κάπου αλλού
Ποια απόδειξη θα είναι αυτή που θα με κάνει να το πιστέψω
Ο λόγος και η γραφή του. σήμερα με όλα τα μέσα όλοι ορθογραφούν σαν επιστήμονες
Λύστε μου την απορία με δυνατές απαντήσεις που θα έχουν βάσεις όχι αόριστα
Δεν θέλω ψέματα αλλά αλήθειες και ανθρώπους της εμπιστοσύνης
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

alex έγραψε:Εγώ θέλω να θέσω ένα άλλο ερώτημα το όποιο κάποιοι από εμάς ίσως δεν θέλουν να το διατυπώσουν για λόγους ηθικής
Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν από εδώ εγώ θα θέσω το ερώτημα μπορούμε να εμπιστευτούμε κάποιους ανθρώπους που μπορούν να ορθογραφούν και να
Διατυπώνου διάφορα χωρίς το κανονικό τους όνομα
Και που ξέρω ότι ο φίλος μας είναι μοναχός στο άγιο Όρος η κάπου αλλού
Ποια απόδειξη θα είναι αυτή που θα με κάνει να το πιστέψω
Ο λόγος και η γραφή του. σήμερα με όλα τα μέσα όλοι ορθογραφούν σαν επιστήμονες
Λύστε μου την απορία με δυνατές απαντήσεις που θα έχουν βάσεις όχι αόριστα
Δεν θέλω ψέματα αλλά αλήθειες και ανθρώπους της εμπιστοσύνης
Καλή είναι η αμφισβήτηση απλά πρέπει να είναι καλοπροαίρετη.
Δηλ. να αμφισβητω ναι μεν, αλλα όταν αποδειχθεί οτι είναι τα πράγματα όπως φαίνονται, να χω την διάθεση να αλλάξω το λογισμό μου και να μην είμαι καρφωμένος στην πρώτη μου άποψη είτε καλή είτε κακή.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

alex, χιλιαδες ανθρωπους εμπιστευεσαι καθημερινα στην ζωη σου, αλλα και την ζωη σου σε αυτους, θελεις δεν θελεις.

Αυτοι που σου στελνουν στην βρυση σου το νερο και πινεις αφοβα, τον πιλοτο του αεροπλανου που θα ταξιδευσεις, αυτον που κατασκευασε το αυτοκινητο που οδηγεις, αυτον που διδασκει η φυλαει το παιδι σου, αυτον που θα σε χειρουργησει, αυτους που καλλιεργουν και παρασκευαζουν την τροφη σου, και μπορω να συνεχισω με απειρα παραδειγματα.

Θελω να πω δηλαδη οτι εαν βαλουμε λογισμο αμφιβολιας, χωρις μαλιστα να εχουμε και αντιθετη αποδειξη, η εστω ενδειξεις, τοτε οχι απλως δεν θα βγαλουμε ακρη, αλλα θα οδηγηθουμε και στην παραφροσυνη και την ελλειψη εμπιστοσυνης απεναντι στον οποιονδηποτε.

Αφου ετσι λεει ο αναχωρητης αδελφος μας, γιατι να τον αμφισβητησουμε; Εαν δεν ειναι Μοναχος, παλι αδελφος μας δεν ειναι;

Εστω οτι ειναι ενα ψωνιο που το παιζει Μοναχος online. Παλι ανθρωπος δεν ειναι, μια ψυχη που εχει αναγκη επικοινωνιας ειναι. Τι αλλαζει;

Και αυτο που λες για ολους σημερα, με τα μεσα τα ηλεκτρονικα, που γραφουν ορθογραφως και επισταμενως ειναι λιγο μηδενιστικο και για ανθρωπους που εχουν καποιες γνωσεις και σπουδες, τους παιρνει ολους η μπαλα που κλωτσησες.

Καλο λογισμο να εχουμε, γιατι αλλιως αυτα που σκεφτομαστε, αυτα θα βλεπουμε συνεχεια μπροστα μας.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
alex
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alex »

Δέω αντιλέγω σε αυτά πουλάτε ξαναρωτάω όμως πόα είναι η αποδείξει ότι είστε μοναχός
Εφόσον απαντήσατε τόσο γρήγορα σημαίνει ότι είστε καρφωμένος πανό στο pc μόνο αυτή τη δουλεία έχετε σαν μοναχός
Και εγώ το ίδιο κάνω λόγο ώμος της δουλείας που κάνω πρέπει να είμαι συνεχεία on line είμαι λίγο δύσπιστος δεν φταίω εγώ αλλά οι ίδιο οι άνθρωποι
alex
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alex »

Ξαναλέω ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη έναν αληθινό μοναχό που δουλεύει το λόγο του θεού
Ο όποιος θα μας λύσεις πολλές απορίες
Αποζητούμε όμως την αλήθεια αυτό μας ανακουφίζει
Εδώ στην εξομολόγηση σκαφτόμαστε σε ποιον θα πάμε είναι χριστιανός είναι του παλαιού θα με μαλώσει κτλ
Δεν είμαι άπιστος Θωμάς αλλά εδώ θέλω διευκρινήσεις εάν μου της δώσει ο ίδιος καλός αν όχι πάλι κανένα πρόβλημα απλώς θα πλανάτε το ερώτημα
Και εγώ προσφέρω στην σελίδα και κάνω ένα έργο με τα γνήσια στοιχειά μου τα οποία είναι στη διάθεση σας και καθένας μπορεί να με συναντήσεις η να με γνωρίσει
Ξέρετε πόσο κόσμο βλέπω καθημερινά και λογά δουλείας και λόγο μαθημάτων δεν το παίζω κάποιος πολύ απλά θέλω αληθείς απόψεις και γνώμες
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Νομίζω ότι η τεχνολογία δεν είναι κακή. Ίσα - ίσα που σε όλες τις εφευρέσεις (και στην εξέλιξη της τεχνολογίας) βοηθάει ο Θεός. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι δεν είναι κακή η ύπαρξη Internet στα μοναστήρια. Η χρήση πάντως της τεχνολογίας εξαρτάται από τον άνθρωπο. Μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογία προς όφελος του συνόλου (πχ νέα φάρμακα) ή προς προς καταστροφή του (πχ έξυπνες βόμβες).
Γνωρίζω πάντως περίπτωση μοναχού ΄στο Άγιο όρος που είχε διαδικτυακή επαφή με καθολική, την οποία τελικά έπεισε να βαπτιστεί Ορθόδοξη.
Παραθέτω απόσπασμα (σχετικά με την τεχνολογία) του Γέροντα Πορφυρίου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Κλείτου Ιωαννίδη : «Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ. Μαρτυρίες και εμπειρίες».

Κάτι που ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό στον Γέροντα, ήταν ότι θαύμαζε και αξιοποιούσε πολύ τις εφευρέσεις την τεχνολογία. Θαύμαζε που ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο την ικανότητα να κάνει τέτοιες ανακαλύψεις και συνιστούσε στα πνευματικά του τέκνα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Επιτρέπεται έλεγε να βοηθά ο Θεός τον άνθρωπο να κάνει τόσες εφευρέσεις και να τις χρησιμοποιεί ο διάβολος, ενώ εμείς οι Χριστιανοί να μην τις χρησιμοποιούμε;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

δηλαδη φιλε alex , αν ειναι καποιος ειναι η δεν ειναι αυτος που λεει
εσενα που σου διμιουργει προβλημα ;;,,,,,,,,,,,,,,,,,,,βλεπω οτι εχεις καποια ενταση στα λεγομενα σου , και υποψιαζομαι οτι δεν σε απασχολει αυτο που ρωτας , ..............αλλα κατι αλλο

σου ζηταω συγνωμη γιατι εγω ειμαι πολυ πιο χαμηλα απο εσενα
και κανονικα δεν πρεπει να σε κρινω .

αλλα δεν ειναι καλο να φερνουμε ανθρωπους σε δυσκολη θεση
καλο ειναι να λεμε κατι που ο αλλος αν ειναι ψευτης να καταλαβει
και να αλλαξει πλευση .
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

alex, εσυ μαλλον σκανδαλιστικες με την συμμετοχη ενος Μοναχου σε ηλεκτρονικο μεσο, καθως και την πιθανη πολυωρη ενασχοληση του με αυτο.

Αυτη πρεπει να ειναι η πρωτη αιτια σκανδαλισμου σου. Εν συνεχεια σου μπηκε λογισμος, εαν ειναι οντως Μοναχος, η καποιος που μας κοροιδευει και παιζει μαζι μας.

Λοιπον για να μην το πηγαινουμε περα δωθε, παρακαλουμε τον πατερα που γραφει ως Koyk, να τοποθετηθει, και να στειλει στοιχεια με pm στον Διαχειριστη, και εν συνεχεια ο Agionoros, να μας διαβεβαιωσει για του λογου το αληθες, και ετσι να αναπαυθει και ο λογισμος που σε κατατρεχει.

Εγω δεν σε κακολογω, επ'ουδενι μην με παρεξηγησεις, για να ειμαι απολυτα ειλικρινης, μου περασε και απο το δικο μου μυαλο, ο λογισμος, αλλα προσπαθησα να μην του δωσω σημασια.

Τον πιστευω τον Koyk, μεχρι αποδειξεως του αντιθετου. Αλλα και παλι μαιμου να ειναι, του στελνουμε την αγαπη μας, και καλον αγωνα να εχει.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”