Η αλήθεια για τη Μονή Βατοπεδίου (Κωνσταντίνος Λούλης)

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

dionysisgr έγραψε:Οχι να κατακεραυνωνουμε τον εκπεσοντα Ιερεα, Μοναχο, Επισκοπο, για να αναπαυσουμε την συνειδησουλα μας, και να πουμε: Ελα μωρε! Ολοι τα ιδια ειναι, ας συνεχισω και εγω την κατρακυλα μου, ισοπαλια ειμαστε, και εχει ο Θεος.

Τι λες;
Οτι δεν κατάλαβες τι είπα και δεν κατάλαβα ίσως τι είπες
Καταρχάς η προσωπική κατρακύλα του καθενός είναι προσωπικό του θέμα
Αν εγώ κατρακυλήσω πχ και γίνω χαρτοπαίκτης και χάσω τα χρήματα , δεν θα ντροπιάσω όλη τη πολυκατοικία , αλλά μόνο τον εαυτό μου
Αλλη ευθύνη έχω εγώ , εσύ ο Χ ο Ψ , και άλλη ένας Υπουργός , ένας Πρωθυπουργός , ένας Δεσπότης, Επίσκοπος κτλπ
Οπότε ισοπαλία δεν είμαστε

Αλλά δεν είναι και σωστό να με βάλεις να επιλέξω υποχρεωτικά απέναντι σε δύο θέσεις
1) Η Πολεμάς και κατηγορείς όλη την Εκκλησία
ή
2) Δικαιολογείς τα πάντα και δεν σε νοιάζει τι συμβαίνει γύρω σου

Εγώ προσωπικά δεν έχω τις γνώσεις τις ιστορικές για να ξέρω ποιός έδωσε τι σε ποιόν και που και πότε και επί Βυζαντίου ή επί Τουρκοκρατίας ή ή ή ή ....κτλπ
ΑΛΛΑ !!!!
Υπάρχει ένα ΑΛΛΑ .
Αλλά σαν απλό πιστό με ενοχλεί να ακούω ότι κάποιος έχει ελικόπτερο για τις δουλειές του , ώστε να κερδίζει χρόνο στη προσευχή
Διότι εγώ σαν απλός πιστός έχω διαβάσει και για τη νοερά προσευχή , έχω διαβάσει για επισκόπους που έκαναν ψέμματα πως είναι απλοί λαϊκοί για να κάτσουν σε καρότσα αγροτικού , για μοναχούς που δώρισαν αμέσως το δώρο που τους χάρισαν
Και έπλασα στο μυαλό μου έναν τέτοιο όμορφο ιδανικό κόσμο αγιότητας
Ασε με μένα , εγώ αμαρτωλός ,στραβός , βλάκας , ότι θες πες .
Αλλά σαν απλό πιστό δεν μπορεί να μη με ενοχλεί όλο αυτό που βλέπουμε
Και ΚΥΡΙΩΣ δεν μπορώ να δικαιολογήσω και τα πάντα βγάζοντας σαν θύμα όποιον έχει εμπλακεί σε αυτές τις υποθέσεις

Καταρχάς δεν ξέρω τα πάντα
και δεν ξέρω αν έχει κάμερες η μονή Εσφιγμένου
Προσωπικά το βρίσκω απαράδεκτο να υπάρχουν κάμερες στο Αγιο Ορος
Εκτός κι αν δεν εμπιστευόμαστε το μάτι Του Θεού

Δεν κινδυνεύει η πίστη μου φυσικά με όλα αυτά που ακούμε
Αλλά δεν μπορώ να μην συμφωνήσω ότι είναι ανεπίτρεπτα όλα αυτά που ακούμε
Ούτε να βγάλω ψεύτες και εχθρούς της πίστης ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ επειδή μέσα σε όλους έχουν σκανδαλισθεί και οι άπιστοι
Οι άπιστοι ενοχλημένοι είναι έτσι κι αλλιώς με ότι αφορά την πίστη
Αλλά έχουν ενοχληθεί και οι πιστοί
Και εκεί είναι το θέμα
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Δεν εχω λογο να διαφωνησω σε αυτα που ειπες.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

dionysisgr έγραψε:Δεν εχω λογο να διαφωνησω σε αυτα που ειπες.
Ξέρεις τι ? δεν ξέρω για σένα .Εγώ πάντως το έχω και δεν ξέρω αν είναι και σωστό γιατί ίσως έτσι δεν είναι σωστή η κρίση για όσα συμβαίνουν γύρω μας
Δεν θέλω να κρίνω , λέω κάτι , αλλά δεν νιώθω ήσυχα μετά
Πχ για το ελικόπτερο έτσι ? που είπα πριν
Οκ , ναι είναι λίγο "κουφό" να το ακούς και σκανδαλιστικό , μετά όμως λες .... μήπως είναι αναγκαίο ? για μια απόσταση που πρέπει να την κάνεις τσακ μπαμ ? από το να περιμένεις πότε θα έρθει το καραβάκι ;
Δεν ξέρω τι να πω .....
Ας κάνουν ότι θέλουν όσοι εμπλέκονται , δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα αυτό
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Α΄ : ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ»
(σελ. 148-149)
Σαν μοναχοί θα πρέπει να ζήσουμε λίγο κατώτερα απ’ ό,τι στο κόσμο, ή τουλάχιστον όπως ζούσαμε στον κόσμο. Όχι να έχω καλύτερα πράγματα από αυτά που είχα στο σπίτι μου. Το Μοναστήρι, κανονικά, πρέπει να είναι πιο φτωχό από το σπίτι μου. Αυτό βοηθάει εσωτερικά τον μοναχό και βοηθάει και τον κόσμο. Τα έχει κανονίσει έτσι ο Θεός, ώστε να μην βρίσκουν ανάπαυση σ’ αυτά τα πράγματα οι άνθρωποι. Αν τους λαϊκούς του βασανίζει αυτή η εξέλιξη, η κοσμική, πόσο μάλλον τον μοναχό!
Κοιτάξτε στα πνευματικά να προσπορεύεστε. Μην χαίρεστε μ’ αυτά τα πράγματα : μηχανές, ευκολίες κλπ. Αν φύγει από τον Μοναχισμό το πνεύμα της άσκησης, δεν έχει νόημα μετά η μοναχική ζωή. Αν βάζουμε την ευκολία πάνω από την καλογερική, δεν θα κάνουμε προκοπή. Ο μοναχός αποφεύγει τις ευκολίες γιατί δεν τον βοηθάνε πνευματικά. Στην κοσμική ζωή δυσκολεύονται οι άνθρωποι από τις πολλές ευκολίες. Στον μοναχό, ακόμη και αν έβρισκε σ’ αυτά ανάπαυση, δεν ταιριάζουν οι ευκολίες. Να μην ζητάμε ανέσεις.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Α΄ : ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ»

(σελ. 39)
Ο Θεός επιτρέπει να γίνει τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες…Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλό όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά. Πολλοί άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνιστούν.
Τώρα πάμε, ή για τον Χριστό ή για τον διάβολο. Είναι καθαρό μέτωπο. Στην κατοχή γινόσουν ήρωας, γιατί δεν χαιρετούσες έναν Γερμανό. Τώρα γίνεσαι ήρωας γιατί δεν χαιρετάς τον διάβολο. Πάντως θα δούμε φοβερά γεγονότα. Θα δοθούν πνευματικές μάχες. Οι άγιοι θα αγιαστούν περισσότερο και οι ρυπαροί θα γίνουν ρυπαρότεροι (Βλ. Αποκ. 22,11).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Sfakianos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Sfakianos »

lovethink έγραψε:
Sfakianos έγραψε:
Πού είσαι βρε Μάνο ? Εχάθηκες..
Που'σε ωρέ σύντεκνε
Ε πως να μη χαθώ ωρέ ? εκουζουλάθηκες ? ξεχνάς πως φεύγω κάθε φορά στραπατσαρισμένος ?
Κάνω εμφανίσεις που και που σαν "Guest" :lol:
Μη μασάς . Και κάνε κανονική εμφάνιση όι guest star :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ANTREAS »

lovethink έγραψε:Γιατί βρε να σκανδαλισθούμε ? επειδή κάποιος έχει ελικόπτερο για τις δουλειές του ?
ή επειδή κάποιος έχει βάλει στα κελιά κάμερες ?
ή επειδή ενώ ο Χριστός είπε να μην αγωνιούμε για τα βιωτικά και ότι τα πετούμενα του ουρανού διότι δεν σπέρνουν δεν θερίζουν αλλά έχουν τροφή , ασχολούντε κάποιοι με κτηματομεσιτικές αλλαγές εκατομμυρίων από τις οποίες ζημιώνει το Ελληνικό κράτος ;
Γιατί να σκανδαλισθούμε βρε ? επειδή κάποιος ιερομόναχος αγοράζει 5 δραχμές και πουλάει 5000 ?
Επειδή η Εκκλησία έχει του κόσμου τη περιουσία ;
Αντε βρε , και βέβαια δεν θα σκανδαλισθούμε
Θα τους βγάλουμε ΟΛΟΥΣ τρελλούς , από τον πρώτο δημοσιογράφο μέχρι τον τελευταίο , από τον πρώτο δικηγόρο μέχρι τον τελευταίο , από τον πρώτο μοναχό μέχρι τον τελευταίο ( από αυτούς που διαφωνούν με τον π.Εφραίμ ) , όλοι όλοι έχουν στήσει μια μεγάλη κομπίνα
ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ είναι 100% Ορθόδοξο και ευάρεστο για τον Ελληνικό λαό να το βλέπει
Ετσι πρέπει , αυτό πρέπει να είναι το παράδειγμα προς τον κόσμο
Αυτό πρέπει να εκπέμπει το Αγιο Ορος
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Λυπάμαι αλλά άλλο η κρίση άλλο η κατάκριση , και άλλο να δικαιολογούμε τα πάντα και να είμαστε υπέρ του στρουθοκαμηλισμού
Δυστυχώς δικαίωσαν τους εχθρούς της Εκκλησίας και απαγοήτευσαν τους πιστούς

συγνωμη ρε παιδια αλλα η σταση μερικων ανθρωπον και τα λεγομενα τους μου ειναι λιγο αστεια.συγνωμη και για τον χαρακτηρισμο.ειμαι ο μοναδικος ανθρωπος εδω μεσα στο φορουμ που εχω παει στο βατοπεδι?δεν υπαρχει αλλος να μιλησει και να πει και αυτος την γνωμη του?εγω εχω παει 4 φορες στο βατοπεδι και δεν εχω δει τιποτα απο ολα αυτα που λενε ολοι αυτοι οι και καλα διμοσιογραφοι και καποια μελοι απο εδω μεσα.ακου εκει ο γεροντας εφραιμ να χρησιμοποιει ελικοπτερο για τις μεταφορες του και τα δωματια να εχουν κρυφες καμερες,ειναι γελοιο..χαχα γελασα τοσο πολυ οπως και την αλλη φορα που εδειχνε το πορτο λαγος στην τηλεοραση και ειχε μαζευτει κοσμος απο εξω και φωναζαν και ελεγαν οτι ο γεροντας εφραιμ εφτασε με πολυτελες τζιπ και εδειχνε ενα τυχαιο τζιπ απο καποιον προσκυνητη και ενα αγροτικο που χρεισιμοποιει ο γεροντας εφραιμ για τις μεταφορες του....ακομα και φιλοι μου που παρακολουθουν ειδησεις και τετοια εχουν απηρεαστοι..ελεος ρε παιδια..η αληθεια οποια και να ειναι θα λαμψει..και οι υπευθηνοι θα πληρωσουν..ας κανουμε λιγο υπομονη.ειναι ασχημο να κατηγορουμε ετσι τον καθενα..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”