Οτι δεν κατάλαβες τι είπα και δεν κατάλαβα ίσως τι είπεςdionysisgr έγραψε:Οχι να κατακεραυνωνουμε τον εκπεσοντα Ιερεα, Μοναχο, Επισκοπο, για να αναπαυσουμε την συνειδησουλα μας, και να πουμε: Ελα μωρε! Ολοι τα ιδια ειναι, ας συνεχισω και εγω την κατρακυλα μου, ισοπαλια ειμαστε, και εχει ο Θεος.
Τι λες;
Καταρχάς η προσωπική κατρακύλα του καθενός είναι προσωπικό του θέμα
Αν εγώ κατρακυλήσω πχ και γίνω χαρτοπαίκτης και χάσω τα χρήματα , δεν θα ντροπιάσω όλη τη πολυκατοικία , αλλά μόνο τον εαυτό μου
Αλλη ευθύνη έχω εγώ , εσύ ο Χ ο Ψ , και άλλη ένας Υπουργός , ένας Πρωθυπουργός , ένας Δεσπότης, Επίσκοπος κτλπ
Οπότε ισοπαλία δεν είμαστε
Αλλά δεν είναι και σωστό να με βάλεις να επιλέξω υποχρεωτικά απέναντι σε δύο θέσεις
1) Η Πολεμάς και κατηγορείς όλη την Εκκλησία
ή
2) Δικαιολογείς τα πάντα και δεν σε νοιάζει τι συμβαίνει γύρω σου
Εγώ προσωπικά δεν έχω τις γνώσεις τις ιστορικές για να ξέρω ποιός έδωσε τι σε ποιόν και που και πότε και επί Βυζαντίου ή επί Τουρκοκρατίας ή ή ή ή ....κτλπ
ΑΛΛΑ !!!!
Υπάρχει ένα ΑΛΛΑ .
Αλλά σαν απλό πιστό με ενοχλεί να ακούω ότι κάποιος έχει ελικόπτερο για τις δουλειές του , ώστε να κερδίζει χρόνο στη προσευχή
Διότι εγώ σαν απλός πιστός έχω διαβάσει και για τη νοερά προσευχή , έχω διαβάσει για επισκόπους που έκαναν ψέμματα πως είναι απλοί λαϊκοί για να κάτσουν σε καρότσα αγροτικού , για μοναχούς που δώρισαν αμέσως το δώρο που τους χάρισαν
Και έπλασα στο μυαλό μου έναν τέτοιο όμορφο ιδανικό κόσμο αγιότητας
Ασε με μένα , εγώ αμαρτωλός ,στραβός , βλάκας , ότι θες πες .
Αλλά σαν απλό πιστό δεν μπορεί να μη με ενοχλεί όλο αυτό που βλέπουμε
Και ΚΥΡΙΩΣ δεν μπορώ να δικαιολογήσω και τα πάντα βγάζοντας σαν θύμα όποιον έχει εμπλακεί σε αυτές τις υποθέσεις
Καταρχάς δεν ξέρω τα πάντα
και δεν ξέρω αν έχει κάμερες η μονή Εσφιγμένου
Προσωπικά το βρίσκω απαράδεκτο να υπάρχουν κάμερες στο Αγιο Ορος
Εκτός κι αν δεν εμπιστευόμαστε το μάτι Του Θεού
Δεν κινδυνεύει η πίστη μου φυσικά με όλα αυτά που ακούμε
Αλλά δεν μπορώ να μην συμφωνήσω ότι είναι ανεπίτρεπτα όλα αυτά που ακούμε
Ούτε να βγάλω ψεύτες και εχθρούς της πίστης ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ επειδή μέσα σε όλους έχουν σκανδαλισθεί και οι άπιστοι
Οι άπιστοι ενοχλημένοι είναι έτσι κι αλλιώς με ότι αφορά την πίστη
Αλλά έχουν ενοχληθεί και οι πιστοί
Και εκεί είναι το θέμα