Γενετήσιος φόβος - προπατορικό αμάρτημα

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Γενετήσιος φόβος - προπατορικό αμάρτημα

Δημοσίευση από dora gian »

ΕΔΩ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗΣ ΑΚΟΠΛΟΥΘΙΑς ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΝΩΔΙΝΑ ΑΝΑΙΣΧΙΝΤΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ................ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΕΙ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΩΡΦΩΣΗ
Άβαταρ μέλους
iliasgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από iliasgr »

dionysisgr έγραψε:Harrys1934, μπορεις να μας παραθεσεις τα στοιχεια που εχεις στην διαθεση σου, οτι ο κεκοιμημενος, (εστω και εαν καθαιρεθηκε), μακαριστος Μελετιος, πρωην Πατριαρχης Κωνσταντινουπολεως, ηταν.. μασονος;

Θα ξερεις υποθετω, τι μεγα και ασυγχωρητο αμαρτημα ειναι να καθυβριζεις κεκοιμημενο, και δη πρωην Ιεραρχη, οτι και εαν εκανε, η φεροταν οτι εκανε, χωρις να εχεις ατρανταχτα στοιχεια.

Η ανακαλεσε σε παρακαλω, η δειξε μας σε ποια επισημα - αναμφισβητητα στοιχεια βασιζεσαι.
αγαπητοι,η κατακριση ιερωμενων ειναι μεγαλο αμαρτημα,και ονομαζεται ιεροκατακριση.σας το λεω εγω που το ειχα κανει επαγγελμα,οταν πριν αρκετα χρονια,με υπερφιαλο εγωισμο,εκρινα τους παντες και τα παντα,δικην οικουμενικης συνοδου.σας το λεω εγω,που τον Μεταξακη αιρετικο τον ανεβαζα,μασωνο τον κατεβαζα.δυστυχως η ευτυχως οι κεκοιμημενοι,δεν μπορουν να απαντησουν σε τιποτα απ οσα τους καταμαρτυρουν.και ετσι ο Μεταξακης(οπως και ο Μακαριος Κυπρου )δεν μπορεσε να πει αν αυτο που ισχυριζονταν ενα μασωνικο περιοδικο,οτι δηλαδη υπηρξε μασωνος,ειναι αληθεια η οχι,πολυ απλα γιατι η δημοσιευση εγινε μετα το θανατο του.
και ως αγωνιζομενοι χριστιανοι ,θεωρω,οτι πρεπει να βλεπουμε τα πραγματα,με καλη προαιρεση,και να μη σκανδαλιζομαστε με το παραμικρο.αν ο Μεταξακης υπηρξε μασωνος,ειναι σημερα εις χειρας Θεου και κρινεται.ας σκεφτουμε ομως 3 πραγματα.
1)μηπως οι μασωνοι για λογους διαφημηστικους ισχυρηστηκαν οτι υπηρξε μασωνος?
2)μηπως οι μασωνοι για λογους δυσφημηστικους ισχυρηστηκαν οτι ηταν μασωνος?
3)ποιοι ειμαστε εμεις,και ποιος μας εδωσε το δικαιωμα να κρινουμε ιερωμενους που ουδεποτε δικαστηκαν η καταδικαστηκαν απο την ορθοδοξη εκκλησια?
ειπα και στην αρχη οτι καποτε ο Κυριος παραχωρησε,και εμπλεξα με γοχ και αρχισα με πολυ ζηλο να κατακρινω ολους τους ιεραρχες απο Μεταξακη και εντευθεν.αρχισα να νοιωθω και εγω ομολογητης της Πιστης και να εξαπολυω μυδρους εναντιον οσων θεωρουσα οτι ειναι προδοτες της Ορθοδοξιας και της πατρωας Πιστεως.ολοι ηταν αιρετικοι και πλανεμενοι,ολοι ηταν μασωνοι και βλασφημοι.και ξερετε που κατεληξα?αλιμονο............
βυθιζομουν ο ιδιος στην ανομια,στο βουρκο της αμαρτιας και εν τελει της αιρεσης.......
αλιμονο αδελφοι.....ας ειναι δοξασμενο το ονομα του Κυριου που με φωτισε να ταπεινωθω και να να μην τολμω να κρινω τους αλλους τη στιγμη που ειμαι μεχρι το λαιμο βουτηγμενος σε ο,τι αμαρτια μπορει κανεις να φανταστει.
οταν λοιπον βρισκομαι στον πειρασμο να κανω ιεροκατακριση,σκεφτομαι τι θα απολογηθω εγω για τις δικες μου αμαρτιες,και το οτι ειμαι πολυ αναρμοδιος στο να δικαζω,και μου περναει αμεσως η διαθεση για σκανδαλολογιες και κρισεις και κατακρισεις.
ελεησον με ο Θεος
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Δε μπορω να παρω θεση στο θέμα που έχει προκύψει γιατι δε το γνωρίζω
Επίσης δε θεωρώ ωραίο και σωστό να πέφτουμε και να ασκούμε κριτική ( πράγμα που και εγώ πολλες φορες το κάνω )
Από την άλλη όμως πρέπει να συμφωνήσω με τη Ξένια και να πω ότι δε μπορεί βρε παιδιά να παραβλέπουμε και ορισμένα στραβά!!!
Το παράδειγμα του Εφραίμ είναι όπως μας το λεει η Ξένια - δε σηκωνεις το πόδι σου και το προσπερνάς.
Καλός Χριστιανός δε σημαίνει ότι ειμαστε με παροπίδες και δε βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας.
Άβαταρ μέλους
iliasgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από iliasgr »

vasilikirimp έγραψε:Δε μπορω να παρω θεση στο θέμα που έχει προκύψει γιατι δε το γνωρίζω
Επίσης δε θεωρώ ωραίο και σωστό να πέφτουμε και να ασκούμε κριτική ( πράγμα που και εγώ πολλες φορες το κάνω )
Από την άλλη όμως πρέπει να συμφωνήσω με τη Ξένια και να πω ότι δε μπορεί βρε παιδιά να παραβλέπουμε και ορισμένα στραβά!!!
Το παράδειγμα του Εφραίμ είναι όπως μας το λεει η Ξένια - δε σηκωνεις το πόδι σου και το προσπερνάς.
Καλός Χριστιανός δε σημαίνει ότι ειμαστε με παροπίδες και δε βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας.

καλη μου φιλη Βασιλικη,φυσικα ο χριστιανος δεν ειναι συνωνυμος του κουτος ουτε του τυφλος.
ωστοσο οι πατερες λενε οτι οταν δεις τον αδελφο σου να αμαρτανει,σκεπασε τον να μην τον δουνε και αλλοι και σκανδαλιστουν.οταν δε το θεμα απτεται της ορθοδοξιας(δηλαδη η αμαρτια απτεται θεματων πιστεως)ποιοι ειμαστε εμεις που θα κρινουμε?ακομα κι αν εχουμε γνωμη περι του πραγματος,το μονο δικαιωμα(και υποχρεωση)που μας δινεται ,ειναι να προσευχομαστε για την μετανοια του αμαρτανοντος....
η καταδικη τετοιων αμαρτηματων επαφιεται στους αρμοδιους,και οχι σε αυτους που αυτοχειροτονουνται αρμοδιοι.
ενα ευσεβες γεροντακι,λεει ,καποτε,οταν εβλεπε εναν αδελφο του να τρωει κρεας τεταρτη η παρασκευη,δεν σκεφτοταν οτι αμαρτανει,αλλα με καλη προαιρεση,ελεγε....................
........τι κριμα,ο αδελφος αυτος που τρωει κρεας,σιγουρα ειναι αρρωστος και εχει αδεια απο τον πνευματικο του να μη νηστευει...............
και προσευχοταν για τον αδελφο που δεν νηστευε,και κατεκρινε τον εαυτο του που ενω εχαιρε ακρας υγειας,αμαρτανε συνεχως.
βλεπεις με τι τροπο πρεπει να σκεπτομαστε?
ελεησον με ο Θεος
ktistos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από ktistos »

Καταρχήν υποτίθεται ότι Κυριακή σήμερα εκκλησιαστήκαμε μπορεί και να μεταλάβαμε και διαβλέπω μια ένταση που δεν εξηγείτε με την απλή λογική. Εκτός αν το σημερινό ευαγγέλιο περί κρίσεως μας "άγχωσε" και βγάζουμε μια επιθετικότητα ανεξήγητη... :mrgreen: :mrgreen:

Σίγουρα όταν διαπιστώνουμε ελλείψεις στους κληρικούς μας όλοι στεναχωριόμαστε. Το θέμα όμως είναι γιατί δεν λειτουργούν τα αρμόδια όργανα της εκκλησίας όπως θα όφειλε να λειτουργούν;
Θα αναφέρω ένα σύγχρονο παράδειγμα. Ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων με τις δηλώσεις του κατασκανδάλισε το ποίμνιο και με την αρπαγή χρημάτων προς όφελός του καταδικάστηκε από τα αρμόδια ποινικά δικαστήρια. Η διοίκηση της εκκλησίας ενώ οι κανόνες μιλούν ξεκάθαρα για καθαίρεση σε περίπτωση κλοπής, αφού περίμενε πόσα χρόνια να λυθεί το θέμα στα ποινικά δικαστήρια, στην τελευταία Συνεδρίαση της Διαρκής Ιεράς Συνόδου πάλι δεν μπόρεσαν να πάρουν μια απόφαση.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι προσπάθειες συγκάλυψης ή κουκουλώματος του κάθε σκανδάλου θα είχε νόημα στην περίπτωση που θα προλαβαίναμε τον σκανδαλισμό των πιστών κι εφόσον υπήρχε καλή διάθεση και μετάνοια από τον πταίσαντα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ούτε το ένα υπάρχει ούτε το άλλο. Άρα πολύ δικαιολογημένα ο λαός αναρωτιέται γιατί δεν αποδίδεται δικαιοσύνη;

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γιατί προχώρησε στην καθαίρεση επισκόπων της Μικράς Ασίας λόγω σιμωνίας, σπάζοντας το απόστημα που είχε προκύψει και δεν σκέφτηκε τον σκανδαλισμό των πιστών από αυτή του την πράξη; Γιατί ήθελε μια εκκλησία όπως την ήθελε και ο Χριστός.

Το να χαρακτηρίζεται ένας επίσκοπος μασόνος από μια μασονική στοά φυσικά και δεν είναι απόδειξη ότι πράγματι ήταν. Όμως το δικαίωμα να κρίνουμε όχι τον άνθρωπο-κληρικό αλλά τις πράξεις και τις ιδέες του ακόμα και μετά θάνατον είναι μέσα στα πλαίσια της παραδόσεως. Δεν καταδικάστηκε από Οικουμενική Σύνοδο ο απόλυτος προορισμός που υπήρχε σε κείμενα του Αγίου Γρηγορίου Νύσης και του Ωριγένη;

Και τις πλάνες του Νεστόριου ποιος τις ήλεγξε και μάλιστα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας; Ένας απλός λαϊκός. Καλά κάνουν και φωνάζουν όσοι φωνάζουν γιατί πολύ απλά αν δεν φώναζαν κι αυτοί δεν ξέρω πόσα ατοπήματα δογματικά και θεολογικά θα είχαν κάνει οι Ποιμένες μας. Η σθεναρή και με επιχειρήματα αντίσταση ορισμένων κληρικών και του λαού είναι αυτή που φέρνει στο φως την έλλειψη επιχειρηματολογίας και θεολογικής τεκμηρίωσης των πάσης φύσεως οικουμενιστών.
Άβαταρ μέλους
iliasgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από iliasgr »

αγαπητε Γιαννη,συμφωνω,αλλα να μην πιανομαστε απο διαδοσεις,υπονοουμενα κτλπ και προσπαθουμε να θεολογησουμε επι αναποδεικτων πραγματων.
ελεησον με ο Θεος
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenia »

Ο καλοπροαίρετος τρόπος σκέψης είναι το ιδανικό!
Αλλά αυτό ήταν ένα παράδειγμα που έχει να κάνει με κάποιον άνθρωπο
που ήθελε να να αναπαύσει τον λογισμό
του για να μην πέσει σε κατάκριση, έτσι δεν είναι?
Είναι δηλαδή κάτι προσωπικό. Τι γίνεται όμως όταν ένα θέμα
επηρεάζει τη σκέψη χιλιάδων ψυχών? Ψυχών που θέλουν να βλέπουν καλά πράγματα για να νιώσουν εμπιστοσύνη για την εκκλησία? Πως θα αναπαύσεις τον λογισμό όλων αυτών? Και πως θα αντιμετωπίσεις
ένα λάθος που κλονίζει την πίστη χιλιάδων που ήδη ταλαντεύεται από διάφορες αμφιβολίες...?
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αν δεν ισχυε αυτο επαναλαμβανω δεν θα αναφεροταν στη νεκρωσιμο ακολουθια η ντροπη ακολουθει και μετα θανατο
xenia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenia »

Δυστυχώς έτσι είναι όπως τα λες... Έχω ακούσει ότι οι πράξεις μας μπορεί να προκαλέσουν ωφέλεια ή βλάβη, ακόμα και μετά το θάνατό μας. Και ανάλογα δικαιώνουν ή ζημιώνουν την ψυχή εκείνου που τα προκάλεσε. Θυμάμαι και το παράδειγμα που έφερε ο ομιλητής, λέγοντας ότι αν λόγου χάρη διαβάζεις κάποιο βιβλίο του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, εκείνος τόσο περισσότερο θα αναπαύεται στον ουρανό. Και φυσικά ισχύει το αντίθετο.
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

σε κηδεια δεν εχετε ακουσει να λενε τα χιλια δυο μυρια ακολουυοντας τον νεκρο ? αυτο σημαινει αγαπητοι μου ΑΝΑΙΣΧΗΝΤΑ ΤΕΛΗ :shock:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”