Αγαπημένα τροπάρια, Ύμνοι και ό,τι άλλο από αυτά.
Συντονιστές: alex, Συντονιστές
Re: Αγαπημένα τροπάρια, Ύμνοι και ό,τι άλλο από αυτά.
Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον, ἐργασαμένη φερώνυμε, τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευὴ ἀθλοφόρε· ὅθεν προχέεις ἰάματα, καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
Αγία Παρασκευή ή Παρασκευή η Οσιομάρτυς ή Παρασκευή η Παρθενομάρτυς ή Παρασκευή Αθληφόρος είναι Αγία της Ορθοδόξου και Καθολικής εκκλησίας και θεωρείται προστάτιδα των ματιών. Έζησε στη Ρώμη κατά το 2ο αιώνα και υπέστη μαρτυρικό θάνατο επί ημερών Αυτοκράτορος Μάρκου Αυρηλίου.
Αγία Παρασκευή ή Παρασκευή η Οσιομάρτυς ή Παρασκευή η Παρθενομάρτυς ή Παρασκευή Αθληφόρος είναι Αγία της Ορθοδόξου και Καθολικής εκκλησίας και θεωρείται προστάτιδα των ματιών. Έζησε στη Ρώμη κατά το 2ο αιώνα και υπέστη μαρτυρικό θάνατο επί ημερών Αυτοκράτορος Μάρκου Αυρηλίου.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ'.
Ἀθλοφόρε Ἅγιε, καὶ ἰαματικὲ Παντελεῆμον, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ, ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.
Άγιος Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός Παντελεήμων Από πατέρα εθνικό και χριστιανή μάνα καταγόταν από τη Νικομήδεια. Ήταν γιατρός αλλά θεράπευε θαυματουργικά χωρίς αμοιβή. Αποκεφαλίσθηκε επί Μαξιμιανού (305).
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Ψαλτοτράγουδο...
ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ
ΨΑΛΤΟΤΡΑΓΟΥΔΟ
ΨΑΛΛΕΙ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Μια ιεραποστολικη προσπαθεια του ΙΔ παρεκκλησιου Αγιου Θεραποντος επισκοπου Κυπρου στις Ερυθρες Αττικης (Κριεκουκι) προς δοξαν Θεου. Ο αναξιος και απολογούμενος Κτητωρ e-mail : agiostherapon@gmail.com
ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ
ΨΑΛΤΟΤΡΑΓΟΥΔΟ
ΨΑΛΛΕΙ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Μια ιεραποστολικη προσπαθεια του ΙΔ παρεκκλησιου Αγιου Θεραποντος επισκοπου Κυπρου στις Ερυθρες Αττικης (Κριεκουκι) προς δοξαν Θεου. Ο αναξιος και απολογούμενος Κτητωρ e-mail : agiostherapon@gmail.com
14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΥΨΩΣΙΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΗΜΩΝ
Αφιερωμένο σε όλους μας, με πολλή αγάπη από τη Δόμνα Παρασκευή μας
Μπλούζ σε ήχο πλάγιο "ΘΕΟΤΟΚΕ Η ΕΛΠΙΣ"
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Μπλούζ σε ήχο πλάγιο
http://www.stamoulis.gr/%CE%9C%CF%80%CE ... 02512.aspx
http://www.stamoulis.gr/%CE%9C%CF%80%CE ... 02512.aspx
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Κωνσταντίνος Μπιλάλης Πρωτοψαλτης στο Ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ιλίσια
ΕΙΡΜΟΣ ΤΗΣ Θ' ΩΔΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΗΧΟ Α
Σιμωνοπετρίτικη χορωδία μοναχών
ΨΑΛΜΟΣ 18 - Εις πασαν την γην - ηχος Α
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας
ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ Α' ΧΕΡΟΥΒΙΚΟ.
ο Χριστός σώζει....