Ώρες Ευθύνης

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ώρες Ευθύνης

Δημοσίευση από filotas »

vasilis_m21 έγραψε:Επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω το ερώτημα αν πρέπει να ψηφίζουμε πολιτικούς που πιστεύουν στα θεία, εγώ νομίζω πώς δεν έχει απαραίτητα σχέση το αν κάποιος πιστεύει στο θεό, με το αν θα πετυχει σαν πολιτικός. Διότι πρώτον, κάθε κόμμα επιβάλει μια γραμμή σε όσους πολιτεύονται με αυτό. Οπότε και τις καλύτερες προθέσεις να έχει κάποιος, υπάρχει η κομματική πειθαρχία. Δεύτερον, αν κάποιος πολιτικός δεν πιστεύει ιδιαίτερα ή αν δεν έχει στενές σχέσεις με την εκκλησία, δεν σημαίνει ότι είναι κακός άνθρωπος ή ότι δεν θα βοηθήσει κόσμο. Για παράδειγμα, υπάρχουν επιστήμονες άθεοι εκ πεποιθήσεως οι οποίοι βοηθούν τον κόσμο: πχ ως γιατροί, ή και σε άλλους επιστημονικούς τομείς υπηρετώντας την επιστήμη. Μπορεί να μην συμφωνώ με την αθεϊα και τον υλισμό ωστόσο δεν σημαινει ότι οι άθεοι είναι απαραίτητα κακοί. Ή, μιας και μιλάμε για πολιτική, το δικτατορικό καθεστώς στην Ελλάδα που μίλαγε για πατρις θρησκεία οικογένεια έκανε βασανιστήρια. Οι αγωνιστές αντιστασιακοί που υπέμειναν βάσανα και διώξεις με σκοπό να επανέλθει η δημοκρατία και η ελευθερία στην Ελλάδα σίγουρα προσέφεραν στην κοινωνία και συνέβαλαν στην πτώση του καθεστώτος. Δεν σημαίνει όμως απαραίτητα ότι ήταν θερμοί χριστιανοί- ίσα ίσα αρκετοί από αυτους ήταν λόγω πολιτικών ιδεολογιων αθεοι-υλιστές.
Οπότε το θέμα αυτο εχει πολλες διαστάσεις.
Βασίλη σου απάντησα και πιο πάνω. Το να πιστεύει κάποιος στο Θεό δεν εξασφαλίζει ότι θα διαχειριστεί σωστά τα κοινά. Όμως το να μην πιστεύει κάποιος στο Θεό σημαίνει ότι δεν έχει τη βοήθεια της Θείας Χάριτος στο έργο του. Ο Χριστός είπε: "χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε (καλό)"(Ιωαν. 15, 5). Επομένως ακόμη κι αν ένας άνθρωπος καταφέρει να κάνει κάτι καλό χωρίς τη βοήθεια του Θεού, δεν ωφελείται ο ίδιος πνευματικά και δεν μπορεί να το κάνει για πολύ καιρό. Πολύ σύντομα υποκύπτει στα πάθη του και καταστρέφει κι αυτά που έκανε.

Εδώ Βασίλη είναι πνευματικός χώρος συζήτησης και τα κριτήριά μας είναι πνευματικά και με ορίζοντα την αιωνιότητα. Δεν πρέπει να βλέπουμε κοντόφθαλμα, όπως όλοι όσοι δεν πιστεύουν στο Χριστό και τη Βασιλεία των Ουρανών. Είμαστε πολίτες της γης, αλλά και πολίτες του Ουρανού. Το κριτήριό μας για τα πράγματα αυτής της ζωής είναι η αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας και η κοινή μας σωτηρία. Όποιος μοιράζεται μαζί μας αυτό το κριτήριο μαζί μας, αξίζει να μας εκπροσωπεί.

Υπάρχει περίπτωση στο τέλος ν' αναγκαστούμε να συμβιβαστούμε στο μη χειρότερο, αλλά αν δεν μπορέσω να βρω έστω και ένα πολιτικό στην περιοχή μου, που να συμφωνεί με τα κριτήριά μου, δεν θα ψηφίσω κανένα βουλευτή, αλλά μόνο κόμμα. Κι αν κανένα κόμμα δεν συμφωνεί με τα κριτήριά μου, τότε θ' αναγκαστώ να ρίξω λευκό.

Ψάξτε προσεκτικά, υπάρχει ακόμη χρόνος, είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι θα βρείτε τρόπο ν' αξιοποιήσετε τον ψήφο σας.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

filotas έγραψε: Ψάξτε προσεκτικά, υπάρχει ακόμη χρόνος, είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι θα βρείτε τρόπο ν' αξιοποιήσετε τον ψήφο σας.
Τα ξέρουμε ήδη τα αποτελέσματα
1) Πασόκ
2) ΝΔ
3) ΚΚΕ
4) ΛΑΟΣ
5) Συνασπισμός

:roll:
Καλή Σαρακοστή
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ermite »

Πραγματικά είναι ώρες ευθύνης.

Όλων μας γιά προσευχή.

Των πολιτικών γιά πολύ βαθιά αυτοκριτική.

Οι Ευρωεκλογές έδειξαν ότι ο λαός τους βαρέθηκε και τους αηδίασε. Συνεχώς αποδεικνύουν οι πολιτικοί μας ότι είναι ξεπλυμένοι ηθικά και ανερμάτιστοι ψυχικά. Και ότι υποτάσσονται πειθήνια σε ξένες εντολές.

Ο Τρεμόπουλος από πού κι ως πού ξεπρόβαλε; Με ποιά φόντα, με ποιά προσόντα, με ποιά εθνικά πιστεύω;
Και γιατί ένας Παπαθεμελής ή μιά ΚΟΙΝΩΝΙΑ (Βολουδάκης) δεν μπορούν ν'ανοίξουν δρόμο και να ακουστούν (έστω);

Προβλέπω μεγάλη αποχή, όπως έγινε με τις Ευρωεκλογές.
Αλλά κανείς δε θα συνετισθεί.

Στα Πανεπιστήμια (εκλογές φοιτητ.Συλλόγων) επίσης υπάρχει μεγάλη αποχή. Ψηφίζει ένα 20 έως 30% Αλλά όσοι εκλέγονται, ακάθεκτοι και απτόητοι, το παίζουν οι απόλυτοι χαλίφηδες!..
Σα να εκπροσωπούν !.. Σα να έλαβαν την ολική εντολή ! ..
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Τουλάχιστον ακούγεται η Κανέλλη
Σημαντικό αυτό
Καλή Σαρακοστή
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

Ermite έγραψε:Πραγματικά είναι ώρες ευθύνης.

Όλων μας γιά προσευχή.
Οπότε ας κάνουμε όλοι προσευχή.
Το θέμα κλειδώνει.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”