Ευτυχώς. Γιατί μετά τι θα συζητάγαμε;aposal έγραψε: Αδελφοί μου avvas και Μάνο (lovethink) θα διαφωνήσω.
1900 περίπου χρόνια οι ορθόδοξοι χριστιανοί ΔΕΝ είχαν αστυνομικές ταυτότητες.aposal έγραψε:Μπορεί στους ορθόδοξους μάρτυρες να μην αναγράφονταν το θρήσκευμα του Χ.Ο. στην ταυτότητα, αλλά μέχρι τότε ΔΕΝ είχε αναγραφεί ποτέ. Δεν υπήρχε δηλαδή προγενέστερη καλύτερη κατάσταση. Σ' εμάς υπήρχε. Το θρήσκευμα αναγραφόταν και το απάλειψαν! Επομένως έχουμε μία συνειδητή ενέργεια εναντίον του Χριστιανισμού.
Αυτό τους έκανε λιγότερο χριστιανούς; τους έκανε λιγότερο Ορθόδοξους;
Μάλλον περισσότερο τους έκανε παρά λιγότερο.
Γιατί σήμερα κοντεύουμε να καταλήξουμε να μας έχει μείνει απ το "Ορθόδοξος"
μόνον ότι αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα δυστυχώς. Και εγώ αναρωτιέμαι:
Μήπως τελικά γι αυτό τόοοσο πολύ αγχόμαστε που η κοσμική εξουσία διέγραψε
εντελώς απ τις αστυνομικές ταυτότητες το θρήσκευμα; Μή αναγραφή = μή - Ορθόδοξος;
Μήπως διαγράφοντας το θρήσκευμα δεν έχουμε κάτι άλλο να υπερασπιστούμε;
Αν φτάσαμε όλη η πίστη μας να είναι δύο λέξεις σε ένα κοσμικό ...χαρτο είμαστε για κλάματα!
Και το ότι είναι μια συνειδητή ενέργεια κατά της Ορθοδοξίας τι έγινε;
Κάτι τρέχει στα γύφτικα!
Αν σαν Ορθόδοξοι αναμένουμε την μή δίωξη απ την κοσμική εξουσία τι Ορθόδοξοι είμαστε;
Μήπως θέλουμε απλά να μας βαράνε παλαμάκια οι άθεοι και να μας λένε μπράβο;
Αν φτάσουμε στην ξεφτίλα εκείνη που η Εκκλησία θα χαίρει της εκτίμησης των κοσμικών
ετελείωσεν ο ρόλος της, εκκοσμικεύτηκε εντελώς, έγινε κόσμος αντί Χριστός.
"Ουαί όταν καλώς υμάς είπωσιν πάντες οι άνθρωποι"
Η Εκκλησία ήταν είναι και θα είναι πάντα διωκόμενη,
Το αυτό και οι πιστοί στον Χριστό.
Αν αυτό σταματήσει τότε δεν θα είναι Εκκλησια του Χριστού.
Εντάξει. Έτσι έγινε.aposal έγραψε:Σ' εμάς όλοι οι γάμοι γινόντουσαν θρησκευτικά και μετά θεσπίστηκαν ο πολιτικός γάμος και το ιδιωτικό συμφωνητικό συμβίωσης.
Να σου θυμίσω όμως πως για 3 αιώνες μετά τον έλευση του Χριστού δεν υπήρχε κάν το μυστήριο του γάμου;
Και να σου θυμίσω πως σε εκείνους ειδικά τους τρείς πρώτους αιώνες αγίαζαν οι άνθρωποι περισσότερο από σήμερα;
Μήπως το ότι υπάρχει η επιλογή του πολιτικού γάμου και του συμφώνου συμβίωσης απλά ξεκαθαρίζει τα πράγματα;
Να ξέρουμε βρε αδερφέ ποιός θέλει να είναι χριστιανός και ποιός όχι!
Με το ζόρι θα τους κάνουμε όλους χριστιανούς; Δεν γίνεται!
"εί τις θέλει οπίσω μου ελθείν.. " είπε ο Ιησους. Δεν τράβηξε κανέναν με το ζόρι.
Εμείς σήμερα θέλουμε να τους κάνουμε όλους με το ζόρι χριστιανούς;
Είμαστε ανώτεροι απ τον Ιησού;
Αν ο Θεός σέβεται το αυτεξούσιον κάθε ανθρώπου οφείλω και εγώ να το σέβομαι.
Επιλογές υπάρχουν και ο καθένας διαλέγει. Απλό είναι στον δικό μου λογισμό.
Το έκαναν. Επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτε.aposal έγραψε:Με το να είναι η μοιχεία αξιόποινη πράξη, μια μειοψηφία ανθρώπων που ήθελαν να μοιχεύσουν δεν το έκαναν, έστω από φόβο, αλλά έτσι δεν έπεσαν στη συγκεκριμένη - βαριά - αμαρτία.
Οι μοιχοί μοίχευαν και τότε μοιχεύουν και σήμερα.
Ο πιστός άνθρωπος δεν θα είναι πιστος στην γυναίκα του επειδή το λέει ο νόμος της πολιτείας
ούτε καν επειδή το λέει ο νόμος του Θεού αλλά επειδή σέβεται τον εαυτό του και τον σύντροφο του.
Ο κοσμικός νόμος δηλαδή αφορά τους άπιστους και όχι τους πιστούς
μιάς και ο πιστός ούτε πρίν ούτε τώρα θα μοιχεύσει ενώ ο άπιστος και πριν και τώρα μοιχεύει.
Προς τι η συζήτηση τότε;
Είμα κατά των αμβλώσεων.aposal έγραψε:Για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων δεν έχω να πω τίποτε, παρά ότι είναι μιας μορφής νομιμοποίηση του φόνου. Γι' αυτό και ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος, όταν κάποιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Άγιον Όρος, συνέστησε στα Μοναστήρια να μην τον δεχθούν, γιατί είχε υπογράψει το νόμο περί αμβλώσεων.
Ήμουν πάντα κατά των αμβλώσεων ακόμα και όταν ήμουν μακράν της Εκκλησίας.
Πιστεύω πως όταν μια γυναίκα μείνει έγκυος ακόμα και άγαμη δεν πρέπει να κάνει άμβλωση.
Και πιστεύως πως με νόμος πρέπει να απαγορευτούν οι αμβλώσεις.
Συμφωνώ. Απόλυτα. Δυστυχώς.aposal έγραψε:Η κατάργση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης δείχνει, κατ' εμέ, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ, τα αντεθνικά συναισθήματα του ΓΑΠ.
Ακόμη δεν είδαμε τίποτε. Για όσους αμφιβάλλουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει (μιλάω πάντοτε σε πνευματικό/εθνικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό/οικονομικό) εύχομαι να έχουν δίκιο.
Προσωπικά πιστεύω, με βάση και τι παρελθόν του, το ρητό: "κάτσε λίγο να δεις πολύ".
Με αφήνει αδιάφορο εντελώς.aposal έγραψε:ΥΓ: Η απάλειψη της λέξης "Θρησκεύματος" από το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει, τελικά, αργότερα (για να μην υπάρχουν πολλές αντιδράσεις) και όχι απότομα, όπως αρχικά αποφασίστηκε.
Εδώ και χρόνια αντί "Θρησκευμάτων" έπρεπε να λέγετα "Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Αναρχίας"
Επειδή εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια ακριβώς αυτό είναι και τίποτε άλλο.