Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Πάει το "Θρησκευμάτων" , το "Μακεδονίας -Θράκης"και αιρέσεων

Δημοσίευση από avvas »

aposal έγραψε: Αδελφοί μου avvas και Μάνο (lovethink) θα διαφωνήσω.
Ευτυχώς. Γιατί μετά τι θα συζητάγαμε;
aposal έγραψε:Μπορεί στους ορθόδοξους μάρτυρες να μην αναγράφονταν το θρήσκευμα του Χ.Ο. στην ταυτότητα, αλλά μέχρι τότε ΔΕΝ είχε αναγραφεί ποτέ. Δεν υπήρχε δηλαδή προγενέστερη καλύτερη κατάσταση. Σ' εμάς υπήρχε. Το θρήσκευμα αναγραφόταν και το απάλειψαν! Επομένως έχουμε μία συνειδητή ενέργεια εναντίον του Χριστιανισμού.
1900 περίπου χρόνια οι ορθόδοξοι χριστιανοί ΔΕΝ είχαν αστυνομικές ταυτότητες.
Αυτό τους έκανε λιγότερο χριστιανούς; τους έκανε λιγότερο Ορθόδοξους;
Μάλλον περισσότερο τους έκανε παρά λιγότερο.
Γιατί σήμερα κοντεύουμε να καταλήξουμε να μας έχει μείνει απ το "Ορθόδοξος"
μόνον ότι αναγράφεται στην αστυνομική ταυτότητα δυστυχώς. Και εγώ αναρωτιέμαι:
Μήπως τελικά γι αυτό τόοοσο πολύ αγχόμαστε που η κοσμική εξουσία διέγραψε
εντελώς απ τις αστυνομικές ταυτότητες το θρήσκευμα; Μή αναγραφή = μή - Ορθόδοξος;
Μήπως διαγράφοντας το θρήσκευμα δεν έχουμε κάτι άλλο να υπερασπιστούμε;
Αν φτάσαμε όλη η πίστη μας να είναι δύο λέξεις σε ένα κοσμικό ...χαρτο είμαστε για κλάματα!

Και το ότι είναι μια συνειδητή ενέργεια κατά της Ορθοδοξίας τι έγινε;
Κάτι τρέχει στα γύφτικα!
Αν σαν Ορθόδοξοι αναμένουμε την μή δίωξη απ την κοσμική εξουσία τι Ορθόδοξοι είμαστε;
Μήπως θέλουμε απλά να μας βαράνε παλαμάκια οι άθεοι και να μας λένε μπράβο;
Αν φτάσουμε στην ξεφτίλα εκείνη που η Εκκλησία θα χαίρει της εκτίμησης των κοσμικών
ετελείωσεν ο ρόλος της, εκκοσμικεύτηκε εντελώς, έγινε κόσμος αντί Χριστός.

"Ουαί όταν καλώς υμάς είπωσιν πάντες οι άνθρωποι"
Η Εκκλησία ήταν είναι και θα είναι πάντα διωκόμενη,
Το αυτό και οι πιστοί στον Χριστό.
Αν αυτό σταματήσει τότε δεν θα είναι Εκκλησια του Χριστού.

aposal έγραψε:Σ' εμάς όλοι οι γάμοι γινόντουσαν θρησκευτικά και μετά θεσπίστηκαν ο πολιτικός γάμος και το ιδιωτικό συμφωνητικό συμβίωσης.
Εντάξει. Έτσι έγινε.
Να σου θυμίσω όμως πως για 3 αιώνες μετά τον έλευση του Χριστού δεν υπήρχε κάν το μυστήριο του γάμου;
Και να σου θυμίσω πως σε εκείνους ειδικά τους τρείς πρώτους αιώνες αγίαζαν οι άνθρωποι περισσότερο από σήμερα;

Μήπως το ότι υπάρχει η επιλογή του πολιτικού γάμου και του συμφώνου συμβίωσης απλά ξεκαθαρίζει τα πράγματα;
Να ξέρουμε βρε αδερφέ ποιός θέλει να είναι χριστιανός και ποιός όχι!
Με το ζόρι θα τους κάνουμε όλους χριστιανούς; Δεν γίνεται!
"εί τις θέλει οπίσω μου ελθείν.. " είπε ο Ιησους. Δεν τράβηξε κανέναν με το ζόρι.
Εμείς σήμερα θέλουμε να τους κάνουμε όλους με το ζόρι χριστιανούς;
Είμαστε ανώτεροι απ τον Ιησού;
Αν ο Θεός σέβεται το αυτεξούσιον κάθε ανθρώπου οφείλω και εγώ να το σέβομαι.
Επιλογές υπάρχουν και ο καθένας διαλέγει. Απλό είναι στον δικό μου λογισμό.

aposal έγραψε:Με το να είναι η μοιχεία αξιόποινη πράξη, μια μειοψηφία ανθρώπων που ήθελαν να μοιχεύσουν δεν το έκαναν, έστω από φόβο, αλλά έτσι δεν έπεσαν στη συγκεκριμένη - βαριά - αμαρτία.
Το έκαναν. Επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτε.
Οι μοιχοί μοίχευαν και τότε μοιχεύουν και σήμερα.
Ο πιστός άνθρωπος δεν θα είναι πιστος στην γυναίκα του επειδή το λέει ο νόμος της πολιτείας
ούτε καν επειδή το λέει ο νόμος του Θεού αλλά επειδή σέβεται τον εαυτό του και τον σύντροφο του.
Ο κοσμικός νόμος δηλαδή αφορά τους άπιστους και όχι τους πιστούς
μιάς και ο πιστός ούτε πρίν ούτε τώρα θα μοιχεύσει ενώ ο άπιστος και πριν και τώρα μοιχεύει.
Προς τι η συζήτηση τότε;
aposal έγραψε:Για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων δεν έχω να πω τίποτε, παρά ότι είναι μιας μορφής νομιμοποίηση του φόνου. Γι' αυτό και ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος, όταν κάποιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Άγιον Όρος, συνέστησε στα Μοναστήρια να μην τον δεχθούν, γιατί είχε υπογράψει το νόμο περί αμβλώσεων.
Είμα κατά των αμβλώσεων.
Ήμουν πάντα κατά των αμβλώσεων ακόμα και όταν ήμουν μακράν της Εκκλησίας.
Πιστεύω πως όταν μια γυναίκα μείνει έγκυος ακόμα και άγαμη δεν πρέπει να κάνει άμβλωση.
Και πιστεύως πως με νόμος πρέπει να απαγορευτούν οι αμβλώσεις.

aposal έγραψε:Η κατάργση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης δείχνει, κατ' εμέ, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ, τα αντεθνικά συναισθήματα του ΓΑΠ.
Ακόμη δεν είδαμε τίποτε. Για όσους αμφιβάλλουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει (μιλάω πάντοτε σε πνευματικό/εθνικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό/οικονομικό) εύχομαι να έχουν δίκιο.
Προσωπικά πιστεύω, με βάση και τι παρελθόν του, το ρητό: "κάτσε λίγο να δεις πολύ".
Συμφωνώ. Απόλυτα. Δυστυχώς.
aposal έγραψε:ΥΓ: Η απάλειψη της λέξης "Θρησκεύματος" από το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει, τελικά, αργότερα (για να μην υπάρχουν πολλές αντιδράσεις) και όχι απότομα, όπως αρχικά αποφασίστηκε.
Με αφήνει αδιάφορο εντελώς.
Εδώ και χρόνια αντί "Θρησκευμάτων" έπρεπε να λέγετα "Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Αναρχίας"
Επειδή εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια ακριβώς αυτό είναι και τίποτε άλλο.

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

dora gian έγραψε:...τους εκκλησιαστικους που δεν εχουν κανει ΤΙΠΟΤΑ για την κατασταση που εχει περιελθει ο ορθοδοξος λαος , ενω θα επρεπε .....σας ενδιαφερει αν γραφετε η θρησκευτικη ιδεολογια στην ταυτοτητα και οχι στην καθημερινη ζωη ,αντι δηλ να πολεμισουν το αστικο συστημα, σιωπουν, η συνεργαζονται.
Η συζήτηση αρχίζει να σοβαρεύει προς το θετικότερο...

Συμφωνώ (όχι σε τόσο δεικτικό τόνο), αλλά συμφωνώ.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Θα πω μόνο ότι : Προφανώς όλοι θέλουμε να είμαστε συνειδητοί Χριστιανοί και όχι κατ' ανάγκην. Αλλά αν είναι με καταναγκασμό να προστατέψουμε κάποιον από το να πέσει σε αμαρτία, πρέπει να το κάνουμε. Όσο κάποιος δεν ενδίδει σε κάποια σοβαρή αμαρτία, τόσο λιγότερη επιρροή έχει από τον διάβολο. Αυτό ισχύει έστω και αν δεν ενδίδει λόγω καταναγκασμού.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
nikiforos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nikiforos »

..Παρακολουθώ με έκπλιξη αρκετούς φίλους ν αγωνιούν σήμερα για το τι μας περιμένει.........
1.Έχω την εντύπωση ότι για 5,5 χρόνια δεν μας απασχόλησε ιδιαίτερα η επανοφορά της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, ιδιαίτερα μάλιστα από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου α. Του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου , β. Του πρώην πλέον πρωθυπουργού (ύστερα από την υπογραφή του παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων). Πολύ από τους σημερινούς θιασώτες της επαναφοράς το αίτημα το κάναμε γαργάρα......
2. Μπορεί να μου πει κανείς σε τι ακριβώς κ πότε βοήθησε το υπουργείο "Μακεδονίας κ Θράκης" όσον αφορά το Μέγιστο Εθνικό Θέμα της ονομασίας της FYROM; Για όσους νομίζουν ότι ξέρουν ας κάνουν μόνο μια αναφορά από τις πολλές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγώ πάντως ως Μακεδώνας δεν μπορώ να θυμηθώ ..........
3. Για το πρόβλημα που ανακάληψαν μερικοί στην ενδεχόμενη κατάργηση του τίτλου "Παιδείας κ Θρησκευμάτων" ισχύει ακόμη ο ΤΙΤΛΟΣ!!!!!!!!!! , αλλά στο κάτω - κάτω κ θρησκευμάτων λέγονταν πάντα. Νομίζω ποτέ δεν λεγόταν ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ κ πόσο μάλλιστα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!!!!!!!!!! προς τι λοιπόν τόσα δάκρυα;;;;;;;;;
Συλλογάται Καλά!!!, όποιος Συλλογάται Ελεύθερα , Χριστιανικά και Ορθόδοξα......
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

ναι συγνωμη αγαπητα μελη ευχαριστω για την υποδειξη eortologio :P :P
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Θα πω μόνο ότι : Προφανώς όλοι θέλουμε να είμαστε συνειδητοί Χριστιανοί και όχι κατ' ανάγκην. Αλλά αν είναι με καταναγκασμό να προστατέψουμε κάποιον από το να πέσει σε αμαρτία, πρέπει να το κάνουμε. Όσο κάποιος δεν ενδίδει σε κάποια σοβαρή αμαρτία, τόσο λιγότερη επιρροή έχει από τον διάβολο. Αυτό ισχύει έστω και αν δεν ενδίδει λόγω καταναγκασμού.
δηλ ας επαναφερουμε την νομοθεσια του ΙΣΑΥΡΟΥ που ελεγε <<να κοβετε η μυτη , η το αυτι και στον μοιχο και στην μοιχαλιδα/>> :lol: :lol:
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ο Κωστάκης ΔΕΝ έπαιξε το χαρτί της ορθοδοξίας, υπακούοντας στα κελεύσματα της λέσχης και αυτό κατακρίθηκε δυσμενώς. Ξεχνάτε τη φασαρία που έγινε για το απαράδεκτο βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού; Το οποίο - για να είμαστε ειλικρινείς - ξεκίνησε από τον ΓΑΠ και το Πέτρο Ευθυμίου (Υπουργό Παιδείας τότε) και το συνέχισε η Υπουργός Παιδείας, μετά το 2004, Γιαννάκου;
Αλλά πολύ χάρηκα που ο κόσμος έστειλε σπίτι τους, στις εκλογές του 2007, τόσο την Υπουργό, όσο και τον υφυπουργό (Καλός) που ήταν - υποτίθεται - άνθρωπος της Εκκλησίας, αλλά προκειμένου να διατηρήσει την καρέκλα του, το βούλωσε!
Τα εγκλήματα συνεχίστηκαν αργότερα με τα ιδιωτικά συμφωνητικά συμβίωσης, την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών κλπ.
ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ!
Δεν αδιαφόρησε κανείς αγαπητέ Νικηφόρε!
Ο Γ.Α.Π. όπως και ο πατέρας του πρωτύτερα, έχουν και μια ιστορία σε κινήσεις εναντίον του Χριστιανισμού, γι' αυτό και είμαστε τόσο προκατειλημμένοι. Δεν είναι κομματικό το θέμα. Ούτως ή άλλως τα κόμματα πλέον έχουν εκφυλιστεί σε κλίκες εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων (mini μασονίες).
Δεν παίρνουμε θέση (εγώ τουλάχιστον) υπέρ κάποιου κόμματος. Τις πιο υγιείς θέσεις, προεκλογικά, τις άκουσα, στην ΕΤ1, από ένα κόμμα που ψηφίστηκε από μόλις 10.682 άτομα και συγκέντρωσε το 0,16%. Αυτό με εκφράζει καλύτερα.
ΥΓ: Άκουσα Ότι το γραφείο του στο Μαξίμου, ο Γ.Α.Π. θα το ονομάσει οβάλ γραφείο!!!
ΕΛΕΟΣ!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

dora gian έγραψε:
aposal έγραψε:Δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Θα πω μόνο ότι : Προφανώς όλοι θέλουμε να είμαστε συνειδητοί Χριστιανοί και όχι κατ' ανάγκην. Αλλά αν είναι με καταναγκασμό να προστατέψουμε κάποιον από το να πέσει σε αμαρτία, πρέπει να το κάνουμε. Όσο κάποιος δεν ενδίδει σε κάποια σοβαρή αμαρτία, τόσο λιγότερη επιρροή έχει από τον διάβολο. Αυτό ισχύει έστω και αν δεν ενδίδει λόγω καταναγκασμού.
δηλ ας επαναφερουμε την νομοθεσια του ΙΣΑΥΡΟΥ που ελεγε <<να κοβετε η μυτη , η το αυτι και στον μοιχο και στην μοιχαλιδα/>> :lol: :lol:
YG ΕΓΩ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΙΔΑΣ , εδω ακριβως βρισκετε και η παραποιηση του χριστιανισμου και η ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΤΟΥ απο τους πολιτικους και εκλησιαστικους ηγετες για την ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ της ανθρωπινης ΜΑΖΑΣ
nikiforos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nikiforos »

aposal έγραψε:Ο Κωστάκης ΔΕΝ έπαιξε το χαρτί της ορθοδοξίας, υπακούοντας στα κελεύσματα της λέσχης και αυτό κατακρίθηκε δυσμενώς. Ξεχνάτε τη φασαρία που έγινε για το απαράδεκτο βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού; Το οποίο - για να είμαστε ειλικρινείς - ξεκίνησε από τον ΓΑΠ και το Πέτρο Ευθυμίου (Υπουργό Παιδείας τότε) και το συνέχισε η Υπουργός Παιδείας, μετά το 2004, Γιαννάκου;
Αλλά πολύ χάρηκα που ο κόσμος έστειλε σπίτι τους, στις εκλογές του 2007, τόσο την Υπουργό, όσο και τον υφυπουργό (Καλός) που ήταν - υποτίθεται - άνθρωπος της Εκκλησίας, αλλά προκειμένου να διατηρήσει την καρέκλα του, το βούλωσε!
Τα εγκλήματα συνεχίστηκαν αργότερα με τα ιδιωτικά συμφωνητικά συμβίωσης, την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών κλπ.
ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ!
Δεν αδιαφόρησε κανείς αγαπητέ Νικηφόρε!
Ο Γ.Α.Π. όπως και ο πατέρας του πρωτύτερα, έχουν και μια ιστορία σε κινήσεις εναντίον του Χριστιανισμού, γι' αυτό και είμαστε τόσο προκατειλημμένοι. Δεν είναι κομματικό το θέμα. Ούτως ή άλλως τα κόμματα πλέον έχουν εκφυλιστεί σε κλίκες εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων (mini μασονίες).
Δεν παίρνουμε θέση (εγώ τουλάχιστον) υπέρ κάποιου κόμματος. Τις πιο υγιείς θέσεις, προεκλογικά, τις άκουσα, στην ΕΤ1, από ένα κόμμα που ψηφίστηκε από μόλις 10.682 άτομα και συγκέντρωσε το 0,16%. Αυτό με εκφράζει καλύτερα.
ΥΓ: Άκουσα Ότι το γραφείο του στο Μαξίμου, ο Γ.Α.Π. θα το ονομάσει οβάλ γραφείο!!!
ΕΛΕΟΣ!
Αγαπητέ Απόστολε δεν αναφέρθηκα σε κανένα προσωπικά κ η τοποθέτησή μου αλλά κα τα ερωτήματά μου είχαν αναφορά, τόσο στην επικεφαλίδα του θέματος που ανοίχτηκε για συζήτηση, όσο βέβαια κ από τις απόψεις που εκφράστηκαν από διάφορα μέλη του FORUM..... Το ζήτημα λοιπόν είναι πως επιλέγουμε τα θέματα που κατά την ταπεινή μας άποψη είναι σημαντικά - επίκαιρα κ πόσο μπορούμε να συμβάλουμε με τον προβληματοσμό μας στην αντιμετώπιση κ επίλυσή τους.......
Συλλογάται Καλά!!!, όποιος Συλλογάται Ελεύθερα , Χριστιανικά και Ορθόδοξα......
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

avvas έγραψε:
zafeiris έγραψε:... και εμεις περιμενουμε απο αυτον τον επικινδυνο ανθρωπο να λυσει τα προβληματα μας..
εγώ δεν περιμένω από αυτόν τον άνθρωπο να μου λύσει κανένα πρόβλημα.
συγγνώμη που σου χαλάω το πρώτο πληθυντικό αλλά αποτελώ εξαίρεση.
«εσείς» μπορείτε να ελπίζετε σε αυτόν τον άνθρωπο όσο θέλετε, εγώ όχι.
προσωπικα ουτε και εγω περιμενω να μου λυσει τιποτα
απλα χρησιμοποιησα πρωτο πλυθηντικο ως εκλογικο αποτελεσμα.. διοτι αυτος ειναι τωρα στην πολιτικη εξουσια.. κακως για μενα
ο καιρός γαρ εγγυς
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”