550.000€ στην «Κιβωτό τού Κόσμου» από το Ράδιο Αρβύλα !

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: 550.000€ στην «Κιβωτό τού Κόσμου» από το Ράδιο Αρβύλα !

Δημοσίευση από Evi_J »

Εγώ νομίζω πως πρέπει να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του Ράδιο αρβύλα που μας έδωσαν:

1) Επιχειρήματα εξουσίας σαν και αυτά των Ιεχωβάδων για να εκφράσουν την ορθόδοξη εκκλησία
2) Νοηματική προπαγάνδα της σαϊντολογίας για να εκφράσουν την ορθόδοξη εκκλησία
3) Τα αρνητικά* συμπεράσματα της Αμερικανικής κοινωνίας η οποία βρίσκεται σε μάχη με την καθολική εκκλησία για να εκφράσουν την ορθόδοξη εκκλησία

και όλα αυτά όπως είπα: για να εκφράσουν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ θεολογία των Πατέρων μας που είναι η μοναδική αλήθεια που οδηγεί προς τον Θεό. Είναι αλήθεια ότι εμείς ΔΕΝ χρειαζόμαστε τους Πατέρες, δεν χρειαζόμαστε ούτε τον Μέγα Βασίλειο, ούτε τον Μέγα Γρηγόριο τον Θεολόγο, ούτε τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, αφού έχουμε την γενναιοδωρία των ανθρώπων του Ράδιο Αρβύλα. 500.000 Ευρώ είναι αυτά. 500.000 μώβ και κίτρινα χαρτιά (που έλεγε και η Ντάλια). Και είστε αχάριστοι; Τς, τς, τς, ... στην κόλαση θα καείτε για την γαϊδουριά σας... Ντροπή, ντροπή....

* = Τονίζω το αρνητικά μιας και υπάρχουν και θετικά... όσο θετικά μπορούν να είναι βέβαια...
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

και να μη ξεχναμε οτι 10 ευρω που θα δωσει ενας χαμηλοσυνταξιουχος που με το ζορι βγαζει το μηνα θα πρεπει να μας συγκινουν πιο πολυ λογικα, απο ενα εκατομμυριο που θα δωσει καποιος λεφτας και που βεβαια δε θα του φανει.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Γιατι σε αυτήν την χωρα πρεπει να κρινουμε τους παντες για οτι μα οτι κανουν,κανουν κακο τους κραζουμε "δικαιως" θα ελεγα κανουν ενα καλο παλι ψαχνουμε και διυλιζουμε τον κονωπα ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙς εγω βλεπω οτι πηγαν σε φτωχα παιδια καποια λεφτά.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Evi_J έγραψε:Εγώ νομίζω πως πρέπει να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του Ράδιο αρβύλα που μας έδωσαν:

1) Επιχειρήματα εξουσίας σαν και αυτά των Ιεχωβάδων για να εκφράσουν την ορθόδοξη εκκλησία
3) Τα αρνητικά* συμπεράσματα της Αμερικανικής κοινωνίας η οποία βρίσκεται σε μάχη με την καθολική εκκλησία για να εκφράσουν την ορθόδοξη εκκλησία

και όλα αυτά όπως είπα: για να εκφράσουν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ θεολογία των Πατέρων μας που είναι η μοναδική αλήθεια που οδηγεί προς τον Θεό. Είναι αλήθεια ότι εμείς ΔΕΝ χρειαζόμαστε τους Πατέρες, δεν χρειαζόμαστε ούτε τον Μέγα Βασίλειο, ούτε τον Μέγα Γρηγόριο τον Θεολόγο, ούτε τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, αφού έχουμε την γενναιοδωρία των ανθρώπων του Ράδιο Αρβύλα. 500.000 Ευρώ είναι αυτά. 500.000 μώβ και κίτρινα χαρτιά (που έλεγε και η Ντάλια). Και είστε αχάριστοι; Τς, τς, τς, ... στην κόλαση θα καείτε για την γαϊδουριά σας... Ντροπή, ντροπή....

* = Τονίζω το αρνητικά μιας και υπάρχουν και θετικά... όσο θετικά μπορούν να είναι βέβαια...
Σαν γενικός κανόνας ισχύει ότι όπου ΄΄βρέχει΄΄ τρελό χρήμα, ίσως να μην είναι και τόσο ωφέλιμο το γεγονός για τα φυτά….( ο κανόνας δυστυχώς δεν παρουσιάζει εξαιρέσεις)
Evi j έχεις δίκιο αν έχεις επιφυλάξεις….
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
petross
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από petross »

Evi_J έγραψε:Εγώ νομίζω πως πρέπει να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του Ράδιο αρβύλα που μας έδωσαν:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Το καλο εχει αξια και νοημα, οταν γινεται με καλο τροπο και πνευμα. Αλλιως κακως γινεται και κακο επιστρεφει στον πραττοντα αυτο.

Βεβαια ο αποδεκτης προφανως οφελειται, ειναι και αυτο σημαντικο, αλλα ο πραττων πονηρως, μαλλον εκτιθεται.

Μιλαμε για την πνευματικη διασταση του θεματος και το πως αξιολογει, ο Κυριος μας, την προθεση του καθενος.

Γιατι ο Κυριος ως καρδιογνωστης, και ως Ο εταζων καρδιαν και νεφρους, βλεπει την αληθινη και βαθεια προαιρεση μας.

Ουτε γινεται ελεημοσυνη απο το περισσευμα, αλλα απο το υστερημα. Ουτε απο τα μαυρα, αλλα απο τα δουλεμενα.

Ουτε μπορει η ελεημοσυνη να γινεται πατημα και αφορμη για μαυρη προπαγανδα για την Εκκλησια μας.

Κανε αυτο που νομιζεις καλο, ανθρωπε του Θεου, η μη, αλλα μην το πετας, καταμουτρα της Εκκλησιας, για να την πικρανεις και να την εξευτελισεις, γιατι πρωτον δεν μπορεις, δεν εισαι σε θεση, και δευτερον την ψυχη σου κολαζεις, και ζημιωνεις..

Ας ειναι λοιπον το καλο, για καλο, και οχι για ζημια, η επιδειξη των κακοδοξιων, της αγνοιας, η της εμπαθειας καποιων, με την Εκκλησια, το οποιο εχουν αναγαγει σε σκοπο και επαγγελμα.

Εαν δεν σεβονται την Εκκλησια, που ειναι η Μητερα ολων των ανθρωπων, τοτε ουτε τους ιδιους τους ανθρωπους σεβονται, εστω και εαν εξωτερικα δειχνουν το αντιθετο.

Η ειναι καποιος με την Εκκλησια του Χριστου, η απεναντι της, μεση κατασταση και διπλωματια, δεν χωρα εδω.

Εκτος του οτι αφησα τελευταια, την εντολη του ιδιου του Κυριου μας Ιησου Χριστου:
σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου

Τελευταιο, αλλα πρωτο σε νοημα και αξια.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

dionysisgr έγραψε:Το καλο εχει αξια και νοημα, οταν γινεται με καλο τροπο και πνευμα. Αλλιως κακως γινεται και κακο επιστρεφει στον πραττοντα αυτο.

Βεβαια ο αποδεκτης προφανως οφελειται, ειναι και αυτο σημαντικο, αλλα ο πραττων πονηρως, μαλλον εκτιθεται.

Μιλαμε για την πνευματικη διασταση του θεματος και το πως αξιολογει, ο Κυριος μας, την προθεση του καθενος.

Γιατι ο Κυριος ως καρδιογνωστης, και ως Ο εταζων καρδιαν και νεφρους, βλεπει την αληθινη και βαθεια προαιρεση μας.

Ουτε γινεται ελεημοσυνη απο το περισσευμα, αλλα απο το υστερημα. Ουτε απο τα μαυρα, αλλα απο τα δουλεμενα.

Ουτε μπορει η ελεημοσυνη να γινεται πατημα και αφορμη για μαυρη προπαγανδα για την Εκκλησια μας.

Κανε αυτο που νομιζεις καλο, ανθρωπε του Θεου, η μη, αλλα μην το πετας, καταμουτρα της Εκκλησιας, για να την πικρανεις και να την εξευτελισεις, γιατι πρωτον δεν μπορεις, δεν εισαι σε θεση, και δευτερον την ψυχη σου κολαζεις, και ζημιωνεις..

Ας ειναι λοιπον το καλο, για καλο, και οχι για ζημια, η επιδειξη των κακοδοξιων, της αγνοιας, η της εμπαθειας καποιων, με την Εκκλησια, το οποιο εχουν αναγαγει σε σκοπο και επαγγελμα.

Εαν δεν σεβονται την Εκκλησια, που ειναι η Μητερα ολων των ανθρωπων, τοτε ουτε τους ιδιους τους ανθρωπους σεβονται, εστω και εαν εξωτερικα δειχνουν το αντιθετο.

Η ειναι καποιος με την Εκκλησια του Χριστου, η απεναντι της, μεση κατασταση και διπλωματια, δεν χωρα εδω.

Εκτος του οτι αφησα τελευταια, την εντολη του ιδιου του Κυριου μας Ιησου Χριστου:
σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου

Τελευταιο, αλλα πρωτο σε νοημα και αξια.
Ο καλός Θεός να σου δίνει πάντα δύναμη και φώτιση ,αδελφέ μου Διονύση!
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακόμα, από ποιον έχει γίνει αυτό το βίντεο
(έψαξα να βρω αυτό το guymovement, αλλα δεν βρήκα κάτι, μάλλον το γράφω λάθος).

Θεώρησα λοιπόν (ίσως λανθασμένα) ότι έχει γίνει στην Αμερική (εξαιτίας των πολλών φωτογραφιών από εκεί)
και ότι είναι ένα κίνημα ενάντια στη Θρησκεία.
Στην έννοια της θρησκείας όμως γενικά, δηλαδή γενικά στο Χριστιανισμό και σε όλες τις υπόλοιπες:
Βουδισμό, Ινδουισμό, Ισλάμ κλπ.

Αυτό το συμπέρασμα το έβγαλα, διότι στα πρώτα λεπτά του βίντεο αναφέρει τα εξής λόγια:
...μας λέει ψέματα κάθε οργανισμός που μας κάνει να πιστεύουμε πως η θρησκεία είναι το μοναδικό που δεν πρέπει να αμφισβητείται.
Η θρησκεία σε αυτόν τον κόσμο είναι η βάση της βρωμιάς.
Η θρησκεία σε αυτόν τον κόσμο έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους ανθρώπους που σας δώσαν την κυβέρνησή σας, την ελλειπή σας μόρφωση.
Οι οποίοι έχουν στήσει το διεθνές τραπεζικό καρτέλ.
Γιατί οι ηγέτες μας δεν δίνουν δεκάρα για εσάς ή την οικογένειά σας.
Το μόνο που το νοιάζει, αυτό για το οποίο πάντα νοιάζονταν είναι ο έλεγχος όλου του αναθεματισμένου κόσμου.

Ειδικά λοιπόν με τις τελευταίες λέξεις, το δικό μου το μυαλό πήγε ότι κατηγορεί όλες τις θρησκείες αφού αναφέρεται γενικά σε "κάθε οργανισμό", σε "αυτόν το κόσμο" , στο "διεθνές καρτέλ" και τα λοιπά.

Συνεχίζοντας να βλέπω το βίντεο.... χμ... πέφτουν οι μασκες... και δηλώνεται ξεκάθαρα το μήνυμα και ο σκοπός του βίντεο...:
...μας έχουν παρασύρει μακριά από την αληθινή την θεϊκή παρουσία του σύμπαντος που πολλοί αποκαλούν "Θεό".

Αααααααα ώστε υπάρχει κάποια αλήθεια τελικά... ααα ώστε υπάρχει μια θεϊκή παρουσία....
αααα ώστε αυτή η αληθινή θεϊκή παρουσία είναι του "σύμπαντος".....
αααα και αυτήν την αληθινή θεϊκή παρουσία του σύμπαντος π ο λ λ ο ί την αποκαλούν "Θεό".... Δηλαδή το σύμπαν είναι ο θεός!

Δηλαδή ΠΑΝΘΕΪΣΜΟΣ.

Μάλιστα..... τώρα εξηγούνται όλα.... και η συνέχεια του βίντεο το μονο που μου επιβεβαιώνει,
είναι ότι δεν αναφερεται σε όλες τις θρησκείες, όπως αρχικά πίστευα,
αλλά κατηγορεί ΜΟΝΟΝ τον Χριστιανισμό και ιεροσυλεί με αυτά τα σκίτσα που παρουσιάζουν το Θεό,
ως ένα ανθρωπάκι να κρατάει το Μωσαϊκο νόμο στα χέρια του.

Έτσι λοιπόν είναι άλλο ένα βίντεο της νέας εποχής που πίσω του κρύβονται τα γνωστά συμφέροντα, που κρύβονται πίσω από κάθε τέτοια κίνηση.
Όχι να μας ανοίξει τα μάτια... αλλά να μας τα κλείσει....
Όχι να μας δείξει την αλήθεια... αλλά να μας απομακρύνει από αυτή...
Να μας απομακρύνει από τον Ένα και Αληθινό Τριαδικό μας Θεό.
Ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν θα πάρουμε!!!!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Συμφωνώ κατ αρχην ότι δεν πρέπει να θεοποιήσουμε τη προσφορά.
Ένα μπράβο όμως θεωρώ ότι πρέπει να το πούμε.
Κατά τα λοιπά δεν νομίζω πως οι συγκεκριμένοι είναι απ αυτούς που οργανωμένα
θέλουν το κακό της εκκλησίας μας.
Νομίζω πως εκφράζουν ότι και οι περισσότεροι νέοι μας.
Αμφισβήτηση των πάντων, όλα βγάζουν πλάκα, όλα να αλλάξουν εκτός από την ευζωία μας...
Και συνολικά στα χάλια των ΜΜΕ τους βάζω παραπάνω από τους ΄΄σοβαρούς΄΄
πρακτορίσκους δημοσιογράφους που φέρνουν εις πέραν ειδικές αποστολές (τους περισσότερους δηλαδή).

Επίσης ένα βιντεάκι που έβαλε νομίζω η Ψυχούλα το είδα με πολύ προσοχή.
Απαράδεκτο. Μάλλον σε πανθεισμό οδηγεί.
Όμως λέει και αλήθειες.
Ποιος διαφωνεί πως η παγκόσμια πολιτική έχει ανάγει το Χριστό μας σε κωμωδία?
Όταν προχθές η αμερικανίδα παρα λίγο αντιπρόεδρος της Αμερικής, φώναζε πως ο Θεός
ευλογεί την Αμερική αυτό τι είναι? Δεν είναι προσβολή της πίστης?

Τελικά πάντως νομίζω πως η δωρεά (όσο ύπουλη και να είναι) δηλώνει αποδχή και σεβασμό σ αυτόν στον οποίο γίνεται.
Και νομίζω αφείνει λίγο Χριστό στη ψυχή των νέων που τους ακούνε και τους θαυμάζουν.
Απ το τίποτα καλή και η Παναγιώταινα, λένε στο ΄΄χωριό΄΄ μου...
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

οταν εμαθα για τη δωρεα αυτη χαρηκα πολυ και την επικροτησα.
Σημερα επεσα στο εν λογω βιντεακι και στενοχωρηθηκα γιατι μεχρι τωρα θεωρουσα οτι απλως τα παιδια αυτα εχουν μια λαθος εντυπωση. Ομως το βιντεακι αυτο δειχνει οτι κανουν μια προπαγανδα και ουσιαστικα καλουν τον κοσμο να "ξυπνησει" και να φυγει απο την εκκλησια. Χρησιμοποιουν καποιες αληθειες για να στερεωσουν τον κοσμο στις οποιες ασχημες εντυπωσεις εχουν ηδη για την ηγεσια της εκκλησιας.

Η αληθεια ειναι οτι δεν το εβαλα για να υποτιμησω την αξια της δωρεας απλως δεν ηθελα να ανοιξω νεο τοπικ για τους ραδιο αρβυλα. Τελικα εγινε αναποφευκτα μια συγκριση.

Δεν υποτιμω εγω ή ο καθένας την πραξη τους εκεινοι την υποτιμουν οταν αναλαμβανουν την ευθυνη μιας τετοιας προπαγανδας. Ειναι σα να μαζευουν κουτσουρα για το τζακι αλλα χωρις φωτια. Και απο πανω ριχνουν και μια τενεκα νερο.

Δεν ξερω αν το εκαναν επιτηδες, αν ειναι οργανωμενο ή αν απλώς "ουκ οιδασι τι ποιουσι", αλλα εφοσον ειναι δημοσια προσωπα και εχουν δημοσιο λογο και με τετοιο γκελ στη νεολαια εμενα αυτη η προπαγανδα και με στενοχωρει και με απογοητευει και ξεθωριαζει τη θετικη εντυπωση της καλης τους πραξης. Γιατι καμια καλη πραξη δεν αντισταθμιζει το κριμα του κλονισμου της πιστης μιας ψυχης ή του να της δωσεις μια να παει ακομη πιο μακρια απο το Χριστο.

Δεν ξερω αν αυτο θεωρειται κατακριση αλλα είναι δημοσια προσωπα που μας απευθυνουν ενα λογο ο οποιος αντικατοπτριζει τις πεποιθησεις τους και μας καλουν να τον ασπαστουμε ή να τον απορριψουμε και αρα να τον κρινουμε. Και πολυ απλα εγω τον απορριπτω αυτο το λογο ο οποιος και με στενοχωρει αφου ξερω οτι ακουγεται σε πολυ κοσμο και μπορει να δωσει σε καποιους λαθος κατευθυνση και με θυμωνει αφου διαστρεβλωνει και μειωνει τη πιστη μου και ουτε λιγο ουτε πολυ με θεωρει κακομοιρο θυμα μειωμενης αντιληψης.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”