Δηλαδή βρε παιδιά εγώ που από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου παίρνω φάρμακα ζω μια ζωή μιαρή και κολασμένη;
Ε η πίστη μου δεν είναι και τόσο δυνατή όπως άλλων αλλά....
Δηλ. να πω στον πατέρα μου που έχει διαβήτη να σταματήσει την ινσουλίνη και να παιθάνει γιατί δεν έχει πίστη;;;;;;; 8O
Έλεος!!!
Άκουγα χθες σε ένα τοπικό εκκλησιαστικό ραδιόφωνο ένα παρόμοιο θέμα. Ο ιερέας έκανε κήρυγμα σχετικά με τους γιατρούς και έλεγε:
"Ο Θεός έδωσε στους γιατρούς τη δύναμη να κάνουν καλά τους αρρώστους. Γι' αυτό το λόγο, δεν πρέπει κανείς να αποφεύγει να τους επισκεπτεί, γιατί αμαρτάνει, αρνούμενος το δώρο του Θεού. Η προσευχή σίγουρα βοηθάει, αλλά ο άμεσος κρίκος του αρρώστου με την ίαση είναι ο ιατρός."
Δηλ. να πω στον πατέρα μου που έχει διαβήτη να σταματήσει την ινσουλίνη και να παιθάνει γιατί δεν έχει πίστη;;;;;;;
ασθενεί τις εν υμίν; προσκαλεσάσθω τους πρεσβυτέρους της Εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν επ' αυτόν αλείψαντες αυτόν ελαίω εν τω ονόματι του Κυρίου, και η ευχή της πίστεως σώσει τον κάμνοντα, και εγερεί αυτόν ο Κύριος (Ιακ. ε:14).
============
Δέν ύπάρχει δηλαδή τίποτα πού μέσα στόν παπισμό νά μήν έχη διαστραφή καί άλλοιωθή άπό τά δόγματα μέχρι τήν παράδοση, μέχρι τά μυστήρια, μέχρι τήν Όρθόδοξη ζωή. ( Άπόσπασμα άπό τό άρθρο τού Ίερομονάχου Εύθυμίου Τρικαμηνά " Τό θέμα τής ένώσεως τών "έκκλησιών" " Όρθόδοξος Τύπος 21 Ίουλίου 95 Ήσυχαστήριον Προφήτη Ήλία Άμπελάκια-Λαρίσης ).
Δηλ. να πω στον πατέρα μου που έχει διαβήτη να σταματήσει την ινσουλίνη και να παιθάνει γιατί δεν έχει πίστη;;;;;;;
ασθενεί τις εν υμίν; προσκαλεσάσθω τους πρεσβυτέρους της Εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν επ' αυτόν αλείψαντες αυτόν ελαίω εν τω ονόματι του Κυρίου, και η ευχή της πίστεως σώσει τον κάμνοντα, και εγερεί αυτόν ο Κύριος (Ιακ. ε:14).
============
Δέν ύπάρχει δηλαδή τίποτα πού μέσα στόν παπισμό νά μήν έχη διαστραφή καί άλλοιωθή άπό τά δόγματα μέχρι τήν παράδοση, μέχρι τά μυστήρια, μέχρι τήν Όρθόδοξη ζωή. ( Άπόσπασμα άπό τό άρθρο τού Ίερομονάχου Εύθυμίου Τρικαμηνά " Τό θέμα τής ένώσεως τών "έκκλησιών" " Όρθόδοξος Τύπος 21 Ίουλίου 95 Ήσυχαστήριον Προφήτη Ήλία Άμπελάκια-Λαρίσης ).
============
=
Σίλβερ με αναγκαζεις να σου μιλησω σκληρά γιατι πλέον γινεσαι επικινδυνος...
Θυμίζεις καποιους αιρετικους πεντηκοστιανούς που συμβουλευουν τα μελη της αιρεσεως τους να διακοψουν την φαρμακευτική αγωγη...ξερεις τι εγκλημα προτεινεις να γινει;;;;;
Λες σε ανθρωπο που έχει ανάγκη την ινσουλινη να αρκεστει στο ευχελαιο...αυτο σημαινει για τον ινσουλινοεξαρτωμενο ασθενη ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ !!!
αρκετες φορές οι εισαγγελικες αρχές εχουν αφαιρεσει την επιμέλεια των παιδιων απο αιρετικους γονεις γιατι αυτοί είτε ειχαν αρνηθει την μετάγγιση αίματος είτε είχαν διακοψει την ενδεικνυομενη φαρμακευτική αγωγη στα παιδια τους για λόγους παραλογων θρησκευτικων πεποιθησεων.
δεν κανεις κατι άλλο ασφαλώς απο το να επιβεβαιωνεις την πλανη και την ανυπακοή στην οποια βρισκεσαι..
βεβαια αν παθεις εσυ ,ο μη γενοιτο, πχ εναν κωλικο νεφρου θα τρέξεις στα ER για να γλυτωσεις από τους πονους...τοτε θα ξεχασεις τις ωραιες θεωρίες .
εσένα που σ αρέσει η Παλαια Διαθηκη θα έπρεπε να γνωρίζεις τι λεει η Σοφια Σειραχ...
Μάλλον παρανοήθηκαν τα λεγόμενα μου-πάλι- και αυτό δεν με εκπλήσσει...
Ξαναλέω,ότι τα λόγια μου,είνια εμπνευσμενα απο ρποσωπικό πόθο και λαχτάρα για την ίαση ασθενειών που απαιτείται ΤΟ ΘΑΥΜΑ και τα φάρμακα δεν σε γλιτώνουν.....
Βλέπω ότι τα κολλήματα κια οι "κλίκες" καλα κράτουν..
Εις ανώτερα, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ!
ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΙΣ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ,ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ....
Γενικά πλάθεις ιστορίες από το πουθενά και συγνώμη που σου το λέω, αλλά μια γνώμη μου είναι απλώς. Αν θες μη τη λαμβάνεις υπόψη σου.
Όταν μπαίνει ένα θέμα άλλοι συμφωνούν κι άλλοι όχι. Λες να έχουμε χρόνο να συνεννοούμαστε μεταξύ μας για τις απαντήσεις? Θεός φυλάξοι....
Είναι βέβαιο όταν παίρνεις ακραίες θέσεις να βρεθούν πολλές αντιδράσεις.
Κι εγώ αντιδρώ επίσης σ αυτά που έγραψες.
Μόνο οι άγιοι δεν είχαν ανάγκη γιατρού.
Εμείς οι λαϊκοί κι αμαρτωλοί έχουμε και παρά έχουμε.
Κι είναι λάθος να περιμένεις το θαύμα πεθαίνοντας.....
Μην ξεχνάς ότι η επιστήμη (και συνεπώς κι η Ιατρική) είναι η Θεία Πρόνοια.
Είναι η παρέμ,βαση του Θεού. Θα την αρνηθούμε?
Οι Άγιοι δεν είχαν ανάγκη ούτε φαγητού. Ο Άγιος Συμεών δεν έτρωγε τίποτα όλη τη Σαρακαστή, ούτε νερό έπινε. Μπορείς να το κάνεις χωρίς επίπτωση στην υγεία σου?
Άσε τον καθένα εκεί που τον τοποθέτησε ο Θεός και μην προσπαθούμε να κανουμε πράξη τους ευσεβείς πόθους μας.