"Είμαι Χριστιανός αλλά θέλω να κλέβω και την Εφορία !

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από michail »

Λαϊκισμός και Διαφθορά με τα μάτια ενός νέου‎...
Μπορεί η κοινωνία να πάει ένα βήμα μπροστά από τα κόμματα;
ο
Του Χρήστου Λουτράδη

Το ζήτημα της διαφθοράς έχει αναγνωριστεί απο κόμματα, φορείς αλλά και κοινωνία ως μια απο τις σημαντικότερες παθογένειες της νεολληνικής κοινωνίας που ταλανίζει και θέτει εν αμφιβόλω το κοινωνικό-πολιτικό μέλλον της πατρίδος μας.
Παράλληλα με την αναγνώριση υπάρχουν και η διακηρυκτικού τύπου δηλώσεις περί πάταξης του φαινομένου και άτεγκτης στάσης απέναντι στους παρανομούντες. Όπως συνήθως συμβαίνει με τις διακηρύξεις στην Πατρίδα μας, μένουν κενό γράμμα, ανεφάρμοστες. Κατά την άποψη μου, η διαφθορά στην Ελλάδα εχει αναπτυχθεί και ριζώσει στο συλλογικό υποσυνείδητο του μέσου Ελληνα για δυο λόγους.
Πρώτον, λόγω της κυριαρχίας του ιδεολογήματος του Λαϊκισμού. Λαικισμός ειναι η αποθέωση της Μετριοκρατίας ,της εύκολης λύσης, η απούσια σεβασμού και τήρησης σε θεσμούς και κανόνες, η ένταξη των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων στο κοινωνικό γίγνεσθαί μέσω ενος δικτύου πάτρωνα-πελάτη. Η έλλειψη πίστης στον ορθό λόγο.
Δεύτερον, η έλλειψη Παιδειας και Κουλτούρας του Πολίτη. Όταν ο Πολίτης αυτού του κράτους δεν έχει διαπαιδαγωγηθεί στην Ιδεολογία ότι η τήρηση των κανόνων και των νόμων και οχι η διολίσθηση σε καταστάσεις διαφθοράς οδηγεί σε συλλογικές διαδικασίες προόδου που μπορούν να βοηθήσουν και τον καθένα ατομικά. Απαιτείται η δημιουργία του κατάλληλου ιδεολογικού υποστρώματος που θα έχει ως κυρίαρχο μοτίβο σκέψης και δράσης ότι η διαφθορά εκτός απο αντι-πατριωτική και αντικοινωνική δράση, υποδηλώνει και δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης ανάμεσα σε πόλους εξουσίας και κοινωνικές ομάδες και αυτό απο την φύση τους ειναι αντι-δημοκρατίκό.
Σε όλα τα παραπάνω οι ευθύνες των κομμάτων ειναι κάτι παραπάνω από τραγικές κάτι παραπάνω απο έκδηλες, το θέμα ειναι αν και κάτα πόσο η κοινωνία ειναι έτοιμη να πάει ένα βήμα μπροστά απο τα Πολιτικά Κόμματα.

# posted by press.gr@hotmail.com @ 12:04 μμ 32 comments
Elpida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Elpida »

michail έγραψε: Όπως συνήθως συμβαίνει με τις διακηρύξεις στην Πατρίδα μας, μένουν κενό γράμμα, ανεφάρμοστες. Κατά την άποψη μου, η διαφθορά στην Ελλάδα εχει αναπτυχθεί και ριζώσει στο συλλογικό υποσυνείδητο του μέσου Ελληνα για δυο λόγους.
Πρώτον, λόγω της κυριαρχίας του ιδεολογήματος του Λαϊκισμού. Λαικισμός ειναι η αποθέωση της Μετριοκρατίας ,της εύκολης λύσης, η απούσια σεβασμού και τήρησης σε θεσμούς και κανόνες, η ένταξη των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων στο κοινωνικό γίγνεσθαί μέσω ενος δικτύου πάτρωνα-πελάτη. Η έλλειψη πίστης στον ορθό λόγο.
Δεύτερον, η έλλειψη Παιδειας και Κουλτούρας του Πολίτη. Όταν ο Πολίτης αυτού του κράτους δεν έχει διαπαιδαγωγηθεί στην Ιδεολογία ότι η τήρηση των κανόνων και των νόμων και οχι η διολίσθηση σε καταστάσεις διαφθοράς οδηγεί σε συλλογικές διαδικασίες προόδου που μπορούν να βοηθήσουν και τον καθένα ατομικά.
Ευχαριστώ που με είπες "λαϊκίστρια μέτρια , πατρώνα , ανεκπαίδευτη , αχειραγώγητη ,αδιαπαιδαγώγιτη κτλπ
Αλλά όταν ξαναπάω στο γιατρό και μου πει 70 ευρώ με απόδειξη ή 50 χωρίς απόδειξη θα πω ΧΩΡΙΣ απόδειξη γιατί ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΑ

Αλλο οι πλούσιοι που έχουν πολλά και θέλουν πιο πολλά και τα κρύβουν όλα
Και άλλοι η μέτρια οικονομική τάξη που δεν μπορεί να βγάλει το μήνα της
katia
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από katia »

Φυσικά για μένα δεν υπάρχει "άγια" κλοπή. Ποτέ δεν άγιαζει ο σκοπός τα μέσα. Ήταν φιλοσοφία του τάγματος των Ιησουιτών, αν δεν κάνω λάθος.

Απλά ενδεικτικά θα αναφέρω τα κομμάτια των: (προς Ρωμαίους, ΙΓ, στ. 1-7), (προς Εβρ., ΙΓ, στ. 5-6), και (Α' Πέτρου, Β, στ. 11-20) στα οποία οι απόστολοι απαντούν στο θέμα. Εγώ τι παραπάνω να πω. Περισσεύω.

Φανταστείτε δηλαδή πως θα νιώθουν αυτοί οι οποίοι θα μένουν πιστοί στο να μην κλέψουν το Κράτος κι ας πεινάνε τα παιδιά τους ή οτιδήποτε άλλο! Μπορεί να ακουστεί γλαφυρό για τους ρεαλιστές αλλά νομίζω ταιριάζει σ' αυτούς τους ανθρώπους (όποιοι υπάρχουν ακόμη): "Τιμή σε κείνους που όρισαν στη ζωή τους να φυλάγουν Θερμοπύλες, ποτέ από το Χρέος μη κινούντες".

ΥΓ. να ρωτήσω, με την ίδια λογική θα πρέπει να δεχθούμε το σφράγισμα όταν θα είναι για καλό σκοπό, για να αγοράσω πχ φαγητό για τα παιδιά μου
Μη αποστρέψης το πρόσωπόν σου απ\' εμού και ομοιωθήσομαι τοις καταβαίνουσιν εις λάκκον.
Elpida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Elpida »

katia έγραψε:με την ίδια λογική θα πρέπει να δεχθούμε το σφράγισμα όταν θα είναι για καλό σκοπό, για να αγοράσω πχ φαγητό για τα παιδιά μου
Τι σχέση έχει το σφράγισμα του Αντιχρίστου με το αν εγώ πληρώσω στο γιατρό 50 ευρώ χωρίς απόδειξη αντί 70 (που δεν μου φτάνουν) με μια απόδειξη που δε με συμφέρει ;
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από michail »

Ουδείς παραβάτης Τών Δέκα Εντολών (καί όχι μόνον) ευτύχισε επάνω είς τήν Γήν.Αλλά τό χειρότερον δι'αυτούς είναι όταν έρχεται ή ¨ώρα¨τούς καί τά ¨τινάζουν¨διαπιστώνουν ότι οί χειρότεροι εφιάλτες τούς ήταν γία γέλια εμπρός στήν κατάσταση πού ανευ σαρκίου ,βουβοί καί απροστάτευτοι είναι υποχρεωμένοι νά αντιμετωπίσουν.
Elpida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Elpida »

michail έγραψε:Ουδείς παραβάτης Τών Δέκα Εντολών (καί όχι μόνον) ευτύχισε επάνω είς τήν Γήν.Αλλά τό χειρότερον δι'αυτούς είναι όταν έρχεται ή ¨ώρα¨τούς καί τά ¨τινάζουν¨διαπιστώνουν ότι οί χειρότεροι εφιάλτες τούς ήταν γία γέλια εμπρός στήν κατάσταση πού ανευ σαρκίου ,βουβοί καί απροστάτευτοι είναι υποχρεωμένοι νά αντιμετωπίσουν.
Δηλαδή θα πάω στη κόλαση επειδή είπα του γιατρού καλύτερα να του δώσω 50 ευρώ χωρίς απόδειξη παρά 70 με απόδειξη ;
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Elpida έγραψε:
Δηλαδή θα πάω στη κόλαση επειδή είπα του γιατρού καλύτερα να του δώσω 50 ευρώ χωρίς απόδειξη παρά 70 με απόδειξη ;
Eλπίδα ,δυστυχως οφειλω να σου πω οτι την πατησες....ο michail και η katia είναι εφοριακοι..... :D :D :D :D :D μόνο αν καρφώσεις τον γιατρό υπαρχει επριπτωση να γλυτώσεις...:P :P :P :P :P :P
Elpida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Elpida »

Misha έγραψε:
Elpida έγραψε:
Eλπίδα ,δυστυχως οφειλω να σου πω οτι την πατησες....ο michail και η katia είναι εφοριακοι..... :D :D :D :D :D μόνο αν καρφώσεις τον γιατρό υπαρχει επριπτωση να γλυτώσεις...:P :P :P :P :P :P
Δηλαδή τσάμπα το όνομα .Δεν έχω ελπίδα :lol:
Τι αλήθεια είναι εφοριακοί ;
Α για αυτό τους πήρε ο πόνος δηλαδή :lol:
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Elpida έγραψε:
Misha έγραψε:
Elpida έγραψε:
Δηλαδή τσάμπα το όνομα .Δεν έχω ελπίδα :lol:
Τι αλήθεια είναι εφοριακοί ;
Α για αυτό τους πήρε ο πόνος δηλαδή :lol:
ο michail ειδικά ειναι στη διωξη ηλεκτρονικού εγκληματος της εφορίας....δλδ λεμε, δε σε σωζει τιποτα..ουτε ο Αλογοσκούφης με τον Αλμούνια μαζι....
deppy28
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

...................

Δημοσίευση από deppy28 »

Βλέπω ότι δίνουν και παίρνουν τα χιουμοριστικα κειμενακια.....Άρα μπορω και εγω να πω ότι...τον Αλμούνια,δεν τον ξεύρω...απο ποιό χωρίο είναι??

[b]...........ΑΛΛΑ/.....ποιός θυμάται το "La Mamounia".?????????????[/b]Και σε ποιο κεντρικο δρόμο βρισκόταν??

΄΄Οποιος το βρει κερδιζει δωρο-εκπληξη απο μενα αποκλειστικα.........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”