Elpida έγραψε:Nα κάνω μια ερώτηση ; χαζή μέσα στην άγνοιά μου
Εγώ που θα ξυπνήσω το πρωί και θα πω να πάω μια εκκλησία και πάω πχ στη Πλάκα την εξαρχεία του Παναγίου Τάφου που μνημονεύουν τον Πατριάρχη ή πάω στη Μητρόπολη που μνημονεύουν τον Αρχιεπίσκοπο είμαι αιρετική ; αν πάρω αντίδωρο και φιλήσω το χέρι του ιερέα είμαι αιρετική ;
Αυτό μόνο
Αυτό δεν το περίμενα απο σένα Ελπίδα.
Καλά είναι δυνατόν να μην γνωρίζεις οτι στην εκκλησία στην Πλάκα ο βοηθός καντηλανάφτη είχε τολμήσει και είδε στην τηλεόραση τον Πάπα και μάλιστα εξέφρασε και την άποψη "ομορφάντρας φαίνεται !!!". Θα τολμήσεις να πάς στην ίδια εκκλησία μ' αυτόν τον Οικουμενιστή και απαράδεκτο αιρετικό (για να μην πω τιποτε για ξεσκόνισμα κουραμπιέδων) ??? Ντροπή να μας σκανδαλίζεις έτσι ...
Αμ το άλλο ? Μιλας για την Μητρόπολη Αττικής. Καημένο κορίτσι δεν θα έχεις μάθει οτι ο ωρομίσθιος βοηθός κηπουρού που ποτίζει τον πλάτανο δεξιά είχε δεί πονηρά μια Καθολικιά νταρντάνα και μάλιστα ψέλισε "τι γυναικάρα είναι αυτή !!!" Επραξε δύο αμαρτήματα ταυτόχρονα και του απαγορεύτηκε να ξαναδεί γυναίκα και μάλιστα Καθολικιά για 24 χρόνια μέχρι το 2014 (το συμβάν έγινε το 1990 στις 17 Ιανουαρίου πτωχή ανενημέρωτη και αθώα μικρά).
Και για να ενημερώνεσαι πλήρως και να μην είσαι σαν το φτερό στον άνεμο δες σε παρακαλώ το σαιτ www.aparadektoi-airetikoi.org όπου όλα είναι γραμμένα και καταγεγραμμένα. Σε λίγο θα δείς και το νικ σου να φιγουράρει ώστε να σε προσέχουμε εμείς οι υπόλοιποι !!!! Αν δεν μπορείς να συνδεθείς είναι διότι το σαιτ έχει μεγάλη ζήτηση.
Πάντως καλά έκανες και ρώτησες τους φωτισμένους του φόρουμ και γι'αυτό άλλωστε σου απάντησα για να γνωρίζεις τέκνον μου και να αποφεύγεις τα επικίνδυνα ολισθήματα.
Ολα τα παραπάνω τα είχε ήδη διαγνώσει το 1848 ο γνωστός Ιουστίνος Μαρκοβιτς και τα είχε καταγραψει στο βιβλίο του "το μέλλον που έρχεται" εκδόσεων Red Arny - o Arny ηταν ενας συμπαθής κοκκινωπός απο την βότκα Μπολσεβίκος εκδότης που πέθανε απο κηρωση ύπατος. Ούτε αυτό το ήξερες αθώο πλην συμπαθές πλάσμα.
Με αγάπη εν Χριστώ
Πάντα δικός σου (και ρώτα ότι θέλεις να μαθαίνεις)
Χρ. (επι του παρόντος δόκιμος διαπλεκόμενος της βαθειάς Ορθόδοξης στρουχτούρας )