οι επικριτές τών ιερέων τού Θεού

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Elpida έγραψε:Nα κάνω μια ερώτηση ; χαζή μέσα στην άγνοιά μου
Εγώ που θα ξυπνήσω το πρωί και θα πω να πάω μια εκκλησία και πάω πχ στη Πλάκα την εξαρχεία του Παναγίου Τάφου που μνημονεύουν τον Πατριάρχη ή πάω στη Μητρόπολη που μνημονεύουν τον Αρχιεπίσκοπο είμαι αιρετική ; αν πάρω αντίδωρο και φιλήσω το χέρι του ιερέα είμαι αιρετική ;
Αυτό μόνο

Αυτό δεν το περίμενα απο σένα Ελπίδα. :evil: :evil: :evil:

Καλά είναι δυνατόν να μην γνωρίζεις οτι στην εκκλησία στην Πλάκα ο βοηθός καντηλανάφτη είχε τολμήσει και είδε στην τηλεόραση τον Πάπα και μάλιστα εξέφρασε και την άποψη "ομορφάντρας φαίνεται !!!". Θα τολμήσεις να πάς στην ίδια εκκλησία μ' αυτόν τον Οικουμενιστή και απαράδεκτο αιρετικό (για να μην πω τιποτε για ξεσκόνισμα κουραμπιέδων) ??? Ντροπή να μας σκανδαλίζεις έτσι ... :lol: :lol: :lol:

Αμ το άλλο ? Μιλας για την Μητρόπολη Αττικής. Καημένο κορίτσι δεν θα έχεις μάθει οτι ο ωρομίσθιος βοηθός κηπουρού που ποτίζει τον πλάτανο δεξιά είχε δεί πονηρά μια Καθολικιά νταρντάνα και μάλιστα ψέλισε "τι γυναικάρα είναι αυτή !!!" Επραξε δύο αμαρτήματα ταυτόχρονα και του απαγορεύτηκε να ξαναδεί γυναίκα και μάλιστα Καθολικιά για 24 χρόνια μέχρι το 2014 (το συμβάν έγινε το 1990 στις 17 Ιανουαρίου πτωχή ανενημέρωτη και αθώα μικρά). :lol: :lol: :lol:

Και για να ενημερώνεσαι πλήρως και να μην είσαι σαν το φτερό στον άνεμο δες σε παρακαλώ το σαιτ www.aparadektoi-airetikoi.org όπου όλα είναι γραμμένα και καταγεγραμμένα. Σε λίγο θα δείς και το νικ σου να φιγουράρει ώστε να σε προσέχουμε εμείς οι υπόλοιποι !!!! Αν δεν μπορείς να συνδεθείς είναι διότι το σαιτ έχει μεγάλη ζήτηση.

Πάντως καλά έκανες και ρώτησες τους φωτισμένους του φόρουμ και γι'αυτό άλλωστε σου απάντησα για να γνωρίζεις τέκνον μου και να αποφεύγεις τα επικίνδυνα ολισθήματα. :lol: :lol: :lol:

Ολα τα παραπάνω τα είχε ήδη διαγνώσει το 1848 ο γνωστός Ιουστίνος Μαρκοβιτς και τα είχε καταγραψει στο βιβλίο του "το μέλλον που έρχεται" εκδόσεων Red Arny - o Arny ηταν ενας συμπαθής κοκκινωπός απο την βότκα Μπολσεβίκος εκδότης που πέθανε απο κηρωση ύπατος. Ούτε αυτό το ήξερες αθώο πλην συμπαθές πλάσμα. :lol: :lol: :lol:

Με αγάπη εν Χριστώ

Πάντα δικός σου (και ρώτα ότι θέλεις να μαθαίνεις)

Χρ. (επι του παρόντος δόκιμος διαπλεκόμενος της βαθειάς Ορθόδοξης στρουχτούρας )
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Elpida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Elpida »

xaxaxaxaxa Τέλειο

Οπότε του χρόνου να μη πάρω το Αγιο Φως γιατί θα είναι από χέρια ανάξιου Πατριάρχη
:lol:
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

eortologio_gr έγραψε:
Αυτό δεν το περίμενα απο σένα Ελπίδα. :evil: :evil: :evil:
Εικόνα
eortologio_gr έγραψε: Καλά είναι δυνατόν να μην γνωρίζεις ...???
Εικόνα

βρε θηρίο ,που τους ξετρύπωσες ολους αυτούς ;;;;παω να ετοιμάσω τις φωτιες να τους κανω λάμπες πετρελαιου...
eortologio_gr έγραψε:Ολα τα παραπάνω τα είχε ήδη διαγνώσει το 1848 ...
Εικόνα
3 στα 3 αδερφέ...εντυπωσιακή ευστοχία!!!πώς τα καταφερες;;;;
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Misha έγραψε:...3 στα 3 αδερφέ...εντυπωσιακή ευστοχία!!!πώς τα καταφερες;;;;
Α2, ΜΙ5 & 6 μαζί με όλα τα άλλα καλούδια ... !!!

Μηνυμα εστάλη και με χαρά βλέπω ότι ελήφθη !!!

Χρ.
Εικόνα
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

eortologio_gr έγραψε: Α2

Χρ.

Εικόνα :wink: :wink: :wink:

τα θεολογικοεκκλησιαστικά μπορει να μη τα ξερεις καλά αλλά έχεις πολύ καλη αντίληψη του περιβάλλοντος σε χωρου..είμαι βέβαιος ότι θα το "πίασεις το υπονοούμενο"

Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Misha έγραψε:τα θεολογικοεκκλησιαστικά μπορει να μη τα ξερεις καλά αλλά έχεις πολύ καλη αντίληψη του περιβάλλοντος σε χωρου..είμαι βέβαιος ότι θα το "πίασεις το υπονοούμενο"
Ετοιμος - shoot ... !!!

Οχι με κόκκαλο πλιζ - και να είσαι ευγενικός ... !!!

Χρ.
Εικόνα
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Α2
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

Η Ελπίδα έγραψε :
Απλά στα υπενθυμίζω γιατί δε βλέπω να βοηθάνε τα 30 χρόνια αποχής από τη τηλεόραση
Ελπιδάκι, είσαι τυχερή, γιατί αν το έλεγες αυτό για κάποιον/ια
άλλο/η, θα ωρμούσαν επάνω σου και θα σου έλεγαν : Δεν ντρέπεσαι
να κρίνεις τον αδελφό σου, ο Κύριος δεν είπε μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε;
Εγώ όμως τα δέχομαι όλα, δεν με πειράζει!

Εε, εσύ Σίλβερ έχεις φθάσει σε μεγάλα ύψη τελειότητος, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι σαν και εσένα...

Μαρία (εκ Πατρών) : δαιμόνιον έχει και μαίνεται· τι αυτού ακούετε;
(Ιωάννην Ι :20 ).

==================
Eμπρός εις το γυμνόν
Ο πρώτος που εξεγύμνωσε τους ανθρώπους και μάλιστα της «Θεοϋφάντου στολής» είναι ο Διάβολος. Αυτός δυστυχώς και πάλιν αντετάχθη του Θεού, Όστις με δερματίνους σάκκους ενέδυσεν και πάλιν τους πρωτοπλάστους. Και βλέπομεν μέχρι σήμερον με διαφόρους προφάσεις, μόδας ή καύσωνος, να εξακολουθή το έργον του. Ο Δημιουργός μας Κύριος τα πάντα έχει ποιήσει εν σοφία, αλλ’ ημείς τη προτροπή του εχθρού μας Διαβόλου αντιτασόμεθα του Θεού. Όπου και αν στρέψη τις τους οφθαλμούς του αντικρύζει «κρέατα», προς σκανδαλισμόν ή αηδίαν. Ο Διογένης λέγεται ότι κάποτε, εν Μεγαρεύσιν ευρισκόμενος και ιδών τα μεν πρόβατα τοις δέρμασιν εσκεπασμένα, τους δε παίδας αυτών γυμνούς, είπεν : Λυσιτελέστερόν εστι Μεγαρέως είναι κριόν ή υιόν.
Ουαί ημίν δε εν ημέρα κρίσεως εάν δεν διορθωθώμεν και καλύψωμεν την γύμνια μας.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

silver έγραψε:Έχω 30 χρόνια να πάω θέατρο ή κινηματογράφω ή να δω τηλεόραση, διότι ο πρώην Γέροντάς μου είπε να φεύγω μακριά από αυτά.
Δεν το πρόσεξα και μόλις το είδα δεν πίστευα στα μάτια μου. Πάλι καλά που δεν σου είπε να πας να ζήσεις και σε καμμιά σπηλιά, προφανώς δεν εμπιστεύονταν την νοητική σου κατάστασι (κριτική σκέψι) ή σε θεωρούσε φυτό. Βλέπεις στην σημερινή εποχή δεν υπάρχει μέτρο, ούτε σκέφτονται την Βασιλική μέση οδό ή στο ένα άκρο θα είμαστε ή στο άλλο, λες και δεν υπάρχει μέση.

Συγχώρα με αλλά μου φάνηκε υπερβολή και εγώ έχω πνευματικό που τον εκτιμώ πανω από όλα και ως άνθρωπο με λογική γνώσι των πραγμάτων και μέτρο.
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ermite »

Πραγματικά δημιουργεί εντύπωση (μάλιστα γιά την εποχή μας, εποχή "άρτου και θεάματος") να απέχει κάποιος επί τόσο διάστημα από Κινηματογράφο-Θέατρο-Τηλεόραση.

Ας μη βιαζόμαστε όμως να "χλευάζουμε" το φαινόμενο.

Μπορούμε κάλλιστα να θαυμάζουμε τον "ασκητισμό" ανθρώπου, που βρίσκεται μέσα στον κόσμο.

Μπορούμε να υπονοούμε τις τόσες άλλες θετικές δραστηριότητες, που μπαίνουν στη θέση των ωρών, που σπαταλούμε οι πολλοί στο "θέαμα"!

Μπορούμε να διαισθανθούμε την ωριμότητα μιάς ψυχής, που εμπιστεύεται και συνεργάζεται άριστα με τον πνευματικό της. Ευπειθώς. Τριάντα χρόνια δε θα μπορούσε να διαρκέσει μιά καταπίεση..

Μπορούμε να εκτιμήσουμε και ευρύτητα και ευθύτητα σκέψης του πνευματικού, που, με τη συγκατάθεση και το καλόγνωμο του πν.παιδιού του, δίνει λύση μιά γιά πάντα σε κάποιους πειρασμούς, που αν δεν οδηγούν σε ταραχή και αναστατώσεις, και ρύπους ψυχής, τουλάχιστον σπαταλούν πολύτιμα χρόνια ζωής!..

Και τέλος, μπορούμε να φαντασθούμε κάτι πολύ απλό, πολύ σημαντικό και πολύ δυσεύρετο: Άνθρωπος τέτοιας σοβαρότητος και ωριμότητος να προσεγγίζει και τα όποια έργα τέχνης -με την ευρύτητα σκέψης και την ελευθεριότητα της εποχής- μέσω της μελέτης!

Δε νομίζετε;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”