Η μοναξιά ενός (οποιουδήποτε) παπά !

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Μαρία μου λυπάμαι αλλά είμαι 27 χρονών ( και κάτι χειμώνες ) και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω χαρακτήρα ή τρόπο σκέψης για να ικανοποιήσω την αισθητική του Χ του Ψ ανθρώπου του φόρουμ
Δεν θα ήθελα να μοιάζουμε όλοι οι άνθρωποι λες και βγήκαμε από εργοστάσιο ρομποτικής που θα μας έχουν προγραμματίσει να έχουμε όλοι την ίδια συμπεριφορά τις ίδιες απόψεις τις ίδιες σκέψεις
Είμαι ο επαναστάτης πρώτα απ'όλα της δικής μου ζωής χωρίς να απαιτώ την επανάσταση του διπλανού μου
Οι γνώσεις μου οι θεολογικές είναι ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΕΣ για να σωθώ
Και ξέρεις γιατί ? γιατί ένα Κύριε Ιησού Χριστέ ελεησόν με αν λες μέρα νύχτα είναι σωτήριο
Θα μπορούσα να έχω διαβάσει τα ΑΠΑΝΤΑ όλων των πατέρων και των Αγίων αλλά να μην είχα νιώσει την παραμικρή θρησκευτική συγκίνηση
Ο Αγιος Σπυρίδωνας ήταν βοσκός δεν ήταν καθηγητής Θεολογίας πανεπιστημίου και όμως ..... είναι ο πιο "ΦΟΒΕΡΟΣ" Αγιος της Ορθοδοξίας μας
Ολοζώντανος
Ας μας φωτίζει όλους
Και εσένα στη ζωούλα σου και όλα τα παιδιά εδώ στο φόρουμ και να μας συγχωρεί για τα ατοπήματά μας
Καλή συνέχεια
(μη παίρνεις θάρρος σε λίγο μπορεί να με ξαναπιάσει και να βριστούμε :lol: :lol: :lol: :lol: )
Καλή Σαρακοστή
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

nkope έγραψε:Πάντως μου αρέσει που όλοι σφαζόμαστε για πάρτη του κι αυτός τσιμουδιά. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ .... :arrow:

Εικόνα
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Μιχάλη, ώρες ώρες είσαι άπαιχτος. Που τα βρήκες αυτά, στο συρτάρι τά ΄χεις.
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Μου κάνει εντύπωση που ένα κείμενο εξομολογητικής φύσεως ενός ιερέα δημοσιεύτηκε εδώ μέσα, και μερικοί έπεσαν πάνω του να τον φάνε.
Μερικοί μάλιστα από αυτούς :wink: , αν τους ρωτήσεις τί είναι "Μικρή Είσοδος" και "Μεγάλη Είσοδος" θα ψάχνουν να βρουν τίποτα μικρές και μεγάλες πόρτες..... :wink:

Καλά τόσο τρομερό και ασεβές ήταν το κείμενο; Εντάξει, δεν ήταν αρκετά "πνευματικός" ο παπάς, όσοι τον "θάβουν" σίγουρα είναι αρκετά πνευματικότεροι...

Από "στρουθοκαμηλισμό" στον εκκλησιαστικό χώρο (και από μερικούς νεόκοπους του "χώρου"), άλλο τίποτα...
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

stratos έγραψε:Ζωη η μαρια ειπε ηλιθιο ενα μελος του φορουμ
Δεν ειναι το ιδιο με το κειμενο του εορτολογιου
Ο εορτολογιος κανει την κριτικη του σε εναν αγνωστο ιερεα
Τι θελεις δηλαδη;
Πατριαρχης,Αρχιεπισκοπος,Ηγουμενοι μονων,Πνευματικοι που ακουνε ενα σωρο εδω μεσα;;
Στον αγνωστο ιερεα κολλησατε :wink:

ΧΑΧΑ ΕΛΕΟΣ
μην απορεις ..
εχει δειξει δειγματα απο την πρωτη μερα η φιλη μας τι ακριβως ανεμο μας φερνει....
το θεμα ειναι θα βρει πανι να κινησει ?????
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Και να σας πω και κάτι άλλο (για να σας προλάβω):
Ναι, είμαι και σνομπ και βιτριολικός! 8)
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

stratos έγραψε:Ζωη η μαρια ειπε ηλιθιο ενα μελος του φορουμ
Δεν ειναι το ιδιο με το κειμενο του εορτολογιου
Ο εορτολογιος κανει την κριτικη του σε εναν αγνωστο ιερεα
Τι θελεις δηλαδη;
Πατριαρχης,Αρχιεπισκοπος,Ηγουμενοι μονων,Πνευματικοι που ακουνε ενα σωρο εδω μεσα;;
Στον αγνωστο ιερεα κολλησατε :wink:

ΧΑΧΑ ΕΛΕΟΣ
Τα υβριστικά κείμενα, έχω την εντύπωση, ότι πέραν του ότι απέχουν από το πνεύμα του Χριστιανισμού, είναι και ανεξήγητα! Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί μας οργίζει όταν κάποιος αδελφός εκφράζει αντίθετη άποψη και οδηγούμαστε σε τέτοιες εκφράσεις! Φτάσαμε στο σημείο να σεβόμαστε μόνο όσες απόψεις είναι σύμφωνες με τη δική μας!
Όσον αφορά τον ιερέα στον οποίο έχουμε "κολλήσει", νομίζω ότι ασχολούμαστε μαζί του απλά γιατί αυτός είναι ο συγγραφέας της επιστολής! Κανείς δεν του ρίχνει την ευθύνη της ιεροσύνης. Άλλωστε η ευθύνη πάντα ξεκινάει από τυος ανώτερους και προχωράει προς τα κάτω!
Γι' αυτό και ο Γέροντας Παίσιος έλεγε :
"Ο προφήτης Ηλίας τροχάει και ετοιμάζει την μαχαίρα του! Και μάλιστα θα αρχίσει πρώτα από τους πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!"
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

....Σχοινοβατώ αδιάκοπα με λιγοστούς ανθρώπους γύρω μου..... Το κύκνειο άσμα, ενός απλού ιερέα του Θεού....άδεται για να ακούσουν όλοι! Οι επαϊοντες τον θέλουν επακριβή δημόσιο υπάλληλο,εκτελώντας τα καθήκοντά του, οι ενορίτες άνθρωπο, που γι' αυτούς εμπνέει αμφισβήτηση,επηρρεασμένοι από τα σκάνδαλα των μεγαλόσχημων....που ακούει και δέχεται άκριτα από τον Τύπο. Οι μεν διατάσσουν, οι δε απαιτούν,....εγωϊστικά...ανηλεώς...και αυτός ένας άνθρωπος μα παρρησία ψυχής, προσπαθεί να συγκλίνει τα αποκλίνοντα. Τραγική φιγούρα της καθημερινής πραγματικότητας. Απεικονίζει την δυσχερή θέση ενός ιερωμένου, που παλεύει με την δυτή κοσμικότητα, των θεσμικών παραγόντων, και του ποιμνίου. Απεικονίζει την ταυτότητα ενός ιερέα, που δεν διατείνεται τον άγιο, αλλά ελπίζει....γιατί η ουραγός φράση του είναι 'αφήνομαι στο έλεος του Θεού".
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

nkope έγραψε:...Εμείς απ΄την πλευρά μας πρέπει να στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας και τη συμπαράστασή μας το έργο των κληρικών μας και της Εκκλησίας γενικότερα. Έτσι δεν θα χρειαστεί άλλος ιερέας να φτάσει σ΄αυτού του είδους το ξέσπασμα της μοναξιάς.
Θα επαναλάβω αυτά που έγραψα στον alexio71

Είπε : Ας σεβόμαστε από τώρα όλους τους Ιερεις του Θεού ότι και αν είναι ο καθένας.Εξάλου η ιεροκατακριση είναι αμάρτημα.

-----------------------------------------------------------------------
Είπα : Εάν στους Ιερείς περιλαμβάνεται και ο Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος τότε όλοι αυτοί που έχουν κατακρίνει τους δύο αυτούς άντρες πολλαπλώς, επισταμένα και με μανία, έχουν υποπέσει σε αμάρτημα που δεν ξεπλένεται με χίλιες μετάνοιες.

Που ησουν alexios71 όταν τους παραπάνω ιερείς του έλουζαν με τα μυρια κοσμητικά ?

Που ησουν για να τους υπενθυμίσεις την αμαρτία τους ?

Που ησουν όταν δηλητηρίαζαν (και δηλητηριάζουν) τις ψυχές του παρόντος φόρουμ βάζοντας δαιμόνια που υποδαυλίζουν τα θεμέλια της "Ελληνικής Ορθοδοξίας" προς όφελος της "ξένης" ή των "άλλων" ?

Εκτός εάν και εσυ βλέπεις μόνο αυτά που θέλεις να δείς...

-----------------------------------------------------------------------

Απλα ερωτήματα ενός μέσου συνετού ανθρώπου. Θεωρώ οτι το μηνυμα του¨"ιερέα" είναι πλαστό διότι ουδείς πραγματικός Ιερέας κατα την περιγραφή του nkope, της aliproessa και του lovethink αισθάνεται μοναξιά όταν βρίσκεται μέσα στην Ορθοδοξία.

Αν θέλει στηριξη δεν θα την βρεί μέσω εμαιλ σε κάποιον λαϊκό αλλά στον Πνευματικό του. Εκτός (όπως είπα) αν όλα εντάσσονται στο σύγχρονο αγνώστων κινήτρων "πνευματικό καμάκι".

Κατα τα λοιπά γράφω όπως σκέφτομαι μη φοβουμενος να εκφράσω το επίπεδο συνειδητότητας της Ορθοδοξίας στο οποίο είμαι. Προσπαθώ να την αγγίξω αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ όταν βλέπω μηνύματα που κάθε άλλο παρά στο "πνεύμα" της Ορθοδοξίας είναι.

Οσο για την maria2 θα την ξαναευχαριστήσω που με διάβασε και κυριότερα με σκέφτηκε.

Προς τον Misha απαντώ οτι όταν καταφέρεται εναντίον του Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου με κοσμητικά που ξέρει καλά ποιά είναι, εκπλήσσομαι για ποιό λόγο μεταφέρει το μηνυμα του αγνώστου αυτού ιερέα που στην ουσία μέσω της "ανάγκης για την αγάπη του και την στηριξή του" πετάει την σφήνα για τον Χριστόδουλο προσομοιάζοντάς τον με τον Γιοσάκη.

Απαράδεκτο απο όλες τις απόψεις προς τον Πρωθιερέα της Ελληνικής Ορθοδοξίας. Εξ ού και ο "σκασμός" που του έγραψα.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

lovethink έγραψε:Μαρία μου λυπάμαι αλλά είμαι 27 χρονών ( και κάτι χειμώνες ) και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω χαρακτήρα ή τρόπο σκέψης για να ικανοποιήσω την αισθητική του Χ του Ψ ανθρώπου του φόρουμ
Οι γνώσεις μου οι θεολογικές είναι ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΕΣ για να σωθώ
Αγαπημένε μου αδελφέ μη λες ποτέ ότι είναι αρκετές οι γνώσεις σου για να σωθείς! Δεν είναι δικές μας οι γνώσεις! Η χάρη του Θεού μας επιτρέπει να κατανοούμε την αλήθειες Του. Και πολύ εύκολα μπορεί ο Ίδιος να αποσύρει τη χάρη Του από επάνω μας και να βυθιστούμε!
Και εγώ είμαι 45 χρονών και άλλαξα τρόπο ζωής και χαρακτήρα μετά τα 33! Και ευχαριστώ τον Θεό που με βοήθησε να καταλάβω σε πόσο λάθος δρόμο ήμουνα!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”