Υπάρχει σχέση μεταξύ Ορθοδοξίας και πολιτικής;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση

Υπάρχει σχέση μεταξύ Ορθοδοξίας και πολιτικής;

Ναι υπάρχει. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να έχουν συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά. (Εξηγείστε)
8
23%
Ναι υπάρχει. Μόνο όταν κάποιος πολιτικός φορέας είναι εναντίον της Εκκλησίας.
5
14%
Δεν υπάρχει γιατί η Ορθοδοξη πίστη είναι υπεράνω πολιτικής
15
43%
Δεν διακρίνω καμιά σχέση μεταξή πίστης και πολιτικής
7
20%

Σύνολο ψήφων: 35

eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Συνεχίζοντας την ολιγόλεπτη "απόσπαση" στην οποία αναφέρθηκε ο silver, θέτω ένα quiz :

Ποιός είπε "το μόνο που πληρονόμησα απο τον παπού μου ήταν ένα ρολόι και από τον πατέρα μου ένα όνομα"

Ερε φτώχεια ο καημένος...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

eortologio_gr έγραψε:Συνεχίζοντας την ολιγόλεπτη "απόσπαση" στην οποία αναφέρθηκε ο silver, θέτω ένα quiz :

Ποιός είπε "το μόνο που πληρονόμησα απο τον παπού μου ήταν ένα ρολόι και από τον πατέρα μου ένα όνομα"

Ερε φτώχεια ο καημένος...

Χρ.
Κι εγώ που νόμιζα από τα γραφόμενά σου ότι είσαι τυφλός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ! Μα πώς, αδελφέ μου, έπεσα τόσο έξω;
Έχεις όμως δίκιο! Θα έπρεπε να καταλάβω το παμμέγιστο - πνευματικό - μήνυμα που εξέπεμψε η ορθόδοξή του λατρεία όταν δεν σηκώθηκε από τα έδρανα της βουλής στην είσοδο κάποιου ασήμαντου εκπρόσωπου!
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από oceangr2 »

NIKOSZ έγραψε:
oceangr2 έγραψε:Τί συμβαίνει? Μπορείς να γίνεις ποιο επεξηγηματικός?
Εσυ απο αυτην την αντιμετωπιση σε κειμενο του γ.Παισιου
μπορεις να μου εξηγησεις τι καταλαβες ;
Αγαπητέ συνονόματε Νικόλαε,

Καταλαβαίνω την πικρία που μπορεί να νιώσει κάποιος, όταν του προσάπτουν ετικέτες κ.τ.λ.

Το πρόβλημα είναι όμως βαθύτερο και γενικότερο στην κοινωνία που ζούμε.

Η κοινωνία είναι χωρισμένοι σε πιστεύοντες και μη

Η μεν ΜΗ πιστεύοντες είναι συμφιλιωμένοι και τους διαρρέει σύμπνοια ειδικά όταν πρόκειται να χλευάσουν ενα πιστό.

Τους ΔΕ Πιστούς τους διαρρέει μια μόνιμη σύγχυσις και ο ανταγωνισμός, του ποίος είναι ποιο πιστός ή ποιο Ορθόδοξος.
Αυτό το γεγονός δεν είναι προνόμιο του παρόντος φόρουμ, αλλά είναι ενα καθολικό γεγονός που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας αλλά και της εκκλησίας μας.

Το πρόβλημα αυτό πρέπει να το δούμε σε βάθος χρόνου και ας το ξεκινήσουμε πριν 2033 έτη.

Εκεί θα δούμε οτι κάποιοι ακολούθησαν τον Χριστό:
Διότι κατανόησαν τους λόγους Του
Διότι Πίστεψαν ότι είναι ο Μεσσίας
Λόγο Θαυμάτων παρότι δεν τον κατανόησαν
Από φόβο
Από Αγάπη
Από Ιδιοτέλεια

και κάποιοι δεν Τον ακολούθησαν διότι δεν τον πίστεψαν, ή τον θεώρησαν βλάσφημο κ.τ.λ.

Ας εξετάσουμε αυτούς που Τον ακολούθησαν και ας απαντηθεί το ποίος εκ των ακολούθων ΤΟΥ είναι ο ποιο πιστός.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα λοιπόν, ο κάθε άνθρωπος Τον ακολουθεί για τους δικούς του προσωπικούς υποκειμενικούς λόγους και δεν έχει σημασία ποιος είναι ο ποιο πιστός και ποιος έχει δίκιο.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα κριθούμε λόγω ποσότητας αλλά λόγω ηθικής και πράξεων.
Τα λόγια είναι λόγια, τα γραπτά είναι γραπτά, αλλά οι πράξεις είναι που κάνουν τη διαφορά.

Θα σου πρότεινα να επιμείνεις στις θέσεις σου και να μην επηρεάζεσαι απο Θεοπώλες και Θεολόγους ειδήμονες.
Αν κάποιος σου ομιλήσει και έχεις τον Χριστό μέσα σου, την καρδιά σου θα την ακουμπήσουν μόνο λόγια που εμπεριέχουν Σοφία Ορθή και Αγάπη Κυρίου και είσαι ο μόνος που μπορείς να κρίνεις δια τον εαυτό σου, βάση της ηθικής σου και της φώτισης που διαθέτεις.

Αυτοί που θα σε κρίνουν να είσαι σίγουρος οτι αργότερα θα το σκεφτούν 2 και τρείς μήπως σε έχουν αδικήσει, ιδίως όταν θα πιάσουν ένα Θείο Βιβλίο στο χέρι τους.
Αυτούς ας τους συγχωρήσει ο Θεός, αλλά κι εσύ πρωτίστως, αντιμετωπίζοντας τους με Αγάπη, αδιαφορία αι διάλογο, όχι με μίσος.

Συγνώμη αν σε ζάλισα.
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Σύριζα πέρασα απο το ΣΥΡΙΖΑ !!! Είναι αυτό που λένε "πέρασε και δεν ακούμπησε" ...

Μακριά απο μένα το ποτήριον τούτο !!!

Χρ.

ΥΓ. Και ρολόι έχω και όνομα. Λές να είμαι εγώ ??? !!!
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Σ'ευχαριστω Νικολα για οσα μου ειπες !

Δεν εχω να προσθεσω τιποτε αλλο !

Μακαρι η Παναγια να μας φωτισει ΟΛΟΥΣ !
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

eortologio_gr έγραψε:Σύριζα πέρασα απο το ΣΥΡΙΖΑ !!! Είναι αυτό που λένε "πέρασε και δεν ακούμπησε" ...

Χρ.

Αδελφέ μου, εσύ φαντάζομαι ότι εκτός από κομπολόϊ και όνομα θα κληρονόμησες και κάποιο σταυρό για να φοράς!
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

aposal έγραψε:
eortologio_gr έγραψε:Σύριζα πέρασα απο το ΣΥΡΙΖΑ !!! Είναι αυτό που λένε "πέρασε και δεν ακούμπησε" ...

Χρ.

Αδελφέ μου, εσύ φαντάζομαι ότι εκτός από κομπολόϊ και όνομα θα κληρονόμησες και κάποιο σταυρό για να φοράς!
Για να μην είμαστε πολιτικά άδικοι, ουδέν κόμμα απο την μεταπολίτευση και μετά ηγάπησε την Ορθοδοξία, ίσα-ίσα όλα πήραν απο αυτή και όλα την ατίμασαν και για να είμαι ποιο συγκεκριμένος εννοώ όλα τα κόμματα που μετείχαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, Τριάδα Ομοούσιο και Αχώριστο, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Οφείλω να αναγνωρίσω ότι αδελφέ nkope μου απάντησες με αξιοπρέπεια και είναι προς καλό της κουβέντας να μην φύγει αλλού η συζήτηση.

Οφείλω επίσης και εγώ απο την πλευρά μου να μετριάσω το ελεγκτικό ύφος που συχνά με διακατέχει. Και φυσικά να ζητήσω συγνώμη.

Τώρα επειδή Νίκο Ζ και eortologio βιαστήκατε να υποθέσετε, δεν αναφέρομαι στα πρόσωπα της ας την πούμε "Πατριαρχικής Κρίσης". Δεν σας μέμφομαι βέβαια γι΄αυτό, είναι λογικό οτι η σκέψη σας πήγε αμέσως εκεί. Και εγώ στη θέση σας πιθανόν θα βιαζόμουν. Αλλά δεν εννοούσα κάποια απο τα τότε σχετικά μέλη.

Ωστόσο δεν μπήκα ποτέ στη διαμάχη αυτή, αφού την περίοδο εκείνη είχα άλλα στο μυαλό μου και για να πω την αλήθεια, λόγω τεχνικού προβλήματος δεν πρόλαβα να διαβάσω καν το επίμαχο θέμα και άποψη δεν απέκτησα ποτέ. Και να είχα για λόγους διακρίσεως δεν θα το έθετα θέμα.

Τέλος αναφορικά με τα Ελληνικά κόμματα που τουλάχιστον φιλοδοξούν να εισέλθουν με αξιώσεις στη Βουλή:

Είναι δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ απο την εποχή του Σημίτη μαζί με τον Συνασπισμό, του οποίου και μόνο το άκουσμα αποστρέφομαι προσωπικά, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, εξ ου και οι μεταγραφές στελεχών του ενός στο άλλο. Έκανε ένα σχετικό σχόλιο η κ. Παπαρήγα πολύ πετυχημένο.
Είναι εχθρικά προς την Εκκλησία και το δείχνουν απροκάλυπτα, έχοντας ως προμετωπίδα τους της Ελευθεροτυπία των 090 και της mediatel.

Όπως αποστρέφονται επίσης απροκάλυπτα και ότι έχει να κάνει σχέση με εθνικές αξιώσεις, διεκδικήσεις και φυσικά συνιστούν πολεμίους της Εθνικής Μνήμης. Παρεπιπτώντως υπήρξα ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ απο το 1994 έως και το 1998. Και τότε δεν είχα αμφιβολίες περι των παραπάνω, μόνο που ο Πατριωτισμός συνιστούσε κυρίαρχο στοιχείο σε μεγάλο τουλάχιστον μέρος της νεολαίας, πλην την νεολαίας του Σημίτη, που όμως στα χρόνια μου ήταν μειοψηφία στη νεολαία.

Φανταστείτε πως ένιωσα όταν περι το 2000 διάβασα απόσπασμα απο βιβλίο του Σημίτη γραμμένο περι το 1992( που έλεγε, πως έπρεπε η Ελλάδα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αρνούμενη Εθνικές και θρησκευτικές Παραδόσεις και Ιστορίες(Δεν το θυμάμαι επι λέξη για να σας το πω).

Το Κ.Κ.Ε. έχει ως επίσημη θέση της Αθεϊα σε σημείο που να θεωρείται τιμή η πολιτική κηδεία και υποχώρηση η τέλεση κηδείας. Μέλη του Κ.Κ.Ε. που διαφοροποιούνται ως προς αυτό είναι απλώς συνεργαζόμενα με αυτό, όπως η κ. Κανέλη που δεν είναι αριστερή βέβαια και ο τελών εν πλήρη συγχύσει περι της ιδεολογίας του κ. Ζουράρις, του Θουκιδίδη, της Φιλοκαλίας και των αγγελιών στις εφημερίδες του "Νέα ωραία 1,80, έρχομαι στο χώρο σας για να..... Δεκτοί και άνδρες με ιδιαιτερότητες".

Η Δημοκρατική Αναγέννηση κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια. Έχει έναν θρησκευόμενο πολιτικό, που ποτέ δεν έβαλλε το κόμμα μπροστά στις εθνικές και θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Ωστόσο νομίζω ότι δεν έχει διάκριση, γιατί αν είχε θα έπρεπε να καταλάβει ότι για ηγέτης δεν κάνει και φυσικά ξεκίνησε πολύ άργα για να έχει ελπίδες να πάρει κάτι και φυσικά ούτε λόγος για είσοδο στη βουλή.

Το ΛΑ.ΟΣ. απο την άλλη έχει έναν ηγέτη, ο οποίος είναι πολύ πιο έξυπνος απο τους άλλους πολιτικούς, αλλά το μόνο που ονειρεύεται είναι φυσικά η επιστροφή του απο θέση ισχύος στη Νέα Δημοκρατία και είναι για μένα και για πολύ κοσμό που τον ψηφίζει ελλείψη άλλης ουσιαστικής επιλογής δημαγωγός. Χωρίς ενδοιασμό και με πρωτοφανή τρόπο στο Debate είπε, πως τις εκλογές τις κερδίζει με αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν πείθει ότι είναι όντως πατριώτης και πραγματικός χριστιανός. Πιστεύω πως αντιλήφθηκε ως ευφυέστατος που είναι, ότι μόνος τρόπος για να εκλεγεί στην σημερινή Ελλάδα καινούργιο κόμμα, είναι να σηκώσει το λάβαρο της πατριδοκαπηλείας. Οι συνεργάτες που έχει επιλέξει είναι άστον έναν και παρε τον άλλον. Άσε που δεν μπορείς να λέγεσαι "Ορθόδοξος Συναγερμός" και να δέχεσαι οπαδούς της Πατρώας στα ψηφοδέλτια, χωρίς να μέμφομαι τους ανθρώπους αυτούς. Αλλά Ορθοδοξία και Δωδεκάθεο χωριό δεν κάνουν κάτω απο τίτλο "Ορθόδοξος Συναγερμός".

Τώρα για την Εύη Σαρρή και το αμίμητο clip της τί να πει κανείς;

Τέλος για την Νέα Δημοκρατία:

Ο ιδρυτής της είχε αρνηθεί να απαντήσει στον πατέρα Αυγουστίνο εάν ήταν μασώνος. Απλά τότε είχε σιωπήσει, γιατί ψέματα δεν τον έπαιρνε να πει μπροστά στον πρώην Φλωρίνης.

Μεγάλη δεξιά εφημερίδα, αν δεν απατώμαι η ίδια που μέχρι πριν λίγους μήνες εξεφτέλισε την αξιοπρέπεια της με το να μοιράζει τσόντες, είχε γράψει πως ο τωρινός αρχηγός πήγε μαζί με τον τωρινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για να εγγραφούν στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Επι Σημίτη έγινε αυτό. Υπεστήριξε όπως και όλα τα πρωτοκλασσάτα στελέχη της(Μαριέττα, Σουφλιάς, Ντόρα) το προδοτικό σχέδιο Ανάν.

Λέγεται έντονα στους εκκλησιαστικούς κύκλους ότι η κυβέρνηση τροφοδότησε με στοιχεία διάφορους ρεπόρτερ, ώστε να αλλάξουν τα φώτα στον Αρχιεπίσκοπο, γιατί είχε "ψηλώσει" πολύ. Βέβαια εδώ θα πει κανείς ας μην έδινε και αυτός δικαιώματα...

Όπως έντονα φημολογείται, πως η κυβέρνηση ή μάλλον συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο παρείχε πολλών ειδών διευκολύνσεις προς τον προκαθήμενο της Παλαιο-Ελλαδικής Εκκλησίας, τώρα που δίνει τον αγώνα της ζωής απο τύψεις....

Θυμάμαι πως τον καιρό της "Βαβυλιάδος", η Μαριέττα είχε έρθει στη Φλώρινα. Εκεί λοιπόν πήγαν να την επισκεφθούν δύο προσωπικότητες που συνιστούσαν την επιτροπή για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ο ένας ήταν νομίζω ο Νομάρχης και ο άλλος ήταν ο τωρινός επίκοπός μας. Αρνήθηκε με απίστευτο θράσσος να τον δει απλά γιατί ήταν επίσκοπος και μάλιστα μη έχοντας δικαίωμα να τον αποκλείσει και μη έχοντας στην συγκεκριμένη περίπτωση ιερατική ιδιότητα αλλά ακαδημαϊκή.

Υ.Γ. 1: Μην νομίζετε πως άτομα που επιτίθενται στην Εκκλησία, δεν επιχειρούν να κάνουν συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι μπας και μαζέψουν ψήφους. Θυμάμαι έναν σοσιαλιστή που μπροστά μου είπε τον πνευματικό μου κοπρίτη και πως θα τον καταγγείλει στον Αριχεπίσκοπο, επειδή έγραψε στον τοπικό τύπο κατα του Καρνάβαλου τον οποίο και επιχείρησε να οργανώσει ο εν λόγω. Λίγες ημέρες μετά και γνωρίζοντας πως ο Ιερέας γνώριζε τα τεκταινόμενα, ήρθε με θράσσος να του ζητήσει να επηρρεάσει το ποίμνιο και να τον ψηφίσει.

Υ.Γ.2: Παλαιότερα θυμάμαι άλλα γραφικά, κυρίως απο βουλευτές της τωρινής κυβερνήσεως. Έδιναν μια δωρεά στην Εκκλησία παραμονές εκλογών και ο ιερέας έβγαινε την Κυριακή των εκλογών και έλεγε τις σχετικές ευχαριστίες......
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Άρα φίλε Κωνσταντινουπολίτη μας έμεινε ο... Λεβέντης :lol: :lol: :lol: .
oceangr2
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Για όλους μια καλή κουβέντα! :lol: :lol: :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”