mirto έγραψε:jimysn έγραψε:ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ!!!ΚΑΨΤΕ!!! ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!!!!!
Ζούμε σε εποχές περίεργες που ο καθένας μας λέει ό,τι θέλει κάνει ό,τι θέλει και στο τέλος δεν ξέρει τι θέλει.
Η πίστη μας είναι το μοναδικό φίλτρο του νου, που μπορεί να μας προσφέρει κριτική σκέψη, ώστε να αποφασίζουμε τι μας κάνει και τι όχι.
Εδώ δεν χωράνε εκπτώσεις.
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ!!!!!
Και αναρωτιέμαι ......θα φαινόμουν υπερβολική αν έλεγα ότι "τα πάθη κόβονται από την ρίζα τους". Κατά τη γνώμη μου σήμερα δεν μπορείς να κάνεις επιλογή στο τι θα βλέπεις στην τηλεόραση...... όλα μου φαίνονται σκουπίδια.
Το συμπέρασμά μου είναι ότι όταν έχεις την τηλεόραση "stand by" δεν μπορείς εύκολα να επιλέξεις τι είναι καλό και τι κακό, τι είναι ωφέλιμο και τι όχι και δη για τα παιδιά..... δεν μπορεί εσύ να βλέπεις κάτι που θεωρείς ενδιαφέρον και μόλις τελειώσει να κλείνεις τη τηλεόραση λέγοντας στα παιδιά σου ότι το επόμενο σήριαλ ή εκπομπή δεν είναι ωφέλιμη γι' αυτά. Ένα παιδί άνω των 13 ετών έχει άποψη και θεωρεί ότι είναι ωφέλιμο ή ότι δεν τον βλάπτει ..... τότε τι του λες;;;;;; έχει όλη την ελευθερία να επιλέξει από μόνο του τι του αρέσει και τι όχι, έχει άποψη που δεν μπορεί κάποιος επειδή είναι σε μεγαλύτερη ηλικία να το εμποδίσει με την προυπόθεση ότι θα του κάνει κακό στο μέλλον.
Γι' αυτό θα θεωρούσα σωστό η τηλεόραση να ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ!!!!!!!!! όταν έχει κάποιος μικρά παιδιά ...... όπως έχω κάνει ήδη.
Ο γιός μου είναι 13 ετών και με το που ερχόταν από το σχολείο πέρναγε μπροστά στην τηλεόραση ατελείωτες ώρες ακόμη κι όταν ερχόμουν εγώ στο σπίτι. Το αποτέλεσμα ήταν να μην διαβάζει να αποβλακώνεται σε αυτό το χαζοκούτι κάνοντας συνεχώς ζάπινγκ. Όταν τη έκλεινα πάντα με το ζόρι δεν είχε όρεξη να κάνει το οτιδήποτε. Γι' αυτό και πήρα αυτή την απόφαση και ελπίζω να πιάσει.
Ευχομαι να πιασει ,γιατι ειναι η σωστη λυση.
Οταν ηταν τα παιδια μου στην προσχολικη ηλικια,κοιταζαμε μαζι τηλεοραση,προγραμμα που το διαλεγα εγω,και μετα το συζητουσαμε και το κριναμε.Τις αποψεις τους τις ακουγα παντα με προσοχη.
Οταν αρχισαν σχολειο ,σταματησε η τηλεοραση .Βγηκε απο την πριζα.Μονο Σαββατοκυριακα και στις διακοπες,και παλι οχι πανω απο μια η δυο ωρες.Τα προγραμματα τα διαλεγαμε μαζι.Αργοτερα στο Γυμνασιο τα διαλεγαν μονες τους αλλα παλι τα κοιταζαμε μαζι και τα σχολιαζαμε.
Το θεμα ειναι οτι οταν κλεισει η τηλεοραση,πρεπει ο γονεας να ασχοληθει με τα παιδια του. Να αφιερωσει χρονο και κοπο συχνα τεντωνοντας τα νευρα του ,και θυσιαζοντας δικες του απασχολησεις η την ξεκουραση του.
Αλλα, αν δεν ασχοληθουμε συστηματικα και προσεκτικα με τα παιδια μας,δυστυχως αργοτερα θα ασχοληθουμε αναγκαστικα με πιο πολλα προβληματα.
Η δουλεια του γονεα ,και των δυο γονεων ειναι συχνα εξουθενωτικη, χωρις εγγυησεις, χωρις προηγουμενη ετοιμασια η πειρα,και συχνα χωρις βοηθεια απο το περιβαλλον.
Ο Θεος ομως,παρ ολα αυτα,μας εμπιστευται ανθρωπους ,να προσπαθησουμε με την βοηθεια Του να τους κανουμε Αγιους.
Απο την αλλη πλευρα, εχουν και τα παιδια μας πολλα να μας διδαξουν...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.