tattoo

Εδώ αναρτούνται αιτήματα & προσφορές βοηθείας με στόχο την αλληλοβοήθεια των μελών μας.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ANTREAS »

aposal έγραψε:
ANTREAS έγραψε:με τοσες αμαρτιες ρε παιδια που κανουμε ειναι το τατου τοσο μεγαλο αμαρτημα?εγω δηλ που εχω και τατου και σκουλαρικι στο φρυδη καηκα ε?στο κατω κατω στον ευαυτο μας κανουμε κακο.δηλ αμα ειμαστε καθαροι στην ψυχη και εχουμε ενα τατου η κατι αλλο δεν θα μας δεχτει ο ΘΕΟΣ?γνωμη μου ειναι αυτη ετσι...καποια στιγμη θα τα βγαλω και εγω αμα τα βαρεθω.
Όλοι νομίζουμε ότι οι αμαρτίες μας δεν είναι μεγάλες, ή επιτρέπουμε στον εαυτό μας να έχει μια αμαρτία γιατί, στο κάτω-κάτω, δεν υπάρχει κανείς αναμάρτητος!
Αυτό όμως είναι λάθος! Γιατί οι περισσότεροι από εμάς (με πρώτον εμένα) δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν οι αμαρτίες μας είναι μικρές ή μεγάλες, ολέθριες ή μη και κυρίως δεν γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλές αμαρτίες! Έχουμε την εντύπωση ότι οι αμαρτίες μας είναι λίγες και έτσι παίζουμε το παιχνίδι του πονηρού, ο οποίος πάντοτε μας βάζει στο μυαλό την ιδέα ότι είμαστε προχωρημένοι πνευματικά, ότι

καλησπερα...λοιπον να απαντησω σε κατι...δεν λεω οτι οι αμαρτιες μου δεν ειναι μεγαλες οι ειναι μικρες..αυτο δεν το ειπα ποτε και ουτε θα κρινω εγω τις αμαρτιες μου..εγω ξερω ποσο παλευω γι να σωσω την αμαρτωλη ψυχη μου..εγω σαν αντρεας πιστευω και λεω οτι οσα τατουαζ και οσα σκουλαρικια να βαλω(που δεν προκειται να βαλω αλλα) θα παραμεινω αυτος ο ανθρωπος που προσπαθει να σωσει την ψυχη του και να συνεχιζει να αγαπαει τον ΘΕΟ και τον ορθοδοξο χριστιανισμο...και πριν λιγο καιρο που επισκεφθηκα το ορος και ειχα καλυμενο το σκουλαρικη μου για να μην φαινεται με ρωτησε ο πνευματικος μου τη επαθα και το ειπα οτι εβαλα σκουλαρικη και γελασε...εννοειται οτι δεν το θεωρει σωστο ετσι..ρε παιδια πιστευω οτι ο καλος ΘΕΟΣ μας δεν θα μας κρινει απο ενα σκουλαρικη και ελπιζω να μας συνχωρεσει αλλες αμαρτιες μας σοβαροτερες για εμας και να μας δεχτει κοντα του.
lovebird
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από lovebird »

PerlMaster έγραψε:Στη Παλαιά Διαθήκη στο δευτερονόμιο απαγορεύονται οι εντομές στο δέρμα .
και τί με αυτο;
ο,τι κανουν οι εβραιοι και αφορα το δικο τους πολιτισμικο κωδικα συμπεριφορας,πρεπει να ισχυει και για τους αλλους; :D
αν το παρουμε ετσι,αφου οι εβραιοι δεν τρωνε χοιρινο.....ειναι αμαρτια να το τρωμε οι χριστιανοι.........
μην ξαναφας χοιρινο λοιπον :D !

οι ινδιανοι που το θεωρουν το τατοο μερος του πολιτισμου τους,πανε γραμμη για τον καζανι; :wav:
kles
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kles »

Συγνώμη παιδιά αλλά το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ θέλει κάποιος να κάνει τατουάζ ?
Για τον εαυτό του ή για τους άλλους ?
Μήπως νομίζει οτι δεν μετράει αρκετά χωρίς τατουάζ ?
Δέν είναι in ?
Άβαταρ μέλους
ANTREAS
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ANTREAS »

δεν νομιζω οτι ενας ωριμος ανθρωπος να κανει τατου η οτιδηποτε αλλο για να το βλεπουν οι αλλοι..πρωτα το κανει για τον ευαυτο του..αμα πεισ οτι το κανεις για τους αλλους με μαθηματικη ακριβεια θα το μετανιωσεις..
kles
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kles »

ANTREAS έγραψε:δεν νομιζω οτι ενας ωριμος ανθρωπος να κανει τατου η οτιδηποτε αλλο για να το βλεπουν οι αλλοι..πρωτα το κανει για τον ευαυτο του..αμα πεισ οτι το κανεις για τους αλλους με μαθηματικη ακριβεια θα το μετανιωσεις..
Και πιστεύεις οτι ένας ώριμος άνθρωπος κάνει τατουάζ ?
l_katerina
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από l_katerina »

vfilip έγραψε:ο γ. εφραίμ από τον άγιο ανδρέα - σεράι σε μια ομιλία του είχε πεί ότι το τατουάζ έχει θέση σφραγίσματος, βαραίνει την ψυχή δημιουργώντας και ψυχολογικά και πρέπει να αφαιρείται το γρηγορότερο δυνατόν .....
Πολύ ωραία ομιλία. είχε αναφερθεί και στο κάπνισμα. Πάντως οτιδήποτε κάνεις κάποιος στο σώμα του από περιτομή μέχρι τατουάζ μετά Χριστό δεν είναι του Χριστού αλλά του :evil: το αναφέρει στην ομιλία.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

l_katerina έγραψε: Πάντως οτιδήποτε κάνεις κάποιος στο σώμα του από περιτομή μέχρι τατουάζ μετά Χριστό δεν είναι του Χριστού αλλά του :evil: το αναφέρει στην ομιλία.
Σιδεράκια μπορεί να βάλει κάποιος στα δόντια του ή είναι και αυτά του Σατανά ? :roll:
Καλή Σαρακοστή
lovebird
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από lovebird »

υπερβολικη αποψη μου φαινεται...........
δλδ αν εγω κανω ενα τατουαζ στο μπρατσο επειδη ειμαι ινδιανικης καταγωγης και ολοι οι προγονοι μου το ειχαν,σημαινει οτι με σφραγισε ο αντιχριστος;!!!
θα συμφωνησω μονο στη σκεψη οτι το τατουαζ στην εποχη μας εκφραζει μια συγκεκριμενη ταση,μοδα και συμπεριφορα που συχνα ξεφευγει απο τα χριστιανικα πλαισια.......αλλα το ιδιο το τατουαζ αυτο καθεαυτο ειναι μορφη τεχνης,ειναι ζωγραφικη.....δεν εχει τιποτα το μπεμπτο......
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Ο κάθε ένας μας έχει το δικαίωμα να έχει την εμφάνιση που τον εκφράζει.
Τα μακριά μαλλιά, οι κονκάρδες, τα τατουάζ και η όποια (εξεζητημένη, η μη) εμφάνιση ή συμπεριφορά, αποσκοπεί σε μία και μόνο ανάγκη του ανθρώπου: Να ξεχωρίζει, να έλκει, να εντυπωσιάζει.

Εφ όσον τώρα μιλάμε γιά το θέμα -εμφάνιση και σχέση με το Θεό-, να δούμε τη θέση της Εκκλησίας από καθαρά Πνευματική άποψη και όχι από μία συντηρητική τοποθέτηση που πιθανόν να εκφράζεται από ανθρώπους μέσα στους κόλπους της, που θα βλέπουν με "μισό μάτι" έναν άνθρωπο με διαφορετική εμφάνιση από την "καθώς πρέπει".
Θυμάμαι σ' αυτό το σημείο το μακαριστό Χριστόδουλο που καλούσε τους νέους να έρθουν στην Εκκλησία με το σκουλαρήκι τους.

Εάν υποθέσουμε πως η εκκεντρική εμφάνιση παραπέμπει στον εγωισμό και τη φιλαυτία και κάποιος ξεκινήσει έναν πνευματικό αγώνα, τότε με τον καιρό ο ίδιος θα κατανοήσει πως δεν του χρειάζεται αυτή η εμφάνιση.

Τι γίνεται όμως όταν ένας νέος με τατουάζ, σκουλαρίκια και μπλούζα με νεκροκεφαλές, μπεί δειλά-δειλά στην Εκκλησία για να αναζητήσει την αλήθεια; Πως θα τον αποδεχτεί ο κληρικός και το υπόλοιπο πλήρωμα; Θα του πεί να τα βγάλει αμέσως διότι είναι αμαρτία; Καταλαβαίνουμε νομίζω ποιό θα είναι το αποτέλεσμα...

Εδώ είναι η διάκριση και η πνευματικότητα που θα πρέπει να έχει ο κλήρος της Εκκλησίας μας, απέναντι στη σημερινή κοινωνία που συνεχώς αλλάζει: Να μην έχει ως γνώμωνα την ηθικολογία και τον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας, αλλά τα ιερά και αλάνθαστα κείμενα.
kles
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από kles »

nikolaos-9 έγραψε: Εάν υποθέσουμε πως η εκκεντρική εμφάνιση παραπέμπει στον εγωισμό και τη φιλαυτία και κάποιος ξεκινήσει έναν πνευματικό αγώνα, τότε με τον καιρό ο ίδιος θα κατανοήσει πως δεν του χρειάζεται αυτή η εμφάνιση.

Τι γίνεται όμως όταν ένας νέος με τατουάζ, σκουλαρίκια και μπλούζα με νεκροκεφαλές, μπεί δειλά-δειλά στην Εκκλησία για να αναζητήσει την αλήθεια; Πως θα τον αποδεχτεί ο κληρικός και το υπόλοιπο πλήρωμα; Θα του πεί να τα βγάλει αμέσως διότι είναι αμαρτία; Καταλαβαίνουμε νομίζω ποιό θα είναι το αποτέλεσμα...

Εδώ είναι η διάκριση και η πνευματικότητα που θα πρέπει να έχει ο κλήρος της Εκκλησίας μας, απέναντι στη σημερινή κοινωνία που συνεχώς αλλάζει: Να μην έχει ως γνώμωνα την ηθικολογία και τον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας, αλλά τα ιερά και αλάνθαστα κείμενα.
Πόλύ σωστά. Έτσι είναι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλοβοήθεια”