aposal έγραψε:Όλοι νομίζουμε ότι οι αμαρτίες μας δεν είναι μεγάλες, ή επιτρέπουμε στον εαυτό μας να έχει μια αμαρτία γιατί, στο κάτω-κάτω, δεν υπάρχει κανείς αναμάρτητος!ANTREAS έγραψε:με τοσες αμαρτιες ρε παιδια που κανουμε ειναι το τατου τοσο μεγαλο αμαρτημα?εγω δηλ που εχω και τατου και σκουλαρικι στο φρυδη καηκα ε?στο κατω κατω στον ευαυτο μας κανουμε κακο.δηλ αμα ειμαστε καθαροι στην ψυχη και εχουμε ενα τατου η κατι αλλο δεν θα μας δεχτει ο ΘΕΟΣ?γνωμη μου ειναι αυτη ετσι...καποια στιγμη θα τα βγαλω και εγω αμα τα βαρεθω.
Αυτό όμως είναι λάθος! Γιατί οι περισσότεροι από εμάς (με πρώτον εμένα) δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν οι αμαρτίες μας είναι μικρές ή μεγάλες, ολέθριες ή μη και κυρίως δεν γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλές αμαρτίες! Έχουμε την εντύπωση ότι οι αμαρτίες μας είναι λίγες και έτσι παίζουμε το παιχνίδι του πονηρού, ο οποίος πάντοτε μας βάζει στο μυαλό την ιδέα ότι είμαστε προχωρημένοι πνευματικά, ότι
καλησπερα...λοιπον να απαντησω σε κατι...δεν λεω οτι οι αμαρτιες μου δεν ειναι μεγαλες οι ειναι μικρες..αυτο δεν το ειπα ποτε και ουτε θα κρινω εγω τις αμαρτιες μου..εγω ξερω ποσο παλευω γι να σωσω την αμαρτωλη ψυχη μου..εγω σαν αντρεας πιστευω και λεω οτι οσα τατουαζ και οσα σκουλαρικια να βαλω(που δεν προκειται να βαλω αλλα) θα παραμεινω αυτος ο ανθρωπος που προσπαθει να σωσει την ψυχη του και να συνεχιζει να αγαπαει τον ΘΕΟ και τον ορθοδοξο χριστιανισμο...και πριν λιγο καιρο που επισκεφθηκα το ορος και ειχα καλυμενο το σκουλαρικη μου για να μην φαινεται με ρωτησε ο πνευματικος μου τη επαθα και το ειπα οτι εβαλα σκουλαρικη και γελασε...εννοειται οτι δεν το θεωρει σωστο ετσι..ρε παιδια πιστευω οτι ο καλος ΘΕΟΣ μας δεν θα μας κρινει απο ενα σκουλαρικη και ελπιζω να μας συνχωρεσει αλλες αμαρτιες μας σοβαροτερες για εμας και να μας δεχτει κοντα του.