Ελλαδική Εκκλησία και εθνικά ζητήματα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση

Ποια θέση πρέπει να κρατάει η Ελλαδική Εκκλησία απέναντι στα εθνικά ζητήματα;

Να μην ασχολείται καθόλου αφού αυτό είναι αρμοδιότητα των πολιτικών
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Να λέει απλά την άποψή της με μετριοπάθεια
9
24%
Να στηρίζει τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Να αναμιγνύεται ενεργά υποστηρίζοντας σθεναρά κάθε εθνικό δίκαιο
26
70%
Δεν ξέρω - είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς έτσι απλά
2
5%
Κάτι άλλο (εξήγησέ μα κιόλας αν θες...)
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι

Σύνολο ψήφων: 37

kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από kleanthis »

silas έγραψε:ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΠΟΙΟΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΑΝ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΣΙΛΑΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΓΩ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ?? ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΑΦΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ (ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ)ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ (ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ) .

ΡΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ..... ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ...........ΧΑΧΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.........
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Χαίρετε αδέρφια!
Χαίρομαι που δεν σας τρομάζουν και δε σας επηρεάζουν αναρχο-αριστερίστικοι τραμπουκισμοί(τους ξέρουμε από νωρίς από τα σχολεία και πιο πολύ από τα πανεπιστήμια...)! Οι χειρότεροι εχθροί των Ελλήνων ήταν και θα είναι πάντα προδότες Έλληνες των ακραίων χώρων... Να σας φέρω ένα παράδειγμα...Στα σχολεία μας θα δωθούν ονόματα Εθνικών ηρώων, ευεργετών, ανθρώπων πολιτισμού , γραμμάτων... Επειδή είμαστε από την περιοχή Εορδαίας(Πτολεμαΐδας) σκεφτήκαμε να προτείνουμε στο Υπουργείο ένα όνομα όπως Καπετάν Φούφας (ένα παληκάρι - ανθυπολοχαγός από την Αρκαδία που έδρασε στην περιοχή, μετά από συμφωνία με τον Ιωνα Δραγούμη, και έδωσε το αίμα του για την Μακεδονία, θυσιάστηκε σε μια μάχη με τους κομιτατζήδες Βουλγάρους το 1907), ή κάποιο από τα πιο περιζήτητα όπως Αλεξάνδρειο, κάποιοι συνάδερφοι(αριστεροί - σλαβόφιλοι) ούτε τα ονόματα δεν ήθελαν να ακούσουν και ο ένας αποχώρησε επιδεικτικά από την σύλλογο καθηγητών!!!!!
Θέλω να πω πως προδότες πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν, αυτοί όμως μας ενώνουν περισσότερο!
Ντροπή σου silas, αίσχος είναι το ύφος σου και δεν πρέπει να βρίσκεσαι σε ένα τέτοιο forum που ασχολείται πρώτα με τον Θεό και μετά με την Πατρίδα, οικογένεια.... Φαντάζομαι πως αν επαναλειφθεί μια τέτοια συμπεριφορά θα φροντίσουν οι διαχειριστές.
Χαίρετε αδέρφια!
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Αυτή την στιγμή σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων ανέφεραν πως στην σύνοδο
Υπουργών Εξωτερικών χωρών μέλη του ΝΑΤΟ η Υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας άσκησε ΄και επίσημα πρώτη φορά το Βετο έναντι των σκοπίων
αναφέροντας πως η Ελλάς δεν μπορεί να συνενέσει στη διεύρυνση υπό αυτές τις συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Καλημερα σε ολους!

Ειμαι νεοφερτος στο forum, και μετα απο πολυ καιρο ενιωσα οτι πρεπει να αφησω το κρυφο διαβασμα και να αρχισω να συμμετασχω και εγω με την ελλιπη μου σκεψη και τους μπερδεμενους λογισμους μου, στη πολυ ζωντανη και ανθρωπινη αυτη παρεα.

Μια παρεα που κραταει συντροφια σε πολλους ανθρωπους που επιμενουν ακομη να παιδευουν το μυαλο τους με σκεψεις περα και πανω απο το χωμα.

Ετσι, ζητωντας προκαταβολικα συγνωμη απο ολους σας, παιρνω το θαρρος να καταθετω την γνωμη μου σε θεματα που θιγονται απο τον αξιολογο αυτο ηλεκτρονικο τοπο.

Θα ηθελα τελος, ταπεινα και να με συγχωρεσει ο δυσκολεμενος αυτος αδελφος μας, silas νομιζω ειναι το nickname του,
να του πω οτι θα πρεπει να σκεφτει και το ενδεχομενο οτι εαν δεν υπηρχε αυτο το παπαδαριο, ωστε να κρατησει τα ναματα της πιστεως και τα ιερα μας γραμματα, για να φτασουμε στην ανασυσταση απο τις σταχτες κυριολεκτικα, του νεοτερου εθνους μας, που του δινει τετοια ελευθερια ωστε να υβριζει κατα βουληση ανθρωπους που θυσιαστηκαν, ισως λεω, ισως αυτος ο κυριος να ηταν τωρα σε ενα στρατιωτικο φορτηγο καπου στα συνορα τουρκιας-ιρακ και να πολεμουσε τους "τρομοκρατες κουρδους" προστατευοντας τα "δικαια" της μητερας τουρκιας...
Δεν ξερω, τροφη για σκεψη του δινω και να με συγχωρησει.
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Τώρα, η συμπεριφορά απέναντι στον Silas κρίνεται πατριωτική αλλά αντιχριστιανική; :roll:
Μπερδεύτηκα...
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

filtor
αυτη την εποχη ο πατριοτισμος και ο χριστιανισμος
ειναι η ιδια ενοια
οτι ειναι εκτοσ πατριδας ειναι αντιχριστιανικο
οτι ειναι αντιχριστιανικο ειναι και αντιπατριοτικο
ασ ειναι καλα η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
την ταπεινη μου γνωμη λεω
πιο παλια δεν ηταν ετσι τα πραγματα
αλλο ηταν ο πατριωτης αλλο ηταν ο χριστιανος

ακουω γνωμες....ετοιμος να ακουσω νεα θαυμαστα πραγματα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Θεωρώ ότι ο Χριστιανισμός είναι υπερσύνολο του πατριωτισμού, ή ανάποδα, ο πατριωτισμός είναι υποσύνολο του Χριστιανισμού! Πάντοτε η ιεραρχία ξεκινάει από τα πνευματικά και μετά ακολυθούν τα γήινα! Η άποψή μου δηλαδή είναι πως στην περίπτωση που κάποιες πατριωτικές ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές του Χριστιανισμού, τότε δεν πρέπει να ακολουθούνται!
Συμφωνώ πάντως πως όταν δεν υπάρχει εθνική ανεξαρτησία, δεν υπάρχει και θρησκευτική, και επίσης πως όταν απειλείται η πρώτη, τότε απειλείται και η δεύτερη!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 20ῃ Φεβρουαρίου 2008

Ἀριθ. Πρωτ. 18

Δ Ε Λ Τ Ι ΟN Τ Υ Π Ο Υ

Ἐξ ἀφορμῆς τῆς ἀνακηρύξεως τῆς «ἀνεξαρτησίας» τοῦ Κοσσόβου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις :

« Ἐδῶ καί καιρό οἱ Ἠνωμένες Πολιτεῖες Ἀμερικῆς (ΗΠΑ), ἔχουν βάλει γερά τό πόδι τους στά Βαλκάνια. Κι’ αὐτό πού ἦταν μέχρι τώρα κοινό μυστικό, ἐπιβεβαιώθηκε κατά τόν πλέον πανηγυρικό τρόπο μέ τήν πρόσφατη ἀνακήρυξη τῆς ″ἀνεξαρτησίας‶ τοῦ Κοσσόβου, πού θεωρεῖται ἡ κοιτίδα τῶν Σέρβων.

Φυσικά καί δέν χρειάστηκε νά ρωτήσῃ κανέναν ἡ Ἀμερική, ἀφοῦ μόνη της ἀποφασίζει καί διατάζει. Καί δυστυχῶς, ἔχει στά ἀνόσια σχέδιά της συναντιλήπτορα τήν ἄνευρη καί ἄβουλη ″Εὐρωπαϊκή Ἕνωση‶, ἡ ὁποία μέ μεγάλη πλειοψηφία ἐπεκρότησε αὐτή τήν κραυγαλέα ἀδικία εἰς βάρος τῆς Ὀρθόδοξης Σερβίας.

Ἀλλά τό γεγονός τῆς ″ἀνεξαρτησίας‶ φέρνει στό μέσον καί κάποιους προβληματισμούς. Συγκεκριμένα :

1) Μέχρι τώρα οἱ ὑπεύθυνοι πολιτικοί ταγοί τῆς Χώρας μας διεκήρυτταν σέ κάθε εὐκαιρία ὅτι ″τά σύνορα εἶναι ἀπαραβίαστα‶. Κι’ αὐτό γιά νά μή γίνεται λόγος γιά τήν Βόρειο Ἤπειρο. Τώρα ὅμως ; Ἰδού καί τό Κόσσοβο ″ἀνεξάρτητο‶. Καί πρωτύτερα ἑνώθηκαν οἱ δύο Γερμανίες καί χωρίστηκε σέ δύο κράτη ἡ Τσεχοσλοβακία. Ὥστε αὐτός ὁ ἰσχυρισμός ἀποδεικνύεται ἕωλος καί ἀπατηλός.

2) Στούς πανηγυρισμούς πού ἔγιναν στήν Πρίστινα (πρωτεύουσα τοῦ Κοσσυφοπεδίου) τό διεθνές πρακτορεῖο CNN ἔδειξε ἕνα μεγάλο κόκκινο ″πανώ‶, στό ὁποῖο ἦταν γραμμένο μέ ἄσπρα γράμματα τό ἀκόλουθο σύνθημα : ″Χωρίς τό Κόσσοβο καί τήν Τσαμουριά δέν ὑπάρχει Ἀλβανία‶. Καί σάν ὑπογραφή : ″Ἀνεξαρτησία τοῦ Κοσσόβου‶.

Δηλαδή πάλι προκαλεῖ ἡ Ἀλβανία. Πάλι προβάλλει τους Τσάμηδες. Πάλι διεκδικεῖ τήν λεγόμενη ″Τσαμουριά‶, ἤτοι τήν Θεσπρωτία. Θά μποροῦσε νά πῇ κανείς ″καλομελέτα κι’ ἔρχεται‶. Γιατί ἔτσι ὅπως τό πάει ἡ γειτονική χώρα, μέ τήν συνεχῆ προπαγάνδα καί τίς σχετικές, κατά καιρούς, ἐκδηλώσεις, δέν εἶναι ἀπίθανο νά κερδίσῃ αὐτό τό παιχνίδι πού παίζει . . .

Γι’ αὐτό, γιά μιά ἀκόμη φορά, κρούω τόν κώδωνα τοῦ κινδύνου. Ἡ Βόρειος Ἤπειρος ἐκπέμπει S.O.S. Καιρός νά ἀφήσῃ ὁ πολιτικός κόσμος τούς καυγάδες καί τήν μικροπολιτική, καί νά δραστηριοποιηθῇ γιά τήν σωτηρία τῆς Βορείου Ἠπείρου ἀφ’ ἑνός, καί ἀφ’ ἑτέρου γιά τήν ἀποτροπή τοῦ σχεδίου τῆς ″Μεγάλης Ἀλβανίας‶. Γιατί ἄν, ὅ μή γένοιτο, γίνῃ κάτι τέτοιο, πολλά δεινά μᾶς περιμένουν. Ἐπί τέλους, ἄς ζητήσουμε καί μεῖς γιά τήν Βόρειο Ἤπειρο, ὅτι ζητοῦσαν οἱ Ἀλβανοί γιά τό Κόσσοβο καί τελικά τό πέτυχαν προχωρῶντας κι’ ἕνα ἀκόμη βῆμα πιό μπροστά : Τήν αὐτονομία τῆς Βορείου Ἠπείρου. ″Θέλει ἀρετήν καί τόλμην ἡ ἐλευθερία‶.

Τά γεγονότα καί οἱ καιροί τρέχουν καί δέν μᾶς περιμένουν. Ἡ τυχόν ἀδιαφορία μας θά εἶναι ἐγκληματική.Προσεύχομαι, ἀγωνιῶ, ἀλλά καί περιμένω τήν ἐθνική ἀφύπνιση. Τώρα προέχει ἡ σωτηρία τῆς Βορείου Ἠπείρου».

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Πηγή: http://imdpk.gr/index.php?option=com_co ... 4&Itemid=2
Εικόνα
Sfakianos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Sfakianos »

Υπέρ πίστεως και πατρίδος δε μιλούμε ? Πρώτα η πίστη μετά η πατρίδα . Αλλά δεν μιλούμε και υπέρ πίστεως και χρήματος ή υπερ πίστεως και αδιαφορίας . Καθένα στην αράδα του.. Ναι , μέσα στη πίστη μας είναι και η μακροθυμία αλλά όταν βγαίνει ο κάθα εις και και πουλά εκφοβισμό εμένα μου σηκώνεται η πίεση στο 20..Ας έρθει να με βρεί να δει πόσα απίδια βάνει ο σάκος..

Εικόνα
Εικόνα
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Mέσα είσαι φίλε μου!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”