'' Σαρανταλειτουργο ''

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
theodora
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodora »

Μία απορία έχω...........

"Το Σαρανταλείτουργο « υπέρ αναπαύσεως» ",
αρχίζει από το σπάσιμο ενός χεριού???
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

Δυο μοναχοί είχαν μαλώσει και δεν μιλιόντουσαν. Ο ένας αρρώστησε και ήταν κοντά στο θάνατο. Πήγε να τον επισκεφθεί ένας σοφός γέροντας. Ο μοναχός εξομολογήθηκε το πρόβλημά του και παρακάλεσε το γέροντα να μεσολαβήσει ώστε να έρθει η ειρήνη μεταξύ τους.
Ο γέροντας γύρισε στο κελί του και προσευχήθηκε στο Θεό να τον φωτίσει. Εκείνη τη στιγμή ήρθε κάποιος γνωστός του και του έφερε δώρο ένα καλάθι φρούτα. Ο γέροντας τότε διάλεξε τα πιο όμορφα και τα πήγε στον μοναχό που είχε μαλώσει με τον άρρωστο.
- Αδελφέ μου, σου τα στέλνει ο τάδε, του λέει.
- Σε μένα, ο τάδε; Είναι δυνατόν; ρώτησε εκείνος.
- Ναι, είπε ο γέροντας.
Εκείνος τα δέχτηκε συγκινημένος και είπε στο γέροντα να ευχαριστήσει τον άρρωστο μοναχό και να του μεταφέρει τις ευχές του για την υγεία του. Ο γέροντας πήρε τότε τα υπόλοιπα φρούτα και τα πήγε στον άρρωστο.
- Σου τα στέλνει ο μοναχός που μαλώσατε, του είπε και σου εύχεται περαστικά.
- Σε μένα; Δηλαδή συμφιλιωθήκαμε; ρώτησε ο άρρωστος μοναχός.
- Ναι, αδελφέ μου, του λέει ο γέροντας. Δόξα τω Θεώ.
Έτσι, με λίγα φρούτα οι δύο μοναχοί έλυσαν με ειρηνικό τρόπο τις διαφορές τους και έκαμαν πράξη την αγάπη του Θεού.
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

Kι όλες τις τσικίτα να τους φέρεις... δουλειά δεν γίνεται!
liakos_58
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από liakos_58 »

Η Εκκλησία του Κυρίου ειναι ενα μεγαλο νοσοκομειο και ολοι οσοι βρησκονται μεσα στο νοσοκομειο, ως και οι γιατροι εινε παθωντες.
Καλον αγωνα.

Σας αγαπαω ολους.
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Aν δέν σέ ελεγαν Ηλία θά ημουν σίγουρος οτι είσαι η Μαρία Αλιφέρη .
[πλάκα κάνω :P ]
Εικόνα
Kostantinosve
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kostantinosve »

προτείνω να σταματήσει ο καυγάς και να μην ξεφεύγουμε απο το αρχικό μας θέμα δλδ το 40λείτουργο

και για να μην κουράζουμε τους αναγνώστες με (ας μου επιτραπεί) μπούρδες αλλά και να μην γεμίζουμε τον σερβερ με περιττά ,

φιλικά Κώστας :)
Κυριε Ιησού Χριστέ ελέησον με . . .
Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς . . .
frouteboras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από frouteboras »

Κι εγω οχι ειμαι απλα καλος χριστιανος, αλλα ΕΙΜΑΙ ΑΓΙΟΣ και βλεπω καθε μερα το Χριστο,δε μου χαλαει χατιρι γιατι του λεω

συνεχεια εισαι μεγαλος και χαιρεται.Κι οποιος δε μου αρεσει και μου κατσει στο λαιμο τον κεραυνοβολει.Και το αποκλειω να

πατησω μπανανοφλουδα στο μελλον, το πολυ πολυ να σκονταψω στη μυτη μου.Μεγαλη ιδεα εχω για τον εαυτο μου μεγαλη μυτη θα εχω,

ετσι δεν ειναι?

Kανω και ιεραποστολη βοηθαω τους αλλους να βγαλουν τις ακιδες απο τα ματια τους, εγω μονο ενα καδρονι εχω στο δικο μου.Με

ειδε κι ενας ιερεας εχθες με θαυμασε, "Πω,πω παιδι μου"λεει "εσυ εχεις μεγαλυτερη απο το διαβολο..." δεν τον προλαβα στο

τελευταιο μαλλον μεγαλυτερη αρετη θα εννουσε οτι εχω απο τον εξαποδω ( αρετη βεβαια οχι Αλαζονεια).

Πως ειπε σε μια ομιλια του ο ευλογημενος π. Νικολαος Λουδοβικος;Για τους ορθοδοξους που προτεσταντιζουνε και πανε να

αλλαξουν τους αλλους, να κανουν κοινωνικη αποστολη , ιεραποστολη.Και δε θελει απο μας Ο Χριστος την προσωπικη μας μετανοια

μονο, αλλα να αλλαξουμε τον κοσμο.Στο pigizois.gr ειναι η ομιλια του π.Νικολαου Ονειδισμος του Σταυρου λεγεται.
Στην Ηπειρο οι εκκλησιες εχουν χαμηλη την πορτα για να σκυβεις το κεφαλι οταν μπαινεις και να ταπεινωνεσαι, να θυμασαι οτι

εισαι ανθρωπος.Ελεγε το Βημα παλια για τον πατερα του ελληνοαμερικανου που ηταν με τον Κλιντον τον Τζορτζ Στεφανοπουλο.Ο

πατερας του και καποιοι αλλοι βοηθησαν να χτιστει καποια μεγαλη εκκλησια ορθοδοξη στη Βοστονη τωρα η τη Ν.Υορκη δε

θυμαμαι.Και καθοταν ενας ονομαστος ομογενης που ουσιαστικα πληρωσε την κατασκευη της εκκλησιας και ειχαν βαλει ελεγε το

βημα και πολυελαιους, καμπανες η φωτα - δε θυμαμαι τι απο ολα - με τηλεχειρισμο, και τα θαυμαζε.Και οταν πηγαιναν την

κυριακη στην εκκλησια αυτος θαυμαζε το επιτευγμα του κι επαιζε με τα κουμπια. Ψηλωσαν οι πορτες των ορθοδοξων εκκλησιων στην

ομογενεια και ψηλωσε και το φρονημα των ανθρωπων, ξεχνουν να σκυψουν το κεφαλι.

Καλα ειμαι αγιος δεν παιζομαι...

Kαι ειμαι αγιος γιατι ακολουθω το πατρωο και δεν ειμαι με τους προδοτες που πηγαν με τον παπα.

o NIKOSZ σχολιασε <<ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΟΛΟΙ
ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΓΙ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ !

ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ'ΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΣΧΗΜΑ
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΙΚΟΛΑΚΗ !

ΘΗΡΙΟ ΑΝΗΜΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΔΗΘΕΝ">>

επειδη εχεις δικιο σε αυτο που λες νικο
και παραφραζοντας τη γνωση νεανικη φραση καλυτερα να τραβαμε κομποσκοινι παρα να τραβαμε κατι αλλο και να μην ξερουμε τι γραφουμε.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Πατε γυρευοντας για "αφορισμο" μου φαινεται απο τον "πατριαρχη" και ανωθεν προορισμενο ιεραποστολο.

Αιντε παλιο-αιρετικοι, παπικοι, οικουμενιστες, βδελυγματα της ερημωσεως.

Που δεν δεχεστε την ιεραποστολη και αντιδρατε στην επανετνταξη σας στην "ορθοδοξια" (!!)

Αν δεν βαλετε 1000 στρωτες στον sanctum sanctorum Silver θα μετατραπειτε ολοι σε μικρα πρασινα βατραχια που το μονο που θα φωναζουν μερα νυχτα σε μια λιμνουλα εξω απο το Βατικανο θα ειναι το:

Τω Δεσποτη και Αρχιερεα ημων Βενεδικτω, εις πολλα ετη... :twisted: :twisted: :twisted:
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
liakos_58
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από liakos_58 »

Στρατο αδερφε, δεν γνωριζω πια ειναι η Μαρια Αλιφερη και τι σχεση εχω μαζι της.
Παντως πρεπει να ξερεις οτι ειμαι του γενους αρσεν. :lol:
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

silver έγραψε:===============================================

Για να γίνω σαφής :

45 χρόνια ζητώ από τον Κύριο να με φέρει

στην αγιοτόκο Ελλάδα μας, και δεν γίνεται.

Καταλαβαίνετε πόσο αμαρτωλός είμαι!

===============================================

ΑΓΑΠΗΤΕ SILVER ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΚΟΜΑ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΦΕΤΟΣ....
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”