Ψυχοφελή μηνύματα...
Συντονιστής: Συντονιστές
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...
«Δόξα Σοι ο Θεοοοός! Δόξα Σοι ο Θεοοοός!».
«Από την στιγμή που Μετέλαβα, μου ήρθε μια χαρά υπερβολική, ένας ενθουσιασμός.
Μετά την Ακολουθία έφυγα στο δάσος μόνος μου, γεμάτος χαρά και αγαλλίαση.
Τρέλα! Νοερώς έλεγα την Ευχαριστία πηγαίνοντας για την Καλύβα.
Με πάθος έτρεχα μες στο δάσος, πηδούσα από τη χαρά μου, άνοιγα σ' έκταση τα χέρια μ' ενθουσιασμό, δυνατά και φώναζα:
Ναι, τα χέρια μου μείνανε ξερά, γίνανε κόκκαλο, ξύλο και ανοιγμένα ίσια σχημάτιζαν με το σώμα μου σταυρό. Δηλαδή, αν με έβλεπες απ' το πίσω μέρος, θα έβλεπες ένα σταυρό. Το κεφάλι μου σηκωμένο προς τον ουρανό, το στέρνο ετέντωνε με τα χέρια να φύγει για τον ουρανό. Το μέρος που είναι η καρδιά πήγαινε να πετάξει.
Αυτό που σας λέω είναι αλήθεια, το είχα πάθει. Πόση ώρα ήμουν σ'αυτή την κατάσταση δεν ξέρω. Όταν συνήλθα, έτσι όπως ήμουν, κατέβασα τα χεράκια μου και σιωπηλός με δάκρυα προχώρησα πάλι με βρεγμένα τα μάτια μου...».
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης
«Από την στιγμή που Μετέλαβα, μου ήρθε μια χαρά υπερβολική, ένας ενθουσιασμός.
Μετά την Ακολουθία έφυγα στο δάσος μόνος μου, γεμάτος χαρά και αγαλλίαση.
Τρέλα! Νοερώς έλεγα την Ευχαριστία πηγαίνοντας για την Καλύβα.
Με πάθος έτρεχα μες στο δάσος, πηδούσα από τη χαρά μου, άνοιγα σ' έκταση τα χέρια μ' ενθουσιασμό, δυνατά και φώναζα:
Ναι, τα χέρια μου μείνανε ξερά, γίνανε κόκκαλο, ξύλο και ανοιγμένα ίσια σχημάτιζαν με το σώμα μου σταυρό. Δηλαδή, αν με έβλεπες απ' το πίσω μέρος, θα έβλεπες ένα σταυρό. Το κεφάλι μου σηκωμένο προς τον ουρανό, το στέρνο ετέντωνε με τα χέρια να φύγει για τον ουρανό. Το μέρος που είναι η καρδιά πήγαινε να πετάξει.
Αυτό που σας λέω είναι αλήθεια, το είχα πάθει. Πόση ώρα ήμουν σ'αυτή την κατάσταση δεν ξέρω. Όταν συνήλθα, έτσι όπως ήμουν, κατέβασα τα χεράκια μου και σιωπηλός με δάκρυα προχώρησα πάλι με βρεγμένα τα μάτια μου...».
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ἡ ἀγάπη χρειάζεται θυσίες.
Νὰ θυσιάζουμε ταπεινὰ κάτι δικὸ μας, ποὺ στὴν πραγματικότητα εἶναι τοῦ Θεοῦ...
Νὰ θυσιάζουμε ταπεινὰ κάτι δικὸ μας, ποὺ στὴν πραγματικότητα εἶναι τοῦ Θεοῦ...
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

"Καθόμαστε πολλές φορές άδικα ώρες ολόκληρες.. και ύπνος δεν μας πιάνει.."
Καθόμαστε πολλές φορές άδικα,
ώρες ολόκληρες, για να βρούμε μόνοι μας
λύση σε ένα θέμα, χρησιμοποιώντας
όλη την απειρία μας.
Ο ύπνος δεν μας πιάνει,
γιατί μας έχει πιάσει το ταγκαλάκι
με επίμονες σκέψεις.
Τελικά βρίσκουμε μια λύση,
αλλά μετά ο Θεός μας βρίσκει άλλη,
καλύτερη λύση.
Η προσευχή με την εμπιστοσύνη στο Θεό ξεκουράζει, γι'αυτό ας αφήνουμε
με εμπιστοσύνη στο Θεό τα δυσκολοκατόρθωτα ανθρωπίνως και να μη στηριζόμαστε στις δικές μας ανθρώπινες προσπάθειες και Εκείνος θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο.
Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
Καθόμαστε πολλές φορές άδικα,
ώρες ολόκληρες, για να βρούμε μόνοι μας
λύση σε ένα θέμα, χρησιμοποιώντας
όλη την απειρία μας.
Ο ύπνος δεν μας πιάνει,
γιατί μας έχει πιάσει το ταγκαλάκι
με επίμονες σκέψεις.
Τελικά βρίσκουμε μια λύση,
αλλά μετά ο Θεός μας βρίσκει άλλη,
καλύτερη λύση.
Η προσευχή με την εμπιστοσύνη στο Θεό ξεκουράζει, γι'αυτό ας αφήνουμε
με εμπιστοσύνη στο Θεό τα δυσκολοκατόρθωτα ανθρωπίνως και να μη στηριζόμαστε στις δικές μας ανθρώπινες προσπάθειες και Εκείνος θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

"..με πόθους Ιερούς και ανωτέρους.."
Να ζήσωμεν αγίαν ζωήν εν Χριστώ.
Να γίνωμεν νέοι εις την καρδίαν με πόθους Ιερούς και ανωτέρους. Νέοι εις τον νουν με σκέψεις αγίας. Νέοι εις τας αποφάσεις και προ παντός νέοι εις τας πράξεις.
Αγνοί, ειρηνικοί, εγκρατείς, φιλάδελφοι, δίκαιοι, ελεήμονες, ανεξίκακοι, ευχάριστοι, ταπεινοί, απλοί, άκακοι, φιλαλήθεις, ευθείς, άγιοι, άνθρωποι του Θεού.
Να συντελεσθή πνευματική ανάστασις, αναγέννησις, αναμόρφωσις, μεταμόρφωσις, νέα Δημιουργία.
Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης
Να ζήσωμεν αγίαν ζωήν εν Χριστώ.
Να γίνωμεν νέοι εις την καρδίαν με πόθους Ιερούς και ανωτέρους. Νέοι εις τον νουν με σκέψεις αγίας. Νέοι εις τας αποφάσεις και προ παντός νέοι εις τας πράξεις.
Αγνοί, ειρηνικοί, εγκρατείς, φιλάδελφοι, δίκαιοι, ελεήμονες, ανεξίκακοι, ευχάριστοι, ταπεινοί, απλοί, άκακοι, φιλαλήθεις, ευθείς, άγιοι, άνθρωποι του Θεού.
Να συντελεσθή πνευματική ανάστασις, αναγέννησις, αναμόρφωσις, μεταμόρφωσις, νέα Δημιουργία.
Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

"Η πρωινή προσευχή.."
Η πρωινή προσευχή για τον άνθρωπο είναι όπως ακριβώς η πρωινή δροσιά στα φυτά. Όποιος προσεύχεται στον Θεό το πρωί, με την πρέπουσα προσοχή και ευλάβεια, είναι χαρούμενος και ειρηνικός όλη την υπόλοιπη μέρα. Ο νους είναι απασχολημένος όλη την ημέρα με αυτό που έζησε το πρωί με την προσευχή του...
Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως
Η πρωινή προσευχή για τον άνθρωπο είναι όπως ακριβώς η πρωινή δροσιά στα φυτά. Όποιος προσεύχεται στον Θεό το πρωί, με την πρέπουσα προσοχή και ευλάβεια, είναι χαρούμενος και ειρηνικός όλη την υπόλοιπη μέρα. Ο νους είναι απασχολημένος όλη την ημέρα με αυτό που έζησε το πρωί με την προσευχή του...
Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

"Νουθεσίες Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας"
Δεν θα λέτε λόγια στους γέρους. Δεν θα λέτε λόγια που πικραίνουν τους ανθρώπους· πικραίνετε τον Χριστό.
Από πάνω είναι ο Πατέρας και μας βλέπει. Προσεύχεστε, να σωθείτε κι εσείς και τα παιδιά σας.
Να ακούτε τους γονείς σας, να μη διαλυθούν τα σπίτια σας.
Την Κυριακή να μην κάνεις ούτε πίτες ούτε τίποτα, μόνο τις πιο αναγκαίες δουλειές.
Η Κυριακή είναι μέρα του Θεού.
Κυριακή να μη δουλεύετε. Όποιος δουλεύει την Κυριακή είναι κλέφτης. Τα χέρια του λερώνει, όπως οι κλέφτες.
Την Δευτέρα να κάνετε καλωσύνες.
Το καντήλι να το ανάβεις καθαρή και να βάζεις καθαρό λάδι.
Εκάκυνεν ο κόσμος. Θα ρθει καιρός που θα τρων ανθρώπους.
Όχι να παινεύεστε. Με το «κύριε» και «κυρία» φουσκώνει ο άνθρωπος. «Αδελφέ» και «αδελφή» να λέτε.
Πολλά λόγια να μη λέτε, λίγα και ευλογημένα. Να αγαπάτε τον Θεόν και η καρδία σας να λάμπει ωσάν τον ήλιον.
Να ψάχνετε να βρίσκετε τους φτωχούς και να μαζεύετε να πάτε να τους βοηθάτε. Αυτά θέλει ο Θεός, όχι να πηγαίνετε τάχα να προσεύχεστε στην εκκλησία.
Αχ, να ξέρατε τι έπαθε ο Κύριος την Τετάρτη και την Παρασκευή, τίποτα δεν θα βάζατε στο στόμα σας.
Ούτε ψωμί, όχι λάδι. Μη μαντζιρίζετε Τετάρτη και Παρασκευή, μη τρώτε αρτύσιμα, που σας λερώνουν, την Τετάρτη και την Παρασκευή).
Πρώτα τον δικό σου τον μπαχτσέ να ποτίσεις. Αν μπορείς και τον ξένο.
Η ελεημοσύνη κρυφή να είναι, μόνον ο Θεός να ξέρει.
Οι ταπεινοί θα κερδίσουν τον Παράδεισον.
Την ευχή της να έχουμε!
Δεν θα λέτε λόγια στους γέρους. Δεν θα λέτε λόγια που πικραίνουν τους ανθρώπους· πικραίνετε τον Χριστό.
Από πάνω είναι ο Πατέρας και μας βλέπει. Προσεύχεστε, να σωθείτε κι εσείς και τα παιδιά σας.
Να ακούτε τους γονείς σας, να μη διαλυθούν τα σπίτια σας.
Την Κυριακή να μην κάνεις ούτε πίτες ούτε τίποτα, μόνο τις πιο αναγκαίες δουλειές.
Η Κυριακή είναι μέρα του Θεού.
Κυριακή να μη δουλεύετε. Όποιος δουλεύει την Κυριακή είναι κλέφτης. Τα χέρια του λερώνει, όπως οι κλέφτες.
Την Δευτέρα να κάνετε καλωσύνες.
Το καντήλι να το ανάβεις καθαρή και να βάζεις καθαρό λάδι.
Εκάκυνεν ο κόσμος. Θα ρθει καιρός που θα τρων ανθρώπους.
Όχι να παινεύεστε. Με το «κύριε» και «κυρία» φουσκώνει ο άνθρωπος. «Αδελφέ» και «αδελφή» να λέτε.
Πολλά λόγια να μη λέτε, λίγα και ευλογημένα. Να αγαπάτε τον Θεόν και η καρδία σας να λάμπει ωσάν τον ήλιον.
Να ψάχνετε να βρίσκετε τους φτωχούς και να μαζεύετε να πάτε να τους βοηθάτε. Αυτά θέλει ο Θεός, όχι να πηγαίνετε τάχα να προσεύχεστε στην εκκλησία.
Αχ, να ξέρατε τι έπαθε ο Κύριος την Τετάρτη και την Παρασκευή, τίποτα δεν θα βάζατε στο στόμα σας.
Ούτε ψωμί, όχι λάδι. Μη μαντζιρίζετε Τετάρτη και Παρασκευή, μη τρώτε αρτύσιμα, που σας λερώνουν, την Τετάρτη και την Παρασκευή).
Πρώτα τον δικό σου τον μπαχτσέ να ποτίσεις. Αν μπορείς και τον ξένο.
Η ελεημοσύνη κρυφή να είναι, μόνον ο Θεός να ξέρει.
Οι ταπεινοί θα κερδίσουν τον Παράδεισον.
Την ευχή της να έχουμε!
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

"Δεν ξανάκουσα ούτε ξαναείδα άνθρωπο να προσεύχεται έτσι."
Έχω μείνει σε πολυτελή σπίτια και ξενοδοχεία.Σαν το καλυβάκι του Γερό Παΐσιου δεν βρήκα. Ήταν τόσο ευλογημένος ο τόπος. Δεν είχε τίποτε μέσα ούτε μία καρέκλα!
Δεν έχω δει ωραιότερη τράπεζα από την τράπεζά του. Ήταν πάνω σε έναν βράχο.
Εκεί με έβαλε μία φορά και μου είπε:
«Διάκο, να κάνουμε προσευχή για να φάμε».
Τι θα τρώγαμε; Δυο κρεμμύδια και ένα μαρούλι και ξεροκόμματα που τα είχε σε ένα σακούλι!
Άνοιξε μια πλαστική σακκούλα, την έβαλε κάτω στη γη, άνοιξε τα χέρια του και ξεκίνησε να λέει το: «Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς». Τι να σας πω!
Δεν ξανάκουσα ούτε ξαναείδα άνθρωπο να προσεύχεται έτσι!
Νόμιζα ότι θα άνοιγε ο ουρανός και θα ευλογούσε ο Θεός το φαγητό μας..
Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος
Έχω μείνει σε πολυτελή σπίτια και ξενοδοχεία.Σαν το καλυβάκι του Γερό Παΐσιου δεν βρήκα. Ήταν τόσο ευλογημένος ο τόπος. Δεν είχε τίποτε μέσα ούτε μία καρέκλα!
Δεν έχω δει ωραιότερη τράπεζα από την τράπεζά του. Ήταν πάνω σε έναν βράχο.
Εκεί με έβαλε μία φορά και μου είπε:
«Διάκο, να κάνουμε προσευχή για να φάμε».
Τι θα τρώγαμε; Δυο κρεμμύδια και ένα μαρούλι και ξεροκόμματα που τα είχε σε ένα σακούλι!
Άνοιξε μια πλαστική σακκούλα, την έβαλε κάτω στη γη, άνοιξε τα χέρια του και ξεκίνησε να λέει το: «Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς». Τι να σας πω!
Δεν ξανάκουσα ούτε ξαναείδα άνθρωπο να προσεύχεται έτσι!
Νόμιζα ότι θα άνοιγε ο ουρανός και θα ευλογούσε ο Θεός το φαγητό μας..
Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

«Εκείνοι που ελέγχουν με αδιακρισία έχουν πνευματική συσκότιση και κακία και βλέπουν τους ανθρώπους δυστυχώς σαν κούτσουρα...
Οι ελευθερωμένοι όμως άνθρωποι από τα πάθη τους, επειδή δεν έχουν κακία, το κακό το διορθώνουν με καλοσύνη»
Οι ελευθερωμένοι όμως άνθρωποι από τα πάθη τους, επειδή δεν έχουν κακία, το κακό το διορθώνουν με καλοσύνη»
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η ζωή χωρίς κόπο συνήθως διαφθείρει.Η απόκτηση της αρετής είναι κοπιαστική ενώ η κακία αν και είναι εύκολη και γλυκιά είναι καταδικαστέα.Η ευχαρίστηση της κακίας είναι σύντομη ενώ η λύπη παντοτινή.Της αρετής η χαρά είναι αγέραστη και προσκαιρος ο κόπος.Η απόλαυση κάθε ηδονής συνεπάγεται κόλαση και ποιος θα ήταν πιο αξιολύπητος απ'αυτον που την επιδιώκει.Ας υποφέρουμε τα πάντα για χάρη της αρετής για να χαρούμε αληθινά μαζί με τον Κύριο Μας.
Λόγος εις Κυριακή του Παραλυτου.
Αγ.Ιωαννης ο Χρυσόστομος.
-
toula
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσω του βαπτίσματος διαλύει μέσω του νερού όλες τις αμαρτίες.Πηγε στον παραλυτικο που ήταν μόνος του 38 χρόνια για να δείξει την υπομονή του.Ο παράλυτος εμεινε στο ίδιο μέρος παρόλο που δεν πετυχαινε αυτό που ήθελε,επειδή τον εμπόδιζαν οι άλλοι.Και εμείς δεν υπομένουμε όταν ζητάμε κάτι από τον Κύριο παρόλο που η αμοιβή μας είναι αιώνια.Ακομη και αν δεν πάρουμε ποτέ τίποτα η αδιάκοπη προσευχή δεν θα ήταν πρόξενος απειρων αγαθων;