vasilis_m21 έγραψε: Ο Χριστός ,θα το έκανε αυτό ;
Και εγω αυτο λεω. Μια απλη γυναικα δεν ειναι σαν τον Χριστο να κανει θαυματα. Με βαση τα ανθρωπινα δεδομενα, υπαρχουν ορια στις αντοχες ενος ανθρωπου. Εδω με την οικονομικη κριση που εχουμε εχουν γονατισει τα νοικοκυρια, αν μια μητερα αρχισει να κανει πολλα παιδια με τι λεφτα θα τα μεγαλωσει; Θα βγει στην επαιτεια ή θα κανει πεζοδρομιο;
Εξαλλου, το Ευαγγελιο λεει να ειναι κανεις θυμα; Δηλαδη αν μια γυναικα τη βιασουν αυτη θα καθεται να ανατρεφει τα παιδια του καθάρματος που την βιασε; Μη χειροτερα. Αυτο ειναι μαζοχισμος.
Σκέφτεσαι και σκέφτομαι διαφορετικά ,αγαπητέ Βασίλη.
Ας γίνει μια προσπάθεια όμως να δούμε όλοι μας τα πράγματα λίγο διαφορετικά .
Και ερωτώ:Όταν ο Χριστός είπε ,πως ότι γίνεται ,γίνεται γιατί εγώ το επιτρέπω,και μια τρίχα από τα μαλλιά σας να πέσει ,εγώ το κανονίζω ,τότε κι εμείς -κι ας το επέτρεψε ο Θεός-δεν θα συμφιλιωθούμε μαζί του ;Δηλαδή θα προτιμήσουμε να τραβήξουμε το δρόμο το δικό μας τον χωρίς αγκάθια ,πόνους,πίκρες γιατί έτσι μας γουστάρει;Δηλαδή ,αδελφέ Βασίλη, θα προσπεράσουμε τον Χριστό για να μη σηκώσουμε τον σταυρό που μας δίνει και που είναι στα μέτρα των δυνατοτήτων μας;Θα συμφωνείς βέβαια ,γιατί αν παραδεχτούμε κάτι τέτοιο, τότε αυτομάτως ,σίγουρα πιστεύουμε σε έναν Χριστό Ξένον ΣΤαυρού'
( Χ ,Ξ ,ΣΤ)
Η ζωή μας εδώ στη γη δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.Ο δρόμος που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών είναι και στενός και με πολλά αγκάθια στρωμένος.Στη διάβα μας για εκεί ψηλά, και θα τρυπηθούμε και θα πληγωθούμε, και αίμα θα φτύσουμε και θα γονατίσουμε .Τώρα αν τη στιγμή εκείνη πέσουμε κάτω , ε ...καταλαβαίνει κανείς πως χωρίς τη βοήθεια του Θεού δεν θα είναι δυνατόν να γίνει να σηκωθούμε, θα κατρακυλήσουμε προς τα κάτω..Εξαρτώμενοι όμως από το Θεό ,πλησιάζουμε το Θεό.Αυτό και θέλει ο καλός μας Θεός
Ο Θεός δεν είναι μαζοχιστής ,αλιμονο.Προτίμησε το Σταυρο για να μας σώσει.
Ούτε και εμείς αν τον ακολουθούμε είμαστε μαζοχιστές.Προτιμάμε το Σταυρό που μας δίνει για να σωθούμε.
Αυτά για την ώρα ,γιατί βλέπω να απολύομαι......