Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των εκτρώσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των εκτρώσεων

Δημοσίευση από panagiotisspy »

fosterer έγραψε:
aposal έγραψε:
fosterer έγραψε: Όταν γίνουν ομάδες {από καφενεία που είναι σήμερα} θα το σκεφτούμε σοβαρά. :lol: :lol: :lol:
Όταν αποκτήσουμε σοβαρό Εθνικό πρωτάθλημα (από το γελοίο καφενείο που είναι σήμερα) θα σας πάρουμε στα σοβαρά!
Δεν μπορώ να βγω τόσο εκτός θέματος.
Θα μας μαλώσουν. :28

Εγώ ή συμφωνώ απολύτως, ή διαφωνώ καθέτως!
Εξαρτάται από το χρώμα που συμπαθείς fosterer, το οποίο δεν ξέρω!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

Πως από τις εκτρώσεις καταλήξαμε στις ομάδες,ένας Θεός ξέρει. :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Dimitra79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitra79 »

Περού: ένταση χθες έξω απο το Κογκρέσο στη διάρκεια της συζήτησης από αρμόδια επιτροπή όσον αφορά νέο νομοσχέδιο για το θέμα των αμβλώσεων.

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ και κατά του νέου νομοσχεδίου που επιτρέπει τις αμβλώσεις σε περιπτώσεις βιασμών και δυσπλασιών του εμβρύου τέθηκαν αντιμέτωποι χθες Τρίτη έξω από το Κογκρέσο, καθώς η αρμόδια επιτροπή επανεξέταζε και επιβεβαίωνε τη στήριξή της στο νομοθέτημα.

Η επιτροπή είχε ήδη αποφασίσει, την 7η Οκτωβρίου, ότι το νομοσχέδιο μπορεί πλέον να συζητηθεί από την ολομέλεια του σώματος, αλλά η έξαλλη αντίθεση της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και του υπουργού Άμυνας Ραφαέλ Ρέι, ο οποίος διεμήνυσε ότι θα παραιτηθεί εάν ο νόμος κυρωθεί, προκάλεσαν την επανεξέτασή του για "τεχνικούς" λόγους.

Το νομοσχέδιο τροποποιεί το ισχύον δίκαιο, που είχε θεσμιστεί το 1924 και προβλέπει ότι οι αμβλώσεις επιτρέπονται μόνο στις περιπτώσεις που η υγεία ή η ζωή της εγκύου τίθενται σε κίνδυνο.

Η εκκλησία, με αιχμή του δόρατος τον Καρδινάλιο Χουάν Λουίς Τσιπριάνι, ο οποίος αποκάλεσε το νομοσχέδιο "θανατική ποινή για τους αθώους" --τα έμβρυα-- καλεί τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να απορρίψουν το νομοσχέδιο.

Χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ιερείς, καλόγριες, μαθητές και μαθήτριες, συγκεντρώθηκαν έξω από το Κογκρέσο σε αντίπαλα στρατόπεδα, κραυγάζοντας συνθήματα, προσβολές και βρισιές και κραδαίνοντας εκατοντάδες πανό και πλακάτ. "Πάρ' το κομποσκοίνι σου από τις ωοθήκες μου", ακούστηκε να φωνάζει μια ομάδα γυναικών σε καλόγριες που προσεύχονταν στο δρόμο.

Μετά τη --νέα-- έγκριση της επιτροπής, το νομοσχέδιο οδεύει προς συζήτηση στο Κογκρέσο. Η ημερομηνία δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί, το Περού θα προστεθεί στην μικρή ομάδα χωρών της Λατινικής Αμερικής που επιτρέπουν --δια νόμου-- τις αμβλώσεις σε περιπτώσεις βιασμών ή απειλής για τη ζωή της μητέρας.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos-Apoyo, οι πολίτες του Περού είναι διχασμένοι όσον αφορά το νομοσχέδιο, και το "όχι" αποτελεί ισχνή πλειοψηφία.

Σύμφωνα με γυναικείες οργανώσεις, στο Περού κάθε χρόνο γίνονται παράνομα 376.000 αμβλώσεις, ενώ ποσοστό 22% των γυναικών στην πρωτεύουσα Λίμα έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Σε περίπτωση βιασμού είναι αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας να επιλέξει την έκτρωση, δεν υπαρχει κανενας λογος να κρατησει ενα παιδι που ηρθε στον κοσμο υπο τετοιες συνθηκες.
Αλλά και στα πλαίσια ενος γαμου, πρεπει η γυναικα να εχει το δικαιωμα της εκτρωσης- δεν μπορει να την καταπιεζει ο αντρας της να κανει παιδια αν δεν θελει.
Γενικα η νομιμοποιηση των εκτρωσεων ειναι απαραιτητη ωστε να εχει δικαιωμα επιλογης η γυναικα του τι θα κανει με το σωμα της.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

vasilis_m21 έγραψε:Σε περίπτωση βιασμού είναι αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας να επιλέξει την έκτρωση, δεν υπαρχει κανενας λογος να κρατησει ενα παιδι που ηρθε στον κοσμο υπο τετοιες συνθηκες.
Αλλά και στα πλαίσια ενος γαμου, πρεπει η γυναικα να εχει το δικαιωμα της εκτρωσης- δεν μπορει να την καταπιεζει ο αντρας της να κανει παιδια αν δεν θελει.
Γενικα η νομιμοποιηση των εκτρωσεων ειναι απαραιτητη ωστε να εχει δικαιωμα επιλογης η γυναικα του τι θα κανει με το σωμα της.
Ο Χριστός ,θα το έκανε αυτό ; :45
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Και εγω αυτο λεω. Μια απλη γυναικα δεν ειναι σαν τον Χριστο να κανει θαυματα. Με βαση τα ανθρωπινα δεδομενα, υπαρχουν ορια στις αντοχες ενος ανθρωπου. Εδω με την οικονομικη κριση που εχουμε εχουν γονατισει τα νοικοκυρια, αν μια μητερα αρχισει να κανει πολλα παιδια με τι λεφτα θα τα μεγαλωσει; Θα βγει στην επαιτεια ή θα κανει πεζοδρομιο;

Εξαλλου, το Ευαγγελιο λεει να ειναι κανεις θυμα; Δηλαδη αν μια γυναικα τη βιασουν αυτη θα καθεται να ανατρεφει τα παιδια του καθάρματος που την βιασε; Μη χειροτερα. Αυτο ειναι μαζοχισμος.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ας κάνουμε μια υπόθεση: Αν ήσουν εσύ Βασίλη το βρέφος που προήλθε από βιασμό πώς θα ένιωθες αν σου έκαναν έκτρωση;
Και θα το επαναλαβω για άλλη μία φορά ότι η έκτρωση είναι φόνος και επί του θέματος αυτού έχει τοποθετηθεί η επίσημη Εκκλησία. Ο καθένας που θέλει να έχει αντίθετη άποψη (και αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του) από αυτήν της Εκκλησίας αναλαμβάνει και τις ευθύνες του.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

vasilis_m21 έγραψε:
Και εγω αυτο λεω. Μια απλη γυναικα δεν ειναι σαν τον Χριστο να κανει θαυματα. Με βαση τα ανθρωπινα δεδομενα, υπαρχουν ορια στις αντοχες ενος ανθρωπου. Εδω με την οικονομικη κριση που εχουμε εχουν γονατισει τα νοικοκυρια, αν μια μητερα αρχισει να κανει πολλα παιδια με τι λεφτα θα τα μεγαλωσει; Θα βγει στην επαιτεια ή θα κανει πεζοδρομιο;

Εξαλλου, το Ευαγγελιο λεει να ειναι κανεις θυμα; Δηλαδη αν μια γυναικα τη βιασουν αυτη θα καθεται να ανατρεφει τα παιδια του καθάρματος που την βιασε; Μη χειροτερα. Αυτο ειναι μαζοχισμος.
Σκέφτεσαι και σκέφτομαι διαφορετικά ,αγαπητέ Βασίλη.
Ας γίνει μια προσπάθεια όμως να δούμε όλοι μας τα πράγματα λίγο διαφορετικά .
Και ερωτώ:Όταν ο Χριστός είπε ,πως ότι γίνεται ,γίνεται γιατί εγώ το επιτρέπω,και μια τρίχα από τα μαλλιά σας να πέσει ,εγώ το κανονίζω ,τότε κι εμείς -κι ας το επέτρεψε ο Θεός-δεν θα συμφιλιωθούμε μαζί του ;Δηλαδή θα προτιμήσουμε να τραβήξουμε το δρόμο το δικό μας τον χωρίς αγκάθια ,πόνους,πίκρες γιατί έτσι μας γουστάρει;Δηλαδή ,αδελφέ Βασίλη, θα προσπεράσουμε τον Χριστό για να μη σηκώσουμε τον σταυρό που μας δίνει και που είναι στα μέτρα των δυνατοτήτων μας;Θα συμφωνείς βέβαια ,γιατί αν παραδεχτούμε κάτι τέτοιο, τότε αυτομάτως ,σίγουρα πιστεύουμε σε έναν Χριστό Ξένον ΣΤαυρού'
( Χ ,Ξ ,ΣΤ)
Η ζωή μας εδώ στη γη δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.Ο δρόμος που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών είναι και στενός και με πολλά αγκάθια στρωμένος.Στη διάβα μας για εκεί ψηλά, και θα τρυπηθούμε και θα πληγωθούμε, και αίμα θα φτύσουμε και θα γονατίσουμε .Τώρα αν τη στιγμή εκείνη πέσουμε κάτω , ε ...καταλαβαίνει κανείς πως χωρίς τη βοήθεια του Θεού δεν θα είναι δυνατόν να γίνει να σηκωθούμε, θα κατρακυλήσουμε προς τα κάτω..Εξαρτώμενοι όμως από το Θεό ,πλησιάζουμε το Θεό.Αυτό και θέλει ο καλός μας Θεός

Ο Θεός δεν είναι μαζοχιστής ,αλιμονο.Προτίμησε το Σταυρο για να μας σώσει.
Ούτε και εμείς αν τον ακολουθούμε είμαστε μαζοχιστές.Προτιμάμε το Σταυρό που μας δίνει για να σωθούμε.

Αυτά για την ώρα ,γιατί βλέπω να απολύομαι......
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αγαπητέ Βασίλη.

Συμφωνώ με τον Ανδρέα.
Ετσι είναι.
Υποτίθεται ότι έχουμε ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο, όπου πορευόμαστε χωρίς να κάνουμε του κεφαλιού μας, χωρίς να εκλαμβάνουμε ως σωστό αυτό που πάντα μας βολεύει.

Νόμιζα πάντως, ότι στο παρόν θέμα, είχαμε σημειώσει μια πρόοδο.
Τώρα επανέρχεσαι ξανά όπως βλέπω στην 1η σελίδα.
Τα αναλύσαμε, να μην τα ξαναλέμε.

Εχω ξαναπεί για το πόσα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν, αντί να γίνει μια άμβλωση.
Και για τις ευθύνες που έχει και η Πολιτεία αλλά και η ίδια η Εκκλησία.

Αλλά όταν στα πλαίσια μιας Χριστιανικής συζήτησης, αναρωτιόμαστε αν θα ήταν σωστό να επιτρέπονται οι αμβλώσεις, είναι σαν να συζητάμε αν στα πλαίσια της αγάπης θα μπορούσαν να επιτρέπονται οι γροθιές, ή αν στα πλαίσια της δημοκρατίας θα μπορούσαν να επιτρέπονται τα τανκς.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

vasilis_m21 έγραψε:Και εγω αυτο λεω. Μια απλη γυναικα δεν ειναι σαν τον Χριστο να κανει θαυματα. Με βαση τα ανθρωπινα δεδομενα, υπαρχουν ορια στις αντοχες ενος ανθρωπου. Εδω με την οικονομικη κριση που εχουμε εχουν γονατισει τα νοικοκυρια, αν μια μητερα αρχισει να κανει πολλα παιδια με τι λεφτα θα τα μεγαλωσει; Θα βγει στην επαιτεια ή θα κανει πεζοδρομιο;
Αγαπητε Βασιλη ξερεις ποια ειναι η διαφορα των Χριστιανων (που προσπαθουν ή ζουν την πνευματικη ζωη) απο τους υπολοιπους ανθρωπους; Οτι ολοι οι αλλοι ανθρωποι σκεφτονται με βαση το κοσμικο φρονημα ενω οι Χριστιανοι με το Θεικο φρονημα (αν μπορω να το χαρακτηρισω ετσι). Τι σημαινει αυτο; Οτι εμεις αφηνουμε τη ζωη μας στο Θεο και στο θελημα Του.

Ετσι λοιπον οι Χριστιανοι κανουν εγκρατεια πριν το Γαμο τους, αλλα και μετα (και αυτη ειναι μια μορφη αντισυλληψης, ευαρεστη στο Θεο!). Και παιδια στελνει ο Θεος οσα θελει . Ειναι δυνατον σε μια οικογενεια που ζει συμφωνα με το θελημα του Θεου και προσπαθει, εχει τις πτωσεις της αλλα εχει πιστη και αγαπη στο Θεο, ειναι δυνατον η Χαρις του Θεου να μην σκεπασει αυτην την οικογενεια; Μη γενοιτο!

Ολοι λοιπον που πρεπει να ανησυχουν και να φοβουνται πως θα τα βγαλουν περα και πως θα μεγαλωσουν τα παιδια τους, ακομα και αν εχουν κανει μονο ενα, ειναι ανθρωποι που δεν ειναι κοντα στο Θεο και δεν ξερουν καν τι θα πει αυτο. Παραδειγμα: δειτε τις τοσες πολυτεκνες οικογενειες που ειναι μεσα στη χαρα και την αγαπη ακομα και με 17 παιδια! (σιγουρα σε καποια εκκλησια θα σας εχει πεσει στα χερια καποιο τετοιο φυλλαδιο) και δειτε εξω στον κοσμο τις οικογενειες με ενα μονο παιδι και στραβωμουτσουνιασμενα προσωπα!

Οχι λοιπον στις εκτρωσεις γιατι ειναι φονος, γιατι απο τη στιγμη της συλληψης το εμβρυο εχει ψυχη.
Μπορει να απεχω μακραν απο την αληθεια αλλα αυτη ειναι η προσωπικη μου τοποθετηση στο θεμα αυτο και ο λογισμος μου.!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”