lovethink έγραψε:
ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ μπορεί να αμφισβητήσει τη ΔΥΝΑΜΗ της θείας λειτουργίας αν στον Χ ναό ψέλνουν με όχι ΒΑΡΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ τρόπο
Εμένα αυτό το αργόσυρτο ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ που μέχρι να πεις ένα Κύριε κάνεις κάνα δεκάλεπτο δεν με εκφράζει
Δεν μπορείς να πεις ότι ο Χ ναός που ψέλνουν πιο μελωδικά και πιο "ευρωπαϊκά" δεν μεταδίδει τη θεία Χάρη με τα μυστήρια
Μα...ακούς τι λες;;;
Τα διαβάζεις πρώτα ή τα στέλνεις έτσι;;;
Τι σχέση έχει η εγκυρότητα του Μυστήριου της Θ.Ευχαριστήριας με το τι ψάλλω εγώ (καλά ή κακά);;;
lovethink έγραψε:
Oπότε το δευτερονόμιο με τους λιθοβολισμούς δεν ισχύει έτσι ? όχι τίποτ'άλλο να ξέρω τι να απαντώ
Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι, αλλά όπως λες για λιθοβολισμούς (φαντάζομαι για το ποιος λιθοβολείτε και ποιος όχι; ), στην Εκκλησία (τουλάχιστον στην Ορθόδοξη Ανατολή) κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σκοτώσει κανέναν!
Ελπίζω να σε κάλυψα.
lovethink έγραψε:
Oπότε το δευτερονόμιο με τους λιθοβολισμούς δεν ισχύει έτσι ? όχι τίποτ'άλλο να ξέρω τι να απαντώ
Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι, αλλά όπως λες για λιθοβολισμούς (φαντάζομαι για το ποιος λιθοβολείτε και ποιος όχι; ), στην Εκκλησία (τουλάχιστον στην Ορθόδοξη Ανατολή) κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σκοτώσει κανέναν!
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Η επικάλυψη δεν είναι σοκολάτα που λένε :)
Πάμε πάλι στο θέμα μας γιατί το χάλασα και δεν είναι σωστό
Τα Βυζαντινά κάλαντα τα θέλω ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ αλλιώς δεν είναι Βυζαντινά
lovethink έγραψε:
Τα Βυζαντινά κάλαντα τα θέλω ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ αλλιώς δεν είναι Βυζαντινά
Κοίτα να δεις που θα συμφωνήσουμε τελικά...
:D :D :D
Μα και βέβαια να συμφωνήσουμε
Τα Βυζαντινά το λέει και η λέξη
ΒΥ ΖΑ ΝΤΙ ΝΑ
Οπως δεν θέλω να ακούσω ηλεκτρική κιθάρα στα βυζαντινά κάλαντα έτσι δεν θέλω να ακούσω και βυζαντινή μουσική στα ροκ
Voliotis έγραψε:
Αν είναι έτσι, γιατί παιδευόμαστε βρε αδερφέ; Ας υιοθετήσουμε την ευρωπαϊκή μουσική στην Εκκλησία, ας βάλουμε και κανά δυο όργανα μέσα για να στηρίζουν τους ψάλτες και θα γίνουμε σαν τους Ευαγγελικούς. Με Οικουμενισμό είτε σε δόγματα είτε σε μουσική θα πλησιάσουμε και τους ετεροδόξους.
Σαν πολύ δεν τα ισοπεδώνουμε όλα;
Μήπως κινδυνεύει η ορθοδοξία από αυτό και δεν το κατάλαβα;;;
Μήπως η μουσική δεν είναι δόγμα και δεν το έχουμε καταλάβει;
Αυτό δεν είναι λόγος για να τα ισοπεδώσουμε όλα, αλλά ούτε έρεισμα για να εξισώσουμε την διαφθορά της μουσικής και τον οικουμενισμό!
Δεν είπα ότι κινδυνεύει η Ορθοδοξία από τη μουσική. Άλλο εννοούσα και συγγνώμη αν δεν το εξήγησα καλά. Η μουσική δεν είναι δόγμα, αλλά αποτελεί τμήμα της παράδοσης. Ξεκινώντας από τη μουσική, κάποιος μπορεί να προχωρήσει και σε ακόμα ουσιαστικότερες αλλαγές στην παράδοση της Εκκλησίας μας. Γι' αυτό το λόγο, λοιπόν, πιστεύω πως πρέπει να επιμένουμε στην όσο πιο σωστή γίνεται διδασκαλία της Βυζαντινής Μουσικής, χωρίς να καταφεύγουμε σε τρόπους απλοποίησής της. Και αυτό δεν το λέω ως άσχετος. Έχω πάρει πτυχίο Αρμονίας (Ανώτερη Ευρωπαϊκή Μουσική) και ξέρω τις διαφορές της από τη Βυζαντινή την οποία και παρακολούθησα.