"Rock Opera"
Συντονιστής: Συντονιστές
Ο Αρχιεπίσκοπος ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΕΙ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΦΡΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Υπάρχει ακόμη η φράση "τα άγια τοις κυσί " ή δεν ταιριάζει στην Τέχνη και την ξηλώσαμε;
Αν υπάρχει αυτή!
Αν όχι, ξέρω και χειρότερες που ωστόσο απόλυτα ταιριάζουν στις φαντασιώσεις των άκρατων (και ακράτητων τεχνολατρών).
Εμείς ναι κατάπτυστοι, αμόρφωτοι και ανεγκέφαλοι!
Αλλά ο Χριστός εμπόρευμα; Too much! (έτσι δεν το λέτε στα κολωνάκια της διανόησής σας; )
Εριστική ;
Θυμωμένη!
Επιτέλους αφήστε ελεύθερη την Τέχνη και τον Χριστό επίσης!
Αν υπάρχει αυτή!
Αν όχι, ξέρω και χειρότερες που ωστόσο απόλυτα ταιριάζουν στις φαντασιώσεις των άκρατων (και ακράτητων τεχνολατρών).
Εμείς ναι κατάπτυστοι, αμόρφωτοι και ανεγκέφαλοι!
Αλλά ο Χριστός εμπόρευμα; Too much! (έτσι δεν το λέτε στα κολωνάκια της διανόησής σας; )
Εριστική ;
Θυμωμένη!
Επιτέλους αφήστε ελεύθερη την Τέχνη και τον Χριστό επίσης!
.... όσο γι' αυτό που λες παραπάνω μην είσαι αφελής ..... δεν γίνονται σκόντα σ' αυτά!!!!lovethink έγραψε:Aγαπητοί Ταλιμπάν του φόρουμ ( με φωτεινή εξαίρεση κάποιους )
Το να έρθει μια παράσταση που έχει σαν θέμα τη ζωή Του Χριστού είτε είναι από προτεστάντες
...είναι το μόνο σίγουρο πιστεψέ με..... είναι οι μόνοι που τα βλέπουν όλα ωραία και καλά.... αφού ισχυρίζονται ότι όταν ο άνθρωπος πεθάνει η ψυχή του πάει σίγουρα στον παράδεισο...
Απεναντίας οι ΥΣΤΕΡΙΕΣ και οι φωνές για κάτι που δεν αποτελεί ύβρη στο πρόσωπο Του Χριστού καν,
.....αν δεν αποτελεί ύβρις το σκηνικό που βλέπουμε στην διαφημιστική καμπάνια τον εσταυρωμένο με "τατού" και τη μελοποίηση των παθών Του με μουσική ροκ, με τα λόγια που παρέθεσαι ο φίλος μας παραπάνω, τότε τι είναι ;;;; ΤΕΧΝΗ;;;;
Μια παράσταση από το 1970 που ΙΕΡΕΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΟΣ που ρώτησα και ζει έξω μου λέει " Τι ? τώρα το φέρνουν σε εσάς ? ......... "
Να πεις του ιερέα εμ μέρους μου ότι και τον καρνάβαλο τον γλεντάνε με μουσικές και μασκαρέματα εδώ και τόσα χρόνια και με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο..... είναι το ίδιο;;;
Είναι μια άλλη οπτική των τελευταίων ημερών Του Χριστού στη γη
Σε μια υποθετικά σημερινή εποχή που ακόμα και σήμερα θα τον σταυρώναμε
.....ναι συμφωνώ σ' αυτό ... το κάνουμε κάθε μέρα υπερασπίζοντας τέτοιου ίδους μασκαρέματα... με αυτές τις απόψεις
Είναι μια τέχνη , είναι θέατρο , είναι μουσική , είναι έκφραση
Εχουν παιχτεί τόσες και τόσες ταινίες
Είναι αστείο να συζητάτε για μια ταινία του 1970 που έγινε και θεατρικό επίσης εδώ και χρόνια
Αν είναι έτσι η τέχνη .... να διακωμοδούμε τα θεία .... τότε τι να πω???
Και το ΓΕΛΕΙΟΝ της υπόθεσης είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ Εδώ δεν την έχει δει τη ταινία τουλάχιστον ολόκληρη και αμέσως είτε την υπερασπίζουμε είτε την κατηγορούμε
.......ε τότε να βλέπαμε και τον κώδικα "ντα βίντσι" έτσι; όχι τίποτε άλλο αλλά για να έχουμε άποψη..... και γιατί να μην δοκιμάζαμε και λίγα ναρκωτικά στις δύσκολες μέρες μας όχι για τίποτε άλλο αλλά για να έχουμε άποψη;; (εντάξει το πήγα λίγο μακρυά .... αλλά αν το καλοσκεφτείς έτσι δεν είναι;)
Εγώ θέλω να μάθω ότι πήγε ο Αρχιεπίσκοπος να την παρακολουθήσει να δω τι θα πείτε
Αλλά τι λέω ....... ήδη του σούρνετε τα μύρια όσα
Συγνώμη αλλά δεν έκανα την παράθεση σωστά. Συγχωρέστε με!!!
Πολύ πρόστυχο να παίρνουμε ότι μας συμφέρει ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΗΓΟΥΜΕ κια στο κόσμο τι ακριβώς είναι αυτό και που το λέει και γιατίmiskin έγραψε:Απόδειξε μου ότι δεν είσαι ηλίθιος,περπάτησε στη πισίνα μου.
Αν το κάνεις αυτό για εμένα,τότε θα σε αφήσω ελεύθερο.
Ει!Δεν με φοβάσαι Χριστέ?Κύριε Υπέροχε Χριστέ(ειρωνικά)?
Είσαι ένα ανέκδοτο.Δεν είσαι ο Κύριος.Δεν είσαι τίποτε παρά μια απάτη.
Εξαφανίσου Βασιλέα Των Ιουδαίων!
Εξαφανίσου από την ζωή μου!
[/b]
Εξήγησε λοιπόν ότι ΔΕΝ το λέει αυτό ο Χριστός
Εξήγησε λοιπόν ότι αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ όσοι τον πιστεύουν στον έργο
ΚΑΙ ΠΕΣ οτι είναι οι κατηγορίες που του προσάπτουν
Δείχνει την ειρωνία των φαρισαίων και την κακία των Εβραίων
Γιατί ? Αυτά δεν θέλαν οι Εβραίοι τότε ?
Δεν θέλαν να εξαφανιστεί από τη πόλη τους και από τη ζωή τους ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ?
Ειρωνείες δεν λέγαν στον ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ?
Δεν τον κοροϊδευαν ?
Ισα ίσα που είναι συγκινητικοί αυτοί οι στίχοι όταν ξέρεις ότι τους λένε στον Κύριο μας και Θεός μας οι σταυρωτές Του
ΚΑΙ στη Ρωσία έχει παιχτεί
http://www.youtube.com/watch?v=aa5QJK8np-U
Anyway
Επίλογος γιατί με κούρασε το θέμα
Το έργο δεν γυρίστηκε από Ορθόδοξους
Οποιος είναι της άποψης ότι δεν βλέπουμε ποτέ κάνει που δεν έχει γυριστεί από Ορθόδοξους ας βλέπει μόνο Ρώσικο Κινηματογράφο
και κινούμενα σχέδια μπόλεκ λόλεκ
Από εκεί και πέρα θα το δω και θα μπορώ μετά να έχω σφαιρική άποψη
Δεν θα το δω σαν λειτουργία
Δεν θα το δω σαν σεμινάριο
Δεν θα το δω σαν "προσυλητισμό"
Θα το δω σαν μια μουσική παράσταση που θέλω να πιστεύω πως η μουσική θα είναι σωστά δοσμένη ( μιας και παίζει ρόλο η σκηνοθετική άποψη του κάθε ένα που το ανεβάζει )
Στο Youtube είδα φάσεις που δεν μου κόλλαγε η μουσική , είδα όμως και σκηνές που με έκαναν να δακρύσω και η μουσική έπαιξε πολύ καλό
Δεν περιμένω από ένα έργο ή μια θεατρική παράσταση να μου μάθει κάτι για Τον Χριστό
Αλοίμονο
Ούτε περιμένω να δοξάσω Το Θεό βλέποντας μια θεατρική ή κινηματογραφική παράσταση
Αλλά αν μη τι άλλο είναι κάτι πιο ποιοτικό από τα δελτία ειδήσεων του STAR
Το θετικό είναι ότι οι απόψεις κάποιων εδώ , δεν έχουν αντίκτυπο έξω και μάλιστα ακόμα και από ιερείς
Και αυτό είναι το θετικό για την σύγχρονη κοινωνία που θέλει να βοηθάει τον πολιτισμό βλέποντας και καμμιά παράσταση μεγάλη και όχι όλο ανοησίες
Θα μπορούσα κάλεστα να πάω να δω και τον Κώδικα Νταβίντσι
Οχι επειδή πίστευα σε αυτές τις μπούρδες , απλά σαν ένα παραμύθι ή για να μπορώ να συζητήσω επ'αυτού
Και τα Πάθη Του Χριστού δεν γυρίστηκαν από Ορθόδοξους όμως πέρσυ
Αλλά από προτεστάντες ή παπικούς
Και το είδε ο Αρχιεπίσκοπος και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ και το είδε και είπε και την άποψή Του
Τέλος πάντων .....
Πιο πολύ δενμε ενόχλησε η γνώμη κάποιων .
Με ενόχλησαν οι προσβολές τύπου "πήγαινε τότε θέατρο και μη πας εκκλησία τη Μεγάλη Παρασκευή"
ή άμα θέλω ακούω Πειραϊκή εκκλησία
Τα ασύγκριτα και τα σκόρπια με ζάλισαν αυτό είναι όλο
Αντε καλή ανάσταση να'χουμε
http://www.youtube.com/watch?v=aa5QJK8np-U
Anyway
Επίλογος γιατί με κούρασε το θέμα
Το έργο δεν γυρίστηκε από Ορθόδοξους
Οποιος είναι της άποψης ότι δεν βλέπουμε ποτέ κάνει που δεν έχει γυριστεί από Ορθόδοξους ας βλέπει μόνο Ρώσικο Κινηματογράφο
και κινούμενα σχέδια μπόλεκ λόλεκ
Από εκεί και πέρα θα το δω και θα μπορώ μετά να έχω σφαιρική άποψη
Δεν θα το δω σαν λειτουργία
Δεν θα το δω σαν σεμινάριο
Δεν θα το δω σαν "προσυλητισμό"
Θα το δω σαν μια μουσική παράσταση που θέλω να πιστεύω πως η μουσική θα είναι σωστά δοσμένη ( μιας και παίζει ρόλο η σκηνοθετική άποψη του κάθε ένα που το ανεβάζει )
Στο Youtube είδα φάσεις που δεν μου κόλλαγε η μουσική , είδα όμως και σκηνές που με έκαναν να δακρύσω και η μουσική έπαιξε πολύ καλό
Δεν περιμένω από ένα έργο ή μια θεατρική παράσταση να μου μάθει κάτι για Τον Χριστό
Αλοίμονο
Ούτε περιμένω να δοξάσω Το Θεό βλέποντας μια θεατρική ή κινηματογραφική παράσταση
Αλλά αν μη τι άλλο είναι κάτι πιο ποιοτικό από τα δελτία ειδήσεων του STAR
Το θετικό είναι ότι οι απόψεις κάποιων εδώ , δεν έχουν αντίκτυπο έξω και μάλιστα ακόμα και από ιερείς
Και αυτό είναι το θετικό για την σύγχρονη κοινωνία που θέλει να βοηθάει τον πολιτισμό βλέποντας και καμμιά παράσταση μεγάλη και όχι όλο ανοησίες
Θα μπορούσα κάλεστα να πάω να δω και τον Κώδικα Νταβίντσι
Οχι επειδή πίστευα σε αυτές τις μπούρδες , απλά σαν ένα παραμύθι ή για να μπορώ να συζητήσω επ'αυτού
Και τα Πάθη Του Χριστού δεν γυρίστηκαν από Ορθόδοξους όμως πέρσυ
Αλλά από προτεστάντες ή παπικούς
Και το είδε ο Αρχιεπίσκοπος και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ και το είδε και είπε και την άποψή Του
Τέλος πάντων .....
Πιο πολύ δενμε ενόχλησε η γνώμη κάποιων .
Με ενόχλησαν οι προσβολές τύπου "πήγαινε τότε θέατρο και μη πας εκκλησία τη Μεγάλη Παρασκευή"
ή άμα θέλω ακούω Πειραϊκή εκκλησία
Τα ασύγκριτα και τα σκόρπια με ζάλισαν αυτό είναι όλο
Αντε καλή ανάσταση να'χουμε
Αν η επικοινωνία, μας κουράζει, μας ενοχλεί και μας εξουθενώνει δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε.
Τα βιώματα που μας προκαλεί ο διάλογος είναι πιο σημαντικά από τα λεκτικά περιεχόμενα που ανταλλάσσουμε.
Αν ο διάλογος δεν μας οικοδομεί εν Χριστώ και δεν μας αναπαύει δεν ωφελεί. Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση για να παλέψουμε με αντιπάλους αλλά για να ζήσουμε τη χαρά της ενότητας μέσα στην ετερότητα με τους αδελφούς μας.
πηγή psyche.gr
Τα βιώματα που μας προκαλεί ο διάλογος είναι πιο σημαντικά από τα λεκτικά περιεχόμενα που ανταλλάσσουμε.
Αν ο διάλογος δεν μας οικοδομεί εν Χριστώ και δεν μας αναπαύει δεν ωφελεί. Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση για να παλέψουμε με αντιπάλους αλλά για να ζήσουμε τη χαρά της ενότητας μέσα στην ετερότητα με τους αδελφούς μας.
πηγή psyche.gr
Nαιelenas έγραψε:Sfakianos έγραψε:Θα περάσω μια βόλτα με τους φίλους μου τους Ταλιμπάν....
Σφακιανέ είχαμε ανάγκη την σημειολογία της λεβεντιάς που υπαινίσεται η φωτό.....
Αλλος αέρας.....
Μπαλωθιές
Βεντέτες
Αλλος αέρας ....
"Αν η επικοινωνία, μας κουράζει, μας ενοχλεί και μας εξουθενώνει δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε.
" (ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΤΗΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ)