"Είμαι Χριστιανός αλλά θέλω να κλέβω και την Εφορία !

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

Η Elpida έγραψε:
Δηλαδή θα πάω στη κόλαση επειδή είπα του γιατρού καλύτερα να του δώσω 50 ευρώ χωρίς απόδειξη παρά 70 με απόδειξη ;
Αδελφή Ελπίδα η κόλαση είναι μόνο γι' αυτόν τον ασημένιο (Σίλβερ), μη στενοχωριέσαι.

=================
Όταν δε ελειτούργει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έβλεπε το Άγιον Πνεύμα, όπερ κατέβαινεν εις τα τίμια και άγια δώρα με σημείον, όπερ έβλεπε μόνον η καθαρά και αμόλυντος ψυχή του. Λειτουργούντος ποτέ του Αγίου μετά τινος Διακόνου, ούτος ατενίσας προς τον γυναικωνίτην είδε γυναίκα ωραίαν και εσκανδαλίσθη. Εννοήσας τούτο ο Άγιος βλέπει ότι δε κατήλθε το Άγιον Πνεύμα, κατά την συνήθειαν, τότε τον μεν Διάκονον διέκοψεν από την λειτουργίαν εκείνην και τότε είδε το Άγιον Πνεύμα. Μετά δε ταύτα, δια να μη συμβή και άλλοτε, προσέταξε να κατασκευάσωσιν εις τον γυναικωνίτην δικτυωτά(καφάσια), ώστε αι γυναίκες να βλέπωσι προς το άγιον Βήμα, οι δε Κληρικοί να μη βλέπωσι προς τας γυναίκας(Συναξ. Ορθ. Εκκλ. Τόμ. ΙΑ σελ. 425).
Elpida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Elpida »

silver έγραψε:Αδελφή Ελπίδα η κόλαση είναι μόνο γι' αυτόν τον ασημένιο (Σίλβερ), μη στενοχωριέσαι.

).
Δεν το πιστεύεις αυτό
Ταπεινολογείς
Αν το πιστεύαμε αυτό όλοι μας δεν θα λέγαμε διάφορα όλη μέρα :)
Ελπίζω να μη σε πείραξε το "ασημένιος"
creative256
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από creative256 »

Ξέρω (και εγώ εδώ ζώ) οτι η φορολογία δεν είναι σύμφωνη με τις δικές μας περι δικαίου αντιλήψεις.

Άν κυβερνούσαμε εμείς ,πως θα εισπράταμε τα απαιτούμενα ποσά χωρίς να αδικήσουμε? Υπάρχει ρεαλιστική λύση σε αυτό ή θα πρέπει να τηρηθούν ισορροπίες;

Μας κακοφαίνεται η φορολογία ,αλλά απαιτούμε μονίμως περισσότερη παιδεία , υγεία ,ασφάλεια , κάτι που βασικά μεταφράζεται σε κονδύλια .
Κανένας δεν δουλευει τσάμπα και χωρίς εργαλεία στις μέρες μας .

Ξέρω οτι θα απαντήσει κανείς οτι γίνεται κακοδιαχείριση και τα χρήματα φεύγουν σε μια μαυρη τρύπα χωρίς τελειωμό.
Είμαστε και υπευθυνοι όμως για όσους εκλέγουμε , για την νοοτροπία που ενσταλλάσουμε στα παιδιά μας (που στο μέλλον ίσως γίνουν εφοριακοί,κυβερνήτες ,σίγουρα φορολογούμενοι).

Όσο και αν εκνευρίζει κάποιους η πικρή αλήθεια είναι οτι μόνο σε αυτό μοιάζουμε με γειτονικούς λαούς .Θεωρούμε το κράτος ως κάτι ξένο , ερμηνεύουμε τους φόρους ως χαράτσι , και τους εαυτούς μας ως δύσμοιρους ραγιάδες .
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ...................

Δημοσίευση από YiaVi »

deppy28 έγραψε:Βλέπω ότι δίνουν και παίρνουν τα χιουμοριστικα κειμενακια.....Άρα μπορω και εγω να πω ότι...τον Αλμούνια,δεν τον ξεύρω...απο ποιό χωρίο είναι??

[b]...........ΑΛΛΑ/.....ποιός θυμάται το "La Mamounia".?????????????[/b]Και σε ποιο κεντρικο δρόμο βρισκόταν??

΄΄Οποιος το βρει κερδιζει δωρο-εκπληξη απο μενα αποκλειστικα.........
Μα δεν είναι το Fuzz? Στη Βουλιαγμένης φυσικά.
Τί κερδίζω τώρα?????? :D
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

H Elpida έγραψε :

Αν τόγραφε κάποιος άλλος, ίσως με πείραζε.
Τώρα που το γράφεις εσύ, όχι δεν με πείραξε.

1ον.(Μου είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι δεν θα το
σχολιάσει αυτό ο YiaVi, αν το διαβάσει...)
2ον.(Να ελέγξω το κείμενο για ορθογραφικά και
συντακτικά λάθη, είναι αδύνατον να μη βρεί λάθος...)

================
Αρχέλαος τις ονόματι, ήτο εις την Αντιόχειαν ασθενής, εδαπάνησε χρήμα πολύ εις τους ιατρούς δια να θεραπευθή, αλλά ο μεν πλούτος του ηλαττούτο, η δε ασθένεια ηύξανε. Μόλις δε ενεθυμήθη τον Άγιον Ιωάννη τον Χρυσόστομον και προσδραμών εις το Μοναστήριον έπεσεν εις τους πόδας του, ο δε Άγιος διδάξας αυτόν και παραινέσας να απέχη από αμαρτίας, εξ ων προέρχονται αι ασθένειαι του σώματος, του είπε να νιφθή δια του ύδατος όπερ έπιναν οι Πατέρες και παρευθύς, ότε ενίφθη, ιατρεύθη (Συναξ. Ορθ. Εκκλ. Τόμ. ΙΑ σελ. 413).
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

deppy28 έγραψε:....ποιός θυμάται το "La Mamounia".????????????
Εικόνα
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ermite »

ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΒΩ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.

ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΚΛΕΒΟΥΝ!..

Η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΙΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ.
ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΑ..
Elpida
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Elpida »

silver έγραψε:H Elpida έγραψε :

Αν τόγραφε κάποιος άλλος, ίσως με πείραζε.
Τώρα που το γράφεις εσύ, όχι δεν με πείραξε.

).
Πάντως το silver αυτό σημαίνει . Ασήμι αν δεν κάνω λάθος

Στο θέμα μας τώρα
Επιμένω και ρωτάω
70 με απόδειξη 50 χωρίς αν σας έλεγε ο γιατρός τι θα απαντούσατε εσείς ;
70 με απόδειξη ;

Οταν πάω στη γειτονιά μου να πάρω ένα αναψυκτικό και ο ψιλικατζής δεν μου κόψει απόδειξη και τον ξέρω χρόνια επειδή μένω εκεί από μικρή κοπέλα τι θα κάνω ; θα του πω "κύριε Γιώργο μου κόψτε μου απόδειξη για τη κόκα κόλα γιατί τη θέλω για την εφορία " ;
katia
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από katia »

deppy28 έγραψε:Βλέπω ότι δίνουν και παίρνουν τα χιουμοριστικα κειμενακια.....
Όχι είναι απλώς κείμενα πνευματώδη ή καλύτερα πνευματικά ... ή καλύτερα παρμένα από το Γεροντικό ... ή ακόμη καλύτερα κείμενα που διαπνέονται από το πνεύμα της δια Χριστόν σαλότητας ... :D

Ευτυχώς είναι μόδα και θα περάσει ...

Κι όταν ο κόσμος δεν έχει τι να απαντήσει ... απλά πρέπει να τον κατανοείς ... 8)

ΥΓ. michail πρόσεξε γιατί οι "ευπατρίδες" στέκονται με το δεφτέρι??? :wink:
Μη αποστρέψης το πρόσωπόν σου απ\' εμού και ομοιωθήσομαι τοις καταβαίνουσιν εις λάκκον.
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από michail »

Κοινωνική δικαιοσύνη

Μόνιμη συζήτηση για τα οικονομικά το τελευταίο διάστημα. Κάτι η πετρελαϊκή κρίση, κατά τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα των ισχυρών, κάτι ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, κάτι η κρίση του χρηματιστηρίου, ο οικονομικός τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας και της ζωής βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα.

Η πατρίδα μας, τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να βρίσκεται σε μία φάση οικονομικής ανάπτυξης, κι ενώ το κέντρο βάρους της ζωής μας ήταν η παιδεία και ο πολιτισμός, έχουμε εισέλθει σ΄ ένα στάδιο ενασχόλησης με το χρήμα, την κατανάλωση, τις αξίες της ευμάρειας, της αυτάρκειας, του πολιτισμού. Όραμά μας το εύκολο και γρήγορο κέρδος και γι΄ αυτό το λόγο ανθούν τα λεγόμενα τυχερά παιχνίδια που έχουν οικονομική βάση. Ο αθλητισμός κινείται στους αστερισμούς του στοιχήματος, η κλήρωση τυχερών αριθμών καθηλώνει πολλούς συνανθρώπους μας στις οθόνες των τηλεοράσεων, ενώ η διαπλοκή υφέρπει στις συζητήσεις των πολιτών, των ΜΜΕ, της πολιτικής.

Είναι γεγονός όμως ότι παραθεωρούμε μία σειρά προβλημάτων που ανακύπτουν από αυτήν την οικονομετρική αντίληψη της ζωής. Η ίδια η θεοποίηση της οικονομίας περιθωριοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, οι οποίοι ζουν στα όρια ή και κάτω από αυτά της φτώχειας, υφίστανται την ανεργία, οδηγούνται στην απόγνωση και τα ναρκωτικά, μένουν άστεγοι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ταυτόχρονα, η ύπαιθρος ερημώνει, εξαιτίας της αναζήτησης του κέρδους στις πόλεις, και το κενό των εργατικών χεριών το καλύπτουν οι μετανάστες, νόμιμοι ή λαθραίοι, με αποτέλεσμα να επέρχονται, αλλοιώσεις στη σύνθεση του πληθυσμού, αλλά και να εγκαταλείπονται εκτάσεις ακαλλιέργητες.

Εγείρεται, εξάλλου, συνεχώς το θέμα της κατανομής του πλούτου και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μεγαλώνουν οι αδικίες και οι άνθρωποι νιώθουν την ανασφάλεια και το άγχος στο βωμό της αναζήτησης του κέρδους, ενώ και η εγκληματικότητα αυξάνει. Έτσι, ενώ αυξάνεται η ροή του χρήματος, τελικά δεν ευτυχούμε, κι αυτό διότι ούτε εξωτερικά η ζωή μας καλυτερεύει, αλλά και η συνείδησή μας, καίτοι την χορταίνουμε με την κατανάλωση και την ηδονή, μας ελέγχει, καθώς είναι δεδομένο το ότι «ουκ επ΄ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος»!

Η Εκκλησία μας υπενθυμίζει διαρκώς ότι είμαστε διαχειριστές των χρημάτων και των υλικών αγαθών, που δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά μέσο για τη ζωή μας. Μας μιλά για την ελεημοσύνη ως τρόπο καλής χρήσης της ύλης και ως κατεξοχήν έκφραση μιας δικαιοσύνης που πηγάζει από τον Θεό. Στο θρίαμβο του καταναλωτισμού, της οικονομοκεντρικής τοποθέτησης των πραγμάτων και της πλήρους απορρόφησής μας από την Ευρώπη του χρήματος, η Εκκλησία προτείνει στον Έλληνα άνθρωπο να ζει με αγάπη και προσφορά, αλλά και ασκητικότητα. Η εγκράτεια που δεν επιβάλλεται καταναγκαστικά ως λιτότητα, αλλά πηγάζει από την πίστη στο Θεό και τον περιορισμό των παθών, είναι ο τρόπος του πολιτισμού μας που έχει πολλά να προσφέρει και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προοδεύσαμε, αλλά δεν ευτυχήσαμε. Το κυνήγι του χρήματος ευκολύνει τη ζωή μας, αλλά δεν λύνει τα βαθύτερα υπαρξιακά μας προβλήματα. Χρειάζεται μια διαφορετική αντιμετώπιση του κόσμου και του ανθρώπου και ένας ουσιαστικός διάλογος στην κοινωνία μας, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε τι ζητούμε από την Ευρώπη, αλλά και ότι χρειάζεται αντίσταση, προκειμένου να βρούμε το αληθινό νόημα της ζωής. Αλλιώς, η κοινωνική δικαιοσύνη θα παραμείνει ένα ανολοκλήρωτο αίτημα του ανθρώπου και η απορρόφησή μας στη χοάνη των συμφερόντων θα φαντάζει βέβαιη!

Πρωτοπ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Γ.Α.Ε. Ι. Μ. Κερκύρας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”