Thomas15n έγραψε:προφανώς δεν εμπιστεύονταν την νοητική σου κατάστασι (κριτική σκέψι) ή σε θεωρούσε φυτό. Βλέπεις στην σημερινή εποχή δεν υπάρχει μέτρο, ούτε σκέφτονται την Βασιλική μέση οδό ή στο ένα άκρο θα είμαστε ή στο άλλο, λες και δεν υπάρχει μέση.
Συγχώρα με αλλά μου φάνηκε υπερβολή και εγώ έχω πνευματικό που τον εκτιμώ πανω από όλα και ως άνθρωπο με λογική γνώσι των πραγμάτων και μέτρο.
Aκολουθεί λιβάνισμα του Σιλβερ προς τον εαυτο του:
silver έγραψε:Εε, εσύ Σίλβερ έχεις φθάσει σε μεγάλα ύψη τελειότητος, δεν μπορούμε να είμαστε όλοι σαν και εσένα...
silver έγραψε:Για παράδειγμα: Ο Γέροντας Εφραίμ είναι γνωστό ότι σεβόταν και τιμούσε και τον γέροντα Σωφρόνιο και τον γέροντα Πορφύριο. Γνωρίζω μάλιστα ότι είχε και προσωπική επαφή με τον γέροντα Πορφύριο, ενώ πολύ στενά πνευματικοπαίδια του επισκέπτονταν στο "αντικανονικό" (κατά silver) μοναστήρι του Έσσεξ τον γέροντα Σωφρόνιο. Αυτά είναι απόλυτα έγκυρες πληροφορίες.
Έρχεται λοιπόν τώρα κάποιος, εκ Καναδά προφανώς, ο οποίος προφανώς συνδέεται με μία από τις εκεί αδελφότητες (προφανώς αυτήν του Μόντρεαλ, το οποίο έχω επισκεφτεί επανειλημμένα), και κατηγορεί τον γέροντα Σωφρόνιο (2 ημέρες μετά την Ανάσταση! έλεος!!!), και αφήνει και υπαινιγμούς κατά της διδασκαλίας του γέροντα Πορφυρίου. Και αυτός ο άνθρωπος, κατά τα άλλα, κόπτεται υπέρ του γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη. Τον συκοφαντεί λοιπόν ο άνθρωπος τον γέροντα Εφραίμ, ναι ή όχι; (και ειδικά όταν υπάρχουν στην Αμερική και Καναδά κληρικοί και λαϊκοί εκκοσμικευμένοι που αφορμή ψάχνουν να βρίσουν τον Γέροντα). Εγώ λέω ότι τον συκοφαντεί και ότι αν έχεις τέτοιους "φίλους", τους εχθρούς δεν τους χρειάζεσαι....
Εάν τα γράφεις όλα αυτά για να με δουλεύεις, και να σπας πλάκα το αντιλαμβάνομαι. Διαφορετικά, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, τι σου συμβαίνει.
Γράφεις ότι ο Γέροντας Εφραίμ σεβόταν και τιμούσε τον Γέροντα Σωφρόνιο και τον Γέροντα Πορφύριο. Άριστα. Συμφωνώ. Έτσι είναι. Όταν μάλιστα κάποτε του είπα : Γέροντα Εφραίμ, ο γέροντας Σωφρόνιος ασεβεί στην δισχιλιετή Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τα μικτά Μοναστήρια, γύρισε στη σύζυγό μου και της είπε: Ο Κωστάκης χρειάζεται γαλατάκι. Τι μπορεί να καταλάβει! Λοιπόν Γιάννη, θα σου δώσω πυρομαχικά για να με πολεμίσεις, επειδή δεν σε φοβάμαι καθόλου! Η οικογένειά μου ταξιδεύει, 6 ώρες με το αεροπλάνο,και πηγαίνει στο Γέροντα Εφραίμ, μία ή δύο φορές το χρόνο. Εγώ τον αναγνωρίζω, κηρύττω τα μεγαλεία που κάνει ο Κύριος δια του Γέροντος Εφραίμ, αλλά περιμένω να καθαρίσουν οι Άγιοι Του, από την κοινωνία τους με τους οικουμενιστάς, και τότε θα ξανα-αρχίσω την κοινωνία μου μαζί τους!
Τώρα YiaVi διέρρηξε τα ιμάτιά σου και φώναξε δυνατά λέγων: Άνθρωποι του φόρουμ, ιδού ο ασεβής ούτος άνθρωπος, δεν έκανε υπακοή ούτε στον πνευματικό του Πατέρα, ένα Πατέρα που ο Κύριος τον έχει Χαριτώσει και κάνει σημεία και τέρατα στη γη! Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων; Ίδε νυν ηκούσατε, πάντες οι του φόρουμ, την βλασφημίαν και ασέβειαν αυτου του Σίλβερ!
Συνεχίζω. Εξ' αιτίας των μικτών μοναστηριών του Έσσεξ, δεν έπιασα στα χέρια μου βιβλίο του γέροντα Σωφρονίου, ούτε και θα πιάσω, ΕΚΤΟΣ και αν κάποιος από εσάς, που τόσο πολύ τον αγαπάτε, μου υποδείξετε, σε ποιό βιβλίο του ο γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ, βάζει εναντίον των οικουμενιστών.
όταν ένας ανθρωπος ομολογεί ο ίδιος πως έχει διακόψει την κοινωνία του με τους αγίους "που ο Κύριος έχει Χαριτώσει και κάνουν σημεία και τέρατα στη γη" μπορεί να είναι σε κοινωνία με τον Θεό;; ή μήπως πνεύμα πλάνης ενεργεί και στον "ασκητισμό" του και στην "ομολογία " του;;