Δύο πράγμα είναι αυτά που με κάνουν να λαμβάνω μέρος σε αυτή την συζήτηση.
1) Το ολο θέμα της συζήτησης είναι αν δεχόμαστε την τεχνολογία. Εγώ δεν την δέχομαι. Ούτε ως τεχνολογία μου αρέσει άρα δεν έχω κανένα λόγο να ασχοληθώ μαζί της, αλλά κάνει και κακό στην ψυχή μου. Πιστεύω αυτό που λέει ο nkope. Ότι όσο ποιο πολύ κολλάς σε ένα πράγμα τόσο αυτό σε δένει. Γι'αυτό και προσπαθώ να την αποφύγω. Κάτι που δεν είναι άξιο κατακρίσεως και για την ακρίβεια ΟΥΤΕ ΚΑΝ κρίσεως από τους άλλους όποιοι και αν είναι αυτοί επειδή τους αρέσει η τεχνολογία. Ο καθένας είναι υπεύθυνος μόνο για την δική του ψυχή. Σωστά;
2) Επειδή το βρίσκω άδικο να λένε μερικοί μόνο τα υπέρ ενός πράγματος και να αγνοούν τα άλλα λες και τα άλλα δεν υπάρχουν. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί:
1) Όταν ένα πράγμα όπως π.χ η τεχνολογία έχει ένα αρνητικό και ένα θετικό λαμβάνουμε υπόψην μας μόνο το θετικό.
2) Γιατί προσπαθούμε να πείσουμε τον άλλον ότι το θετικό ΠΡΕΠΕΙ να το έχουμε.
3) Γιατί -αφού το έχουμε που το έχουμε- ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ να το λαμβάνουμε υπόψην μας αλλιώς θα.... θα; Τι;
4) Γιατί σώνει και καλά η όλη αυτή διαδικασία είναι και σωστή...;
5) Γιατί όχι μόνο είναι -προφανώς
- σωστή αλλά νιώθουμε ότι πρέπει και να τα υποστηρίξουμε γιατί -επίσης προφανώς- έχουν μεγάλη αξία για... τον άλλον (!) και ο άλλος φαίνεται ότι τυχαίνει να... μην το ξέρει (!) ΠΑΡΟΛΟ που σε γνώσεις και εμπειρίες επί του θέματος της τεχνολογίας (ή όποιου πράγματος μιλάμε) έχει τις ίδιες γνώσεις με μας, μιας ζει και αυτός στον κόσμο, και έτσι αναλαμβάνουμε εμείς να τον πείσουμε τον κακομοίρη!!
6) Γιατί όταν ο άλλος έχει αντιρρήσεις πάνω στ' όλο θέμα, το επιχείρημα μας τελειώνει πάντα εκεί που αντιλαμβανόμαστε ότι όοοοολο αυτό αρέσει σε μας και μόνο δηλ είναι μόνο η γνώμη μας και τίποτα άλλο...;;
Και πολλά ακόμα επιχειρήματα που όλοι μας ξέρουμε ότι πρέπει να τα λάβουμε υπόψην αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Και κάτι ακόμα:
cghera έγραψε:Κατ αρχάς να πω οτι είμαι Ο cghera και όχι Η cghera,
Συγνώμη αλλά είδα το "hera" και σκέφτηκα ότι θα σε λένε "Ήρα". Φαντάστηκα λοιπόν λάθος φύλο. Συγνώμη. Τελικά πως σε λένε; ( Ηρακλή ίσως; )
Αγαπητή evi (υποθέτω οτι είσαι η evi)
Ναι!