Υπάρχει σχέση μεταξύ Ορθοδοξίας και πολιτικής;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
"1 Kάθε άνθρωπος να υποτάσσεται στις εξουσίες που βρίσκονται πάνω απʼ αυτόν, επειδή δεν υπάρχει θεσμός εξουσίας που να μην προέρχεται από το Θεό και οι υπάρχουσες εξουσίες, είναι ταγμένες από τον Θεό. 2 Eπομένως, όποιος εναντιώνεται στην εξουσία, σημαίνει ότι αντιστέκεται στην εντολή του Θεού, κι όσοι αντιστέκονται αυτοί θα δεχθούν και την καταδίκη. 3 Γιατί οι άρχοντες δεν αποτελούν φόβο γι αυτούς που κάνουν τα καλά έργα, αλλά τα κακά. Θέλεις, λοιπόν, να μη φοβάσαι την εξουσία; Kάνε το καλό και θα δεχτείς έπαινο απʼ αυτήν. 4 Γιατί είναι όργανο στην υπηρεσία του Θεού για το καλό σου. Aν όμως κάνεις το κακό, τότε να φοβάσαι, επειδή δε φοράει άσκοπα το σπαθί, γιατί είναι πράγματι όργανο στην υπηρεσία του Θεού, εξουσιοδοτημένο να εκφράζει την οργή του και να τιμωρεί όποιον κάνει το κακό. 5 Γι αυτό, είναι ανάγκη να υποτάσσεστε, όχι μονάχα για να αποφύγετε την τιμωρία, αλλά και για να έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας. 6 Eξάλλου, γι αυτό και πληρώνετε φόρους, επειδή είναι όργανα του Θεού, προσηλωμένα σʼ αυτόν ακριβώς το σκοπό. 7 Ξεπληρώστε, λοιπόν, σε όλους τις οφειλές σας: Σʼ εκείνον που οφείλετε φόρο, το φόρο. Σʼ εκείνον που οφείλετε το δασμό, το δασμό. Eκείνον που οφείλετε να σέβεστε, να τον σέβεστε. Eκείνον που οφείλετε να τιμάτε, να τον τιμάτε." (Προς Ρωμαίους κεφ. 13
Αυτά λέει ο Απόστολος Παύλος για τη σχέση μας με την εξουσία. Βέβαια πρέπει να διευκρινίσουμε δυο πράγματα:
1. Η εξουσία την εποχή εκείνη ήταν τυρρανική άρα όσα λέει για μιας τέτοιας μορφής εξουσία ισχύουν πολύ περισσότερο για μια δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία.
2. Την εποχή του Ιησού και των Αποστόλων εκείνη δεν υπήρχε δυνατότητα εκλογής των αρχόντων γι αυτό και δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στην Καινή Διαθήκη. Σήμερα που υπάρχει η δυνατότητα θα πρέπει η επιλογή να γίνεται με τη σύνεση που επιβάλουν η διδασκαλία του Κυρίου κι οι παραινέσεις των Αποστόλων.
Αυτά λέει ο Απόστολος Παύλος για τη σχέση μας με την εξουσία. Βέβαια πρέπει να διευκρινίσουμε δυο πράγματα:
1. Η εξουσία την εποχή εκείνη ήταν τυρρανική άρα όσα λέει για μιας τέτοιας μορφής εξουσία ισχύουν πολύ περισσότερο για μια δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία.
2. Την εποχή του Ιησού και των Αποστόλων εκείνη δεν υπήρχε δυνατότητα εκλογής των αρχόντων γι αυτό και δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στην Καινή Διαθήκη. Σήμερα που υπάρχει η δυνατότητα θα πρέπει η επιλογή να γίνεται με τη σύνεση που επιβάλουν η διδασκαλία του Κυρίου κι οι παραινέσεις των Αποστόλων.
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Για εμένα λίγα πράγματα έτσι όπως εξελίσσεται η πολιτική εξουσία στην Ελλάδα έχουν ουσία και νόημα.
Πράγματα που υπαγορεύονται απο τις απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Συγκεκριμένα:
Πιστεύεις στο τάδε ή το δείνα κόμμα πως έχει προοπτικές αποτελεσματικής εξουσίας;
Η απαντηση για εμένα αναφορικά με τα 6 κόμματα που είναι στην πραγματικότητα στο παιχνίδι των εκλογών είναι αρνητική.
Αρα κατ΄αρχάς με τις παρούσες συνθήκες και παρότι φύση πολιτικό ον, δεν μπορώ να ψηφίσω με παρρησία οποιοδήποτε απο τα 6 αυτά κόμματα, για λόγους πενυματικούς, εθνικούς και πολιτικούς, γιατί ακόμα και αν απευθυνθώ στα τελευταία πατριωτικά ας πούμε κόμματα, έχουμε να κάνουμε με ανικανότητα και ανεπάρκεια στελεχών.
Πιστεύεις στη λογική της χαμένης ψήφου;
Σύμφωνα με τη λογική αυτή, ψηφίζουμε μόνο κόμματα που μπορούν να εκλεγούν και εν προκειμένω Ν.Δ. ή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οτιδήποτε άλλο είναι χαμένη ψήφος αφού ουσιαστικά πλην της κυβέρνησης η παρουσία των λοιπών με τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα εδώ(ότι και να ψηφίζουμε εμείς γραμμή ότι προτείνουν οι άλλοι απορριπτέο), είναι τυπική.
Κατ΄επέκταση ακολουθώντας αυτή την όδο, η επιλογή είναι μόνο Νέα Δημοκρατία, καθώς στον εκκλησιαστικό χώρο υπάρχει μια κυριαρχία γραμμής προς τη Νέα Δημοκρατία, ως το δήθεν κόμμα πιο εκκλησιαστικό σε σχέση με το περίπου Άθεο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το μη χείρον βέλτιστο δηλαδή.
Η απάντηση:
Διονύσης Τσακνής:
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε
Στ' αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις
το έργο το 'χω δει μη με τρελαίνετε
το πλοίο των ονείρων μου με πάει
σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε
Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ' τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας
Ερώτημα τρίτο: Δεν είναι καλύτερο να στηρίξουμε τα 2 πατριωτικά κόμματα;
Εδώ δεν μπορώ να δώσω άδικο σε αυτούς που το κάνουν. Σε κάποια εκλογή το έκανα και εγώ. Είναι προτιμότερο να ακούγεται έστω και απο δημαγωγούς ο εθνικός τουλάχιστον λόγος στη Βουλή.
Κυρίως όμως για μένα, πρέπει ο καθένας να ψηφίσει τον φορέα που θέλει έχοντας ήσυχη συνείδηση για να μην αποτελέσει συνένοχο στο φόνο της Ελλάδος που επιχειρείται.
Πράγματα που υπαγορεύονται απο τις απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Συγκεκριμένα:
Πιστεύεις στο τάδε ή το δείνα κόμμα πως έχει προοπτικές αποτελεσματικής εξουσίας;
Η απαντηση για εμένα αναφορικά με τα 6 κόμματα που είναι στην πραγματικότητα στο παιχνίδι των εκλογών είναι αρνητική.
Αρα κατ΄αρχάς με τις παρούσες συνθήκες και παρότι φύση πολιτικό ον, δεν μπορώ να ψηφίσω με παρρησία οποιοδήποτε απο τα 6 αυτά κόμματα, για λόγους πενυματικούς, εθνικούς και πολιτικούς, γιατί ακόμα και αν απευθυνθώ στα τελευταία πατριωτικά ας πούμε κόμματα, έχουμε να κάνουμε με ανικανότητα και ανεπάρκεια στελεχών.
Πιστεύεις στη λογική της χαμένης ψήφου;
Σύμφωνα με τη λογική αυτή, ψηφίζουμε μόνο κόμματα που μπορούν να εκλεγούν και εν προκειμένω Ν.Δ. ή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οτιδήποτε άλλο είναι χαμένη ψήφος αφού ουσιαστικά πλην της κυβέρνησης η παρουσία των λοιπών με τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα εδώ(ότι και να ψηφίζουμε εμείς γραμμή ότι προτείνουν οι άλλοι απορριπτέο), είναι τυπική.
Κατ΄επέκταση ακολουθώντας αυτή την όδο, η επιλογή είναι μόνο Νέα Δημοκρατία, καθώς στον εκκλησιαστικό χώρο υπάρχει μια κυριαρχία γραμμής προς τη Νέα Δημοκρατία, ως το δήθεν κόμμα πιο εκκλησιαστικό σε σχέση με το περίπου Άθεο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το μη χείρον βέλτιστο δηλαδή.
Η απάντηση:
Διονύσης Τσακνής:
Στ' αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις
το έργο το 'χω δει μη με τρελαίνετε
το πλοίο των ονείρων μου με πάει
σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ' τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας
Ερώτημα τρίτο: Δεν είναι καλύτερο να στηρίξουμε τα 2 πατριωτικά κόμματα;
Εδώ δεν μπορώ να δώσω άδικο σε αυτούς που το κάνουν. Σε κάποια εκλογή το έκανα και εγώ. Είναι προτιμότερο να ακούγεται έστω και απο δημαγωγούς ο εθνικός τουλάχιστον λόγος στη Βουλή.
Κυρίως όμως για μένα, πρέπει ο καθένας να ψηφίσει τον φορέα που θέλει έχοντας ήσυχη συνείδηση για να μην αποτελέσει συνένοχο στο φόνο της Ελλάδος που επιχειρείται.
http://www.youtube.com/watch?v=9s2TEx7vNQAkonstantinoupolitis έγραψε:Η απάντηση:
Διονύσης Τσακνής:
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Ρε παιδια μεσα σε ευτες τις εκλογές μου δημιουργήθηκε η εξής απορία....
Κατεβαίνουν περίπου 60 κόμματα στην Β΄Αθηνας που ψηφίζω. Ας υποθεσω ότι στην περιφερεια κατεβαίνουν 30.
Καταλαβαίνω το γιατί μιλάνε για την Ν.Δ, το ΠΑ.ΣΟ.Κ, το Κ.Κ.Ε.
Καταλαβαίνω επίσης με ποια λογική στο ντιμπέιτ πήρε μέρος το ΛΑ.Ο.Σ. και ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι βάσει ποιας (δικής τους) λογικής από τα υπόλοιπα 25 μικρότερα κόμματα επιλέχτηκε ο Παπαθεμελής, όταν υπηρχαν παλαιότερα και ίσως μεγαλύτερα, τα οποία είναι σαν να μην υπάρχουν....
Το θεωρώ τουλάχιστον ύποπτο....Ας μου απαντήσει κάποιος αν μπορεί.
Βάσει ποιας λογικής επιλέχτηκε αναμεσα σε 25 μικρά κόμματα ο Παπαθεμελής να μετεχει στο ντημπέιτ και να προβληθεί...?
Κατεβαίνουν περίπου 60 κόμματα στην Β΄Αθηνας που ψηφίζω. Ας υποθεσω ότι στην περιφερεια κατεβαίνουν 30.
Καταλαβαίνω το γιατί μιλάνε για την Ν.Δ, το ΠΑ.ΣΟ.Κ, το Κ.Κ.Ε.
Καταλαβαίνω επίσης με ποια λογική στο ντιμπέιτ πήρε μέρος το ΛΑ.Ο.Σ. και ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι βάσει ποιας (δικής τους) λογικής από τα υπόλοιπα 25 μικρότερα κόμματα επιλέχτηκε ο Παπαθεμελής, όταν υπηρχαν παλαιότερα και ίσως μεγαλύτερα, τα οποία είναι σαν να μην υπάρχουν....
Βάσει ποιας λογικής επιλέχτηκε αναμεσα σε 25 μικρά κόμματα ο Παπαθεμελής να μετεχει στο ντημπέιτ και να προβληθεί...?
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τυπικά δεν θα επιτρέπονταν η συμμετοχή του Καρατζαφέρη, δεδομένου ότι δεν είναι στο Κοινοβούλιο αλλά στην Ευρωβουλή.
Έτσι επειδή μπορούσαν να πατήσουν εκεί, απαίτησαν την συμμετοχή του Παπαθεμελή, καθώς ψήφους λαμβάνει απο το πατριωτικό κορβανά και εν προκειμένω απο τον ΚΑρατζαφέρη.
Για να κόψει, λοιπόν, όσο το δυνατόν ψήφους απο τον Καρατζαφέρη, που απειλεί την επανεκλογή της Κυβέρνησης η οποία με τα μέχρι τώρα δεδομένα που, δεν, βλέπουν το φως της δημοσιότητοτος, λέγεται ότι αυτοδυναμία....................................
Προεκλογική Περίοδος.
Έτσι επειδή μπορούσαν να πατήσουν εκεί, απαίτησαν την συμμετοχή του Παπαθεμελή, καθώς ψήφους λαμβάνει απο το πατριωτικό κορβανά και εν προκειμένω απο τον ΚΑρατζαφέρη.
Για να κόψει, λοιπόν, όσο το δυνατόν ψήφους απο τον Καρατζαφέρη, που απειλεί την επανεκλογή της Κυβέρνησης η οποία με τα μέχρι τώρα δεδομένα που, δεν, βλέπουν το φως της δημοσιότητοτος, λέγεται ότι αυτοδυναμία....................................
Προκειται για τον νόμο 2928. Ολόκληρο το κείμενο του νόμου σε pdf.
Καλό ειναι να το γνωρίζουμε
http://athens.indymedia.org/local/webca ... onomos.pdf
Καλό ειναι να το γνωρίζουμε
http://athens.indymedia.org/local/webca ... onomos.pdf
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
-
nkope
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ο κ. Παπαθεμελής είναι αρχηγός κόμματος και παράλληλα βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το ότι εξελέγη την προηγούμενη φορά με τη Ν. Δημοκρατία δεν του έδινε το δικαίωμα να συμμετάσχει αυτοδίκαια στο debate, αλλά συμμετείχε κατά παραχώρηση των υπολοίπων 4 κομμάτων όπως κι ο κ. Καρατζαφέρης.ROMFAIA έγραψε:Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι βάσει ποιας (δικής τους) λογικής από τα υπόλοιπα 25 μικρότερα κόμματα επιλέχτηκε ο Παπαθεμελής, όταν υπηρχαν παλαιότερα και ίσως μεγαλύτερα, τα οποία είναι σαν να μην υπάρχουν....
Στα υπόλοιπα μικρά κόμματα δεν υπάρχει ούτε ένα που να διαθέτει αρχηγό που να είναι τώρα ή να ήταν ποτέ βουλευτής.