Συμπεριφορά Χριστιανών Ορθόδοξων

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

peace
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από peace »

ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ!! :lol:
Τι εχ' τα έρμα και ψωφούν!
VASILHS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από VASILHS »

ntinoula έγραψε:
spetzouras έγραψε:Aπό ότι έχω παρατηρήσει στις περισσότερες εκκλησίες οι γυναίκες είναι αριθμητικά περισσότερες από τους άντρες, συνεπώς θα πρέπει να βρεθούν θέσεις να καθίσουν ειδικά από τη στιγμή που πολλές είναι και ηλικιωμένες.
Μιας και το πρόβλημα είναι οι γυναίκες που πάνε στις θέσεις των ανδρών, γιατί δεν πάνε οι καρέκλες των ανδρών στη μεριά των γυναικών; Δηλαδή, αφού το πρόβλημα είναι και πρακτικό, να μην ισοκατανέμονται οι θέσεις, αλλά οι περισσότερες να τοποθετούνται στη μεριά των των γυναικών. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Και αυτό σωστό είναι που λες. Αλλά να ξέρεις ποτέ δεν γεμίζει ο γυναικωνίτης. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΩΡΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ.

ntinoula έγραψε: Πάντως χωρίς πλάκα, αν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχουν ναοί ανδρικοί και γυναικείοι όπως τα μοναστήρια; Θα λυνόταν το πρόβλημα μια και καλή. Αν δηλαδή οι φωτισμένοι Πατέρες της εκκλησίας αποφάσισαν όλοι να εκκλησιαζόμαστε σε ένα ναό, χωρίς «τείχη» ανάμεσα, γιατί γινόμαστε τόσο απόλυτοι;

Δεν χρειάζεται να χωριστουν οι ναοι σε αντρικούς και γυναικείους, φτάνει να τηρείται η τάξη της Εκκλησίας. Δεν χωρίστηκαν ακριβώς διότι εννοείται ότι θα τηρείται η τάξη της Εκκλησίας. Όταν σεβόμαστε την τάξη της Εκκλησίας δεν είναι ανάγκη να γίνει τίποτε άλλο. Άρκεί και υπεραρκεί, φτάνει να τηρείται.
ntinoula έγραψε: Επίσης αν ο κίνδυνος είναι τόσο μεγάλος γιατί, για παράδειγμα, στη μεγάλη είσοδο ο ιερέας περνά ανάμεσα από τους άνδρες και τις γυναίκες, ώστε αμφότεροι στρεφόμενοι προς τη μεριά του να υπάρχει πιθανότητα το βλέμμα τους να πέσει σε άτομα του αντίθετου φύλου τέτοια ιερή στιγμή;:roll: Και χωριστά να κάθονται, στο ίδιο χώρο βρίσκονται, απλά κατά τη γνώμη μου, την οπτική επαφή την καθορίζει κυρίως ο καθένας.
Τώρα μην λέμε αστεία πράγματα. Είναι το ίδιο τα μερικα δευτερόλεπτα που διαρκουν στις Εισόδους και όπου βλέπουν εξ αποστάσεως οι αντρες τις γυναικες και το αντιστροφο, και το ίδιο να έχεις συνεχως δίπλα σου, μπροστά σου, πίσω σου, γυναίκες; Σκέψου λίγο και μετα μίλα. Καλά δικαιολογήσε εσύ διότι τόσα μηνυματα που εχεις γραψει, εχεις μαθει να μην πολυσκεφτεσαι.

ntinoula έγραψε: Δε γνωρίζω τη σωστή απάντηση. :(
Αυτό δείχνει οτι είσαι σοβαρή κοπέλα σε αντίθεση με ορισμένους ημιμαθείς που κανουν και τον έξυπνο!
"ΜΕΘ'ΗΜΩΝ Ο ΘΕΟΣ"
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

Για πες μας εσύ. Σε τι απάντησα άλλα αντ'άλλων;
Τώρα την φράση σου ρέντα δεν ξέρω τί σημαίνει.

Δεν μας είπες πού ήσουν όταν υποστήριζονταν ο αυνανισμός και η ομοφυλοφυλία. Τα χάλια τους για την υποστηριξη της ομοφυλοφιλιας υπάρχουν ακομα και πηγαινε να τα δεις. Τα χαλια τους για τον αυνανισμό τα έσβησε και πολύ ορθά έπραξε, ο Συντονιστής.

ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ ΠΕΡΙ ΘΕΩΣΕΩΣ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ , ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΦΕΛΩΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ.[/quote]

Λοιπόν στο κείμενο μου που απάντησες δεν είχε καμμιά σχέση με τον αυνανισμό! Απλά σου έγραψα ότι τα πράγματα πρέπει να κρίνονται με βάση τις ιστορικές συγκυρίες και τα δεδομένα. Έτσι σύμφωνα με την αντίληψή σου οι γυναίκες πρέπει να έρχονται και με τσεμπέρι στην Εκκλησία! Επιπλέον με βάση τους Ιερούς κανόνες που απαγορεύουν τις προγαμιαίες σχέσεις, και καλώς τις απαγορεύουν, ως κόλλημα ιεροσύνης, σε πληροφορώ ότι μετά την πτώση του τοίχους, ιδιαίτερα στη Βούλγαρία όπως έλεγε και κάποιος ανώτατος στην ιεραρχία εκεί σε έναν φίλο μου, δεν έπρεπε να χειροτονηθεί ΚΑΝΕΙΣ ΙΕΡΕΑΣ!
Εν πάσει περιπτώση μάλλον γνωρίζεις εσύ καλύτερα από μένα το πως βλέπω τη θέωση, αλλά η θέωση είναι το ζητούμενο. Όσο για την δυσκολία της είναι σχετική. Εσύ είσαι ανώτερος του Θεού αγαπητέ Βασίλη? Δεν έτυχε να ακούσεις ιστορίες του γέροντα Παϊσιου όπου λαϊκοί με ένα "Κύριε Ελέησον" είδαν το άκτιστο φως? Και μάλιστα ένας εξ αυτών ούτε τις νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής δεν τηρούσε! Μ' αυτό δεν θεωρώ περιττή τη νηστεία! Αλλά μη βγαίνουμε όλοι σαν υπασπιστές του Θεού για να του υποδείξουμε τον βαθμό δυσκολίας που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει στη θέωση. Η θέωση δεν είναι πανελλαδικές εξετάσεις αγαπητέ Βασίλειε! Και ο Θεός είναι Θεός και κάνει ό,τι θέλει! Μπορεί να μην αποκαλύψει την άκτιστη δόξα του σε έναν μοναχό που αγωνίζεται 30 χρόνια στα Καρούλια και να την αποκαλύψει σε κάποιον που είπε για μια στιγμή ένα "Κύριε ελέησον", μη βάζεις μεζούρες, μέτρα και σταθμά. Δεν είμαστε μέντορες του Υψίστου για να του υποδεικνύουμε μετα από πόσα κομποσχοίνια και πόσες μετάνοιες θααποκαλύψει σε κάποιον την άκτιστη δόξα Του
Κορυφαίος Αποστολέας

peace έγραψε:ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ!! :lol:
ΜΕ ΑΣΕΠ? =))
peace
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από peace »

ΦΙΛΕ paroikos εχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου. Δεν μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα της πίστης :wink:
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

peace έγραψε:ΦΙΛΕ paroikos εχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου. Δεν μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα της πίστης :wink:
Εμα! Ρε φίλε μου με τον καθένα που βαζει μέτρα και μεζούρες! Εδώ στο βιβλίο του ο Α. Ρακοβαλής για το Γέροντα Παϊσιο έλεγε το εξης: Κάποτε τους διηγούνταν ο Γέροντας πως κάποιος Ελληνοαμερικάνος που ούτε νήστευε, ούτε πήγαινε Εκκλησία (στη χάση και στη φέξη που λένε) επειδδή δεν φέρθηκε εγωϊστικά στη γυναίκα του που πήγαινε με άλλους αλλα προσευχόταν να γυρίσει στον σωστό δρόμο, κοντά του και στα παιδιά του, είδε το Άκτιστο Φως ενώ προσευχόταν για εκείνη. Και από την άλλη έχεις τον κάθε έναν σαν τον φίλο Βασίλη να σου λέει τι είναι δύσκολο και τι είναι εύκολο σαν πάπας και παντογνώστης! ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ! Θα τρελλαθούμε στο τέλος!
VASILHS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από VASILHS »

parikos_ έγραψε:
[Για πες μας εσύ. Σε τι απάντησα άλλα αντ'άλλων;

Δεν μας είπες πού ήσουν όταν υποστήριζονταν ο αυνανισμός και η ομοφυλοφυλία. Τα χάλια τους για την υποστηριξη της ομοφυλοφιλιας υπάρχουν ακομα και πηγαινε να τα δεις. Τα χαλια τους για τον αυνανισμό τα έσβησε και πολύ ορθά έπραξε, ο Συντονιστής.

ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ ΠΕΡΙ ΘΕΩΣΕΩΣ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ , ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΦΕΛΩΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ.

Λοιπόν στο κείμενο μου που απάντησες δεν είχε καμμιά σχέση με τον αυνανισμό! Απλά σου έγραψα ότι τα πράγματα πρέπει να κρίνονται με βάση τις ιστορικές συγκυρίες και τα δεδομένα.[/quote]

Λοιπόν εγω απλά με τη αναφορά μου στον αυνανισμό ήθελα να σου επισημάνω ότι δεν αρκει να πετάς λεξούλες όπως θέωση και απο την άλλη να καταλύεις την παράδοση των Αγίων για την τάξη της Εκκλησίας και να λες στην ουσία: "μπείτε όπως θέλετε και καθίστε όπως θέλετε." Δεν είναι αυτό εκκλησιαστικό ήθος! Στην Εκκλησία υπάρχει τάξη και όχι αταξία και αναρχία. Και δεν είναι σωστό αυτό, όπως δεν είναι σωστό το να λες βαδίζω στην θέωση και με το άλλο χερι αυνανίζομαι! Κάπως έτσι χτυπάει όταν απο την μια είσαι κατα της καθιερωμένης απο αγίους τάξης της Εκκλησιας και απο την αλλη μιλάς για θέωση.
Ποιά θέωση; Σοβαρολογείς. Εδω δεν είμαστε ούτε στο Α. Αυτό λεει καθένας που έχει επίγνωση της πνευματικής ζωής.

parikos_ έγραψε:
Έτσι σύμφωνα με την αντίληψή σου οι γυναίκες πρέπει να έρχονται και με τσεμπέρι στην Εκκλησία! Επιπλέον με βάση τους Ιερούς κανόνες που απαγορεύουν τις προγαμιαίες σχέσεις, και καλώς τις απαγορεύουν, ως κόλλημα ιεροσύνης, σε πληροφορώ ότι μετά την πτώση του τοίχους, ιδιαίτερα στη Βούλγαρία όπως έλεγε και κάποιος ανώτατος στην ιεραρχία εκεί σε έναν φίλο μου, δεν έπρεπε να χειροτονηθεί ΚΑΝΕΙΣ ΙΕΡΕΑΣ!

Το τί έλεγε ο φίλος σου και κάθε φίλος σου είναι κάτι που δεν συνεπάγεται και εγκυρότητα. Και εν πάσει περιπτώσει πολύ σωστα ας μην χειρονούνταν κανεις. Θα οικονομούσε ο Θεός τρόπους να βρει ιερεις και για τους Βούλγαρους. Επίσης κανεις δεν ξέρει την προσωπικη ζωη του άλλου. Ο Κύριος είπε στον προφητη Ηλία οτι υπάρχουν αναμεσα σας 8000 ενω νόμιζε ο πρ. Ηλίας οτι δεν υπήρχε κανένας. Λοιπόν ας αφήσουμε τις γενικότητες: "ΚΑΝΕΙΣ".

parikos_ έγραψε:
Δεν έτυχε να ακούσεις ιστορίες του γέροντα Παϊσιου όπου λαϊκοί με ένα "Κύριε Ελέησον" είδαν το άκτιστο φως? Και μάλιστα ένας εξ αυτών ούτε τις νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής δεν τηρούσε! Μ' αυτό δεν θεωρώ περιττή τη νηστεία! Αλλά μη βγαίνουμε όλοι σαν υπασπιστές του Θεού για να του υποδείξουμε τον βαθμό δυσκολίας που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει στη θέωση. Η θέωση δεν είναι πανελλαδικές εξετάσεις αγαπητέ Βασίλειε! Και ο Θεός είναι Θεός και κάνει ό,τι θέλει! Μπορεί να μην αποκαλύψει την άκτιστη δόξα του σε έναν μοναχό που αγωνίζεται 30 χρόνια στα Καρούλια και να την αποκαλύψει σε κάποιον που είπε για μια στιγμή ένα "Κύριε ελέησον", μη βάζεις μεζούρες, μέτρα και σταθμά. Δεν είμαστε μέντορες του Υψίστου για να του υποδεικνύουμε μετα από πόσα κομποσχοίνια και πόσες μετάνοιες θααποκαλύψει σε κάποιον την άκτιστη δόξα Του

Εσύ μήπως είδες το άκτιστο φως και εισάγεις νέα τάξη στην Εκκλησία;
Μήπως ο π.Παισιος είπε κάτι τέτοιο; Ασε λοιπον τί είπε ο π.Παισιος για άλλες περιπτώσεις, με άλλο πνεύμα και για άλλο σκοπό και πες μου συγκεκριμενα για το θέμα μας, ποιός άγιος ή ποιός σύγχρονος Γέροντας είπε ποτε, <<Αναμειχθείτε ελέυθερα αντρες-γυναικες μεσα στην Εκκλησια. Δεν πειράζει μωρε, κάντε ό,τι θέλετε εκει μέσα>>. ΠΟΙΟΣ ;;
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΜΙΛΑΜΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από VASILHS »

parikos_ έγραψε: έγραψε:
[Για πες μας εσύ. Σε τι απάντησα άλλα αντ'άλλων;

ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ ΠΕΡΙ ΘΕΩΣΕΩΣ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ , ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΦΕΛΩΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ.

Λοιπόν στο κείμενο μου που απάντησες δεν είχε καμμιά σχέση με τον αυνανισμό! Απλά σου έγραψα ότι τα πράγματα πρέπει να κρίνονται με βάση τις ιστορικές συγκυρίες και τα δεδομένα.

Λοιπόν εγω απλά με τη αναφορά μου στον αυνανισμό ήθελα να σου επισημάνω ότι δεν αρκει να πετάς λεξούλες όπως θέωση και απο την άλλη να καταλύεις την παράδοση των Αγίων για την τάξη της Εκκλησίας και να λες στην ουσία: "μπείτε όπως θέλετε και καθίστε όπως θέλετε." Δεν είναι αυτό εκκλησιαστικό ήθος! Στην Εκκλησία υπάρχει τάξη και όχι αταξία και αναρχία. Και δεν είναι σωστό αυτό, όπως δεν είναι σωστό το να λες βαδίζω στην θέωση και με το άλλο χερι αυνανίζομαι! Κάπως έτσι χτυπάει όταν απο την μια είσαι κατα της καθιερωμένης απο αγίους τάξης της Εκκλησιας και απο την αλλη μιλάς για θέωση.
Ποιά θέωση; Σοβαρολογείς. Εδω δεν είμαστε ούτε στο Α. Αυτό λεει καθένας που έχει επίγνωση της πνευματικής ζωής.

parikos_ έγραψε: έγραψε:
Έτσι σύμφωνα με την αντίληψή σου οι γυναίκες πρέπει να έρχονται και με τσεμπέρι στην Εκκλησία! Επιπλέον με βάση τους Ιερούς κανόνες που απαγορεύουν τις προγαμιαίες σχέσεις, και καλώς τις απαγορεύουν, ως κόλλημα ιεροσύνης, σε πληροφορώ ότι μετά την πτώση του τοίχους, ιδιαίτερα στη Βούλγαρία όπως έλεγε και κάποιος ανώτατος στην ιεραρχία εκεί σε έναν φίλο μου, δεν έπρεπε να χειροτονηθεί ΚΑΝΕΙΣ ΙΕΡΕΑΣ!

Το τί έλεγε ο φίλος σου και κάθε φίλος σου είναι κάτι που δεν συνεπάγεται και εγκυρότητα. Και εν πάσει περιπτώσει πολύ σωστα ας μην χειρονούνταν κανεις. Θα οικονομούσε ο Θεός τρόπους να βρει ιερεις και για τους Βούλγαρους. Επίσης κανεις δεν ξέρει την προσωπικη ζωη του άλλου. Ο Κύριος είπε στον προφητη Ηλία οτι υπάρχουν αναμεσα σας 8000 ενω νόμιζε ο πρ. Ηλίας οτι δεν υπήρχε κανένας. Λοιπόν ας αφήσουμε τις γενικότητες: "ΚΑΝΕΙΣ".
parikos_ έγραψε:
Δεν έτυχε να ακούσεις ιστορίες του γέροντα Παϊσιου όπου λαϊκοί με ένα "Κύριε Ελέησον" είδαν το άκτιστο φως? Και μάλιστα ένας εξ αυτών ούτε τις νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής δεν τηρούσε! Μ' αυτό δεν θεωρώ περιττή τη νηστεία! Αλλά μη βγαίνουμε όλοι σαν υπασπιστές του Θεού για να του υποδείξουμε τον βαθμό δυσκολίας που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει στη θέωση. Η θέωση δεν είναι πανελλαδικές εξετάσεις αγαπητέ Βασίλειε! Και ο Θεός είναι Θεός και κάνει ό,τι θέλει! Μπορεί να μην αποκαλύψει την άκτιστη δόξα του σε έναν μοναχό που αγωνίζεται 30 χρόνια στα Καρούλια και να την αποκαλύψει σε κάποιον που είπε για μια στιγμή ένα "Κύριε ελέησον", μη βάζεις μεζούρες, μέτρα και σταθμά. Δεν είμαστε μέντορες του Υψίστου για να του υποδεικνύουμε μετα από πόσα κομποσχοίνια και πόσες μετάνοιες θααποκαλύψει σε κάποιον την άκτιστη δόξα Του

Εσύ μήπως είδες το άκτιστο φως και εισάγεις νέα τάξη στην Εκκλησία;
Μήπως ο π.Παισιος είπε κάτι τέτοιο; Ασε λοιπον τί είπε ο π.Παισιος για άλλες περιπτώσεις, με άλλο πνεύμα και για άλλο σκοπό και πες μου συγκεκριμενα για το θέμα μας, ποιός άγιος ή ποιός σύγχρονος Γέροντας είπε ποτε, <<Αναμειχθείτε ελέυθερα αντρες-γυναικες μεσα στην Εκκλησια. Δεν πειράζει μωρε, κάντε ό,τι θέλετε εκει μέσα>>. ΠΟΙΟΣ ;;
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΜΙΛΑΜΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από VASILHS »

parikos_ έγραψε:
peace έγραψε:ΦΙΛΕ paroikos εχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου. Δεν μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα της πίστης :wink:
Εμα! Ρε φίλε μου με τον καθένα που βαζει μέτρα και μεζούρες!
ΖΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΖΟΥΣΑ ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ PARIKOS_ KAI PEACE! ΚΑΤΩ Η ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ, ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ!
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ, Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΣΗ!!

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΜΕΖΟΥΡΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ. ΕΣΥ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.

parikos_ έγραψε: Και από την άλλη έχεις τον κάθε έναν σαν τον φίλο Βασίλη να σου λέει τι είναι δύσκολο και τι είναι εύκολο σαν πάπας και παντογνώστης! ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ! Θα τρελλαθούμε στο τέλος!
Αν η αγραμματοσύνη σου επέτρεπε να ανοίξεις την Αγία Γραφή θα διάβαζες εκει πολλές φορρές οτι η Σωτήρια Οδός είναι γεμάτη θλίψεις και αγώνες. Η ευρύχωρη οδός που υποστηρίζεις εσύ , οδηγεί δυστυχώς στην απώλεια. Οπότε αντι να παραπλανάς τον κόσμο καλό θα είναι να μετανοήσεις.

Τώρα αν θα τρελλαθείς ή είσαι ήδη , αυτό δεν μπορώ να το ξέρω...
"ΜΕΘ'ΗΜΩΝ Ο ΘΕΟΣ"
peace
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από peace »

VASILHS έγραψε:ΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΘΕΛΕΙΣ; Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΘΑΝΕΙ;; ΡΩΤΑΣ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΟΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ Η ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΟΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΤΟΣΟ ΤΥΦΛΟΣ ΕΙΣΑΙ; ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;
Η παράδοση λέει ότι οι άνδρες κάποτε φορούσαν κατι σαν φορεματάκια, ξέρεις τους μανδύες, αλλά φαντάζομαι οτι εσυ προτιμάς τα πατελόνια. ΕΞΕΛΙΞΗ το λένε στο χωριό μου. =))
VASILHS έγραψε: ΟΤΑΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ Π.ΑΝΤΩΝΙΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ 'Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια. το ρωτάω δεν σημαίνει και πάντα δεν ξέρω. σημαίνει θέλω να ακούσω και άλλες απόψεις. undrestood?

peace έγραψε:Πιστεψε με δεν μπήκα καν στην διαδικασία να διαβάσω αυτά που έγραψες.

VASILHS έγραψε: ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ; ΤΟΣΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ; ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕ; ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ; ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ;; ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ;
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ , ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ.

Διάβασα όλα τα κείμενα εκτός απο τα δικά σου =)) . Μ' άρεσε όμως που λες οτι:
VASILHS έγραψε: Όσο για τις φωνές, πιστεύω να ξέρεις ανάγνωση και να μην εισαι προκατειλλημένος, οπότε θα είδες ότι είπα ότι πρέπει να μιλήσουν με καλό τρόπο και όχι με φωνές

Λες και μόνο εσύ υπάρχεις και πρέπει να απαντήσουμε μόνο στα ακραία που εσύ λες και να διαβάσουμε αυτα που γράφεις. Αν πρόσεξες υπάρχουν ενδιαφέρουσες απόψεις, με τις οποίες συμφώνησα και επιπλέον εξέφρασα και την δική μου άποψη. Ξέρεις επιτρέπεται Δημοκρατία έχουμε!!! D:D
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”