ΛΑ.Ο.Σ. Δεν έχει καμιά σχέση με την Ορθοδοξία
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Δεν έχει καμιά σχέση με την Ορθοδοξία
Ο φανατισμός είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και επίσης "δεν έχει σχέση με την Ορθοδοξία". Και γενικά οτιδήποτε μας χωρίζει σε αντίπαλα στρατόπεδα, ενώ είμαστε κατ' ουσιαν αδέλφια.
ΥΓ : Όσοι είστε πάντως υποστηρικτές των συμφερόντων Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, ή Πατέρα, θα πάτε στην Κόλαση!
ΥΓ : Όσοι είστε πάντως υποστηρικτές των συμφερόντων Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, ή Πατέρα, θα πάτε στην Κόλαση!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

FORESTER ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΧΑΡΑ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΜΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ ΦΙΛΕ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΟΜΩΣ ΒΡΕ FORESTER ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ... ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΡΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ, ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΠΗΡΕΣ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΝΤΩΣ. ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΜΟΥ.
Re: ΛΑ.Ο.Σ. Δεν έχει καμιά σχέση με την Ορθοδοξία
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.
Γιατί να μην το αρχίζαμε έτσι όμορφα,χωρίς χαρακτηρισμούς αλλά μόνο με επιχειρήματα,ώστε να μην έχουμε εντάσεις?
Τέλος πάντων,δεν τρέχει τίποτα. Ποτέ δεν με "τάισε" κανένας τους και δεν τους έχω ανάγκη.
Αυτό που με τρελαίνει όμως είναι που κανένας δεν είναι ευχαριστημένος από τα δύο κόμματα που κατάντησαν την Ελλάδα το ρεζίλι της Ευρώπης και όμως ξαναψηφήζουν τα ίδια.
'Οσο για τις ομάδες Παναγιώτη,ακατανόμαστος στο Ελληνικό χώρο είναι ένας.

Γιατί να μην το αρχίζαμε έτσι όμορφα,χωρίς χαρακτηρισμούς αλλά μόνο με επιχειρήματα,ώστε να μην έχουμε εντάσεις?
Τέλος πάντων,δεν τρέχει τίποτα. Ποτέ δεν με "τάισε" κανένας τους και δεν τους έχω ανάγκη.
Αυτό που με τρελαίνει όμως είναι που κανένας δεν είναι ευχαριστημένος από τα δύο κόμματα που κατάντησαν την Ελλάδα το ρεζίλι της Ευρώπης και όμως ξαναψηφήζουν τα ίδια.
'Οσο για τις ομάδες Παναγιώτη,ακατανόμαστος στο Ελληνικό χώρο είναι ένας.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Το θέμα το ξεκίνησα εγώ για να ενημερώσω για ένα πραγματικό γεγονός. Θέλω να ξαναπώ ότι δεν κρίνω κανένα, ως άνθρωπο. Μόνο συμπεριφορές κρίνω, όπως έχω δικαίωμα ως πολίτης και Χριστιανός.
Εύχομαι όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί να ψηφίσουν όπως τους υπαγορεύει η συνείδησή τους και οι συμβουλές των Αγίων Γερόντων της εποχής μας.
Νομίζω ότι αυτό το θέμα έχει υπηρετήσει το σκοπό του και δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε.
Εύχομαι όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί να ψηφίσουν όπως τους υπαγορεύει η συνείδησή τους και οι συμβουλές των Αγίων Γερόντων της εποχής μας.
Νομίζω ότι αυτό το θέμα έχει υπηρετήσει το σκοπό του και δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν εχει καμια σχεσει με την Ορθοδοξια το ειπα εχτες σε εναν υποψηφιο βουλευτη οταν με πλησιασε επειδης καθομουνα με εναν γεροντα
και δεν του αρεσε καθολου
υποστηριζουμε λεει τα εκκλησιακα συμφεροντα
και δεν του αρεσε καθολου
υποστηριζουμε λεει τα εκκλησιακα συμφεροντα
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Καλυτερα να λεει καποιος αυτα που πιστευει και να κρινεται παρα να το παιζει ορθοδοξος και απο πισωfilotas έγραψε:Νικόλαε, δεν κρίνουμε ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο Χριστιανός, άλλωστε δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα, αυτό που λέμε είναι, ποιος μέχρι χτες δήλωνε Χριστιανός, και ξαφνικά βρέθηκε τελείως απέναντι στην Εκκλησία να ζητά τη δήμευση της περιουσίας της, που δεν το έκανε ούτε το ΚΚΕ.
Πιστεύω ότι σε κάποια από τ' άλλα κόμματα μπορούμε να βρούμε πρόσωπα, που να αξίζει τον κόπο να τα ψηφίσουμε, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει νόημα να λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί και να ψηφίσουμε τους εχθρούς της Εκκλησίας
να καλυπτει μιζαδορους και διαπλεκομενα...γιατι οταν καποιος γινει βουλευτης παει με τα συμφεροντα
και την γραμμη του κοματος του...ετσι οταν παρουσιαστει ενα σκανδαλο στο κομμα του δεν το φανερωνει...υπαρχει και η διαγραφη...
Ειναι σαν να μπαινεις σε ενα οπωροπωλείο που ειναι σαπια τα προιοντα του και να με
βαζεις να διαλεξω το λιγοτερο σαπιο...
Απο αυτα που εχουν δει τα ματακια μας τοσα χρονια τα λεω αυτα...
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δεν κρατιέμαι να σου πώ αυτό που αβίαστα προκύπτει απο την δημοσίευσή σου : όλοι πουλιόμαστε - η τιμή είναι διαφορετική !!!fosterer έγραψε:...Ποτέ δεν με "τάισε" κανένας τους και δεν τους έχω ανάγκη...
Χρ.
ΥΓ. άνευ παρεξηγήσεως και ουδέν προσωπικό
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εμείς ας λέμε ότι θέλουμε. Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος που είδε κατ' ιδίαν τον κ. Καρατζαφέρη είπε άλλα πράγματα.
Θεωρώ ότι είναι λάθος η Εκκλησία να τοποθετείται προεκλογικά υπέρ συγκεκριμένων ατόμων ή κομμάτων, εκτός αν κάποια κόμματα έχουν στο καταστατικό τους θέσεις αντιχριστιανικές. Και πάλι αυτό θα μπορούσε να γίνει σε κάποια άλλη στιγμη και όχι προεκλογικά.
Τεσπα. Έτσι έκρινε σωστό ο σεβασμιώτατος, έτσι έκανε.
Δεν συμφωνώ, αλλά ποιός είμαι εγώ;
Θεωρώ ότι είναι λάθος η Εκκλησία να τοποθετείται προεκλογικά υπέρ συγκεκριμένων ατόμων ή κομμάτων, εκτός αν κάποια κόμματα έχουν στο καταστατικό τους θέσεις αντιχριστιανικές. Και πάλι αυτό θα μπορούσε να γίνει σε κάποια άλλη στιγμη και όχι προεκλογικά.
Τεσπα. Έτσι έκρινε σωστό ο σεβασμιώτατος, έτσι έκανε.
Δεν συμφωνώ, αλλά ποιός είμαι εγώ;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Αν και ο τίτλος του θέματος αναφέρεται στο πολιτικό κόμμα και σε αρκετές παραθέσεις και στον ίδιον τον Καρατζαφέρη - ο οποίος δεν χαίρει κάποιας ιδιαίτερης εκτίμησης εκ μέρους μου αν και με κάποιες πολιτικές του θέσεις συμφωνώ, όπως και με θέσεις άλλων πολιτικών παρατάξεων, εγώ θάθελα να ρωτήσω κάτι επί προσωπικού...σαν υπόθεση εργασίας και όχι στην πραγματικότητα.
Αν εγώ ως Ορθόδοξος χριστιανός διατυπώσω την άποψη πως η Εκκλησία και οι Ιερές Μονές ως Ν.Π.Δ.Δ. (ή ΝΠΙΔ?) πρέπει κάθε χρόνο απ τα έσοδα που έχουν από κτίρια που νοικιάζουν και γενικά από κάθε εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα να αποδίδουν φόρο 20% στο κράτος αυτό θα με κάνει «να μην έχω καμμία σχέση με την Ορθοδοξία»;
Και αν ναί, με πιό σκεπτικό;
Ποιά εντολή παραβαίνω;
Ποιό δόγμα παραβιάζω;
Ποιόν Αποστολικό Κανόνα;
Ποιά διάταξη Εκκλησιαστική;
Γενικά με ποιόν τρόπο στοιχειοθετείται ο χαρακτηρισμός «του μή έχοντος σχέση με την Ορθοδοξία» απ την άποψή μου για τον τρόπο διαχείρισης της Εκκλησιαστικής περιουσίας;
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος..
αν ας πούμε είμαι σχετικός με την Ορθοδοξία επειδή δέχομαι να έχει έσοδα 1.000.000 € / έτος όταν δεν υπάρχει φορολογία της Εκκλησίας, αν ζητήσω αυτά τα έσοδα να περιοριστούν στα 800.000 € / έτος μετά την φορολόγηση αυτό θα με προσδιορίσει σαν άσχετο με την Ορθοδοξία;
Δηλαδή η διαφορά του ποσού των 200.000 € καθορίζει την σχετικότητά μου ή όχι με την Ορθοδοξία;
(τα αναγραφόμενα ποσά είναι προφανέστατα υποθετικά)
Αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει πολύ συγκεκριμένα
στα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματά μου θα με βοηθήσει πολύ.
Ευχαριστώ
Αν εγώ ως Ορθόδοξος χριστιανός διατυπώσω την άποψη πως η Εκκλησία και οι Ιερές Μονές ως Ν.Π.Δ.Δ. (ή ΝΠΙΔ?) πρέπει κάθε χρόνο απ τα έσοδα που έχουν από κτίρια που νοικιάζουν και γενικά από κάθε εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα να αποδίδουν φόρο 20% στο κράτος αυτό θα με κάνει «να μην έχω καμμία σχέση με την Ορθοδοξία»;
Και αν ναί, με πιό σκεπτικό;
Ποιά εντολή παραβαίνω;
Ποιό δόγμα παραβιάζω;
Ποιόν Αποστολικό Κανόνα;
Ποιά διάταξη Εκκλησιαστική;
Γενικά με ποιόν τρόπο στοιχειοθετείται ο χαρακτηρισμός «του μή έχοντος σχέση με την Ορθοδοξία» απ την άποψή μου για τον τρόπο διαχείρισης της Εκκλησιαστικής περιουσίας;
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος..
αν ας πούμε είμαι σχετικός με την Ορθοδοξία επειδή δέχομαι να έχει έσοδα 1.000.000 € / έτος όταν δεν υπάρχει φορολογία της Εκκλησίας, αν ζητήσω αυτά τα έσοδα να περιοριστούν στα 800.000 € / έτος μετά την φορολόγηση αυτό θα με προσδιορίσει σαν άσχετο με την Ορθοδοξία;
Δηλαδή η διαφορά του ποσού των 200.000 € καθορίζει την σχετικότητά μου ή όχι με την Ορθοδοξία;
(τα αναγραφόμενα ποσά είναι προφανέστατα υποθετικά)
Αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει πολύ συγκεκριμένα
στα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματά μου θα με βοηθήσει πολύ.
Ευχαριστώ
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η Εκκλησία δεν φορολογείται, με το σκεπτικό ότι τα χρήματα τα οποία λαμβάνει, τα χρησιμοποιεί για σκοπούς φιλανθρωπικούς, ιεραποστολικούς κλπ.
Επομένως συμφωνώ να μην φορολογείται.
Αν τώρα δεν γίνεται έτσι, όπως προανέφερα, τότε δεν συμφωνώ όπως καταλαβαίνεις.
Πάντως δεν πιστεύω (ή δεν θέλω να πιστέψω), ότι υπάρχει περίπτωση αυτά τα χρήματα να καταλήγουν σε τσέπες.
Επομένως συμφωνώ να μην φορολογείται.
Αν τώρα δεν γίνεται έτσι, όπως προανέφερα, τότε δεν συμφωνώ όπως καταλαβαίνεις.
Πάντως δεν πιστεύω (ή δεν θέλω να πιστέψω), ότι υπάρχει περίπτωση αυτά τα χρήματα να καταλήγουν σε τσέπες.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.