Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των εκτρώσεων

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των εκτρώσεων

Δημοσίευση από mirto »

vasilis_m21 έγραψε:Σε περίπτωση βιασμού είναι αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας να επιλέξει την έκτρωση, δεν υπαρχει κανενας λογος να κρατησει ενα παιδι που ηρθε στον κοσμο υπο τετοιες συνθηκες.
Αλλά και στα πλαίσια ενος γαμου, πρεπει η γυναικα να εχει το δικαιωμα της εκτρωσης- δεν μπορει να την καταπιεζει ο αντρας της να κανει παιδια αν δεν θελει.
Γενικα η νομιμοποιηση των εκτρωσεων ειναι απαραιτητη ωστε να εχει δικαιωμα επιλογης η γυναικα του τι θα κανει με το σωμα της.

Απέχεις μακράν αγαπητέ αδελφέ από την αλήθεια. Αναφαίρετο δικαίωμα δεν έχει κανείς μας ούτε καν για την ύπαρξή μας. Το ότι ζούμε και υπάρχουμε σε αυτόν το κόσμο είναι θέλημα Θεού .......ελπίζω να μην νομίζεις ότι ήρθες στον κόσμο από την αγάπη των γονιών σου και ΜΟΝΟ......
Πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται κανείς τον άνεμο, που κινείται ακατάπαυστα, πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται όσα χαράζουν τα παιδιά πάνω στην άμμο, όταν παίζουν, παρά την ανθρώπινη ευτυχία.

Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Καποιος με ρωτησε πώς θα μου φαινόταν αν ήμουν βρεφος-θυμα έκτρωσης.
Μα καλα, γιατι και τωρα που ζω δεν θα πεθανω μια μέρα; Οποτε ''ειναι γραμμενο'';
Ε, αν ήταν γραμμενο να πεθανω απο εκτρωση, θα σημαινει οτι τοτε ''ηταν γραμμενο'' να συμβει. Μια παροιμια δεν λεει ''οποιου του μελλει να πνιγει ποτε του δεν πεθαινει'';;
Καποιος αλλος ειπε οτι σε αυτη τη ζωη πρεπει να υπομενουμε τον πονο, αρα να κραταμε και τα ανεπιθυμητα παιδια.
Να σας θυμισω οτι οι Σουλιώτισσες πήδηξαν στον γκρεμό, μαζι με τα παιδια τους, γιατι η ζωη πλεον ειχε χασει το νοημα της και την αξιοπρέπειά της.
Λοιπον, αν ειναι μια οικογενεια να κραταει τα παιδια ακομα και αν τα οικονομικα ειναι αθλια, τοτε τι νοημα εχει αυτη η ζωή; Να βγει το ανδρόγυνο στην επαιτεια; Μη χειροτερα.
Τις δυσκολες αποφασεις που περιλαμβανουν πονο τις παιρνουμε και τις υπομενουμε, οταν αυτο θα μας βγαλει σε κατι καλυτερο- οταν μεσα απο την δοκιμασια αυτη τελικα θα αναβαθμιστουμε.
Αν ειναι ενα αντρογυνο να κανει παιδια ετσι κι ας μην εχει τα λεφτα, ενταξει ευχαριστω δεν θα παρω.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

vasilis_m21 έγραψε:Καποιος με ρωτησε πώς θα μου φαινόταν αν ήμουν βρεφος-θυμα έκτρωσης.
Μα καλα, γιατι και τωρα που ζω δεν θα πεθανω μια μέρα; Οποτε ''ειναι γραμμενο'';
Ε, αν ήταν γραμμενο να πεθανω απο εκτρωση, θα σημαινει οτι τοτε ''ηταν γραμμενο'' να συμβει. Μια παροιμια δεν λεει ''οποιου του μελλει να πνιγει ποτε του δεν πεθαινει'';
Το να πεθανεις απο εκτρωση δεν ειναι γραμμενο, ειναι αποφαση του γονιου σου. Το να βιαστει η μητερα σου και να μεινει εγκυος θεωρω οτι ειναι "γραμμενο", αν βεβαια μπορουμε να χρησιμοποιησουμε την εκφραση αυτη.
Και το οτι θα πεθανουμε ολοι μια μερα, ειναι το μονο σιγουρο, δεν αποφασιζουμε εμεις ομως, ουτε οι αλλοι για μας, το ΠΩΣ θα πεθανουμε!
Να σας θυμισω οτι οι Σουλιώτισσες πήδηξαν στον γκρεμό, μαζι με τα παιδια τους, γιατι η ζωη πλεον ειχε χασει το νοημα της και την αξιοπρέπειά της.
Θεωρω επισης οτι οι Σουλιωτισσες δεν πηδηξαν απο το γκρεμο γιατι η ζωη τους ειχε χασει το νοημα της, αλλα για να μην πεσουν στα χερια των Τουρκων και ατιμαστουν και αναγκαστουν να προδωσουν την πιστη τους και την πατριδα τους. Δεν επεσαν δηλαδη απο απελπισια ή ολιγοψυχια.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Τα παιδιά είναι μεγάλη ευλογία...(είτε είμαστε οικονομικά χάλια είτε όχι) είναι μικρές ψυχούλες , αγγελουδάκια...Κάποτε μεγάλωναν τα παιδιά με πάρα πολλές στερήσεις και όμως με τη βοήθεια του Κυρίου μαγάλωναν και όχι ένα δυο παιδιά , αλλά πολλά! Είναι δολοφονία να σκοτώνουμε ένα έμβρυο...και δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή ελαφρυντικά νομίζω. Είμαστε εμείς σε θέση να αφαιρέσουμε μία ζωή που γεννήθηκε? Αν την αφαιρέσουμε αυτή...δεν είναι φόνος? :( :( :( :(
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από mirto »

vasilis_m21 έγραψε:Καποιος με ρωτησε πώς θα μου φαινόταν αν ήμουν βρεφος-θυμα έκτρωσης.
Μα καλα, γιατι και τωρα που ζω δεν θα πεθανω μια μέρα;

Είναι αυτή έκφραση λογικού ανθρώπου΄;;;;;;; Ήρθες στην ζωή λοιπόν έτσι απλά για να πεθάνεις;;;;; Η ζωή σου δηλ. φτάνει μέχρι τον τάφο;;;;;; Εσύ είσαι στα πρόθυρα της μελαγχολίας αγαπητέ αδελφέ και δεν το έχεις πάρει είδηση!!!!!!!!!!!Μάλλον δεν γνωρίζεις τι πάει να πει "ζωή" και βαλτώνεις στα κατεστημένα αυτού του κόσμου.

Αν ειναι ενα αντρογυνο να κανει παιδια ετσι κι ας μην εχει τα λεφτα, ενταξει ευχαριστω δεν θα παρω.

Αυτό θα το έλεγε ένας άπιστος και πολύ καλά κάνεις και το εκφράζεις. Σ' ευχαριστούμε πολύ κι εμείς για την δήλωσή σου.
Πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται κανείς τον άνεμο, που κινείται ακατάπαυστα, πιο σίγουρο είναι να εμπιστεύεται όσα χαράζουν τα παιδιά πάνω στην άμμο, όταν παίζουν, παρά την ανθρώπινη ευτυχία.

Αγιος Γρηγοριος Θεολογος
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Τι θα πει γραμμένο Βασίλη;
Ο άνθρωπος καθορίζει μόνος του την τύχη του, λόγω της ελευθερίας που του έδωσε ο Θεός. Γι' αυτό άλλωστε και κρίνεται. Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε για κάθε μας πράξη: "Δεν φταίω εγώ, ήταν γραμμένο να γίνει". Τι είμαστε; Ρομπότ που εκτελούμε το πρόγραμμα που μας έβαλαν;
Κάτι τέτοιες πλάνες προσπαθούν να περάσουν και κάποιοι, όσον αφορά στην προδοσία του Ιούδα (περί απόλυτου προορισμού).
Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κοστώφ (ΙΚ)απαντάει σε παρόμοια ερώτηση στον δημοσιογράφο Μανώλη Μελινό (ΜΜ).

(απόσπασμα από το βιβλίο του δευτέρου με τίτλο: Πίστη και λογική)

ΜΜ : Πάτερ Ιωάννη, θα παρακαλέσω να σχολιάσετε το θέμα του απόλυτου προορισμού. Λένε πολλοί, «ήταν δυνατόν ο Ιούδας να πράξει αλλιώς, αφού είχαν μιλήσει οι προφητείες για την προδοσία του»;
ΙΚ : Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει για την περίπτωση αυτή : «Ουκ εκ της προφητείας η προδοσία, αλλ’ εκ της προδοσίας η προφητεία». Δεν πρόδωσε δηλαδή ο Ιούδας επειδή υπήρχε η προφητεία αυτή, αλλά επειδή ο Θεός είδε ότι ο Ιούδας – μέσα στην απόλυτη ελευθερία του – θα Τον προδώσει, το προείπε με την προφητεία.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Θα βγω λιγάκι εκτός θέματος, αλλά όχι και τόσο πολύ, διότι θα πω ένα παράδειγμα, για το που μπορεί υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει, η ανεξέλεγκτη αύξηση των εκτρώσεων και η "επιλεξιμότητα" των εμβρύων.

Οπως πολλοί θα γνωρίζετε, τις τελευταίες δεκαετίες στην Κίνα, λόγω του υπερπληθυσμού, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κάθε οικογένεια να κάνει περισσότερο από ένα παιδί.
Επειδή λοιπόν ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ λόγω και των τοπικών συνθηκών και λόγω και των παραδόσεων θέλουν αγόρι, κάνουν υπερηχογραφήματα, βλέπουν το φύλο του παιδιού και αν είναι κορίτσι, κάνουν έκτρωση.
Φανταστείτε ότι κάνουν εκτρώσεις, έγκυες γυναίκες ακόμα και 5 ή 6 μηνών!!!!!, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!!!
Και το ακόμα πιο φρικτό είναι, ότι σε μια κοινωνία που μεγαλώνουν τα τελευταία χρόνια ΜΟΝΟ αγόρια, όπως είναι φυσικό, έχουν ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ σχεδόν, οι θείοι, τα ξαδέρφια και τέτοιες συγγενικές σχέσεις. Αυτό είναι αυτονόητο, τη στιγμή που έχουν καταργηθεί πριν απ'όλα τα ΑΔΕΡΦΙΑ!!
Το φαντάζεστε??!!!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτό θα το έλεγε ένας άπιστος και πολύ καλά κάνεις και το εκφράζεις. Σ' ευχαριστούμε πολύ κι εμείς για την δήλωσή σου.
ηταν ενα σχόλιο που έλαβα λίγο πιο πάνω. Δεν ειμαι άπιστος, μισο λεπτο γιατι θα τρελαθω τελείως: αν σε μια σχεση δεν εχουν ωριμάσει τα πραγματα για να κρατησουμε το παιδι με το ετερον ήμισυ, ή αν σε ένα γάμο δεν εχουμε τα φραγκα για να το μεγαλώσουμε το παιδί, τοσο παραλογη ειναι αυτη η επιλογή;

Εξαλλου και οι γραφες λένε ξεκάθαρα: ''οστις θέλει''. Δηλαδή, λενε ξεκάθαρα οτι αυτα που λενε οι γραφες τα κάνει όστις θέλει, αρα οποιος δεν θελει δεν ειναι καθολου υποχρεωμενος να τα κανει με το ζορι, εναποκειται καθαρα στη θελησή μας στη βούλησή μας και στις επιλογές μας.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Εννοείται πως ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κανει τις επιλογές του. Ο Χριστιανισμός δεν είναι δικαστήριο. Και ως γνωστόν όποιος θέλει σώζεται. Δεν είναι δυνατόν να σωθεί κανένας με το ζόρι.
Ο καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του.

Είχα αποφασίσει να μην το γράψω, αλλά αφού τραβάει σε μάκρος το θέμα, νιώθω υποχρεωμένος να το καταθέσω. Στο τρίτο μας παιδί πέρασε από το μυαλό μας η έκτρωση, όμως αποφασίσαμε τελικά να μη γίνουμε ΄΄δολοφόνοι΄΄. Τώρα που βλέπω το παιδί μου να μεγαλώνει πραγματικά τρελαίνομαι με το τι μπορούσα να του έχω κάνει. Δικαιολογίες είχα δεκάδες και αυτοδικαιωτικές και για την κοινωνία. Όμως δεν είχα καμιά δικαιολογία απέναντι στη φύση και απέναντι στο Θεό.
Κάθε μέρα νιώθω την ευλογία του Χριστού και της Παναγίας μας στην οικογένειά μου και βλέποντας το παιδί μου ζητάω συγχώρεση ακόμα και για την σκέψη μου.

Αγαπημένε μου συνονόματε αδερφέ Βασίλη. Διαβάζω με σεβασμό τις λογικές απόψεις σου και ταπεινά σου καταθέτω την αποψη ενός αγιορείτη Γέροντα όταν προσπαθούσα να τον πείσω για κάποιες λογικές μου σκέψεις, όχι και τόσο χριστιανικές. ΄΄Στην ορθόδοξη ζωή κάποια πράγματα δεν είναι ούτε λογικά, ουτε παράλογα, είναι ΥΠΕΡλογα. Δηλαδή πάνω από την ανθρώπινη λογική. Αν θες να είσαι χριστιανός μην αυτοδικαιώνεσαι συνέχεια μέσα από την λογική σου΄΄. Στην αρχή εσωτερικά τον χλεύασα. Μεταγενέστερα τον αποθέωσα
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Vasilisalt, καταλαβαινω τι θες να πεις, και απλα εχω να πω , χωρις καμμια διαθεση αστεϊσμου, οτι οπως λεει και ο λαος , περι ορεξεως ουδεις λογος. Εννοω, χωρις καμμια διαθεση αστεισμου, οτι σιγουρα καποια ζευγαρια που ειναι επιλογη τους να κρατησουν το παιδι, θα το μετανιωναν πικρα αν εκαναν εκτρωση. Και αντιθετως καποια αλλα ζευγαρια που δεν ειναι στην ψυχολογια να κανουν την επιλογη να κρατησουν την εγκυμοσυνη, θεωρουν οτι αν το ειχαν κρατησει το παιδι θα ηταν πιο μιζερη η ζωη τους και δεν θα ειχαν την ψυχολογια να το αναθρεψουν οπως πρεπει.

Οσο γιαυτο που λες οτι καποια πραγματα ειναι περα απτη λογικη, την εχω ακουσει αυτη την εκφραση συχνα στον χωρο της εκκλησίας με τον οποιο αλλωστε εχω επαφη πανω απο δεκαετια. Αλλα αυτο ειναι πολυ θεωρητικο. Εξαρταται απτο ατομο. Καποια ατομα σκεφτονται αλλιως και ''παρακαμπτουν'' τη λογικη , ίσως ειναι και πιο συναισθηματικοι χαρακτηρες. Καποια αλλα ατομα αν δεν ακολουθησουν τον δρομο της λογικης δεν μπορουν να λειτουργησουν, αποσυντονιζονται. Το μυαλο του καθε ανθρωπου ειναι συντονισμενο σε αλλη συχνοτητα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”