Katerinar έγραψε:Για μένα δεν υπάρχει ομελέτα, υπάρχουν νόμοι ,τόσο πνευματικοί όσο και ανθρώπινοι ή τους ακολουθούμε η κινούμαστε στα όρια της αναρχίας και της προσωπικής "δικαιοσύνης" του καθενός με τις οποιεσδήποτε συνέπειες
Πού διαφωνούμε??
Για διάκριση μίλησα.. Δεν είναι όλα ίδια..
Δηλαδή θάπρεπε να υπακούμε άκριτα ακόμα και σε νόμους μιάς υποτιθέμενης δικατατορίας??
Katerinar έγραψε:Θα τους δώσω ευχαρίστως
Thanks!!
Katerinar έγραψε:ΥΓ: Μην τον φοβάσαι, οι δεσμοί του με την Πίστη μας είναι όπως αυτοί του άνθρακα με τα οξυγόνα του, άρρηκτοι.
Φαίνεται πως ξέρεις από οργανική χημεία!!
Καλό απόγευμα....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
fotis έγραψε:Μία απορία έχω για την παρέλαση.Άκουσα ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας ο κύριος Παπούλιας,λαμβάνει ως μισθό 15.000 ευρό τον μήνα.Αν είναι αλήθεια ρωτάω,
ποιος ο λόγος τέτοιου μισθού εφόσον όλα του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.Δεν θα έπρεπε να κάνει πρώτος αυτός ο κύριος μία περικοπή του μισθού του;Πάντως αν ισχύει
αυτό το ποσόν εγώ προσωπικά ντρέπομαι ωε έλληνας φορολογούμενος.
Φωτη,δεν ειναι αληθεια για τα 15000 ευρω.μην πιστευεις ετσι ευκολα ο,τι ακους.ψεμματα ειναι.
Πριν καταδικάσουμε τον Αχιλλέα και την πράξη του ας θυμηθούμε:
α. ότι προέρχεται από υπερπολύτεκνη οικογένεια με 16 παιδιά
β. ότι δουλεύει το πρωι ελαιοχρωματιστής
γ. ότι πάει το απόγευμα σχολείο
Τι λέτε λοιπόν όσοι διαφωνείτε με την ενέργειά του;;;;;;;;;;;;;;;;
faviola έγραψε:Πριν καταδικάσουμε τον Αχιλλέα και την πράξη του ας θυμηθούμε:
α. ότι προέρχεται από υπερπολύτεκνη οικογένεια με 16 παιδιά
β. ότι δουλεύει το πρωι ελαιοχρωματιστής
γ. ότι πάει το απόγευμα σχολείο
Τι λέτε λοιπόν όσοι διαφωνείτε με την ενέργειά του;;;;;;;;;;;;;;;;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Μαθητής του 3ου Εσπερινού Λυκείου Λάρισας ο Αχιλλέας Μ. είδε τη φιγούρα του στην πρώτη σελίδα της «Ε», με το υψωμένο χέρι και την ανοιχτή παλάμη, να στέλνει μήνυμα προς την ελληνική πολιτεία-κοινωνία. Ο βυζαντινής καταγωγής τρόπος διαπόμπευσης, η μούντζα, αποτελεί εδώ και δύο χρόνια τον σύγχρονο και ειρηνικό τρόπο αποδοκιμασίας ενός συστήματος που λέει σε ένα παιδί, όπως ο Αχιλλέας, ότι μπορεί και να μην έχει μέλλον στη χώρα του.
Ο 16άρης «διαμαρτυρόμενος» δεν είναι όμως ακόμη ένα τυπικό παιδί της γενιάς του, που ίσως δεν ξέρει τι του γίνεται και απλά μιμείται τους μεγαλύτερούς του: γιος πολύτεκνης οικογένειας, με ακόμη 15 αδέρφια, είναι φτιαγμένος από εκείνη την «πάστα» νέων που ανδρώνονται χωρίς να περιμένουν ή να βρίσκουν τίποτα έτοιμο.
Ελαιοχρωματιστής ο ίδιος εργάζεται σκληρά μέχρι τις 4 το απόγευμα και μετά παρακολουθεί τα μαθήματα του Λυκείου (είναι στην πρώτη τάξη του Εσπερινού), ώστε αφενός να αποκτήσει τα εφόδια των γνώσεων που -όλοι λένε- χρειάζονται, αφετέρου να μην επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς του, υπάλληλοι κι αυτοί στο Δήμο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Η ενέργειά του συνειδητή, όπως τουλάχιστον δείχνει το ευθυτενές παράστημα και η αποφασιστικότητα στην έκταση -αλλά και ένταση- του χεριού του, καθώς και η διάρκειά της. Παραστάτης στην παρέλαση του σχολείου του, κράτησε ανοιχτή την παλάμη του καθ' όλη τη διάρκεια της ...απόδοσης τιμών στους επισήμους και άλλους σπουδαιοφανείς της εξέδρας.
Τιμωρία ή νουθεσία;
Το ίδιο έπραξαν άλλοι δύο μαθητές σχολείων, ίσως με λιγότερη ένταση, όπως και ολόκληρες τάξεις οι οποίες έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη, των επισήμων, φορά. Η ενέργεια του Αχιλλέα μονοπωλεί και τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης των νέων, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, απασχολεί βεβαίως και τους τοπικούς φορείς της εκπαίδευσης. Οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ του συνήθους διλήμματος: να τιμωρήσουν τον νέο ικανοποιώντας το αίσθημα του καθωσπρεπισμού ή να περιοριστούν σε μερικές νουθεσίες;
Βλέπετε, πρέπει να λάβουν υπόψη και τις συνέπειες ενός κόσμου και μιας νέας γενιάς που σιγά σιγά φτιάχνει το δικό της Πολυτεχνείο. Η πρώτη αντίδραση της περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Κων. Πράντζου, παρέπεμπε το θέμα στην αρμοδιότητα του οικείου συλλόγου διδασκόντων. Χθεσινές πληροφορίες πάντως ήθελαν τον προϊστάμενο της εκπαίδευσης να καλεί τους γονείς του μαθητή για κάποιες συστάσεις (;).
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, Βαγγέλης Καριτσάκης, επισήμανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους καθηγητές, όταν το θέμα συζητηθεί στο συμβούλιο του σχολείου, προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο μαθητής.
Κι αν ο Αχιλλέας έδειξε αξιοθαύμαστο θάρρος στην παρέλαση, από χθες ένιωθε μάλλον άβολα και φοβισμένος με την αναπάντεχη δημοσιότητα που πήρε η ενέργειά του και τις -εξ αυτού του λόγου- πιέσεις που δεχόταν από κεντρικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν τον άφηναν σε ησυχία. Και σιωπούσε...
Προσωπικά στους πάντες ψάχνω για δικαιολογία για τις όποιες πράξεις τους.
Δεν είμαι γενικώς υπέρ των αφορισμών.
Το δικαιολογώ λοιπόν, προσπαθώντας να μπω στην ψυχοσύνθεσή του.
Να το πω καλύτερα, δεν τον καταδικάζω.
Από εκεί και πέρα δεν σημαίνει πως θα επικροτήσω και την πράξη του και θα δηλώσω τον θαυμασμό μου.
Οι νέοι θέλουν συνήθως να αλλάξουν τον κόσμο αλλά τίποτα από τον εαυτό τους.
Σε κατάληψη λυκείου στην γειτονιά μου άκουγα την μολυβιά του Αγγελόπουλου(;;;;).
Κουφάθηκα...
Περισσότερο σε πάρτυ μου έκανε...
Συζητώντας με ένα παλληκαράκι γνωστό μου, μου έλεγε πως ο κόσμος που τους φτιάξαμε (;;;) είναι χαλια κλπ λαζοπουλικές υπερβολές.
Αφού τον άκουσα με υπομονή, του είπα πως θα συμμετέχω στην κατάληψη και θα συμφωνήσω στα πάντα, αν κάνουμε μια μικρή συμφωνία.
Για να έχουμε την απαίτηση από το σύμπαν να αλλάξει τα κακά του, θα πρέπει πρώτα εμείς να διδάξουμε με το παραδειγμά μας.
Αν μπορόύμε εμείς να αλλάξουμε κάτι κακό στο εαυτό μας, θα μπορούμε να ζητήσουμε να αλλάξουν και οι άλλοι τα πάντα.
Του θύμησα λοιπόν πως τη γιαγιά του έχει να τη δει πάνω από μήνες και πάντα η ίδια γι αυτόν δίνει τις ευχές της.
Του πρότεινα να βάλει στο πρόγραμμά του μια επίσκεψη τη βδομάδα στη γερόντισσα και εγώ ως αντάλαγμα θα συμετείχα στην κατάληψη.
Μου λέει. Τι σχέση έχει αυτό; Είναι άσχετο....
Τον κόσμο λοιπόν ήθελε να τον αλλάξει αλλά τον εαυτούλη του όχι....
Κλείνω.
Οι ΄΄νέοι΄΄ είναι μια γενική έννοια που θέλει πολύ κουβέντα.
Καμαρώνουμε τον ενθουσιασμό τους αλλά θέλουν και λίγο χαλινάρι και νουθεσία και και και και.....
Το λαζοπουλικό γλύψιμο καλό θα ήταν αν περιείχε και λίγο χαλινάρι...
Ο γέροντας Παίσιος έλεγε πως πρώτα είναι η εμπειρία και μετά η γνώση. Και πάνω από όλα η διακριση.
Η εμπειρία λοιπόν είναι πολύ βασική για να έχεις πραγματική πρόοδο.
Και να πω και κάτι για τον Αχιλλέα. Προσωπικά όταν στα μέηλ, στο ίνετρνετ, κλπ βλέπω προσωπικότητες
σαν τον Αχιλλέα κρατάω μικρό καλάθι. 15 παιδιά, οικοδομή, νυχτερινό σχολέιο κλπ.
Σαν τραβηγμένο απο τα αυτιά μου φαινεται το παράδειγμα.
Βασίλη θα συμφωνήσω εν μέρει. Όμως η γενιά η δική σας έφτιαξε την κοινωνία, ψήφισε τους πολιτικούς, μπήκε στο τρυπάκι του γρήγορου πλουτισμού, της άνεσης, του δε βαριέσαι. Αυτό δεν μπορείτε να το αρνηθήτε. Καταλαβαίνω σας πληγώνει, όπως πληγώνει και τους γονείς μου. Εσείς μας φέρατε εδώ. Δεν ήρθαμε. Είναι λες και μας τραβήξατε, λες και.... Σίγουρα η εμπειρία είναι πολύτιμο εφόδιο, όμως.... Οι νέοι έχουμε άγνοια κινδύνου και για αυτό πάντα πρωτοστατούμε. Η πρ'αξη του Αχιλλέα είναι ηρωισμός. Οι καταλήψεις, συμφωνώ δεν είναι. Και εγώ λόγω καταλήψεων έχασα την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Θέλει θυσίες για να αλλάξει το κατεστημένο. Λες ότι πρέπει να αλλάξουμε εμείς για να αλλάξει ο κόσμος. Έχεις δίκιο. Μήπως άλλαξε (μεταννόησε) η γενιά των 40,50,60 κτλ για να αλλάξουμε εμείς; Πού είναι το παράδειγμά σας; Στο βόλεμα, οι περισσότεροι. Εσείς μας βάλατε εδώ, βγάλτε μας. Εάν δεν μπορείτε, τότε.... θα μας χάσετε. Η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της. Τα μισεί, μισεί τα νιάτα της. Τι μέλλον έχουμε;;;;;;;;; Σε τρία χρόνια θα τελειώσω την σχολή μου, τι θα κάνω;;;;;;;;; Ο Αχιλλέας για μένα μπήκε στο πάνθεον των ηρώων δίπλα στον Διομήδη Κομνηνό, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και πλήθος άλλων νέων. Είναι το παιδί της διπλανής πόρτας, ο φίλος που όλη η νεολαία της Ελλάδας θα ήθελε να έχει!!!!!!!!!!!!!!