Σχετικά με τον παλαιοημερολογίτικο Ζηλωτισμό

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Κλειδωμένο
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Σχετικά με τον παλαιοημερολογίτικο Ζηλωτισμό

Δημοσίευση από vasilisalt »

Συγχωρέστε με αλλά γι αυτό με τα θαύματα που λέει ο Silver έχει δίκιο.
Θαύματα επικαλούνται όλοι...
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται θαύματα, ούτε πως όλα είναι αληθινά.
Πάντως τα επικαλούμενα θαύματα από μόνα τους δεν αποδυκνείουν τίποτα.

Κατα τα λοιπά.
Προσωπικά εκτιμώ πως και στο παλιό θα υπάρχουν πολλοί αγνοί και γνήσιοι Χριστιανοί.
Βασικά όμως συμφωνώ με τα Διονύση, το Στάθη, τον κάπταιν και τους λοιπούς, με βασικό
επιχείρημα αυτό που είπε ο Διονύσης πως επικεντρώνουν και κάνουν σημαία ένα θέμα (ημερολόγιο)
που είναι ήσσονος σημασίας.
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

===================================================================================================================
Captain Yiannis έγραψε: Εσύ που είσαι τελικά ... "πιστός" ;;;

Αδελφέ Ιωάννη, τι κάνεις; Όλα καλά;

Αυτή την ερώτηση που μου κάνεις, την έκαναν και στον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή. Είναι λοιπόν δυνατόν να μη σεβαστώ την απάντηση ενός τόσο μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας και να δώσω εγώ άλλη απάντηση; Λοιπόν πάρε την απάντηση από τον Άγιο Μάξιμο :

Χθες εις τας δεκαοκτώ του μηνός, όπου ήτο η αγία Πεντηκοστή, ο Πατριάρχης εδήλωσε μοι λέγων:
--Ποίας Εκκλησίας είσαι; Βυζαντίου; Ρώμης; Αντιοχείας; Αλεξανδρείας; Ιεροσολύμων;
Ιδού πάσαι ηνώθησαν μετά των υπ΄ αυτής επαρχιών. Εάν λοιπόν είσαι της καθολικής Εκκλησίας, ενώθητι, μήπως εισάγων αλλότρια φρονήματα εις την ζωήν της, πάθης αυτό ακριβώς το οποίον δεν προσδοκάς.
Προς τους οποίους απήντησα:
--Καθολικήν Εκκλησίαν εφανέρωσεν ο των όλων Θεός, ότι είναι η ορθή και σωτήριος ομολογία, της εις Αυτόν πίστεως.
P.G. Migne 131-133.

Νάσαι πάντα καλά!

===================================================================================================================
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

4Ε... Λόγια του νυν Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου...

<< ο αείμνηστος γέροντας μας Ιωσήφ ο ησυχαστής ήταν ζηλωτής, ήταν παλαιοημερολογίτης, δεν μνημόνευε τον Πατριάρχη μέχρι το 1950.

Το 1950 όταν οι ζηλωτές απεκύρηξαν την Εκκλησία τότε ο γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής κατάλαβε ότι αυτό το πράγμα, δεν είναι ωραίο, προσευχήθηκε πάρα πολύ διότι ήταν έγκλειστος ησυχαστής και ο Θεός τον επληροφορησε ότι η Εκκλησία είναι στην Κωνσταντινούπολη και αμέσως αφου συνεβουλευθηκε άλλους έγκλειστους Πατέρες του Αγίου 'Ορους επέστρεψε στο μνημόσυνο του Πατριάρχου, παρ' ολο που τότε Πατριάρχης ήταν ο Αθηναγόρας που πολλοί είχαν διάφορους λογισμούς

Ο γέροντας όμως παρέμεινε πιστός στην Εκκλησία και δεν εδέχθηκε κανέναν άλλο ξένο λογισμό γιατί επίστευε απόλυτα εις την Εκκλησία, εις το θεσμό της Εκκλησίας

Και οπως έλεγε ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, καλύτερα να πλανόμεθα με την Εκκλησία παρά να βγαίνομε έξω απο την εκκλησία νομίζοντας ότι ετσι ορθοτομούμε την αλήθεια γιατί θα καταστραφούμε Ενώ, και ολίγο η Εκκλησία να πλανεθεί αν είναι ποτέ δυνατόν αυτό θα ξαναβρει το δρόμο γιατι ο ιδιος ο Θεός είναι ο δομήτωρ και ο διευθύνων την Εκκλησία Του >
>
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
pan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pan »

stathis73 έγραψε:
3.επισης χωρις πλεον καμμια ιερωσυνη, καθως τελουσαν υπο καθαιρεση, ηδη οσοι εκαναν αρχικα το σχισμα,
αφου οντες εν κανονικη χειροτονια, στην συνεχεια χειροτονησαν ομως αντικανονικα αλλους, αφου τελουσαν υπο καθαιρεση,
απο ενα σημειο δε και μετα, αυτο-χειροτονουνται μονοι τους, (και το ελυσαν το θεμα..)

4.τα δε μυστηρια που τελουν ειναι ως μη γενομενα, ακυρα.

και

5.μονη διεξοδος τους, ειναι να επιστρεψουν εν μετανοια και
συντριβη καρδιας και νου στην Εκκλησια της Ελλαδος.
Αγαπητέ Στάθη, γειά σου.
Αμφιβάλω εάν έχεις διαβάσει τους Αγίους Κανόνες των Αγίων Πατέρων.
Μην είσαι απόλυτος σε αυτά που λες, γιατί άλλα λένε οι Κανόνες.

Εάν δε τους διάβασες, απάντησε στην ποιό πάνω ερώτηση μου.

Όσο για τα μυστήρια που τελούμαι, έχω να σου δώσω Αγιασμό ετών, να δεις εάν είναι άκυρα και μη γενόμενα.
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

==============================================================================================================
ΜΙΧΣ έγραψε:... ο Θεός τον επληροφορησε ότι η Εκκλησία είναι στην Κωνσταντινούπολη και αμέσως αφου συνεβουλευθηκε άλλους έγκλειστους Πατέρες του Αγίου 'Ορους επέστρεψε στο μνημόσυνο του Πατριάρχου, παρ' ολο που τότε Πατριάρχης ήταν ο Αθηναγόρας που πολλοί είχαν διάφορους λογισμούς
Οι λατινόφρονες με τον Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννην Βέκκον ήλθον εις το Άγιον Όρος μετά στρατιωτικής δυνάμεως, και αφού έπραξαν εκείνα τα οποία έπραξαν εις τας άλλας Μονάς, ήλθον τελευταίον και εις την Ιεράν Μονήν του Ζωγράφου, πυρ και μανίαν πνέοντες κατά των οικούντων αυτήν Μοναχών. Κατ’ εκείνον δε τον φρικτόν και φοβερόν δια το Άγιον Όρος καιρόν,πλησίον της Μονής Ζωγράφου ηγωνίζετο κατά μόνας εις Μοναχός, έχων συνήθειαν ιεράν να αναγινώσκη πολλάκις καθ΄ εκάστην τον Ακάθιστον Ύμνον της Θεοτόκου ενώπιον της θείας Εικόνος Αυτής. Εν μια λοιπόν των ημερών, ότε εις τα χείλη του Γέροντος αντηχούσεν ο Αρχαγγελικός ασπασμός της Υπεραγίας Παρθένου Μαρίας, το«Χαίρε», ακούει αίφνης ο Γέρων εκ της αγίας Αυτής Εικόνος τους εξής λόγους:«Χαίρε και συ, Γέρων του Θεού!», ο δε Γέρων εγένετο έντρομος. «Μη φοβού»,εξηκολούθησεν ησύχως η εκ της Εικόνος θεομητορική φωνή, «αλλ’ απελθών ταχέως εις την Μονήν, ανάγγειλον εις τους αδελφούς και εις τον Καθηγούμενον ότι οι εχθροί εμού τε και του Υιού μου επλησίασαν. Όστις λοιπόν υπάρχει ασθενής τω πνεύματι, εν υπομονή ας κρυφθή, έως ότου παρέλθη ο πειρασμός, οι δε επιθυμούντες μαρτυρικούς στεφάνους ας παραμείνωσιν εν τη Μονή, άπελθε λοιπόν ταχέως».

….είκοσι δε και εξ Μοναχοί, oι μη μνημονεύοντες τον λατινόφρονα Iωάννην Βέκκο, μετά των οποίων και ο Καθηγούμενος, έμειναν εις την Μονήν και εισήλθον εντός του Πύργου, αναμένοντες τους εχθρούς αυτών και προσδοκώντες τους μαρτυρικούς στεφάνους. Το αποτέλεσμα: εικοσιέξ Οσιομάρτυρες Ζωγραφίται, οι ελέγξαντες τους λατινόφρονας, τον τε βασιλέα Μιχαήλ και τον Πατριάρχην Ιωάννην Βέκκον,επάνωθεν του Πύργου πυρί τελειούνται.

Μαρία αυτοί οι 26 εκάηκαν ζωντανοί για την Εκκλησία του Χριστού μας. Όταν γράφετε ανεύθυνα πράγματα, δεν έχετε φόβο Θεού μην πέση επάνω σας καμιά παιδαγωγική ράβδος;

Τον πληροφόρησε ο Θεός να μνημονεύσει τον λατινόφρονα Αθηναγόρα;

Για άκουσε την συνοδεία του :
–Γέροντα, τι είδες;
--Δεν θα σας το πω. Το θέμα τελείωσε. Θα προχωρήσουμε με τα μοναστήρια και θα μνημονεύσουμε τον Πατριάρχη.
Πετάγεται ο πατήρ Αθανάσιος:
--Εγώ δεν μνημονεύω τον Πατριάρχη. Είναι αιρετικός!
Ο Γερο-Αρσένιος, πήγε πίσω από τον Γέροντα και του λέει:
--Γέροντα, πολλοί πλανήθηκαν ακόμα και μεγάλοι Άγιοι.
–Πάτερ Αρσένιε, αυτός ο δρόμος πάει προς τα εδώ και ο άλλος πάει προς τα εκεί, όποιον θέλεις διάλεξε ή θα πειθαρχήσης ή θα πάρης τον δρόμον σου. Εγώ θα ακολουθήσω τα μοναστήρια.
–Γέροντα, εγώ δυσκολεύομαι.
–Πάτερ Αρσένιε, ένα κι΄ ένα κάνουν δύο. Πάρε δρόμο και φύγε!
Αμέσως όλοι κοκκαλώσαμε. Μόλις άκουσε έτσι ο πατήρ Αρσένιος, λέει στον Γέροντα:
--Ευλόγησον! Ευλόγησον!

Αυτά προς το παρόν. Νάσαι πάντα καλά!

==================================================================================================
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Κωνσταντίνε, έχω υπόψιν τι μας έκαναν οι παπικοί, έχω υπόψιν ότι έχουμε επισκόπους που οι πράξεις τους δεν είναι ορθόδοξες, έχω υπόψιν ότι ο Πατριάρχης μας αποκλύνει και αιρετίζει, φιλοοικομενικώς και φιλοπαππικώς

εσύ γιατί δεν έρχεσαι πίσω στην Ελλαδική Εκκλησία να είσαι μέσα στην Κιβωτό;
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Μύρο Ζητάνε από που Γνωρίζει κανείς?
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

ΜΙΧΣ έγραψε:4Ε... Λόγια του νυν Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου...

<< ο αείμνηστος γέροντας μας Ιωσήφ ο ησυχαστής ήταν ζηλωτής, ήταν παλαιοημερολογίτης, δεν μνημόνευε τον Πατριάρχη μέχρι το 1950.

Το 1950 όταν οι ζηλωτές απεκύρηξαν την Εκκλησία τότε ο γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής κατάλαβε ότι αυτό το πράγμα, δεν είναι ωραίο, προσευχήθηκε πάρα πολύ διότι ήταν έγκλειστος ησυχαστής και ο Θεός τον επληροφορησε ότι η Εκκλησία είναι στην Κωνσταντινούπολη και αμέσως αφου συνεβουλευθηκε άλλους έγκλειστους Πατέρες του Αγίου 'Ορους επέστρεψε στο μνημόσυνο του Πατριάρχου, παρ' ολο που τότε Πατριάρχης ήταν ο Αθηναγόρας που πολλοί είχαν διάφορους λογισμούς

Ο γέροντας όμως παρέμεινε πιστός στην Εκκλησία και δεν εδέχθηκε κανέναν άλλο ξένο λογισμό γιατί επίστευε απόλυτα εις την Εκκλησία, εις το θεσμό της Εκκλησίας

Και οπως έλεγε ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, καλύτερα να πλανόμεθα με την Εκκλησία παρά να βγαίνομε έξω απο την εκκλησία νομίζοντας ότι ετσι ορθοτομούμε την αλήθεια γιατί θα καταστραφούμε Ενώ, και ολίγο η Εκκλησία να πλανεθεί αν είναι ποτέ δυνατόν αυτό θα ξαναβρει το δρόμο γιατι ο ιδιος ο Θεός είναι ο δομήτωρ και ο διευθύνων την Εκκλησία Του >
>

http://soundcloud.com/user251983017/hnfvxluyj0qb η ομιλία εδώ ολόκληρη...
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Dimitris39 έγραψε:Μύρο Ζητάνε από που Γνωρίζει κανείς?
try... Ι.Μ. Κεχροβουνίου Τήνου
pittask
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από pittask »

Καλημέρα ! Ένας ποιμήν , μία ποίμνη ,τίποτα έξω απο αυτό !
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”