Σκληρή επιστολή πρός την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Άγιος Μάρκος Εφέσου στη Σύνοδο της Φερράρας:

"Πολλής μεν ως αληθώς ερεύνης δείται και συζητήσεως όσα των δογμάτων αμφισβητήσιμα και τους αφ' εκάτερα ισχυρούς και γενναίους έχοντα.... Πολύ δε άρα και το εκ τοιαύτης συζητήσεως περιγινόμενον κέρδος"

Γι' αυτό αγαπητέ Jastin μην σπεύδετε να οικειοποιηθείτε τον Άγιο Μάρκο γιατί τα έβλεπε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα από εσάς .................
Τα παραπάνω τα έλεγε για τους Λατίνους.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
siner
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από siner »

Ionas έγραψε:
Thomas15n έγραψε:..........
Μία απλή ερώτησι το 2003 έτυχε εκείνη την Κυριακή που έγινε η λειτουργία στην Ραβέννα από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αναστάσιο Αλβανίας, να μην πάω στην εκκλησία της ενορίας μου και να δώ την λειτουργία που προκάλεσε σοκ, πρώτα ο Πατριάρχης και έπειτα ο Αλβανίας μετέδωσαν την Θεία Κοινωνία σε παπικούς, οι οποίοι φεύγωντας από το ποτήριο έκαναν τον σταυρό τους ΛΑΤΙΝΙΚΑ με τα τέσσερα δάκτυλα. Δεν πήραν χαμπάρι καθόλου τι έγινε; .....................
Πώς και γιατί έγινε πρόεδρος του "Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών" λόγω ακραιφνούς ορθοδοξότητας; Στο οποίο ΠΣΕ έχει εργασθεί χρόνια πριν και το ομολογεί με καμάρι. Είναι όλα αυτά τα κλαδιά και τα παρακλάδια των προτεσταντών "Εκκλησίες"; Αν ναί τότε ποιά ΜΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ διακυρήτουμε όταν λέμε το Σύμβολο της Πίστεως;
Δηλαδή τι ήθελες , φίλε Θωμά, να βγεί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος να κυνηγάει τον κόσμο :?: επειδή πήγαν κάποιοι Παπικοί και κοινώνησαν ; Ο Απόστολος Παύλος λέει: "οι αναξίως αισθίοντες και πίνοντες εις κρίμα και κατάκριμα εαυατοίς..."
Όσο για το ΠΣΕ δεν πρέπει εκεί να δοθή η Ορθόδοξη μαρτυρία; Είναι τιμή μας που μας ακολουθούν οι άλλοι: Που ξέρεις , φίλε Θωμά, μπορεί πολλοί να επανέλθουν στην Μια Αγία Καθολική και Αποστολική του Χριστού Εκκλησία .[/qu

ΦΙΛΕ Κ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ ΙΟΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕΤΑ ΣΟΥ!! :wink:
kotsos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από kotsos »

Η λογική αυτή της ισοπέδωσης και της προσαρμογής των πεποιθήσεων μας στην ηγεμονεύουσα τάση της εποχής δεν με βρίσκει σύμφωνο. Δεν ξέρω αλλά μπορεί κάποιος να μου θυμίσει κάποιοα εποχή επί τότε Ορθοδοξία έβγαζε μάερτυρες και Αγίους αν τότε η Εκκλησία κοινωνούσε και συμπροσευχόταν μαζί με αιρετικούς; Τι λένε οι Άγιοι ή μήπως τους ξεχνάμε και αυτούς; Αν δεν πιστεύετε ότι είναι αιρετικοί ανατρέπεται την διδασκαλία του Κυρίου ο οποίος ούτε Ιώτα μας προστάζει να μην αλλξει από τα ειρημένα Του.
όσο αφορά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών σε παραπέμπω στην τελευταία δήλωση του Kobia πέρι Οικουμενισμού και εκεί είναι ξεκάθαρο για το που βαίνουμε σαν Παγκόσμια Κοινότητα και Παγκόσμια Θρησκεία. Η Οθρθοδοξία δεν είναικρατικό μόρφωμα το οποίο να συμμετάσχει όπως το Βατικανό σε Διεθνείς Οργανισμούς που το μόνο σκοπό έχουν την επί γης ευδαιμονία. Δεν διαθέτει πρεσβευτές ή καλύτερα διαπραγματευτές συμφερόντων. Η εκκλησία είναι Κιβωτός σωτηρίας και διαθέτει πρεσβευτές της αλήθειας. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών δια του Εκπροσώπου του δηλώνει ευθαρσώς ότι προωθεί τον Οικουμενισμό. Όσοι δεν το γνωριζουν δεν μένει παρά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του.Συμμετέχοντες στο Οργανισμό αυτό συμφωνούμε και συμπράττουμε για το προϊόν αυτό. Άρα μεταλλασόμαστε από πρεσβευές της αλήθειας σε διαπραγματευτές της Αλήθειας. Κάτι όμως που αντιβαίνει στην διδασκαλία του Ευαγγελίου. Δεν καταλαβαίνω γιατί συγχέουμε τα διακρατικά με τα της ψυχής !!!
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Δοξάζω τον Θεό για τους αδερφούς και τις αδερφές που μένουν
στην Πίστη των Πατέρων, στην Ορθοδοξία που είναι ο μοναδικός τρόπος
θεογνωσίας και Σωτηρίας και όχι μια φιλοσοφία που συζητιέται μήπως και
τη διορθώσουμε ή εμπλουτίσουμε λιγάκι...Φως(Αλήθεια) και σκότος(αίρεση) δεν πάνε μαζί. Αλλο αγιασμός άλλο νεράκι άλλο (με συγχωρείτε)
κατούρ..
Συγχωρέστε με λίγο ακόμη...
Μια φωτισμένη γερόντισσα μου είπε, πως από εμάς τους Χριστιανούς των
εσχάτων ο Θεός δεν θα ζητήσει πολλά πράγματα, διότι λείπουν τα παραδείγματα. Το μόνο που θα ζητήσει είναι " Να μείνουμε στη Ορθή Πίστη, μακρυα από προσμίξεις ξένες." (εννοείται με βίωμα ορθό)
Χαίρομαι για τους πιστούς και παρακαλώ να μη πλανηθούν και οι "εκλεκτοί"! Οπως πολλοί ρέπουν...
Ευλογείτε!
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Προς siner, κατ'αρχήν δεν κατάλαβα την επιστροφή σε κάτι που έγραψα παλιά και κατόπιν γράφτηκαν από άλλους τόσες απαντήσεις, προς τι η επιστροφή. Μετά θέλω να ρωτήσω, τα εννοείτε αυτά που γράφετε ή τα γράφετε γιά να υπάρχει αντιπαράθεση και μόνο. Εγώ αν γράφω κάτι το κάνω γιατί νομίζω ότι κάτι έχω να πώ, αλλιώς δεν γράφω γιά να αντιπαρατίθεμαι σε οποιονδήποτε δεν έχω καμμία όρεξη γιά τέτοια. Αν αυτά που γράφετε τα εννοείτε τότε περί ποιού οικουμενισμού και ορθοδοξίας μιλάμε; Ας κάτσουμε στα αυγά μας παθητικά να παρακολουθούμε τα γεγονότα από την τηλεόραση και να περνάμε όλοι καλά. Δεν γίνεται να είναι τα ίδια πράγματα ταυτόχρονα και καλά και κακά. Υπάρχει το καλό αλλά υπάρχει και το κακό που εκφράζεται μέσα από ορισμένες πράξεις ή παραλήψεις, αν μας προβληματίζει παίρνουμε κάποια θέση αν όχι μένουμε εκεί που είμαστε αδιάφοροι και παρακολουθούμε τα γεγονότα, και όσοι κάνουν το τελευταίο σας πληροφορώ ότι περνάνε και πολύ καλά. Το θέμα είναι κατά πόσον έχουμε συνείδησι των καιρών που ζούμε και του τι παίζεται γύρω μας γιά όλους μας είτε μας απασχολεί είτε όχι.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Προς τους 3 προλαλήσαντες:
Δηλαδή φίλοι μου, διεκδικείτε τις δάφνες των αγωνιστών και ηρώων της Πίστης μόνο για τον εαυτό σας και εμείς οι άλλοι, "Οικουμενιστές"...επειδή λέμε ότι πρέπει να συζητάμε με τους ετερόδοξους ενώ εσείς τους βδελύσεστε σαν μυάσματα...
Βάζετε τον εαυτό σας πάνω και από τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό που συζητούσε με τους Λατίνους και που έλεγε ότι : "αποκομίζουμε πολύ κέρδος από αυτή τη συζήτηση ..."
Ή μηπως δεν γνωρίζετε ότι στη Σύνοδο της Καρχηδόνας οι Άγιοι Πατέρες όχι μόνο δεχόντουσαν να συζητήσουν με αιρετικούς της εποχής αλλά προέτρεπαν τους τοπικούς επισκόπους με πιεστικό τρόπο να κάνουν συνάξεις στις οποίες θα καλούν τους αιρετικούς για να γίνει διεξοδική συζήτηση για επάνωδο στηνΑποστολική Εκκλησία των αιρετικών.
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Παραθέτω και εδώ το κείμενο που μετέφερα στο "ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ", και πιστεύω σ' αυτή τη βάση πρέπει να γίνονται οι συζητήσεις με τους ετερόδοξους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να παροτρύνουμε και να πιέσουμε, εν ανάγκη, τους ηγέτες της Εκκλησίας ΝΑΚΙΝΗΘΟΥΝ:
Πρακτικό της εν Καρθαγένη Συνόδου
Πράξη ε΄

(Τύπος της προς Δονατιστάς συνελεύσεως)

Εξουσίαν ελάβομεν από την Σύνοδον να συνομιλήσομεν με εσάς, επιποθούντες να χαρούμε για την διόρθωσίν σας, επειδή και εξεύρομεν, ότι ο Κύριος μακαρίζει τους ειρηνοποιούς…ταύτην λοιπόν την ειρηνικήν υπόμνησιν, οπού σας κάμνομεν εξ αγάπης, δεν πρέπει και εσείς να καταφρονήσετε. Ει δε και νομίζετε ότι τα φρονήματά σας είναι αληθινά, διαλέξατε εσείς τους ανθρώπους οπού θέλετε, διαλέγομεν και ημείς τους ανθρώπους οπού θέλομεν, και ούτω να γένη Σύνοδος αμφοτέρων των μερών εν διωρισμένω τόπω και καιρώ, και να εξετασθή ειρηνικώς εκείνο όπου μας χωρίζει, ίνα δια της ειρηνικής ταύτης εξετάσεως τέλος λάβη η πλάνη, με την βοήθειαν του Θεού,φανερωθείσης της αληθείας, καινα μη χάνονται όσαι ασθενείς ψυχαί και απλαί, δια πείσμα μερικών, χωριζόμεναι από την Καθολικήν Εκκλησίαν με κλεπτικόν τρόπον και ιερόσυλον. Εάν δε ταύτα ου ποιήσητε, θέλει φανερωθή εις όλους ότι είσθε άπιστοι άνθρωποι.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Δεν αμφισβητώ την πίστη και την προσπάθεια κανενός και ούτε λέω ότι μόνο εγώ κατέχω την αλήθεια, άρα δεν δέχομαι τουλάχιστον γιά το πρόσωπό μου τους "αφορισμούς" περί αγωνιστών και ηρώων της πίστης.
Ότι γράφεις δεν το αμφισβητώ και το δέχομαι καλοπροαίρετα, τώρα όμως τίθεται άλλο θέμα πόσο καιρό θα γίνεται ο διάλογος, πάνε 40 - 50 χρόνια που άρχισε ο διάλογος αν δεν απατώμαι. Τι αποτέλεσμα είχαμε όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά των ετεροδόξων; ποιά κακοδοξία τους αναίρεσαν, παπικοί, προτεστάντες, κόπτες κλπ. Απάντησι, ΚΑΜΜΙΑ το αντίθετο πρόσθεσαν επιπλέον, παπικοί (άμομος σύλληψις, Αγία Τετράδα!!) οι προτεστάντες (χειροτονία γυναικών, χειροτονία ομοφυλοφίλων, γάμοι ομοφυλοφίλων). Οι κόπτες κράτησαν τα δικά τους. Ποιοί υποχωρούν συνεχώς οι ορθόδοξοι ή μήπως κάνω λάθος, έχουμε βάλει τόσο νερό στο κρασί μας που το κάναμε πιά νερόπλυμα, μόνιμα εμείς κάνουμε πίσω και σε πνευματικό και σε εθνικό επίπεδο. Οι διάφορες ηγεσίες μας έχουν σημάνει γενική υποχώρησι, ούτε λόγος όχι γιά επιθετική τακτική αλλά ούτε γιά υποτυπώδη άμυνα μόνο λόγια γιά να παραπλανούν τον λαό "όχλο χαχόλων" κατ'αυτούς. Μας κάνουν καθημερινά πλύσι εγκεφάλου να δεχώμαστε παθητικά ό,τι μας σερβίρουν γιατί είναι τάχα γιά το καλό μας, όλα γιά το καλό μας και στο τέλος αυτοί κερδίζουν μόνιμα και σε εξουσία και σε υλικά αγαθά. Εμείς παρατηρητές, "Στον αγώνα μαζί και στην μάσα χώρια".
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Χριστός ανέστη!
Γεια σας αδέρφια. Νομίζω πως η αποσπασματική χρήση μιας φράσης -->
"αποκομίζουμε πολύ κέρδος από αυτή τη συζήτηση ..." δεν αποδίδει την ουσία και το νόημα των λόγων ενός Αγίου, μάλλον δε οδηγούν σε λάθη.
Ετσι θα παραθέσω κάποια(λίγα)από τα κείμενα του Αγίου Μάρκου (μήπως και θεωρηθεί οικουμενιστής;-) ), από αγάπη στους αδερφούς:
«Με όση ευχαρίστησι μας γέμισες, όταν ακολούθησες την σωστή πίστι και το ευσεβές και πάτριο φρόνημα, και υποστήριξες την αλήθεια την οποία καταδίκασαν άδικοι κριτές, με τόση, αντίθετα, λύπη και στενοχώρια γεμίσαμε, όταν ακούσαμε ότι εσύ πάλι ματατέθεικες και ότι και πιστεύεις και λέγεις τα αντίθετα, και με τους κακούς οικονόμους συμφωνείς με τις μεσότητες και οκονομίες...
Αλλ’ ίσως θα μας πείς, ότι δεν πήγες με τους αντιπάλους, αλλ’ ότι αναζητούμε την μεσότητα και οικονομία. Καμμία φορά, άνθρωπε, με την μεσότητα δεν διορθώθηκαν τα εκκλησιαστικά πράγματα... Ενδιάμεσο μεταξύ αληθείας και ψεύδους δεν υπάρχει. Διότι όπως αυτό που βρίσκεται έξω από το φώς, κατ’ ανάγκην είναι σκοτάδι, έτσι και εκείνος που παρεκκλίνει για λίγο από την αλήθεια, λέμε ότι βρίσκεται πραγματικά στο σκοτάδι. Αν και βεβαίως θα μπορούσε να πή κανείς ότι για το φώς και για το σκότος υπάρχει μεσότητα και είναι αυτό που ονομάζουμε λυκαυγές και λυκόφως ,για την αλήθεια όμως και το ψεύδος μεσότητα δεν θα μπορέσει να επινοήση κανείς, όσο και αν προσπαθήσει.»

Στόν οσιώτατο μεταξύ των ιερομονάχων και πνευματικών, και σε μένα, εν Χριστώ, πολύ ποθεινό και σεβασμιώτατο δεσπότη και αδελφό κύριο Θεοφάνη στον Εύριπο.

Οσιώτατε μεταξύ των ιερομονάχων και πνευματικών και σε μένα πολυπόθητε και σεβαστέ μου δέσποτα και αδελφέ, παρακαλώ τον Θεό να δίνη υγεία και σωματικώς στην αγιωσύνη σου, με τις άγιες ευχές της οποίας, και με το έλεος του Θεού, και εγώ υγιαίνω μέτρια στο σώμα. Να ξέρης ότι μετά την επιστροφή μας στην Κωνσταντινούπολη, επειδή ανέβηκε στο πατριαρχείο κάποιος από τους λατινόφρονες που υπέγραψαν, και μας ενοχλούσε, έφυγα από ανάγκη στην εκκλησία μου. Αλλά και εκεί δεν βρήκα καμία ανάπαυσι, και επειδή αρρώστησα βαρειά, και πάθαινα ζημία και πειραζόμουνα από τους ασεβείς, διότι δεν είχα εντολή επίσημη, έφυγα και από εκεί με σκοπό να φύγω για το Άγιον Όρος. Αφού πέρασα λοιπόν την Καλλίπολη και ενώ βρισκόμουν στην Λήμνο, εκεί κρατήθηκα και περιορίσθηκα από τον βασιλέα. Αλλ’ ο λόγος του Θεού και η δύναμις της αληθείας δεν περιορίζεται, μάλλον τρέχει και καρποφορεί. Έτσι οι περισσότεροι από τους αδελφούς παίρνοντας θάρρος από την δική μου εξορία, βάζουν κάτω από τον έλεγχο τους αλιτηρίους και παραβάτες της ορθής πίστεως και των πατρικών θεσμών, και τους διώχνουν αυτούς από παντού ως καθάρματα, και ούτε τους ανέχονται να συλλειτουργούν, ούτε να τους μνημονεύουν τελείως ως Χριστιανούς. Μαθαίνω δε ότι χειροτονήθηκε από τους λατινόφρονες ως μητροπολίτης Αθηνών κάποιο νεαρό άτομο του Μονεμβασίας, το οποίο μένοντας εκεί συλλειτουργεί αδιάκριτα με τους λατίνους και χειροτονεί παράνομα όσους και όποιους βρεί. Ζητώ λοιπόν από την αγιωσύνη σου, όπως, αφού αναλάβει τον ζήλο για τον Θεό, ως φίλος και άνθρωπος του Θεού και της αληθείας, αλλά και του Αγίου Ισιδώρου γνήσιος μαθητής, να συμβουλεύεις τους ιερείς του Θεού να αποφεύγουν με κάθε τρόπο την επικοινωνία μαζί του, και ούτε να συλλειτουργούν μαζί του, και τελείως να μην τον μνημονεύουν, όχι αρχιερέα μόνον αυτόν, αλλά λύκο μισθωτό να τον θεωρούν. Καθόλου να μην λειτουργούν σε λατινικές εκκλησίες, για να μην έρθη πάνω μας η οργή του Θεού, όπως ήρθε πάνω στην Κωνσταντινούπολι, για τις εκεί παρανομίες που έγιναν. Να ξέρης δε καλά ότι η ψευδοένωσις με την χάρι και την δύναμι του Θεού πολύ σύντομα θα διαλυθή και το δόγμα των Λατίνων, αντί να καθιερωθή με την ψευδοσύνοδο, κάτι που πολύ το επεδίωκαν, ακόμη περισσότερο ανατράπηκε και ελέγχθηκε και παντού καταγγέλλεται ως βλάσφημο και δυσσεβές. Και αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι το επικύρωσαν, δεν τολμούν να ανοίξουν το στόμα τους και να το υποστηρίξουν. Ο δε καλόγερος του δικού σου μισθωτού και όχι ποιμένος, ο πιο πάνω αναφερθείς Μονεμβασίας, αν και πήρε από τον βασιλέα το Ηγουμενείο του Προδρόμου, οι καλόγηροί του ούτε τον μνημονεύουν, ούτε τον θυμιάζουν καθόλου ως χριστιανό, αλλά τον έχουν μόνον για τον τύπο, σαν κάτι παραπεταμένο. Και ο βασιλεύς, αν και τα μαθαίνει αυτά, δεν λέγει τίποτε, αλλά και φανερά ομολογεί ότι μετανοεί για όσα έγιναν, και ρίχνει την ευθύνη σε όσους συμφώνησαν και υπέγραψαν. Φεύγετε και σείς, αδελφοί, την κοινωνία με τους ακοινώνητους, και την μνημόνευσι των αμνημόνευτων. Να, εγώ ο Μάρκος ο αμαρτωλός σας λέγω ότι εκείνος που μνημονεύει τον Πάπα ως ορθόδοξο αρχιερέα, είναι υποχρεωμένος να εφαρμόση στο σύνολό του όλον τον παπισμό μέχρι και αυτό το ξύρισμα της γενειάδος. Και όποιος έχει φρόνημα λατινικό, θα κριθή με τους Λατίνους και θα θεωρείται παραβάτης της πίστεως.
Οι άγιες σου ευχές να μας συνοδεύουν.
Στον ευλογημένο άρχοντα κύριο Κωνσταντίνο Κοντοπετρή και στους λοιπούς άρχοντες που μας φιλοξένησαν την μετάνοιά μου και ευλογία από τον Θεό.
Ο Εφέσου Μάρκος
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Δεν υπάρχει πουθενά ούτε μια λέξη δική μου, τουλάχιστον φίλε Φώτιε , που να έρχεται σε αντίθεση με αυτά που ομολογεί ο άγιος Μάρκος στην επιστολή του που παραθέτεις.
Το μόνο που θέλω να τονίσω εγώ είναι ότι, ο Άγιος είχε ζήλο όπως και όλοι οι άγιοί μας που διάλαμψαν με αγώνε κατά της κακοδοξίας, αλλά όχι μωρό ζήλο. Ο μωρός ζήλος είναι εκ του πονηρού όπως λέει και ο Αββάς Ισαάκ ο Σύρος.
Δεν επιθυμείτε εσείς την ενότητα της Πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος; Δεν πρέπει όλοι οι λαοί να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στα νάματα της Ορθοδοξίας; Πως θα έχουν όμως αν με τον ένα ή άλλο τρόπο τους αποκλείουμε με την απόλυτη στενότητα και τυπολατρική αντίληψη;
Είναι δυνατόν να πείσουμε άνθρωπο καλοπροαίρετο πάνω στη γη , ο οποίος θα διαπιστώσει ότι εμείς που του μιλάμε για Χριστό σχίζουμε τον άραφο χειτώνα της Αγίας Του Εκκλησίας για το καθαρά τυπολατρικό ζήτημα του εορτολογίου;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”