α. Να γίνω πιο σαφής. Η δική μου ένσταση δεν αφορά τα σωστά ή τα λάθη του Αρχιεπισκόπου -έχω πει τη γνώμη μου, έχω ασκήσει την κριτική μου σε πολλά, πολύ πριν την ασθένειά του. Η δική μου ένσταση αφορά το φέρεσθαι ενός ιερέα, απέναντι στον συνάνθρωπό του, τον αρχιεπίσκοπό του, που βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου... Που αντί να μας προτρέψει να σιωπούμε και να προσευχόμαστε για τον άνθρωπο να γίνει ό,τι καλύτερο για την ψυχή του, ξεκατινιάζεται.
Εγώ τον ιερέα, τον θέλω να τον σέβομαι, φίλε μου. Και να μου τον εμπνέει τον σεβασμό. Κι αν κάποιος δεν τα καταφέρνει, αυτό δεν σημαίνει πως εγώ δεν σέβομαι την ιεροσύνη του, αλλά το πρόσωπό του. Κι αν αυτός ο ιερέας βρίσκεται σε μια παρέα και λέει τη γνώμη του, θα πω κι εγώ τη γνώμη μου γι' αυτόν, και αυτό δεν σημαίνει πως απαξιώνω όλη την παρέα ή το σπίτι που φιλοξενεί την παρέα. Αυτό εννοούσα λέγοντάς σου πως δεν θέλω ...ές. Γιατί αν και κατάλαβες πολύ καλά τι εννοώ, πετάς "μπανανόφλουδες". Δεν είναι έντιμο αυτό και με τσαντίζει.
Δεν είναι έντιμο να μου λες "μην αμφισβητείς την ευλογία του π. τάδε, διότι έτσι αμφισβήτείς την ευλογία του forum", άσε που είναι και άστοχο, λες και το forum είναι κανένα αγίασμα ή λείψανο και μετράμε την ευλογία που εκπέμπει. Τέλος πάντων
Αυτά