Η φρασεολογία του Αρχιεπισκόπου...

Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Κλειδωμένο
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

Κοίτα τώρα. Ή εγώ άλλα λέω και εσύ δεν καταλαβαίνεις ή καταλαβαίνεις αλλά δεν απαντάς σ' αυτά που σου λέω, παρά επιχειρείς να πας την συζήτηση αλλού. Παρ' όλα αυτά θα σου απαντήσω, αν και αποφεύγω το διάλογο, όταν δεν γίνεται με ευθύτητα και ειλικρίνεια.

α. Να γίνω πιο σαφής. Η δική μου ένσταση δεν αφορά τα σωστά ή τα λάθη του Αρχιεπισκόπου -έχω πει τη γνώμη μου, έχω ασκήσει την κριτική μου σε πολλά, πολύ πριν την ασθένειά του. Η δική μου ένσταση αφορά το φέρεσθαι ενός ιερέα, απέναντι στον συνάνθρωπό του, τον αρχιεπίσκοπό του, που βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου... Που αντί να μας προτρέψει να σιωπούμε και να προσευχόμαστε για τον άνθρωπο να γίνει ό,τι καλύτερο για την ψυχή του, ξεκατινιάζεται.
Εγώ τον ιερέα, τον θέλω να τον σέβομαι, φίλε μου. Και να μου τον εμπνέει τον σεβασμό. Κι αν κάποιος δεν τα καταφέρνει, αυτό δεν σημαίνει πως εγώ δεν σέβομαι την ιεροσύνη του, αλλά το πρόσωπό του. Κι αν αυτός ο ιερέας βρίσκεται σε μια παρέα και λέει τη γνώμη του, θα πω κι εγώ τη γνώμη μου γι' αυτόν, και αυτό δεν σημαίνει πως απαξιώνω όλη την παρέα ή το σπίτι που φιλοξενεί την παρέα. Αυτό εννοούσα λέγοντάς σου πως δεν θέλω ...ές. Γιατί αν και κατάλαβες πολύ καλά τι εννοώ, πετάς "μπανανόφλουδες". Δεν είναι έντιμο αυτό και με τσαντίζει.
Δεν είναι έντιμο να μου λες "μην αμφισβητείς την ευλογία του π. τάδε, διότι έτσι αμφισβήτείς την ευλογία του forum", άσε που είναι και άστοχο, λες και το forum είναι κανένα αγίασμα ή λείψανο και μετράμε την ευλογία που εκπέμπει. Τέλος πάντων
Αυτά :wink:
sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis »

silver έγραψε:
Ευλογημένος ο athos.edo.gr, που έχει τόν τον π. Αντώνιο, εδώ!!!
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

sakis εσυ εισαι αυτος που θα τον κρινεις ;
ο αλανθαστος;
ο αγνος;
ο αγαθος;
ο Ορθοδοξοτερος;

Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟN ΒΑΛΕΤΩ
Τα λογια του Κυριου για ποιους ηταν;
Για σκεψου το λιγο
Που γινατε ολοι Αγιοι εδω μεσα
Εικόνα
sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis »

Μερίδα ανθρώπων δεν ελέγχει του σκανδαλοποιούς αλλά τους ελέγχοντας τους σκανδαλοποιούς.

Στην εποχή μας δε θεωρείται έγκλημα η ασέβεια αλλά ο ζωηρός έλεγχος της ασέβειας.

Ο Απ. Παύλος ονομάζει τους ελεγκτές των ελεγκτών "ψευδάδελφους"
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

Δηλαδή, μου λες ότι:
α. Δεν θέλω τον έλεγχο γενικώς
β. Απεχθάνομαι τον έλεγχο της ασέβειας
γ. Κατά τον Απ. Παύλο είμαι "ψευδάδελφος", ως ελέγχουσα τους ελεγκτάς (τσσσσσσσσ....)

Κι εγώ σου απαντώ, πως τσαλαπατάς εσύ κι οι ομοϊδεάτες σου έναν φριχτά άρρωστο, ετοιμοθάνατο, αμαρτωλό άνθρωπο, προκειμένου να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου. Αυτά κάνει ο φανατισμός, που δεν έχει καμία σχέση με την αγάπη του Χριστού. Ακόμη κι ένας "κοσμικός" - δεν μου αρέσει ο όρος, αλλά τον χρησιμοποιώ για να συνεννοηθούμε - άνθρωπος, θα φερόταν με περισσότερη διάκριση σε μια τέτοια περίπτωση.
Ο φανατισμός που τρέφει η συγκεκριμένη "ιδεολογία" κάνει τον "χριστιανό" αντί να αγωνίζεται για την ψυχή του να προσπαθεί να διαπομπεύσει έναν άνθρωπο που ζει τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Να μη σέβεται τον θάνατο του άλλου. Αυτό μόνο σε καιρό πολέμου συμβαίνει. Τέτοιο συναίσθημα βιώνετε στην παράταξή σου;

Αυτά ΄τα λίγα για "καληνύχτα"
sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis »

Γιατί εναντίον του ελέγχου;

Μια αιτία για πολλούς είναι η άγνοια της Αγίας Γραφής.
Δε διάβασαν Αγία Γραφή ή διάβασαν επιπόλαια και δεν την κατάλαβαν.
Δεν βασάνισαν τις λέξεις, τα νοήματά της και γιαυτό νομίζουν ότι δεν πρέπει να κρίνουμε και να ελέγχουμε.

Αλλη αιτία, για την οποία ορισμένοι αντιτίθενται στον έλεγχο, ειναι η νοσηρότης, από την οποία διακατέχονται. Επικράτησε εδώ στον τόπο μας μία
κακή θρησκευτική αγωγή, που απαγορεύει τον έλεγχο, ιδίως προς τον κληρικό, έστω και αν αυτός κηρύσση αίρεση είναι σκανδαλοποιός, ασεβής, θεομπαίκτης.

Ένας ευλαβής ιερεύς αφηγείτο κάποτε, οτι πήγε σε μία βάπτισι και οι παπάδες δεν βάπτιζαν με πλήρη επίκλησι της Αγίας Τριάδος.
Βάπτιζαν το παιδάκι «εις το όνομα του Πατρός και του Υιού» και δέν ανέφεραν το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, "και του Αγίου Πνεύματος».

Πως να μείνη κανείς απαθής και ασυγκίνητος και νά μήν έλέγξη τέτοια πνευματικά εγκλήματα;

Είναι και ο κληρικός άνθρωπος με σφάλματα και αμαρτήματα και πρέπει να σωθή και αυτός.
Εάν δεν βοηθηθή, δεν σώζεται. Είναι διεστραμμένη αντίληψι να πιστεύωμε, ότι ο κληρικός είνε υπεράνω ελέγχου.
ypomoni
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από ypomoni »

Αγαπητέ/ή strumfi λίγο σεβασμός δεν βλάπτει!
Μπορείς να πεις τη γνώμη σου ευπρεπέστερα κι έτσι όπως αρμόζει όταν απευθύνεσαι σε έναν Πνευματικό (κι μην τυγχάνει της εκτίμησής σου!)

Πρόσεχε γιατί το ράσο είναι κάρβουνο όπως προφανώς θα ξέρεις...
"Γι΄αυτόν, που ελπίζει στον Θεό, δεν υπάρχουν ποτέ αδιέξοδα" γ.Γερμανός Σταυροβουνιώτης
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

strumfi έγραψε:Να μη σέβεται τον θάνατο του άλλου. Αυτό μόνο σε καιρό πολέμου συμβαίνει.
οι καταδικασμένοι σε θάνατο δεν εκτελούνται όταν ασθενούν όπως επίσης και οι γιατροί στον πόλεμο δεν οπλοφορούν και είναι υποχρεωμένοι να νοσηλεύσουν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τους δικούς τους και τους τραυματίες του εχθρού που είναι στα χέρια τους.
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis »

Όσοι συμφωνούν με νοσηρούς και αθεολόγητους ανθρώπους που νοθεύουν το ευαγγέλιο και κυρήτουν ένα δικό τους κατώτερο Χριστιανισμό, ελεύθεροι είναι να πάνε μαζί τους.

"μη και υμείς θέλετε υπάγειν;" είπε ο Χριστός.

Όσοι όμως συμφωνείτε με όσα διδάσκει το ευαγγέλιο εάν βρεθείτε μπροστά σε αμαθείς και προκατελημένους ανθρώπους που κυρήτουν ένα δικό τους Ευαγγέλιο τότε να ανοίξετε με θάρρος το στόμα και να υπερασπισθείτε την καθαρότητα του Ευαγγελίου.

Επαναλαμβάνω η Αγία Γραφή απαγορεύει την κατάκριση αλλά επιτρέπει τον έλεγχο και προτρέπει προς αυτόν.
sakis
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis »

Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ:

Άσπλαχνος εστίν ο εφησυχάζων, ουκ ο ελέγχων.
Και την αγάπη αυτός καταλύει, κοινωνεί δε της ασεβείας και παρανομίας του αμαρτάνοντος, εάν εφησυχάσει και μη ελέγξει μετά διακρίσεως
[/quote]
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο”