Internet στο Άγιον Όρος

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

frouetboras, αυτα μαλλον, σε αλλο post, επρεπε να τα βαλεις..

" Συγγνωμη απο τον κυριο silver γιατι προχτες ημουν ειρωνικος και δεν ειναι δουλεια μου να κρινω τους αλλους και συγγνωμη κι απο εσενα κυριε ομηρε που εβγαλα στη φορα το μυνημα που μου εστειλες.Δε θελω να κανω εχθρες εδω ουτε να κανω τον εξυπνο.Συγγνωμη αν με κατι εθιξα καποιον. "

Αλλα πριν το κανεις, μην το κανεις, γιατι καποιοι δεν εννοουν να το κανουν οποτε τι νοημα εχει να το κανουμε εμεις..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Θεωρώ πως ο καθένας μας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του και παρακαλούνται οι διαφωνούντες να μην ενοχλούνται!
Ακόμη και εάν κάποιος έχει λάθος άποψη, για να βοηθηθεί, νομίζω ότι πρέπει πρώτα να σεβαστούμε την άποψή του και μετά να εξηγήσουμε το γιατί θεωρούμε την δική μας ορθότερη! Πάντοτε σε Χριστιανικά πλαίσια, δηλαδή με ύφος μαθητή και όχι δασκάλου!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
frouteboras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από frouteboras »

Φιλε Διονυση απο τον χρηστη silver ζητω συγγνωμη για τη φραση "καλυτερα να τραβαμε κομποσκοινι παρα να τραβαμε κατι αλλο που λενε οι νεοι".
Οσα απο τα υπολοιπα εγραψα : για την υπερφιαλη αλαζονεια του και το δοκαρι που εχει στο ματι ενω λεει για τους αλλους για τις ακιδες στα ματια τους, για το φρονημα του <<ιεραποστολου >> που θελει να μας φωτισει και για τον κομπασμο και την ελλειψη ταπεινωσης στα λογια του σαφως και τα πιστευω και δεν εχω λογο να τα παρω πισω.Τι χριστιανικο ειναι το <<προσευχομαι στην Παναγια με ακουει κι επειδη λες κατι αντιθετο απεναντι μου θα παθεις κακο>>;

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΧ
ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΟΧ ΝΑ ΜΗ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.
Run フォクすけ, Run

Εικόνα
silverknight
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από silverknight »

δεν τιθεται θεμα ποιος ειναι σωστος/λαθος η μαθητης/δασκαλος απο την στιγμη που ειμαστε ολοι ισοι στα ματια του αληθινου Κριτη.

οι οποιες ενστασεις ηρθαν απο μερους μου ειταν για το λογικο του πραγματος ητη εαν καποιος κανει κατι ας μην κανει καμια κριτικη εαν καποιος αλλος κανει το ίδιο πραγμα... πιστευω οτι ολοι ειμαστε μαθητες αλλα και δασκαλοι την ιδια στιγμη εαν εχουμε τους οφθαλμους και τα ωτα ημων ανοικτα προς τον Θεο και τους αδελφους μας. η γνωση της ζωης ειναι σε διαρκη κινηση και ο τωρα μαθητευομενος ειναι ο αυριανος δασκαλος του ιδίου θέματος.

ευλογητε αδερφια ειναι ωφελιμος η καθε συζητηση γινετε σε πνευμα αγαπης κατανοησεως και απλοτητος.
silverknight
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

αδελφε φρουτεμπορα δεν εχω τιποτα εναντιον σου. πως θα μπορουσα να εχω απο την στιγμη που δεν σε γνωριζω;

δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη δεν ειπες τιποτα κακο. :P
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

frouteboras έγραψε:ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΧ
ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΟΧ ΝΑ ΜΗ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.
Αφού παραδέχεσαι ότι οι αδελφοί σου (γιατί αδέλφια μας είναι) έχουν πάρει λάθος δρόμο, γιατί χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις; Έτσι θα τους "συνεφέρεις"; Έτσι θα μίλαγες στον αγαπημένο σου - βιολογικό - αδελφό εάν έκανε κάτι στραβό;
Εκτός και εάν δεν σ' ενδιαφέρει η τύχη τους.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
frouteboras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από frouteboras »

Αποστολε εχω δει κατι σελιδες τους στα αγγλικα κατι blog ολο φαρμακι και ειρωνεια.Τι λασπη πετανε για τον Οικ.Πατριαρχη για την Εκκλησια της Ελλαδας.
Run フォクすけ, Run

Εικόνα
silverknight
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

ας μου εξηγησει καποιος τι εστι ΓΟΧ;
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

frouteboras έγραψε:Αποστολε εχω δει κατι σελιδες τους στα αγγλικα κατι blog ολο φαρμακι και ειρωνεια.Τι λασπη πετανε για τον Οικ.Πατριαρχη για την Εκκλησια της Ελλαδας.
Εδώ όμως μιλάμε για τον Κων/νο (silver) και τον Ιουστίνο (justin). Δεν γνωρίζω αν αυτοπροσδιορίζονται ως ΓΟΧ, αλλά έχω την άποψη πως δεν μπορούμε να τους κατακρίνουμε με μια γενικότητα του τύπου "ανήκουν στους ΓΟΧ"!
Και οι ΓΟΧ είναι αδελφοί μας! Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Οι οποίοι (κατά την προσωπική μου γνώμη) παρασύρθηκαν από τον υπερβολικό τους ζήλο και σταμάτησαν να (επι)κοινωνούν μαζί μας, θεωρώντας μας ως αιρετικούς.
Είναι πολύ θλιβερό όταν ένα παιδί φεύγει απο την οικογένειά του και σταματάει να επικοινωνεί μαζί της, θεωρώντας την "μίασμα".
Και η σωστή αντιμετώπιση από πλευράς οικογένειας θεωρώ ότι δεν είναι να τους ανταποδίδουμε τις ύβρεις.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Υποτίθεται Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, στην πραγματικότητα Γραφικοί Ο.Χ. Αλλά είπαμε:
filotas έγραψε:Πάνο αδελφέ μου, άστο σε παρακαλώ αυτό το θέμα. Έχουμε μπουχτίσει (πού 'σε Byzantine Spirit) πια αυτή τη στείρα αντιπαράθεση.

Είναι φανερό σε κάθε ειλικρινή άνθρωπο πλέον, ότι ο παλαιοημερολογιτισμός βρίσκεται ανεπιστρεπτί σε παρακμή. Όμως ας μη τους δίνουμε κι εμείς αφορμές συσπείρωσης. Ας πάψουν τα σκάνδαλα στην Εκκλησία και τα κραυγαλέα οικουμενιστικά ανοίγματα, που δίνουν φιλί ζωής σε μια προ πολλού νεκρή από επιχειρήματα πλάνη.

Αδελφέ αν σ΄ενδιαφέρει το ζήτημα, και όσους από τους νέους φίλους του forum ενδιαφέρει, μπορούν ν΄ανατρέξουν στις παλιές δημοσιεύσεις, όπου υπάρχουν πάνω από 10 θέματα με δεκάδες σελίδες δημοσιεύσεις.

Παλαιοημερολογιτισμός τέλος. Ας αφήσουμε με ησυχία και διακριτικότητα και προπαντός με το παράδειγμά μας τους αδελφούς μας να καταλάβουν την πλάνη τους και να επιστρέψουν στη μητέρα Εκκλησία.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”