Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη
Συντονιστής: Συντονιστές
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη
Άννα θα συμφωνήσω, έχεις δίκιο, η γενιά του πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης δεν άφησε τις παρακαταθήκες που θάπρεπε, αν και είχε την ευκαιρία και τις σχετικές ευνοϊκές συνθήκες....
Αλλά συγκρίσεις του Αχιλλέα με τον Διομήδη Κομνηνό είναι άστοχες κατά τη γνώμη μου....
Αλλά συγκρίσεις του Αχιλλέα με τον Διομήδη Κομνηνό είναι άστοχες κατά τη γνώμη μου....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- faviola
- Κορυφαίος Αποστολέας

panagiotisspy έγραψε:Άννα θα συμφωνήσω, έχεις δίκιο, η γενιά του πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης δεν άφησε τις παρακαταθήκες που θάπρεπε, αν και είχε την ευκαιρία και τις σχετικές ευνοϊκές συνθήκες....
ΟΚ.Παναγιώτη παίρνω πίσω την σύγκριση με τον Διομήδη. Σε ευχαριστώ για την επισήμανση.
Κύριε τό σόν θέλημα γενέσθω και μή τό 'εμόν.
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μπορεί να είναι προσβλητική η χειρονομία του μαθητή, αλλά η οργή του κόσμου είναι δικαιολογημένη και πλέον ασυγκράτητη. Ένα παιδί πολύτεκνης οκογένειας που πλήττεται τόσο έντονα από την διάλυση της παιδείας, της κοινωνίας και το ξεπούλημα της χώρας, τι θα έπρεπε να κάνει δηλαδή;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συγχωρεσέ με αλλα δεν συμφωνώ καθόλου.faviola έγραψε:...Μήπως άλλαξε (μεταννόησε) η γενιά των 40,50,60 κτλ για να αλλάξουμε εμείς; Πού είναι το παράδειγμά σας; Στο βόλεμα, οι περισσότεροι. Εσείς μας βάλατε εδώ, βγάλτε μας....
Τα ίδια έλεγα στον κακομοίρη τον πατέρα μου, όταν ήμουν 15 χρονών με το ριζοσπάστη στα χέρια.
Σ εναν ανθρωπο που ξεκίνησε ξεβράκωτος και με δουλειά πρωί βράδυ μεγάλωσε 2 παιδιά, τα σπούδασε
και μας έχει με ψηλά το κεφάλι να έχουμε πλέον δικές μας οικογένειες.
Σ αυτόν τον άνθρωπο του ζήταγα το λόγο....
Έτσι και εσύ.
Αννούλα μου δεν μιλάς στον Ροκφέλερ. Στον παππού σου μιλάς, στον πατέρα σου, στο φίλο σου κλπ κλπ.
Τι αστειότητες είναι αυτές που λες;
Μας ζητάς το λόγο που δεν γίναμε Κολωκοτροναίοι;;;
αυτό που δέν καναμε-γίναμε ειναι το εξεις:
"Εάν θέλουμε το λίγο να γίνει μεγάλο, πρέπει να λατρεύουμε Θεό να αγαπάμε την Πατρίδα, να έχουμε αρετή, τα παιδιά μας να τα μαθαίνουμε γράμματα και ηθική."
Στρατηγός Μακρυγιάννης
"Εάν θέλουμε το λίγο να γίνει μεγάλο, πρέπει να λατρεύουμε Θεό να αγαπάμε την Πατρίδα, να έχουμε αρετή, τα παιδιά μας να τα μαθαίνουμε γράμματα και ηθική."
Στρατηγός Μακρυγιάννης
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καποιες μικρες, και μπερδεμενες σκεψεις να υποβαλλω στην αγαπη σας.
Η ουσια του προβληματος, και των χειροτερων που ειναι μπροστα μας, οχι μονο τοπικα, αλλα παγκοσμια,
ειναι οτι κανεις, πλην ελαχιστων, δεν βλεπει το προβλημα που ειναι ο ιδιος, που ειναι μεσα του.
Ολοι, ευκαιρως, ακαιρως, σπευδουν να καταδικασουν τους γυρω, και να αθωωσουν τον εαυτο τους.
Αυτο ειναι το ευκολο, το βολικο, το συμφερον. Φταινε οι αλλοι, οχι εγω.. Εγω δεν εκανα τιποτα.. Ειμαι θυμα.
Αυτοδικαιωση, αυταρκεια, υποκρισια, μη αναληψη ευθυνων κοσμικων και πνευματικων, απεναντι σε Θεο και ανθρωπους,
ειναι το ερμηνευτικο κλειδι για την κατρακυλα, διαχρονικα οχι μονο τωρα.
Ετσι αρχισε ο κοσμος, ετσι και θα τελειωσει.
Μεσα στην συγχυση και την αλληλοκατηγορια. Aδιαμφησβητητα.
Αυτο γνωριζει καλυτερα απο τον καθενα μας, ο Θεος, προτου τον φερει στην υπαρξη.
Γιαυτο πολλακις ο Κυριος, ετονισε οτι ο κοσμος, θα μισησει και θα εξωβαλλει αυτον,
που θα καταλαβει, θα φωτισθει και θα δει τι ειναι ο κοσμος,
οτι δεν ειναι πια, το στολιδι που επλασε ο Θεος,
αλλα ενα χωροχρονικο αλισβερισι ανθρωπινης αλαζονειας, προβολης ισχυος και ανερματιστου παρτακισμου,
και θα ομολογησει εν τη πραξει, οτι δεν ειναι εδω η αληθινη του πατριδα.
Αυτο που εχει καθοριστικη σημασια, για την ψυχη μας,
ειναι μεσα στην γενικη παρακμη, αναστατωση, και οτι αλλο επελθει,
να σταθει ο καθενας ορθιος, να απλωσει το χερι, και να μοιραστει οτι εχει με τον διπλανο του.
Γιατι ο Θεος δεν θα ρωτησει που εζησες. Καμμια εποχη δεν ηταν ευκολη. Οπως εννοουμε την ευκολια.
Αλλα θα ρωτησει τι εκανες, με τις συνθηκες που εζησες, πως διαχειρισθηκες το δωρο της ζωης,
τα αγαθα σου, την περιουσια και τα ταλαντα που σου δοθηκαν.
Τα εδωσες να γινουν σκαλοπατι, να ανεβει ο πλησιον, να δει λιγο πιο ψηλα;
Αν ναι, εχεις προοπτικη να δεις προσωπο Θεου,
εαν οχι, ας εχεις τουλαχιστον διαθεση να μετανοησεις εστω και την υστατη στιγμη.
Φυσικα αυτα ειναι ψιλα γραμματα, και φιλολογιες-θεολογιες, για την συντριπτικη πλειοψηφια. Απαρατηρητα περνανε.
Να αποφυγω το χαρατσι,
να πεσει, να φυγει ο Χ, να ερθει ο Ψ, (που τα ιδια θα κανει),
να ξαναγυρισω στην βολικη ζωουλα μου,
να μην με νοιαζει τι κανει ο αλλος,
να εχω την ησυχια μου,
να περναω καλα,
ποια μελλουσα ζωη τωρα... ποιος Θεος...
Αυτα ειναι τα φιλοσοφικα-θεολογικα αποκτηματα του νεοελληνα, και οχι μονο.
Χρημα, χρημα, χρημα. Η συζητηση που μονοπωλει το ενδιαφερον απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου. Ειμαι 41.
"Πετυχημενος" ειναι αυτος που θα πατησει τους αλλους,
θα κονομησει και θα ειναι "μαγκας" και "κοινωνικα καταξιωμενος".
Ειναι ο homo economicus - adistaktus - compinadorous - lamogious,
που κατασκευασαμε ολοι μαζι τις προηγουμενες δεκαετιες.
Aντιθετως.
Αυτος που ενδοσκοπει, ανησυχει, αυτοκατακρινεται, ελπιζει στον Θεο, προσμενει τον Θεο, κρεμεται στον Θεο,
υπομενει, περιμενει και προσευχεται, ταπεινα, με αυτογνωσια και πιστη,
ειναι χαμενος, απαξιωμενος, περιθωριακος, μη "δυναμικος χαρακτηρας",
και με πολλες αλλες φθηνες πλαστικες ταμπελες, κολλημενες στο μετωπο του,
ταμπελες, "προϊοντα" μιας εποχης, ολοτελα ανταγωνιστικης και αλληλοεξοντωτικης,
και εν τελει αποστατικης.
Ποιος αμφιβαλει οτι εαν εβγαινε ο νυν αρχοντας του τοπου αυτου, τωρα, και μοιραζε αφθονα λεφτα απο το μπαλκονι,
λεφτα που θα εβρισκε ως δια μαγειας οπως πολλα χρονια γινοταν τωρα,
δεν θα επεφτε αμεσεως νεκρικη σιγη;
Πως εν στιγμη χρονου δεν θα "αναπαυοταν" η φριττουσα κοινωνια;
Πως δεν θα εβαζαν παλι κατω απο το χαλι, ολα τα ποικιλα προβληματα, που ανακαλυπτουν ολοι,
τωρα που τελειωσε το κοκο..
Ο ψευτοθεος μας, ειναι το χρημα, που ολα τα κυβερνα και τα διαφεντευει, τα διευθετει, τα ποιμαινει.
Αυτον λατρευουμε, και προσκυναμε, υπερ αυτου, κανουμε απολογητικη, και θεο-χρηματο-λογουμε.
Αυτο ειναι και το υποστρωμα, το θεμελιο, το χαλι και τα "βαγια", που θα ραινουμε τον ψευδομεσσια,
που γοργα μας ετοιμαζει η εποχη μας, και που πανηγυρικα θα ερθει,
γιατι κατα βαθος, εστω και εαν δεν εχουμε την δυναμη να το παραδεχτουμε,
εμεις τον ζητησαμε..
Ας μας λυπηθει ολους ο Χριστος μας, να μας δωσει κουραγιο, φωτισμο και καιρο μετανοιας.
Γιατι ο Θεος εχει μεν, μεγαλη αγκαλια που χωραει τα συμπαντα,
αλλα συναμα εχει και βαρυ χερι δικαιο και ατεγκτο.
Αυτο ερχεται ο καιρος, να το διαπιστωσουν τοσο οι κρατουντες, οσο και ο "ανυποψιαστος" και "αθωος" λαος..
Η ουσια του προβληματος, και των χειροτερων που ειναι μπροστα μας, οχι μονο τοπικα, αλλα παγκοσμια,
ειναι οτι κανεις, πλην ελαχιστων, δεν βλεπει το προβλημα που ειναι ο ιδιος, που ειναι μεσα του.
Ολοι, ευκαιρως, ακαιρως, σπευδουν να καταδικασουν τους γυρω, και να αθωωσουν τον εαυτο τους.
Αυτο ειναι το ευκολο, το βολικο, το συμφερον. Φταινε οι αλλοι, οχι εγω.. Εγω δεν εκανα τιποτα.. Ειμαι θυμα.
Αυτοδικαιωση, αυταρκεια, υποκρισια, μη αναληψη ευθυνων κοσμικων και πνευματικων, απεναντι σε Θεο και ανθρωπους,
ειναι το ερμηνευτικο κλειδι για την κατρακυλα, διαχρονικα οχι μονο τωρα.
Ετσι αρχισε ο κοσμος, ετσι και θα τελειωσει.
Μεσα στην συγχυση και την αλληλοκατηγορια. Aδιαμφησβητητα.
Αυτο γνωριζει καλυτερα απο τον καθενα μας, ο Θεος, προτου τον φερει στην υπαρξη.
Γιαυτο πολλακις ο Κυριος, ετονισε οτι ο κοσμος, θα μισησει και θα εξωβαλλει αυτον,
που θα καταλαβει, θα φωτισθει και θα δει τι ειναι ο κοσμος,
οτι δεν ειναι πια, το στολιδι που επλασε ο Θεος,
αλλα ενα χωροχρονικο αλισβερισι ανθρωπινης αλαζονειας, προβολης ισχυος και ανερματιστου παρτακισμου,
και θα ομολογησει εν τη πραξει, οτι δεν ειναι εδω η αληθινη του πατριδα.
Αυτο που εχει καθοριστικη σημασια, για την ψυχη μας,
ειναι μεσα στην γενικη παρακμη, αναστατωση, και οτι αλλο επελθει,
να σταθει ο καθενας ορθιος, να απλωσει το χερι, και να μοιραστει οτι εχει με τον διπλανο του.
Γιατι ο Θεος δεν θα ρωτησει που εζησες. Καμμια εποχη δεν ηταν ευκολη. Οπως εννοουμε την ευκολια.
Αλλα θα ρωτησει τι εκανες, με τις συνθηκες που εζησες, πως διαχειρισθηκες το δωρο της ζωης,
τα αγαθα σου, την περιουσια και τα ταλαντα που σου δοθηκαν.
Τα εδωσες να γινουν σκαλοπατι, να ανεβει ο πλησιον, να δει λιγο πιο ψηλα;
Αν ναι, εχεις προοπτικη να δεις προσωπο Θεου,
εαν οχι, ας εχεις τουλαχιστον διαθεση να μετανοησεις εστω και την υστατη στιγμη.
Φυσικα αυτα ειναι ψιλα γραμματα, και φιλολογιες-θεολογιες, για την συντριπτικη πλειοψηφια. Απαρατηρητα περνανε.
Να αποφυγω το χαρατσι,
να πεσει, να φυγει ο Χ, να ερθει ο Ψ, (που τα ιδια θα κανει),
να ξαναγυρισω στην βολικη ζωουλα μου,
να μην με νοιαζει τι κανει ο αλλος,
να εχω την ησυχια μου,
να περναω καλα,
ποια μελλουσα ζωη τωρα... ποιος Θεος...
Αυτα ειναι τα φιλοσοφικα-θεολογικα αποκτηματα του νεοελληνα, και οχι μονο.
Χρημα, χρημα, χρημα. Η συζητηση που μονοπωλει το ενδιαφερον απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου. Ειμαι 41.
"Πετυχημενος" ειναι αυτος που θα πατησει τους αλλους,
θα κονομησει και θα ειναι "μαγκας" και "κοινωνικα καταξιωμενος".
Ειναι ο homo economicus - adistaktus - compinadorous - lamogious,
που κατασκευασαμε ολοι μαζι τις προηγουμενες δεκαετιες.
Aντιθετως.
Αυτος που ενδοσκοπει, ανησυχει, αυτοκατακρινεται, ελπιζει στον Θεο, προσμενει τον Θεο, κρεμεται στον Θεο,
υπομενει, περιμενει και προσευχεται, ταπεινα, με αυτογνωσια και πιστη,
ειναι χαμενος, απαξιωμενος, περιθωριακος, μη "δυναμικος χαρακτηρας",
και με πολλες αλλες φθηνες πλαστικες ταμπελες, κολλημενες στο μετωπο του,
ταμπελες, "προϊοντα" μιας εποχης, ολοτελα ανταγωνιστικης και αλληλοεξοντωτικης,
και εν τελει αποστατικης.
Ποιος αμφιβαλει οτι εαν εβγαινε ο νυν αρχοντας του τοπου αυτου, τωρα, και μοιραζε αφθονα λεφτα απο το μπαλκονι,
λεφτα που θα εβρισκε ως δια μαγειας οπως πολλα χρονια γινοταν τωρα,
δεν θα επεφτε αμεσεως νεκρικη σιγη;
Πως εν στιγμη χρονου δεν θα "αναπαυοταν" η φριττουσα κοινωνια;
Πως δεν θα εβαζαν παλι κατω απο το χαλι, ολα τα ποικιλα προβληματα, που ανακαλυπτουν ολοι,
τωρα που τελειωσε το κοκο..
Ο ψευτοθεος μας, ειναι το χρημα, που ολα τα κυβερνα και τα διαφεντευει, τα διευθετει, τα ποιμαινει.
Αυτον λατρευουμε, και προσκυναμε, υπερ αυτου, κανουμε απολογητικη, και θεο-χρηματο-λογουμε.
Αυτο ειναι και το υποστρωμα, το θεμελιο, το χαλι και τα "βαγια", που θα ραινουμε τον ψευδομεσσια,
που γοργα μας ετοιμαζει η εποχη μας, και που πανηγυρικα θα ερθει,
γιατι κατα βαθος, εστω και εαν δεν εχουμε την δυναμη να το παραδεχτουμε,
εμεις τον ζητησαμε..
Ας μας λυπηθει ολους ο Χριστος μας, να μας δωσει κουραγιο, φωτισμο και καιρο μετανοιας.
Γιατι ο Θεος εχει μεν, μεγαλη αγκαλια που χωραει τα συμπαντα,
αλλα συναμα εχει και βαρυ χερι δικαιο και ατεγκτο.
Αυτο ερχεται ο καιρος, να το διαπιστωσουν τοσο οι κρατουντες, οσο και ο "ανυποψιαστος" και "αθωος" λαος..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βασιλη, δεν μπορω να φανταστω οτι σε εκφραζει το παραπανω κειμενο.vasilisalt έγραψε:http://www.newstrap.gr/m-episimainoume/ ... edre-.html
"Εσείς τότε, επιλέξατε το ρόλο του μητροπολίτη των ευχελαίων και,
χωρίς να δακρύσετε, παραμείνατε στη θαλπωρή της σιωπής... (???)
...Δε ζητήσαμε από τους πατεράδες και παππούδες μας να πολεμήσουν το Δ' Ράιχ
και τους σημερινούς δωσίλογους γιατί αυτό αντιστοιχεί σε μας.
Δεν τους ζητάμε όμως να παίξουν και το ρόλο του Αβραάμ. (!!!)
Δεν είμαστε πρόβατα και δεν θα πάμε ποτέ εκούσια στο σφαγείο.
Και, κύριε πρόεδρε, θυμηθείτε πως όποιος μετράει πρόβατα,
στη γλώσσα του Αισχύλου, θα 'χει τον ύπνο του Αγαμέμνονα..."
Mε αυτα που λεει η "ηρωϊκη" κυρια, απο την Καλυμνο που τωρα, "ξυπνησε",
και βλεπει παντου εχθρους, τους οποιους θα κατατροπωσει απο τον καναπε,
με το ασυρματο πληκτρολογιο στο χερι, ως συνηθως, οπως οι περισσοτεροι νεοελληνες,
Βασιλη, επιβεβαιωνει απολυτα τις παραπανω σκεψεις-θεσεις μου,
και ταυτοχρονα, αποδεικνυει περιτρανα πως ενας λαος που εχασε την Πιστη του,
εφθασε ως εδω, και εχει ακομα πολυ παρακατω,
και αναζητα παντου εξιλαστηρια θυματα,
για να τους φορτωσει και τις δικες του αμαρτιες που δεν εχει την τιμιοτητα να αναγνωρισει,
πλην των δικων τους που σαφως εχουν.
Πιστευω οτι η τελευταια ατυχης παραγραφος, εκτος του οτι βλασφημει εμμεσα, πλην σαφεστατα,
και υποτιμα την Ορθοδοξη πνευματικοτητα,
παραπεμπει αμεσα στον κλισε και του συρμου,
πολυφορεμενο, απο καθε αμαθη και ημιμαθη, εσχατως,
αγνοουντα, νεο-αρχαιοελληνικο μανδυα,
που φορανε ολο και περισσοτεροι,
για να καλυψουν την γυμνια και την αστοχια τους,
ενωπιον της Πιστης των Πατερων τους.
Αυτοι καταντησαμε, αυτα μας αξιζουν.. Να τα χαιρομαστε.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Τόση ώρα, μέρες πιθανόν και μήνες θα μαλώνετε για μια μούντζα σαν προτεσταντικό κατηχητικό...
Το παλληκάρι ο Αχχιλέας μούντζωσε το σάπιο πολιτικό σύστημα, το διεφθαρμένο κατεστημένο που
τον εξαπατά, τον κλέβει , τον σπρώχνει στην ξενιτιά, δεν του δίνει βιβλία!!!! Έλεος...
Εκτός την θεολογική πλευρά ενος προβλήματος Διονύση υπάρχει και η κοινωνική, δηλαδή σε μια
ανθρώπινη κοινωνία πρέπει να τηρούνται οι κανόνες, το Σύνταγμα...Το παιδί και άλλα παιδιά
ήταν σαν να τους έλεγαν "Γιατί καταπατάτε το Σύνταγμα της Ελλάδας; Γιατί κλέβετε και μετά ψηφίζετε
νόμους για ασυλία βολευτών; Πως μπορείτε να γελάτε ενώ λέτε ψέμματα στον Ελληνικό Λαό;..." (όλα αυτά
είναι ερωτήματα παιδιών δημοτικού...αληθινά έπεσαν τυχαία στα χέρια μου και είπα: Τελικά τα
παιδιά καταλαβαίνουν καλύτερα από πολλούς μεγάλους...
Το παλληκάρι ο Αχχιλέας μούντζωσε το σάπιο πολιτικό σύστημα, το διεφθαρμένο κατεστημένο που
τον εξαπατά, τον κλέβει , τον σπρώχνει στην ξενιτιά, δεν του δίνει βιβλία!!!! Έλεος...
Εκτός την θεολογική πλευρά ενος προβλήματος Διονύση υπάρχει και η κοινωνική, δηλαδή σε μια
ανθρώπινη κοινωνία πρέπει να τηρούνται οι κανόνες, το Σύνταγμα...Το παιδί και άλλα παιδιά
ήταν σαν να τους έλεγαν "Γιατί καταπατάτε το Σύνταγμα της Ελλάδας; Γιατί κλέβετε και μετά ψηφίζετε
νόμους για ασυλία βολευτών; Πως μπορείτε να γελάτε ενώ λέτε ψέμματα στον Ελληνικό Λαό;..." (όλα αυτά
είναι ερωτήματα παιδιών δημοτικού...αληθινά έπεσαν τυχαία στα χέρια μου και είπα: Τελικά τα
παιδιά καταλαβαίνουν καλύτερα από πολλούς μεγάλους...
Το σχόλιο περί προτεσταντικού κατηχητικού, ήταν για να δείξει μια υποκριτικη,
φαρισαϊκή διάθεση πολλών, που κολλάνε σε μια πράξη ενός εφήβου, από
αγανάκτηση και οργή κατά των Προδοτών και Εφιαλτών της Πατρίδας του, της Οικογένειάς του...
φαρισαϊκή διάθεση πολλών, που κολλάνε σε μια πράξη ενός εφήβου, από
αγανάκτηση και οργή κατά των Προδοτών και Εφιαλτών της Πατρίδας του, της Οικογένειάς του...